Dodaj do ulubionych

jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi!

04.01.05, 15:19
Mam do wydania na wielofunkcyjny wózek ok. 1000 - 1500 zł (ale to już max)
Czy możecie mi coś doradzić? Jak sprawdzają się wasze wózki? Na co powinnam
zwrócić uwagę przy jego kupnie?
Gosia (30 tc)
Obserwuj wątek
    • basias82 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 15:24
      My mamy wózek firmy Firkon model 7. Wózek jest wielofunkcyjny, z gondolą, mozna
      go pozniej przerobic na spacerówke. Wózek ma koła dmuchane, na wentylek
      samochodowy, co amortyzuje wstrzasy. Posiada równiez przekładaną rączkę
      (dzidzia przodem do kierowcy i przodem do kierunku jazdy. Kupowalismy wózek w
      kwietniu 2004 i kosztowal 500 zł (nie wiem jak dzisiaj).Wszystko jest ok z
      wyjątkiem wagi (16 kg) + dzidzia. To naprawde duzo, szczególnie jak sie mieszka
      na I pietrze (to i tak niewysoko). Wiecej przeczytasz na stronie
      www.firkon.com, www.firkon.com.pl
    • inia25 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 15:24
      moje rady to:
      łatwo dostępny kosz na zakupy
      regulowana wysokość rączki
      ciężar
      koła (pompowane na wachaczach - chyba lepsze od zwykłych)
      kolor tapicerki (jasne się potwornie brudzą)
      moskitiera (na lato zbawienna!)
      łatwość składania
      łatwość prowadzenia - przejedź się wózkiem po sklepie
      wygodna rączka

ja mam wózek TUTEK, ale jest cholernie ciężki. Jakbym miała teraz kupować
      kupiłabym jakiś wysoki model BABY DREAMS. mam teraz spacerówke tej firmy i
      jestem bardzo zadowolona
      • madeyowa Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 16:02
        Mieliśmy wózek z firmy Jędroch, model Bolo. W tej chwili trzecie dziecko nim
        jezdzi(bez problemu go sprzedałam). Wózek wygląda nadal jak nowy, mimo, że ma
        już 5 lat. Jest dwufunkcyjny(gondola+spacerówka), ma duże bezdętkowe koła,
        regulowaną rączkę, oparcie, budkę; duży kosz na zakupy; ma porządną, zdejmowaną
        tapicerkę(łatwo się pierze, a wózek można rozłożyć dosłownie na części
        pierwsze), oprócz tego łatwo się składa(w bagażniku nie zajmie dużo miejsca).
        Ma odpinany pokrowiec na nóżki i wkład dla noworodka, w którym można przenosić
        dziecko idąc np. do lekarza itp. Koszt ok. 500 zł.Polecam!
    • olang Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 17:07
      Trudno mi poradzić Ci jakąś konkretną firmę czy typ, powiem Ci tylko, jaki mam
      wózek i dlaczego go nie polecam. Mam wózek firmy Sprint, to jest taki niski
      wózek z wyjmowaną torbą gondolą. Był niedrogi, jest lekki i fajnie wygląda, ale
      na tym koniec.Niestety ma mały kosz na zakupy - to jest coś bardzo ważnego,żeby
      ten kosz był jak największy.Ja niestety, wracając z zakupów czase muszę jeszcze
      dodatkowo dźwigać wyładowany plecak... Do tego torba - gondola jest idealna do
      3 m-cy, potem robi się przyciasna i trzeba ją wyjąć, a dziecko jeździ
      praktycznie w spacerówce i bez plandeki (musiałam kupić specjalny spiwór)Nie
      wiem, czy wiesz o jaki typ wózka mi chodzi - dość dużo ich jeździ, to taki niby
      nowoczesny fason.Kupiłam, bo mi się po prostu spodobał i tyle.W sumie mi służy
      dobrze, ale drugi raz nie kupiłabym takiego.Aha, i jeszcze ma dość twarde
      zawieszenie, więc do bujania dziecka, (np. w domu) się nie nadaje.
    • maniakow Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 18:08
      Przeczytaj może tutaj.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=18736804&a=18736804
      Ja poplecam Deltim Focus.
    • marsau1 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 18:53
      Przede wszystkim zastan`ów się, czy będzie Ci potrzebny głęboki. Nie napisałaś,
      czy masz już maluszka, czy dopiero się spodziewasz. Teraz można kupić wózek
      spacerowy, tak obudowany, że może spokojnie pełnić na początku funkcję gondoli.
      Głeboki wózek używa się zwykle kilka miesięcy(4-5m), w zależności od tego jak
      szybko rośnie bobas. Jeśli dopiero się spodziewasz, to na Twoim miejscu
      kupiłabym porządny spacerowy. Sama zdecydowałam się na spacerówkę firmy
      Inglesina Espresso. Do tego jest śpiworek, a poza tym niedługo już wiosna wink,
      więc spokojnie będziemy go używać. Wiem, że w firmie bebecar (jedna z
      najlepszych prod. wózki) jest teraz promocja spacerówki, która ma obniżoną cenę
      z ok. 2000 do 1000, dodatkowo parasolka i plecak.
      • mama_szymka Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 19:09
        My mamy wózek firmy ROAN, typ Marita. Jest to wózek z obszerną gondolą (bardzo
        potrzebna zimą) i osobną spacerówką (którą montuje się gdy dziecko podrośnie).
        Wózek ten łatwo się prowadzi, dobrze amortyzuje wstrząsy (nierówne miejskie
        chodniki !, a także podczas jazdy po trawie). Dodatkową zaletą są bardzo ładne
        tapicerki (eleganckie lub sportowe). My mamy dość jasną, ale materiał jest
        specjalny niełapiący brudu i nieprzemakalny.
        Jeśli zdecydujesz się na wózek innej firmy to polecam taki z pompowanymi
        kołami, są one wpradzie cięższe od tych bez popmowanych, ale doskonale się je
        prowadzi i dobrze amortyzują wstrząsy.
        POZDRAWIAM SERDECZNIE
      • flawia Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 13:30
        ja mam termin porodu na marzec, a więc zqastanawiam się czy jest sens na wiosnę
        i lato inwestować w gondolę? Czy możesz mi podać linka do konkretnego zdjęcia
        przykładowej rozbudowanej spacerówki w której dzidzia może leżeć?
    • klubiale1 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 19:58
      Polecam Deltim Fokus. Za 1200 zł można mieć gondolę+spacerówkę+fotelik
      samochodowy+torba.
      Gondola ma podnoszone oparcie, co przydaje się , gdy dziecko chce wyglądać a
      nie spać na spacerze, a jest jeszcze za małe na spacerówkę.
      Gondola do transportu składa się na zupełnie płasko, jest też adapter do
      mocowania gondoli pasami na tylnej kanapie (polecane dla maluszka na długie
      trasy, bo ma płasko pod plecami). Ma atest do przewożenia dziecka w samochodzie.
      Duże pompowane koła. Waga 13kg. Duży kosz na zakupy z łatwym dostępem.
      FAjne wzrory tapicerek. Materiał bardzo porządny, łatwo się czyści i nie
      mechaci się.
      Nie ma regulowanej rączki ,ale u mnie nie było to potrzebne (ja mam 167 cm
      wzrostu a mąż 182).
      Podobno maja bardzo dobry serwis (ja nigdy nie naprawiałam, jeździ bez zarzutu
      16msc).
      Super spisuje sie na wertepach, w lesie i na plaży.
      Pozdr
    • bognarek4 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 20:23
      Moje rady:
      - PORĘCZNY (pomyśl, czy zmieści się do bafgażnika samochodu, windy, czy łatwo
      go chwycić i np. wnieść do tramwaju)
      - lekki
      - reszta to szczegóły

Przed urodzeniem pierwszego dziecka kupiliśmy wózek trzyfunkcyjny. Wyglądał
      super, ale w użytku był koszmarny - cieżki i przede wszystkim nie mieścił się w
      bagażniku samochodu. Po trzech miesiącach go sprzedałam i kupiłam Graco Mirage -
      to rozkładana spacerówka, lekka i wygodna.
      Przy drugim dziecku już nie dałam się tak wrobić. Dokkupiłam tylka torbę do
      wózka (20zł) i używałam dalej wózka Graco. Moja mała przez 4 czy 5 miesiecy
      jeździła w tej torbie a potem (nadeszło lato) w samyw wózku, który służy nam
      nadal.
      Pozdrawiam
      bognarek
    • zola3 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 21:18
      Ja powiem krótko. Mam Implast driverx4 i jestem bardzo zadowolona.

- co do ciężaru - to niestety wszystkie wózki są ciężki, i to czy waży 15 czy
      18kg nie wiele znaczy: i tak przy wnoszeniu jest ciężko.
      - implast ma skrętną przednią oś - prowadzi się świetnie, ma duży kosz na
      zakupy, choć czsem odpinają się rzepy z przodu ale dopiero przy obciążeniu ok.
      6kg., kółka duże, pompowane - super.
      - mankamenty - dosyć duży po złożeniu - muszę zdejmować kółka, ale mam już
      system wink

Serdecznie polecam, Ola i Monisia
      • magdalena1811 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 21:26
        Cześć . Ja mam Polak Orion i jestem zadowolona.
        • inez21 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 04.01.05, 22:28
          Powinien być:
          -lekki
          -łatwy w prowadzeniu
          -łatwo się składać
          poszukaj na allegro tam są nowe z gwarancją i o wiele taniej niż w sklepie,ja
          niedawno kupiłam spacerówkę i jestem zadowolona,a jako wielofunkcyjny polecam ten:
          www.allegro.pl/show_item.php?item=38543076
          Pozdrawiam!
    • lidek0 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 07:58
      Dwufunkcyjnego bym nie kupowała. Jak dziecko wyrośnie z gondoli to co z nią
      zrobisz? Samej nie sprzedasz /chyba, że zostawisz dla drugiego maluszka lub
      oddasz/. Proponowałabym używaną gondolę, potem sprzedasz i kupisz spacerówkę.
      Warto, żeby siedzisko wózka było wysoko /dziecko nie wdycha tak smordu z
      ulicy/, przekładana rączka, duże pompowane koła, a najlepiej jak będą
      skrętne /ale to pdnosi cenę wózka/, łatwa do pranai tapicerka, pasy dla
      dziecka, kosz na zakupy.
    • anettab Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 08:12
      Również przymierzam się do kupna wózka i jestem już zdecydowana na jeden z
      dwóch: Peg-Perego Pramette (1550), albo Peg-Perego Venezia (1160). Są to wózki
      gęboko spacerowe, z wkładem dla niemowlaka, wózki służą od pierwszych dni do
      ok, 4 roku, jeśli istnieje taka potrzeba. Główną zaletą jest ich waga: 8 kg i
      9 kg, co w moim przypadku jest bardzo istotne, bo będę dźwigała malucha na 3
      piętro. Polecone przez znajomych, więc wypróbowane.
      Pozdrawiam. Aneta, 33 tc
    • curly2 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 09:48
      Nie polecam Deltima Focusa.Mam go 5 m-cy.Dziecko waży 6,5 kg a więc nie żaden
      kolos a już poszły mi 2 amortyzatory i 4 razy złapałam gumę.Fakt że wymiana
      sprężyn zajęła w sklepie 1 dzień ale ze sprowadzeniem koła był ogromny
      problem.Nasi znajomi którzy także mają ten sam model mieli dokładnie to samo.
    • kalina_p Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 10:57
      Inglesina Magnum, jest super, wielkie kola amortyzuja WSZYSTKIE wertepy,
      wygodny w prowadznieu, ruchoma raczka, bardzo latwo sie sklada do auta, mozna
      na nim foletik samochodowy zamontowac, wielki kosz na zakupy, kieszonki, dla
      mnie bomba. Pomysl o kupnie uzywanego, wtedy wydasz kolo 300-400 zle a bedziesz
      miec super wozek, po co nowiutki? Wszystko z tego wozka mozna zdjac i
      uprac.Pozdrawiam!
      • agnesgie Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 11:14
        My mamy Deltim voyager i jestem z niego z niego bardzo zadowolona. Ma duże
        pompowane koła, przekladaną rączkę, regulowaną wysokość oparcia i niezłe
        wahacze, świetnie amortyzuje wstrząsy.
        Nie polecam tylko jesli masz go dźwigać po schodach bo jest dość ciężki.
        Aha, kupiliśmy używany ale w stanie idealnym (koszt ok.350 zł w naszym
        przypadku).
    • asia2910 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 11:11
      Ja nie zwracałam uwagi przy kupnie (GRACO) ale wiem teraz, że ważne jest czy
      wózek ma przekładną rączkę, osobiście mam już dość czasami prowadzenia (czyt.
      ciągnięcia) wózka tyłem gdy świeci słońce akurat dziecku w oczy itp.

Sebastian
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13856160
    • flawia Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 13:41
      Bardzo wam dziękuję za te rady! smile
      • beciaw2 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 13:56
        A ja polecam Deltima. Co prawda mam Premiera nie Fokusa. Zalety:stabilny (nie
        przewrócił się nawet jak moje 7kg dziecko spróbowało niespodziewanie wyjść,
        zdejmowane elementy pokrycia piorę w pralce na programie delikatnym i jest
        o.k., podnoszone oparcie w gondoli umożliwia sadzanie dziecka już starszego
        (można przypiąć swzelki), kosz jest druciany co przy polnych drogach jest
        ważne, 3 wersje opon do wyboru- ja mam najgrupsze, pompowane dają dobrą
        amortyzację, koła błyskawicznie się zdejmują gondola zresztą też, stelaż składa
        się łatwo, ale do cienkusia do bagażnika się nie mieści, wozimy go w
        środku.Najważniejsz zaleta w tym wózku można kołysać dziecko na wszystkie
        strony.
        Wady:kiepskie składanie budki, ciche i proste ale pręt w środku się przesuwa,
        nie nasmarowane koła trochę piszczą, od czasu do czasu koła trzeba trochę
        dopompować
        Jeździmy naszym wózkiem po wertepach polnych i leśnych dróg i amortzatory są
        o.k.
        Jeśli się zdecydujesz na zakupienie również fotelika, aby zabierać go w podróże
        zamiast gondoli trzeba kupić też adapter. Spytaj też o pokrowiec na fotelik i
        ochraniach foliowy, żebyś mogła go w pełniwykorzystać niezależnie od pogody.
        • neti87 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 15:41
          Implast, bardzo wygodny i w przystępnej cenie.
          www.implast.com.pl
    • ewa830 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 17:34
      Ja moge polecic wozek firmy Wychamet model Breaker. Jestem zniego bardzo
      zadowolona. www.wychamet.pl/
      • verbena Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 17:47
        Ja również mam Inglesinę Magnum. Jest rewelacyjna. Zostawię ją sobie dla
        następnego dziecka. Jest to wózek tzw. głeboko-spacerowy, czyli z gondoli robi
        się spacerówkę. Jeżeli dzidzia przyjdzie na świat w marcu, to szczerze polecam.
        Gondola jest fajnie obudowana, nic nie wieje, jest ciepło. Wózek ma duży kosz
        na zakupu, mnóstwo kieszonek, i co najważniejsze - rewelacyjnie się buja. Moje
        dziecko usypiałam w nim w domu przez pierwsze 5 m-cy. A i teraz na spacerze
        wystarczy, że bujnę po wyjściu z klatki, a mała już śpi. Jeszcze jedną zaletą
        jest to. że gondola jest stosunkowo długa. Moje dziecko ma 8 m-cy i jeszcze
        jeździ w niej na leżąco (na spacerach głónie śpi). Na wiosnę zdejmiemy pokrycie
        gondoli i będzie spacerówka.Także z czystym sumieniem polecam ten wózek,
        naprawdę warto.
        P.S. Trochę chaotyczny ten mój post, ale mała wierci mi się na kolanach.
        • malilka Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 05.01.05, 20:06
          Ja też mam Inglesinę Magnum i podpisuję się pod poprzedniczką. Zwłaszcza to, że
          gondola należy do najdłuższych na rynku okazało się być zbawienne smile Synek ma 9
          m-cy i prawie 80cm i na spacerach śpi nadal na leżąco.
    • magda474 Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 06.01.05, 09:54
      Witaj,
      Teraz z własnego doświadczenia mogę Ci poradzić tyle:
      na początek kup zwykły głęboki wózek z budą, dużymi kółkami (bo inaczej telepie
      maluszka) nie musi być to tak rozreklamowana firma, gdyż niezbyt długo ten
      wózek posłuży. Gdy maluszek będzie już siadał lub gdy będzie już ciepło,
      dopiero kup naprawdę super spacerówkę. Ja kupiłam wielof. i teraz żałuję, jest
      ciężki, dlatego kupiłam spacerówkę baby dreams. Jest wygodna dla mnie i dla
      dziecka,są różne modele i ceny od 300 do 550 zł są też wkłady dla noworodków.
      Dlatego nie radzę inwestować w wózek wielof. potem się znudzi, będzie mniej
      praktyczny.
      Magda
      • mazeb nie bebe confort! 13.01.05, 01:08
        przestrzegam! wydaliśmy strasznie dużo pieniędzy - wózek prezentował się
        rewelacyjnie i początkowo rewelacyjnie się spisywał - ale na polskie drogi i
        mroźną zimę się nie nadaje - francuska delikatność... sad już kilka razy był
        naprawiany
        teraz zastanawiam się nad kupieniem tylko spacerówki
        (a plan początkowy zakładał kupienie używanej gondolki i zainwestowanie w
        superspacerówkę - tak to jest, jak kobietka zmienną jest...)
        Pozdrawiam
        Gosia
    • capribb Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 06.01.05, 09:54
      Mam GuGu. To tansza wersja Focusa.
      Doskonaly! Co prawda dosc ciezki ale bardzo latwo
      wcischodach i nie szkodzi to jemu.
      Ponadto duza gondola.

----------------------------------------------------------------
      Nasza córeczka Rozalka
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=18748187&v=2&s=0aga sie go po
    • zantab Re: jaki wózek - poradźcie przyszłej mamusi! 06.01.05, 13:43
      Od chwili jaka go zobaczylam po raz pierwszy - po prostu sie w nim
      zakochalam ;o) - nowatorski wyglad no i czerwony kolor ! to byl Driver 4
      polskiej firmy Implast.... Bylam w nim zakochana do momentu jak moj maz nie
      przywiozl mi go do domu.... Ciezki, brak mozliwosci bujania (!!!), no i te
      kola - ich wielkosc w porownaniu z calym wozkiem po prostu przytlacza...
      Mielismy go dokladnie 24 h. Szybko zadzwonilam do sklepu z serdeczna prosba o
      zamiane. Akurat w Calineczce trafilam na obnizke Emmaljunga:
      www.calineczka.pl/spacerowki dla niemowlakow
      Wozek jest naprawde rewelacyjny !!!! Gondolka jest co prawda mala ale wystarczy
      na tyle na ile ma sluzyc. A spacerowka jest obszerna, b wygodna, niska (dziecko
      swobodnie moze samo do niej wejsc) i material jest rewelacyjny - Protex -
      chroni przed deszczem, sniegiem, wiatrem (!!), promieniami slonecznymi i
      wilgocia. Poza tym wszystko mozna zdjac i uprac. Wiem ze wozek ten nie tylko
      posluzy mojej corce ale rowniez w przyszlosci mojemu kolejnemu dziecku. Szwedzi
      zrobili go dobrze - seredcznie POLECAM !!!
      • aga_36 Do zantab 26.01.05, 20:51
        Bardzo mnie interesują dalsze Twoje wrażenia z użytkowania wózka emmaljunga,
        zwłaszcza opinia o gondoli - jak się ją montuje (czy na spacerówkę, czy
        spacerówkę trzeba zdjąć), do ilu kg (cm) wystarczy? Czy w budce spacerówki jest
        moskitiera i okienko? i czy spacerówkę można całkiem rozłożyć? itp. itd.
        Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Pozdrawiam
        Aga
        • agni71 Re: Do agi_36 27.01.05, 18:32
          Co prawda nie jestem zanta, ale tez ostatnio kupilam Emmaljunge, wiec moze cos
          ci pomoge.
          Emmaljunga ma wozki dwufunkcyjne z normalna duza gondola (np. Classic Duo Combi
          3in1) oraz spacerowki (np. Classic Sport Stroller 2in1), do ktorych mozna
          wlozyc tzw. mini-gondole. Te ze zwykla gondola mozntuje sie na stelazu -
          najpierw gondola, pozniej siedzisko. Mini-gondolki wklada sie na rozlozone na
          plasko siedzisko. Gondole sa duze, mini gondolki na dlugosc sa tez duze (nie
          krotsze niz w moim starym Implascie Roy), tyle, ze nieco wezsze od zwyklej
          gondoli.
          Ja mam wlasnie ten drugi typ i niestety, moja corka (6,5 mies.) wzrost ma
          przecietny, ale jest szeroka (wazy ok. 8,5kg, wiec duzo jak na ten wiek) i w
          spiworku i kombinezonie juz ma w mini-gondolce ciasno.

Czy w budce spacerówki jest
          >
          > moskitiera i okienko?

To zalezy od modelu. W Classic nie ma okienka ani moskitiery, w innych modelach
          (Cerox i Crossway) chyba sa okienka, nie wiem jak z moskitiera)

>i czy spacerówkę można całkiem rozłożyć?

tak

I jeszcze mam taka ogolna uwage o wozkach. Naprawde mysle, ze o wozku mozna sie
          dopiero wypowiadac uzytkujac go co najmniej przez rok. Ja dlugo bylam bardzo
          zadowolona ze starego wozka (Implast Roy, wcale nie tani - 900zl bez zadnych
          dodatkow), ale dla mlodszej corki kupilam teraz wlasnie Emmaljunge, bo w
          Implascie (intensywnie uzywanym, przyznaje), rozklekotalo sie co nieco, wozek
          zaczal skrecac w lewo, hamulec opada i lekko terkocze - mnie to przeszkadzalo,
          szczegolnie ta przednia os - bo czesto pcham wozek jedna reka, a druga prowadze
          starsza (niespelna 2,5 roku) corke.

Na Emmaljunge zdecydowalam sie ze wzgledu na ich doskonala opinie, jako wozkow
          bezawaryjnych, bardzo solidnie wykonanych i wygodnych dla dziecka. Swoj kupilam
          w promocyjnej cenie 1200zl z mini gondola i torba. Widzialam tez za 1425zl w
          www.wozkidzieciece.pl z jednym z akcesoriow do wyboru (mini gondolka, spiwor
          zimowy, spiwor uniwersalny, kokon), ale bez torby. To tez dobra cena.
          W sklepach tez ostatnio widzialam te wozki (Classic z mini gondola) za 1500zl.
          Dodatkowo, jak ktos bedzie mial dwojke dzieci z mala roznica wieku, do wozkow
          Emmaljunga mozna doczepic taka podstawke lub specjalne siedzonko dla starszego
          dziecka.

aga
    • lapandora Peg perego!! polecam!! 26.01.05, 21:37

• lapandora tekst :) 26.01.05, 21:42
      za szybko wcisnelam enter.

Ja dla swojego dziecka mialam wózek peg perego, gondole na stelazu i fotelik. I
      to byl super dla mnie wozek, a wlasciwie jest nadal. Jak mały wyrósł z
      godnolki, sprzedałam ją i kupiłam sobie takie samo siedzisko, które nakładam na
      stelaż. Jezdzimy w nim do tej pory- 2 latka. Mozna je nakładac przodem lub
      tylem.
      Teraz te wozki sa tansze, ja wydalam kiedys bardzo duzo, ale nawet przez chile
      nie zaluje. Stelaz ma kola skretne, bardzo duze! ale jest lekki, i maly gdy
      sie zlozy. Do mojego Tico wchodzi bez problemu! Pasuje na niego i gondolka i
      fotelik. I to jest bardzo fajne.
      Ja gondolke mialam stara, teraz sa takie plastikowe, duzo fajniesze!
      I mozna je uzywac w samochodzie zamiast fotelika, wiec nawet nie musisz dziecka
      budzic jak spi!!!
      Z 3 pietra schodzilam bardzo latwo- w jednej rece zlozyny stelaz a w drugiej
      gondolka. Lekkie i poreczne. Amortyzatory ma, wiec na wybojach jezdzi sie
      bardzo dobrze. Jak jedziesz do znajomych, mozesz zabrac sama gondolke, i w niej
      trzymac maluszka.

Ja bardzo chwaleten zestaw, jest duzo wytrzymalszy nic bebe comfort!!! nie
      rozchwieje sie nawet po 2 latach.
      A w spacerowce dluugo pojezdzisz.
      Wydaje mi sie, ze na allegro jest taki zestaw. Zwrocilam uwage, bo bardzo ladny
      kolor gondolki.
      • katse Roan Marita 27.01.05, 10:38

jestem bardzo zadowolonasmile

a na wiosne to nawet sprzedam swój, niedrogosmile)

K

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka