Dodaj do ulubionych

IMPLAST X-LANDER QUINNY.....

04.01.05, 11:04
Witam,
Ludzie pomozcie! jezdzimy po sklepach z wozkami i w kazdy mowia nam cos
innego! W koncu musimy jedna sie na jakis zdecydowac. Na chwile obecna typy
to Driver (3 kolowy), Quinny Freestyle (3 kolowy) lub jakis X-lander(nie mam
pojecia jaki!). Czy ktos moze nam doradzic? Szukamy czegos lekkiego, dobrze
sie skladajacego, i niepsujacego sie.....
Czy mozecie mi podac jakies adresy internetowe gdzie maja atrakcyjne ceny,
lub sklepy we Wroclawiu i najblizszych okolicach.

Z gody dziekuje za kazda opinie !

Pozdrawiam....
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 04.01.05, 11:19
      We Wrocławiu Bajka na Długosza i Askot na Krasińskiego. Ja bym radziła poczekać
      jeszcze chwilkę, bo w Askocie czekają właśnie na dostawę nowego modelu Quinny
      Freestyle 3-kołowego (ma być z pałąkiem i ma mieć całkiem rozkładane oparcie do
      spania). Tylko pewnie tani to on nie będzie sad
    • gaba29 Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 04.01.05, 11:25
      my mamy quinny ale z 2000 r. dobry solidny, ale nowe modele jakieś
      tandetniejsze.... zastanów się dobrze nad trójkołowcem wiem że wygląda fajnie i
      do biegania jest świetny ale wszystkie podjazdy są dla wózków czterokołowych i
      w mieście może być Wam trudno.. pozdrawiam
      • pia_ Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 04.01.05, 11:34
        My mamy 3-kołowego Quinny Formula z 2003 i 4-kołowego Quinny Freestyle z 2003
        i na pewno te modele ani nie są, ani nie wygladają na tandetne. Jezeli chodzi o
        rodzaje pokrycia, to są różne wersje zarówno materiałowe, jak i kolorystyczne.
        A z każdym rokiem wprawadzają nowe rozwiązania typu: daszek przeciwsłoneczny i
        rózne pomysłowe kieszonki min na butelkę, komórkę itp).
        • maczek1 Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 04.01.05, 15:06
          Ja jestem szczęśliwą posiadaczką Implasta Driver 3xl. Szczęśliwą, bo bardzo
          zadowoloną z użytkowania. Jeżdżę tym wózkiem już ponad pół roku. Nie mam
          zastrzeżeń co do funkcjonalności, jakości wykonania i komfortu jazdy. Wszystko
          super. Jedyny niewypał do dołączona do wózka folia przeciwdeszczowa. Ja kupiłam
          nową, uniwersalną, pasującą do każdego wózka. Nie zrażaj się w sklepie tym, że
          wózek jest twardy. On jest twardy bez obciążenia. Jak już w wózku będzie
          dziecko i osiągnie wagę +/- 4kg to wózek nabierze miękkości. Im więcej dziecko
          wązy tym bardziej miękki staje się wózek. Poza tym ma regulację amortyzacji. My
          właśnie nidługo przesiedliśmy się z gondoli na spacerówkę. Mój synek jeździł w
          gondoli 5,5 miesiąca. a jestem zadowolona i każdemu polecam ten wózeczek. Mam
          kolor bordowy z beżową lamówką. Bardzo ładnie się prezentuje, jest niebrudzący
          • maczek1 Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 04.01.05, 15:11
            Zapomniałam dodać, że wózek kupiłam w hurtowni ABC w Kaliszu. Cena tego wózka
            była zdecydowanie lepsza niż we wrocławskich hurtowaniach. warto było się
            przejechać, żeby zaoszczędzić kilka stówek. Kolor wózka sprowadzany był dla nas
            na zamówienie. Aha, wiem, że dobre ceny kiedyś miał sklep Juniorek w Oławie,
            ale nie wiem jak teraz to wygląda. Na Allegro też widziałam ten wózek (nowy) za
            1199PLN + fotelik gratis. No, ale musisz poszukać bo to było jakiś czas temu.
            A tak w ogóle to będę miała do sprzedania niedługo fotelik Easybob pasujący do
            Implasta Drivera 3xl + adaptery do montarzu tego fotelika na stelażu. Fotelik
            koloru beżowego, stan idealny. Może będziesz zainteresowana jak zdecydujesz się
            na Implasta.
            • flawia Do: Maczek1 - w sprawie Implasta 19.01.05, 12:22
              Pewnie i ja kupię ten wózek. Czy mogłabyś napisac coś więcej (np. o mozliwości
              bujania w nim dzidzi, ciężarze i sposobie składania) o tym modelu i kiedy i za
              ile sprzedajesz fotelik?
              gosia
    • kinga3 Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 05.01.05, 19:45
      Te wózki nie są zbyt lekkie, raczej średnio ciężkie. Ale lekką to możesz sobie
      kupić parasolkę dla 3-latka. Wózki dwufunkcyjne muszą być cięższe, zresztą
      takie są normy w UE, bo muszą być dostosowane do wożenia małych dzieciątek,
      które nie obciążają jeszcze wózka swoim ciałkiem. Zbyt lekki wózek z wysoko
      umieszczoną gondolą byłby niebezpiecznie wywrotowy (silny wiatr itp)

Ja mam Quinny Freestyle 3XL, jeszcze go nie używałam, ale świetnie się składa,
      błyskawicznie można go rozłożyć na czynniki pierwsze oraz super łatwo zdejmuje
      się i zakłada gondolę, za nic nie trzeba szarpać ani ciągnąć.

Kiedy zastanawialiśmy się nad X-Landerem w sklepie, w którym i tak nie mieli
      Quinny, młoda ekspedientka poradziła nam, byśmy chwytali okazję, póki jeszcze
      jest, i nabyli Quinny, bo oba te wózki są porównywalne standartem, ale Quinny
      ma znacznie lepsze zawieszenie i wszystkie części decydujące o jeździe wózkiem.
      No i poradziła, byśmy ABSOLUTNIE odpuścili sobie Mutsy.
      • cyberbronek Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 06.01.05, 06:48
        Wlasnie podczas ostatniej wizyty w sklepie zobaczylem ten wozek w kolorze
        ceglastym - odlot ! Mozesz napisac ile za niego dalas i gdzie kupilas ? i
        jeszcze czy spacerowka ma z przodu pałąk ? bo widzialem ze sa dwie rozne wersje.

Dzieki
        Bartek
        • kinga3 Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 06.01.05, 20:05
          Ja kupiłam model z 2004r wyprzedawany po 1499zł (gondola i spacerówka). Ta
          spacerówka z pałąkiem jest z nowj kolekcji, i na pewno jest w regularnej cenie,
          wyjdzie dość drogo, bo trzeba chyba kupić spacerówkę (Buzz) za 1900zł i dokupić
          gondolę Maxi cosi za 600zł, albo zestaw Speedi SX (gondola i spacerówka) za
          1850zł. Oba mają obrotowe 360st. koło, ale w Speedi nie widziałam pałąka.
          Ja swój kupiłam w Bobomarkecie, ale zaczynałam wybierać w www.wozkidzieciece.pl
          Tam są wszystkie zdjęcia.
          • ewazygmunt Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 10.01.05, 13:44
            mam wrażenie, że trochę zamiesznia powstało w związku z tym który model co ma a
            czego nie ma. Według moich informacji jest tak:
            jest quinny freestyle 3XL - teraz w promocji za 1499, ponieważ lada dzień czy
            tydzien wejdzie nowy model quinny freestyle comfort - 3 kołowy, ze zmiennym
            kierunkiem spacerówki, pałąkiem, spacerówka rozkłada się na płasko, kółko
            obrotowe 360 st. (cen abędzie ok. 1899 za spacerówkę) mozna dokupić gondolę x-
            landera, zamiast oryginalnej quinny, bo to praktycznie to samo ale prawie dwa
            razy tańsza.
            No a buzz to jeszcze inny trochę model quinny - ja osobiście ku temu właśnie
            modelowi się skłąniam najbardziej.
    • kwap25 Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 11.01.05, 17:44
      Czesc, widzilem x-landery w TGG w cenach Allegro (X-4 za 870 gondola 320 zł,
      przy zakupie kompletu dają adapter i pałak gratis.
      • agaqool Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 18.01.05, 14:28
        W TGG na Legnickiej? A może są tam też X-landery X3?
        • kwap25 Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 19.01.05, 09:27
          Witam !
          Wczoraj tj 18.02 przyszedl X3 w kolorze Lilly Green i na razie sobie stoi, ale
          jak zawsze jest na niego duzy popyt. Zapraszam w pon.- pt. od 10 do 19. sobota
          10-17, niedziela 11-16
          Pozdrawiam.
    • mikus11 Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 18.01.05, 21:58
      Mi równiez bardzo podoba sie wózek Quinny Freestyle, lecz obawiam sie tylko
      jednego. Wózek ten nie ma pałąka ( wersja spacerowa) dziecko nie bedzie miało
      nawet na czy raczek oprzeć. Naprewde bardzo sie zastanawiam nad tym wózkiem
      pozdrawiam
      ania
      • kwap25 Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 19.01.05, 09:29
        Na 99 % bedzie pasowal palak od X-Landera w cenie 29 zł bez kosztow wysylki.
        Gdzie ??? Budynek TGG skrzyzowanie Legnickiej i Zachodzniej w "pasazu handlowym"
        Pozdrawiam.
        • mikus11 Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 19.01.05, 10:12
          Zastanawiam się jednak, jak bede mogła zamontować ten pałak od x-landera i czy
          bedzie jednak pasował. Na stałe jest on montowany? Domyslam sie, ze jesteś
          sprzedwcą z tego sklepu. Podjade w sobote, mam moge sie bezpośrednio z Tobą
          skontaktować juz w sklepie
          pozdrawiam
          ania
    • agu76 Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 19.01.05, 12:12
      X-landery i Quinny to praktycznie ta same wózki, oba są robione w tej samej fabryce w Chinach. Natomiast do X-landera tapicerkę szyją w Częstochowie (stąd polska cena tego wózka)
      Dużo czytałam na tym forum o wózkach zanim podjeliśmy decyzję o kupnie.
      Chciałam wózek którym będe jeździć po lesie i ze skrętną osią przednią lub kołem.
      Ja osobiście wybrałam model x-landerX3 bo:
      -ma regulowany podnóżek w spacerówce, co jest bardzo ważne przy małym dziecku, bo mu nie wiszą nóżki
      -ma barierkę (bardzo ważne)
      Właśnie z powodu braku barierki i regulacjii podnóżka Quinny wprowadza teraz na rynek swój nowy model trzykołowy FreestyleX3.
      Można go obejżeć na stronie www.quinny.pl.
      Dlatego taż jest teraz duża promocja w sklepach na wycofywany model 3-kołowy Quinny.
      Natomiast model Quinny 4-kołowy Freestyle4Plus, który jest identyczny z X-landerem X3, nadal jest oferowany przez Quinny (to
      chyba o czymś świadczy).
      Myśle że wózki 3-kołowe może fajnie wyglądją ale jeśli chodzi o te wycofywane Quinny i X-landery 3kołowe to nie jest to
      najszczęśliwszy wyór dla dziecka.
      Przed kupnem sprawdźcie czy głośna jest budka w gondoli. Akurat w moim modelu jest bezgłośna, ale widziałam różne.
    • daol Re: IMPLAST X-LANDER QUINNY..... 20.01.05, 23:43
      Polecam x landera,jezdzimy juz 6 miesiecy,5 w gondoli i miesiac w spacerowce.
      Mamy x 2,czyli trojkolowca,
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka