Dodaj do ulubionych

2w1 Quinny buzz, modd... Warto?

29.06.17, 19:07
Zauważyłam dużą popularność wózków Quinny, jaki jest fenomen tych wózków, bo mi się one średnio podobają. Gondola jak trumienka (serio mam takie skojarzenie) z małą budą, spacerówka z kiepskim koszem na zakupy i też ta buda jakoś mnie nie przekonuje, do tego wydaje mi się że to twarde wózki.

Co wy o nich myślicie? Został mi miesiąc na podjęcie decyzji i znowu zaczynam kombinować smile
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: 2w1 Quinny buzz, modd... Warto? 29.06.17, 20:23
      Duża popularność to była jakieś 7-10 lat temu.
      Teraz głównie ze względu na używki w dobrym stanie technicznym i dobrej cenie a także gondoli która montuje sie na takie adaptery co fotelik MC.
      Modd ... no cóż wygląd ma ciekawy powiedzmy i dobrze wyprofilowane siedzisko spacerówki ... tyle zalet.
      Buzz to dobry wózek ale w starej wersji (duża buda) i z przednim pompowanym kołem. Teraz poleciłabym go jako tanią przejściową spacerówkę (bardzo wygodny kubełek).
      Zapp wciąż mały i zgrabny (używany tani).
      Speedi to dobry trójkołowiec (fakt ma wady)
      Wygląd to kwestia gustu, jak dla mnie to gondolka (foldable) jest całkiem ok ale ja nie trawię np. plastikowych mydelnic i czarnych ekoskór.
      Od czasów świetności tych wózków wiele sie zmieniło zwyczajnie i tyle.
    • acora Re: 2w1 Quinny buzz, modd... Warto? 30.06.17, 01:41
      Miałam Buzza jako wózek następny po gondoli, chyba z pol roku u mnie był. O ile dla starszego dziecka fajny, tak dla 1.5 już niewygodny. Ma dość małe i wąskie siedzisko, w kombinezonie ledwo się mieścił pod koniec.
      Mega budka całkowicie rozłożona - duża, ale nie ogranicza widoczności.
      Kosz mały, ale pakując w reklamówki, przewiezie dużo.
      Przyjemny pałał wypinany z obu stron, siedzisko w obie strony, przejedzie po wszystkim.
      Zero amortyzacji, noworodka bym nie przewoziła.

Miałam tez Zappa Xtra 2. Budka opada przy najniższym położeniu siedziska, podnozeka tendencje do prucia się, koła są twarde głośne i czasem wręcz dzwonią. Ten sam problem z pasami. Kosz ograniczony rurka od składanka. Składanie byłoby przyjemne, gdyby nie trzeba było przy tym tyle manewrować.

Pragnę Yezza, chociaż na chwile. 😁
    • epreis Re: 2w1 Quinny buzz, modd... Warto? 21.07.17, 17:57
      Przy pierwszym dziecku (12lat temu) i przy drugim (9lat) temu mówiłam NIGDY w takie dziwadło (buzz) dziecka nie wsadzę...
      Zastanawiałam się jak tym się jeździ, zarówno w sensie prowadzenia jak i z perspektywy dziecka...

Teraz gdy mały słonik (4,5m) wyrósł z gondoli... namówiłyście mnie.. nie byłam przekonana.. Po pierwszym spacerze pokochaliśmy ten wózek ze słonikiem...
      Owszem- ma wady: jak przewinąć słonika w kubełku? Koszyk na zakupy jak kosmetyczka ale prowadzi się go jak klasyka na wielkich pompowanych kołach.. jest cięższy od teutonii ale w przeciwieństwie do niej płynie po chodniku...

Nie mogę tylko ogarnąć tych rodzajów siedzisk- dla małego dziecka i starszaka...nie wiem jakie mamy.. słonik rośnie jakby zamiast mleka drożdże wciągał więc myślę, że za rok będzie za mała ale....kto powiedział, że to ma być ostatni nasz wózek?!😜

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka