Dodaj do ulubionych

wózek Bebe Comfort - prosze o opinie

05.01.05, 10:53
Proszę o opinie na temat wózków Bebe Comfort (Trophy-Opera ). Czy są warte
swej ceny. Dzięki za każde info w tej sprawie.
Obserwuj wątek
    • marika_ja Re: wózek Bebe Comfort - prosze o opinie 05.01.05, 11:40
      Ja od listopada 2003, czyli już ponad 13 miesięcy używam wózka bebe confort -
      stelaż Trophy, gondolka Prelude, fotelik Elios i obecnie siedzisko spacerowe
      Opera. I muszę Ci powiedzieć że jestem bardzo zadowolona. Ponieważ Kuba urodził
      się w listopadzie to konieczna była gondolka, używaliśmy jej przez pół roku i
      nie widać kompletnie po niej jakiegokolwiek użytkowania. Fotelik też jak na tą
      porę sprawdził się super, mieliśmy do niego śpiworek, fotelik montuje się na
      stelażu, więc rewelacja np na zakupy do supermarketów. Fotelika używaliśmy 7 m-
      cy, Kuba jest dość dużym dzieckiem a rewelacyjnie się w nim mieścił. Od czerwca
      używamy spacerówki i jak narazie sprawdza się super! Generalnie jestem bardzo
      zadowolona i jak najbardziej polecam! Jedyną rzeczą jak mnie drażni w tym wózku
      jest rączka, która się drapie i jest to widoczne! Ale ten typ tak ma , bo na
      wielu już to widziałam. Miesiąc temu taki wózeczek kupiła sobie moja siostra i
      też jest bardzo zadowolona. Bardzo fajnie się go prowadzi i muszę Ci
      powiedzieć,że w naszym mieście widuję ich coraz więcej, niezłą robią furrorę:-
      ). Ja uważam ,że są warte swojej ceny (chociaż nie powiem,że nie mogłyby mniej
      kosztować). Ale się rozpisałam.
      Pozdrawiam, Magda
      • lolalilu Re: wózek Bebe Comfort - prosze o opinie 05.01.05, 12:33
        ja też polecam. Wiek dziecka ten sam smile Stelaż rewelacja. Lekki i bardzo łatwo
        się składa i rozkłada - jedną ręką. Jedyna wada to pasy w spacerówce - ciut
        krótkie jak sie włoży śpiworek i dużego chłopaka... Żadnych problemów z tym
        wózkiem nie miałam... Używam też fotelika Iseos tej firmy - tez super.
    • aaaska Bebe CONFORT a nie COMFORT! 05.01.05, 12:05
    • aaaska wózek Bebe Comfort 05.01.05, 12:06
      Oj sorry, za wczesnie wyzej wcisnełam enter!
      Wpisz w wyszukiwarce bebe confort i znajdziesz wiele opinnii. Ja kilka dni temu
      pisałam o tym wózku. Jest super!!!!!
      pa aska
      • renik.w Re: wózek Bebe Comfort 05.01.05, 12:26
        Miałam ten wózek , ale skończyłam używanie tylko na gondoli - spacerówka jest
        strasznie płytka i mój Igor miał w niej strasznie ciasno !!! Fajną rzeczą jest
        to że można mocować fotelik na stelażu i rewelacyjna jest ta budka z folią
        przeciwdeszczową - w lato mocowałam ją na gondoli zamiast grubej zimowej .
    • kulju Re: wózek Bebe Comfort - prosze o opinie 06.01.05, 21:16
      Ja nie polecam. Uzywalam przez wakacje podczas pobytu w Polsce (spacerowke,
      siedzisko Opera, stelaz ...zapomnialam nazwy, ale nie byl to Trophy, tylko ten
      inny). Wozek ladnie wyglada, ale to wszystko. Okropnie sie prowadzi, budka nie
      chroni od slonca, nie sklada sie szybko i latwo, zajmuje duzo miejsca, ciezki.
      Do tej pory uzywalam kilku wozkow i byl to najgorszy. I my mielismy wszystkie
      bajery, spiworki, parasolki, folie, torbe...i sprzedalam za niecale 500 zl w
      idealnym stanie.
      Nie mialam serca wziasc wiecej wink i tak mialam wyrzuty sumienia, ze wciskam
      szmelc...Sto razy bardziej polecam emmaljunga lub perego P3.
      pozdr,
      Magda
      • marlamon Re: wózek Bebe Comfort - prosze o opinie 10.01.05, 22:35
        Nie rozumiem słowa "szmelc" w odniesieniu do wózeczka BC . Ja mam go 7-miesięcy
        i :
        -jest bardzo wygodny i nie telepie dzieckiem jak w peg perego
        -składanie jest proste (chyba że ktoś nie potrafi)
        -Budka dobrze chroni, bo jest duża i ofoliowana od wewnątrz (chroni też od
        wiatru)
        - napewno cięższa jest emmaljunga (i ten niemodny wygląd)
        -niewiem o jakich bajerach myślisz skoro wymieniłaś już wszystko
        -nie musisz się martwić ,ktoś się ucieszył, że inny tak nie docenił jakości
        tego wózka.
        Jeden woli sandałki a inny drewniaki.
    • anita_btr Re: wózek Bebe Comfort - prosze o opinie 11.01.05, 08:24
      Moje dziecko jeździło w operze ok. 2 lat do trzeciego roku życia, gdy już miało
      metr wzrostu i 15 kg wagi. Siedzisko świetnie sprawdziło się zimą, gdy Maluszek
      jeszcze nie chodził – wtedy spał sobie smacznie na dwu-, trzygodzinnych
      spacerkach opatulony grubym kocykiem, pod przykryciem i budką wziętą z
      gondolki, które razem połączone świetnie chroniły Maluszka przed padającym
      śniegiem a nawet wiatrem, ponieważ budka maksymalnie rozciągnięta pozostawia
      niewiele wolnej przestrzeni między nią a pokryciem na nóżki.. Myślę, że skoro
      dziecko tak długo smacznie spało, to było mu wygodnie. Na lato lepszy jest
      daszek letni – cieńszy i obszerniejszy. Poza tym w te cieplejsze pory roku i
      przy starszym dziecku świetnie można wykorzystać funkcję polegającym na tym, że
      siedzisko można zamontować przodem do kierunku jazdy, żeby ciekawskie oczka
      widziały świat dookoła, albo przodem do mamy, żeby można było porozmawiać z
      dzieckiem albo mieć je na oku, gdy śpi. Możliwość odwracania siedziska jest
      również świetna, gdy wieje wiatr – zawsze można tak ustawić dziecko, żeby
      dziecku nie wiało w buźkę – potrafiłam przekładać siedzisko nawet z dzieckiem w
      środku. Pod koniec użytkowania moje dziecko samo wsiadało i wysiadało z opery,
      często nie zakładałam nawet poręczy na rączki np. gdy wózek stał na dworze i
      służył jako siedzisko do odpoczynku i jedzenia, do schowania się przed słońcem
      czy czasami do przyśnięcia. Oczywiście metrowemu trzylatkowi nie było już
      wygodnie spać w operze, bo stała się po prostu za mała i nóżki wystawały, więc
      dwie godziny spania mu się nie zdarzały, ale półgodzinne pospawki tak np.
      podczas jazdy autobusem. Podobała mi się również funkcja składania stelaża
      razem z dołączoną do niej operą – jednak wożenie tak złożonego wózka wymaga
      oczywiście dużego bagażnika no i trochę siły, żeby kolosa zapakować i
      wypakować – to jednak nie jest parasolkawink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka