flawia 04.01.05, 15:19 Mam do wydania na wielofunkcyjny wózek ok. 1000 - 1500 zł (ale to już max) Czy możecie mi coś doradzić? Jak sprawdzają się wasze wózki? Na co powinnam zwrócić uwagę przy jego kupnie? Gosia (30 tc) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basias82 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 15:24 My mamy wózek firmy Firkon model 7. Wózek jest wielofunkcyjny, z gondolą, mozna go pozniej przerobic na spacerówke. Wózek ma koła dmuchane, na wentylek samochodowy, co amortyzuje wstrzasy. Posiada równiez przekładaną rączkę (dzidzia przodem do kierowcy i przodem do kierunku jazdy. Kupowalismy wózek w kwietniu 2004 i kosztowal 500 zł (nie wiem jak dzisiaj).Wszystko jest ok z wyjątkiem wagi (16 kg) + dzidzia. To naprawde duzo, szczególnie jak sie mieszka na I pietrze (to i tak niewysoko). Wiecej przeczytasz na stronie www.firkon.com, www.firkon.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 15:24 moje rady to: łatwo dostępny kosz na zakupy regulowana wysokość rączki ciężar koła (pompowane na wachaczach - chyba lepsze od zwykłych) kolor tapicerki (jasne się potwornie brudzą) moskitiera (na lato zbawienna!) łatwość składania łatwość prowadzenia - przejedź się wózkiem po sklepie wygodna rączka ja mam wózek TUTEK, ale jest cholernie ciężki. Jakbym miała teraz kupować kupiłabym jakiś wysoki model BABY DREAMS. mam teraz spacerówke tej firmy i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
madeyowa Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 16:02 Mieliśmy wózek z firmy Jędroch, model Bolo. W tej chwili trzecie dziecko nim jezdzi(bez problemu go sprzedałam). Wózek wygląda nadal jak nowy, mimo, że ma już 5 lat. Jest dwufunkcyjny(gondola+spacerówka), ma duże bezdętkowe koła, regulowaną rączkę, oparcie, budkę; duży kosz na zakupy; ma porządną, zdejmowaną tapicerkę(łatwo się pierze, a wózek można rozłożyć dosłownie na części pierwsze), oprócz tego łatwo się składa(w bagażniku nie zajmie dużo miejsca). Ma odpinany pokrowiec na nóżki i wkład dla noworodka, w którym można przenosić dziecko idąc np. do lekarza itp. Koszt ok. 500 zł.Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
olang Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 17:07 Trudno mi poradzić Ci jakąś konkretną firmę czy typ, powiem Ci tylko, jaki mam wózek i dlaczego go nie polecam. Mam wózek firmy Sprint, to jest taki niski wózek z wyjmowaną torbą gondolą. Był niedrogi, jest lekki i fajnie wygląda, ale na tym koniec.Niestety ma mały kosz na zakupy - to jest coś bardzo ważnego,żeby ten kosz był jak największy.Ja niestety, wracając z zakupów czase muszę jeszcze dodatkowo dźwigać wyładowany plecak... Do tego torba - gondola jest idealna do 3 m-cy, potem robi się przyciasna i trzeba ją wyjąć, a dziecko jeździ praktycznie w spacerówce i bez plandeki (musiałam kupić specjalny spiwór)Nie wiem, czy wiesz o jaki typ wózka mi chodzi - dość dużo ich jeździ, to taki niby nowoczesny fason.Kupiłam, bo mi się po prostu spodobał i tyle.W sumie mi służy dobrze, ale drugi raz nie kupiłabym takiego.Aha, i jeszcze ma dość twarde zawieszenie, więc do bujania dziecka, (np. w domu) się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
maniakow Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 18:08 Przeczytaj może tutaj. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=18736804&a=18736804 Ja poplecam Deltim Focus. Odpowiedz Link Zgłoś
marsau1 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 18:53 Przede wszystkim zastan`ów się, czy będzie Ci potrzebny głęboki. Nie napisałaś, czy masz już maluszka, czy dopiero się spodziewasz. Teraz można kupić wózek spacerowy, tak obudowany, że może spokojnie pełnić na początku funkcję gondoli. Głeboki wózek używa się zwykle kilka miesięcy(4-5m), w zależności od tego jak szybko rośnie bobas. Jeśli dopiero się spodziewasz, to na Twoim miejscu kupiłabym porządny spacerowy. Sama zdecydowałam się na spacerówkę firmy Inglesina Espresso. Do tego jest śpiworek, a poza tym niedługo już wiosna , więc spokojnie będziemy go używać. Wiem, że w firmie bebecar (jedna z najlepszych prod. wózki) jest teraz promocja spacerówki, która ma obniżoną cenę z ok. 2000 do 1000, dodatkowo parasolka i plecak. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szymka Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 19:09 My mamy wózek firmy ROAN, typ Marita. Jest to wózek z obszerną gondolą (bardzo potrzebna zimą) i osobną spacerówką (którą montuje się gdy dziecko podrośnie). Wózek ten łatwo się prowadzi, dobrze amortyzuje wstrząsy (nierówne miejskie chodniki !, a także podczas jazdy po trawie). Dodatkową zaletą są bardzo ładne tapicerki (eleganckie lub sportowe). My mamy dość jasną, ale materiał jest specjalny niełapiący brudu i nieprzemakalny. Jeśli zdecydujesz się na wózek innej firmy to polecam taki z pompowanymi kołami, są one wpradzie cięższe od tych bez popmowanych, ale doskonale się je prowadzi i dobrze amortyzują wstrząsy. POZDRAWIAM SERDECZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
flawia Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 13:30 ja mam termin porodu na marzec, a więc zqastanawiam się czy jest sens na wiosnę i lato inwestować w gondolę? Czy możesz mi podać linka do konkretnego zdjęcia przykładowej rozbudowanej spacerówki w której dzidzia może leżeć? Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 19:58 Polecam Deltim Fokus. Za 1200 zł można mieć gondolę+spacerówkę+fotelik samochodowy+torba. Gondola ma podnoszone oparcie, co przydaje się , gdy dziecko chce wyglądać a nie spać na spacerze, a jest jeszcze za małe na spacerówkę. Gondola do transportu składa się na zupełnie płasko, jest też adapter do mocowania gondoli pasami na tylnej kanapie (polecane dla maluszka na długie trasy, bo ma płasko pod plecami). Ma atest do przewożenia dziecka w samochodzie. Duże pompowane koła. Waga 13kg. Duży kosz na zakupy z łatwym dostępem. FAjne wzrory tapicerek. Materiał bardzo porządny, łatwo się czyści i nie mechaci się. Nie ma regulowanej rączki ,ale u mnie nie było to potrzebne (ja mam 167 cm wzrostu a mąż 182). Podobno maja bardzo dobry serwis (ja nigdy nie naprawiałam, jeździ bez zarzutu 16msc). Super spisuje sie na wertepach, w lesie i na plaży. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
bognarek4 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 20:23 Moje rady: - PORĘCZNY (pomyśl, czy zmieści się do bafgażnika samochodu, windy, czy łatwo go chwycić i np. wnieść do tramwaju) - lekki - reszta to szczegóły Przed urodzeniem pierwszego dziecka kupiliśmy wózek trzyfunkcyjny. Wyglądał super, ale w użytku był koszmarny - cieżki i przede wszystkim nie mieścił się w bagażniku samochodu. Po trzech miesiącach go sprzedałam i kupiłam Graco Mirage - to rozkładana spacerówka, lekka i wygodna. Przy drugim dziecku już nie dałam się tak wrobić. Dokkupiłam tylka torbę do wózka (20zł) i używałam dalej wózka Graco. Moja mała przez 4 czy 5 miesiecy jeździła w tej torbie a potem (nadeszło lato) w samyw wózku, który służy nam nadal. Pozdrawiam bognarek Odpowiedz Link Zgłoś
zola3 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 21:18 Ja powiem krótko. Mam Implast driverx4 i jestem bardzo zadowolona. - co do ciężaru - to niestety wszystkie wózki są ciężki, i to czy waży 15 czy 18kg nie wiele znaczy: i tak przy wnoszeniu jest ciężko. - implast ma skrętną przednią oś - prowadzi się świetnie, ma duży kosz na zakupy, choć czsem odpinają się rzepy z przodu ale dopiero przy obciążeniu ok. 6kg., kółka duże, pompowane - super. - mankamenty - dosyć duży po złożeniu - muszę zdejmować kółka, ale mam już system Serdecznie polecam, Ola i Monisia Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 21:26 Cześć . Ja mam Polak Orion i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 22:28 Powinien być: -lekki -łatwy w prowadzeniu -łatwo się składać poszukaj na allegro tam są nowe z gwarancją i o wiele taniej niż w sklepie,ja niedawno kupiłam spacerówkę i jestem zadowolona,a jako wielofunkcyjny polecam ten: www.allegro.pl/show_item.php?item=38543076 Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 07:58 Dwufunkcyjnego bym nie kupowała. Jak dziecko wyrośnie z gondoli to co z nią zrobisz? Samej nie sprzedasz /chyba, że zostawisz dla drugiego maluszka lub oddasz/. Proponowałabym używaną gondolę, potem sprzedasz i kupisz spacerówkę. Warto, żeby siedzisko wózka było wysoko /dziecko nie wdycha tak smordu z ulicy/, przekładana rączka, duże pompowane koła, a najlepiej jak będą skrętne /ale to pdnosi cenę wózka/, łatwa do pranai tapicerka, pasy dla dziecka, kosz na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
anettab Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 08:12 Również przymierzam się do kupna wózka i jestem już zdecydowana na jeden z dwóch: Peg-Perego Pramette (1550), albo Peg-Perego Venezia (1160). Są to wózki gęboko spacerowe, z wkładem dla niemowlaka, wózki służą od pierwszych dni do ok, 4 roku, jeśli istnieje taka potrzeba. Główną zaletą jest ich waga: 8 kg i 9 kg, co w moim przypadku jest bardzo istotne, bo będę dźwigała malucha na 3 piętro. Polecone przez znajomych, więc wypróbowane. Pozdrawiam. Aneta, 33 tc Odpowiedz Link Zgłoś
curly2 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 09:48 Nie polecam Deltima Focusa.Mam go 5 m-cy.Dziecko waży 6,5 kg a więc nie żaden kolos a już poszły mi 2 amortyzatory i 4 razy złapałam gumę.Fakt że wymiana sprężyn zajęła w sklepie 1 dzień ale ze sprowadzeniem koła był ogromny problem.Nasi znajomi którzy także mają ten sam model mieli dokładnie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 10:57 Inglesina Magnum, jest super, wielkie kola amortyzuja WSZYSTKIE wertepy, wygodny w prowadznieu, ruchoma raczka, bardzo latwo sie sklada do auta, mozna na nim foletik samochodowy zamontowac, wielki kosz na zakupy, kieszonki, dla mnie bomba. Pomysl o kupnie uzywanego, wtedy wydasz kolo 300-400 zle a bedziesz miec super wozek, po co nowiutki? Wszystko z tego wozka mozna zdjac i uprac.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agnesgie Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 11:14 My mamy Deltim voyager i jestem z niego z niego bardzo zadowolona. Ma duże pompowane koła, przekladaną rączkę, regulowaną wysokość oparcia i niezłe wahacze, świetnie amortyzuje wstrząsy. Nie polecam tylko jesli masz go dźwigać po schodach bo jest dość ciężki. Aha, kupiliśmy używany ale w stanie idealnym (koszt ok.350 zł w naszym przypadku). Odpowiedz Link Zgłoś
asia2910 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 11:11 Ja nie zwracałam uwagi przy kupnie (GRACO) ale wiem teraz, że ważne jest czy wózek ma przekładną rączkę, osobiście mam już dość czasami prowadzenia (czyt. ciągnięcia) wózka tyłem gdy świeci słońce akurat dziecku w oczy itp. Sebastian forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13856160 Odpowiedz Link Zgłoś
flawia Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 13:41 Bardzo wam dziękuję za te rady! Odpowiedz Link Zgłoś
beciaw2 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 13:56 A ja polecam Deltima. Co prawda mam Premiera nie Fokusa. Zalety:stabilny (nie przewrócił się nawet jak moje 7kg dziecko spróbowało niespodziewanie wyjść, zdejmowane elementy pokrycia piorę w pralce na programie delikatnym i jest o.k., podnoszone oparcie w gondoli umożliwia sadzanie dziecka już starszego (można przypiąć swzelki), kosz jest druciany co przy polnych drogach jest ważne, 3 wersje opon do wyboru- ja mam najgrupsze, pompowane dają dobrą amortyzację, koła błyskawicznie się zdejmują gondola zresztą też, stelaż składa się łatwo, ale do cienkusia do bagażnika się nie mieści, wozimy go w środku.Najważniejsz zaleta w tym wózku można kołysać dziecko na wszystkie strony. Wady:kiepskie składanie budki, ciche i proste ale pręt w środku się przesuwa, nie nasmarowane koła trochę piszczą, od czasu do czasu koła trzeba trochę dopompować Jeździmy naszym wózkiem po wertepach polnych i leśnych dróg i amortzatory są o.k. Jeśli się zdecydujesz na zakupienie również fotelika, aby zabierać go w podróże zamiast gondoli trzeba kupić też adapter. Spytaj też o pokrowiec na fotelik i ochraniach foliowy, żebyś mogła go w pełniwykorzystać niezależnie od pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 15:41 Implast, bardzo wygodny i w przystępnej cenie. www.implast.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewa830 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 17:34 Ja moge polecic wozek firmy Wychamet model Breaker. Jestem zniego bardzo zadowolona. www.wychamet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
verbena Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 17:47 Ja również mam Inglesinę Magnum. Jest rewelacyjna. Zostawię ją sobie dla następnego dziecka. Jest to wózek tzw. głeboko-spacerowy, czyli z gondoli robi się spacerówkę. Jeżeli dzidzia przyjdzie na świat w marcu, to szczerze polecam. Gondola jest fajnie obudowana, nic nie wieje, jest ciepło. Wózek ma duży kosz na zakupu, mnóstwo kieszonek, i co najważniejsze - rewelacyjnie się buja. Moje dziecko usypiałam w nim w domu przez pierwsze 5 m-cy. A i teraz na spacerze wystarczy, że bujnę po wyjściu z klatki, a mała już śpi. Jeszcze jedną zaletą jest to. że gondola jest stosunkowo długa. Moje dziecko ma 8 m-cy i jeszcze jeździ w niej na leżąco (na spacerach głónie śpi). Na wiosnę zdejmiemy pokrycie gondoli i będzie spacerówka.Także z czystym sumieniem polecam ten wózek, naprawdę warto. P.S. Trochę chaotyczny ten mój post, ale mała wierci mi się na kolanach. Odpowiedz Link Zgłoś
malilka Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 20:06 Ja też mam Inglesinę Magnum i podpisuję się pod poprzedniczką. Zwłaszcza to, że gondola należy do najdłuższych na rynku okazało się być zbawienne Synek ma 9 m-cy i prawie 80cm i na spacerach śpi nadal na leżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
magda474 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 06.01.05, 09:54 Witaj, Teraz z własnego doświadczenia mogę Ci poradzić tyle: na początek kup zwykły głęboki wózek z budą, dużymi kółkami (bo inaczej telepie maluszka) nie musi być to tak rozreklamowana firma, gdyż niezbyt długo ten wózek posłuży. Gdy maluszek będzie już siadał lub gdy będzie już ciepło, dopiero kup naprawdę super spacerówkę. Ja kupiłam wielof. i teraz żałuję, jest ciężki, dlatego kupiłam spacerówkę baby dreams. Jest wygodna dla mnie i dla dziecka,są różne modele i ceny od 300 do 550 zł są też wkłady dla noworodków. Dlatego nie radzę inwestować w wózek wielof. potem się znudzi, będzie mniej praktyczny. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mazeb nie bebe confort! 13.01.05, 01:08 przestrzegam! wydaliśmy strasznie dużo pieniędzy - wózek prezentował się rewelacyjnie i początkowo rewelacyjnie się spisywał - ale na polskie drogi i mroźną zimę się nie nadaje - francuska delikatność... już kilka razy był naprawiany teraz zastanawiam się nad kupieniem tylko spacerówki (a plan początkowy zakładał kupienie używanej gondolki i zainwestowanie w superspacerówkę - tak to jest, jak kobietka zmienną jest...) Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
capribb Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 06.01.05, 09:54 Mam GuGu. To tansza wersja Focusa. Doskonaly! Co prawda dosc ciezki ale bardzo latwo wcischodach i nie szkodzi to jemu. Ponadto duza gondola. ---------------------------------------------------------------- Nasza córeczka Rozalka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=18748187&v=2&s=0aga sie go po Odpowiedz Link Zgłoś
zantab Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 06.01.05, 13:43 Od chwili jaka go zobaczylam po raz pierwszy - po prostu sie w nim zakochalam ;o) - nowatorski wyglad no i czerwony kolor ! to byl Driver 4 polskiej firmy Implast.... Bylam w nim zakochana do momentu jak moj maz nie przywiozl mi go do domu.... Ciezki, brak mozliwosci bujania (!!!), no i te kola - ich wielkosc w porownaniu z calym wozkiem po prostu przytlacza... Mielismy go dokladnie 24 h. Szybko zadzwonilam do sklepu z serdeczna prosba o zamiane. Akurat w Calineczce trafilam na obnizke Emmaljunga: www.calineczka.pl/spacerowki dla niemowlakow Wozek jest naprawde rewelacyjny !!!! Gondolka jest co prawda mala ale wystarczy na tyle na ile ma sluzyc. A spacerowka jest obszerna, b wygodna, niska (dziecko swobodnie moze samo do niej wejsc) i material jest rewelacyjny - Protex - chroni przed deszczem, sniegiem, wiatrem (!!), promieniami slonecznymi i wilgocia. Poza tym wszystko mozna zdjac i uprac. Wiem ze wozek ten nie tylko posluzy mojej corce ale rowniez w przyszlosci mojemu kolejnemu dziecku. Szwedzi zrobili go dobrze - seredcznie POLECAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_36 Do zantab 26.01.05, 20:51 Bardzo mnie interesują dalsze Twoje wrażenia z użytkowania wózka emmaljunga, zwłaszcza opinia o gondoli - jak się ją montuje (czy na spacerówkę, czy spacerówkę trzeba zdjąć), do ilu kg (cm) wystarczy? Czy w budce spacerówki jest moskitiera i okienko? i czy spacerówkę można całkiem rozłożyć? itp. itd. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Do agi_36 27.01.05, 18:32 Co prawda nie jestem zanta, ale tez ostatnio kupilam Emmaljunge, wiec moze cos ci pomoge. Emmaljunga ma wozki dwufunkcyjne z normalna duza gondola (np. Classic Duo Combi 3in1) oraz spacerowki (np. Classic Sport Stroller 2in1), do ktorych mozna wlozyc tzw. mini-gondole. Te ze zwykla gondola mozntuje sie na stelazu - najpierw gondola, pozniej siedzisko. Mini-gondolki wklada sie na rozlozone na plasko siedzisko. Gondole sa duze, mini gondolki na dlugosc sa tez duze (nie krotsze niz w moim starym Implascie Roy), tyle, ze nieco wezsze od zwyklej gondoli. Ja mam wlasnie ten drugi typ i niestety, moja corka (6,5 mies.) wzrost ma przecietny, ale jest szeroka (wazy ok. 8,5kg, wiec duzo jak na ten wiek) i w spiworku i kombinezonie juz ma w mini-gondolce ciasno. Czy w budce spacerówki jest > > moskitiera i okienko? To zalezy od modelu. W Classic nie ma okienka ani moskitiery, w innych modelach (Cerox i Crossway) chyba sa okienka, nie wiem jak z moskitiera) >i czy spacerówkę można całkiem rozłożyć? tak I jeszcze mam taka ogolna uwage o wozkach. Naprawde mysle, ze o wozku mozna sie dopiero wypowiadac uzytkujac go co najmniej przez rok. Ja dlugo bylam bardzo zadowolona ze starego wozka (Implast Roy, wcale nie tani - 900zl bez zadnych dodatkow), ale dla mlodszej corki kupilam teraz wlasnie Emmaljunge, bo w Implascie (intensywnie uzywanym, przyznaje), rozklekotalo sie co nieco, wozek zaczal skrecac w lewo, hamulec opada i lekko terkocze - mnie to przeszkadzalo, szczegolnie ta przednia os - bo czesto pcham wozek jedna reka, a druga prowadze starsza (niespelna 2,5 roku) corke. Na Emmaljunge zdecydowalam sie ze wzgledu na ich doskonala opinie, jako wozkow bezawaryjnych, bardzo solidnie wykonanych i wygodnych dla dziecka. Swoj kupilam w promocyjnej cenie 1200zl z mini gondola i torba. Widzialam tez za 1425zl w www.wozkidzieciece.pl z jednym z akcesoriow do wyboru (mini gondolka, spiwor zimowy, spiwor uniwersalny, kokon), ale bez torby. To tez dobra cena. W sklepach tez ostatnio widzialam te wozki (Classic z mini gondola) za 1500zl. Dodatkowo, jak ktos bedzie mial dwojke dzieci z mala roznica wieku, do wozkow Emmaljunga mozna doczepic taka podstawke lub specjalne siedzonko dla starszego dziecka. aga Odpowiedz Link Zgłoś
lapandora tekst :) 26.01.05, 21:42 za szybko wcisnelam enter. Ja dla swojego dziecka mialam wózek peg perego, gondole na stelazu i fotelik. I to byl super dla mnie wozek, a wlasciwie jest nadal. Jak mały wyrósł z godnolki, sprzedałam ją i kupiłam sobie takie samo siedzisko, które nakładam na stelaż. Jezdzimy w nim do tej pory- 2 latka. Mozna je nakładac przodem lub tylem. Teraz te wozki sa tansze, ja wydalam kiedys bardzo duzo, ale nawet przez chile nie zaluje. Stelaz ma kola skretne, bardzo duze! ale jest lekki, i maly gdy sie zlozy. Do mojego Tico wchodzi bez problemu! Pasuje na niego i gondolka i fotelik. I to jest bardzo fajne. Ja gondolke mialam stara, teraz sa takie plastikowe, duzo fajniesze! I mozna je uzywac w samochodzie zamiast fotelika, wiec nawet nie musisz dziecka budzic jak spi!!! Z 3 pietra schodzilam bardzo latwo- w jednej rece zlozyny stelaz a w drugiej gondolka. Lekkie i poreczne. Amortyzatory ma, wiec na wybojach jezdzi sie bardzo dobrze. Jak jedziesz do znajomych, mozesz zabrac sama gondolke, i w niej trzymac maluszka. Ja bardzo chwaleten zestaw, jest duzo wytrzymalszy nic bebe comfort!!! nie rozchwieje sie nawet po 2 latach. A w spacerowce dluugo pojezdzisz. Wydaje mi sie, ze na allegro jest taki zestaw. Zwrocilam uwage, bo bardzo ladny kolor gondolki. Odpowiedz Link Zgłoś
katse Roan Marita 27.01.05, 10:38 jestem bardzo zadowolona a na wiosne to nawet sprzedam swój, niedrogo) K Odpowiedz Link Zgłoś