Dodaj do ulubionych

Chicco C1 czy Peg-Perego Navetta Atlantico

08.01.05, 13:19
Jestem na etapie wyboru wózka jednak za bardzo nie wiem na co zwracać uwagę. Interesują mnie te dwa modele, są do siebie bardzo podobne jednak nie wiem na który się zdecydować, żebym potem nie żałowała.... Cena nie jest niska więc zależy mi na dobrym wyborze.
Za każdą pomoc i wskazówkę z góry wielkie dzięki!
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Chicco C1 czy Peg-Perego Navetta Atlantico 08.01.05, 14:17
      Hej,

ja bym byla za atlantico. Mialam c1. Przeczytaj moj watek o nim, a pozniej
      wszystkie opinie o atlantico. A czy ty nie masz na mysli Pliko P3? Bo to jest
      odpowiednik c1 w peg perego. Atlantico jest troche lepszy, ale nie sklada sie w
      parasolke. Wybralabym jednak napewno P3 zamiast c1 (o wiele lzejszy i nie
      wchodzi sie na kolka!!!).
      • llea Re: Chicco C1 czy Peg-Perego Navetta Atlantico 08.01.05, 15:30
        Oglądałam zarówno Pliko P3, jak i Atlantico. W Pliko trochę nie podobają mi się te rączki do pchania zamiast normalnego uchwytu, jednak po Twoim poście dotarło do mnie, że to tak musi być ze względu na na system składania w parasolkęsmile
        Czytałam Twoje wypowiedzi już wczesniej na temat C1 i znalazłam jedną pochlebną, więc pomyslałam, że wszystko z nim jest ok smile
        Ale jezeli uważasz, że w konfrotnacji z P3 jest lepszy to chyba coś w tym musi być...
        Pozdrawiam i dzięki za pomoc!
    • iwek33 Re: Chicco C1 czy Peg-Perego Navetta Atlantico 08.01.05, 16:01
      Podobnym modelem jest też Inglesina Zippy - stelaż składany w parasolkę,
      gondola, spacerówka,fotelik, bardzo dobre, miękkie jak na parasolkę
      amortyzatory, lub wersja tylko spacerowa. Jeśli tylko spacerówka, to Model
      Inglesiny Max ma pełną rączkę, a składa się jak parasolka
    • coronella Re: Chicco C1 czy Peg-Perego Navetta Atlantico 08.01.05, 18:02
      I ja bym sie skłaniała w kierunku atlantico, ma ten wózek i jest świetny, wart
      swojej ceny.
      Mam równiez Navetkę, i choć mała, podoba mi się.

Ja dla swojego drugiego dziecka skompletowalam zestaw: Navetka, stelaz Caravell
      i fotelik, wszystko peg perego.
      • emiczek Re: Chicco C1 czy Peg-Perego Navetta Atlantico 08.01.05, 21:20
        ja bym wziela atlantico albo pliko
        • moyka_77 Re: Chicco C1 czy Peg-Perego Navetta Atlantico 08.01.05, 23:29
          A ja się wyłamię i powiem Ci kup Chicco C1. Jak ja byłam na etapie wyboru wózka
          też miałam podobne dylematy, podstawowym kryterium które musiał spełniac wózek
          było to że musi się zmieścić w bagażniku fiata seicento bez demontowania tylnej
          półki czyli wózek typu parasolka. Obejrzałam kilka wózków 3 w 1 i byłam prawie
          zdecydowana na Chicco Trio ale kolorystyka wózków była nieciekawa, Inglesina do
          końca mnie nie przekonała a osławione Peg Perego na pierwszy rzut oka wydało mi
          się plastikowe ( i tu pewnie spadną gromy na moja głowę, ale takie były moje
          pierwsze wrażenia i nic na to nie poradzę. Zaznaczam że w tamtym okresie nie
          odkryłam jeszcze tego forum i nie moglam skorzystać z Waszych porad i Peg
          Perego minęłam szerokim łukiem)Do końca nieprzekonana weszłam na stronę Chicco,
          zobaczyłam animację C1 i zakochałam się w nim od pierwszego spojrzenia. Kupiłam
          i nie żałuję. Moja córeczka jeździ w nim od maja i jak do tej pory nie miałyśmy
          żadnej usterki. Zdanie o wózkach Chicco na tym forum jest uogólnione i mówi
          ono, że są to wózki wadliwe, ale ja moge zapewnić, że jeżeli chodzi o chicco
          Trio i C1 to znam cztery rodziny, ktore maja te wózeczki i nigdy nic sie z nimi
          nie działo. Był czas, ze czytając to forum wpędzałam się w poczucie winy, że
          skrzywdziłam własną córkę i kupiłam jej nic nie warte C1 a taki wspaniały wozek
          jak PP Pliko ominęłam obojętnie!!!!! O PP na tym forum było napisane chyba
          wszystko, jeśli jakas mama szuka wózka 3 w 1 czy fajnej spacerowki napewno
          polecone jej będzie PP. Pewnie tez bym byla posiadaczką PP gdyby nie to, że nie
          znałam tego forum, tak więc zaczęłam się zastanawiać dlaczego wybrałam C1 a nie
          Pliko??? Tak więc jest to wózek typu parasolka, ma gondolę i fotelik doczepiane
          na stelarz (o taki typ wózka mi chodziło) i przede wszystkim pięknie wygląda
          (oczywiście rzecz gustu, ale ja sie w nim zakochałam) kółka o srednicy 18 cm,
          regulowane amortyzatory, pałąk skórzany (imitacja??)żółty w moim przypadku
          zupełnie mnie rozbroił, obrotowe i składane rączki co jest wg mnie super
          rozwiązaniem, nie będę opisywała po kolei wszystkich parametrów bo napewno je
          znasz, jedyne w czym moim zdaniem jest lepsze Pliko to waga spacerówki 7,2 kg a
          C1 9,8 kg chociaz muszę Ci powiedziec do tej pory wnoszę moją córkę w
          spacerówce na drugie piętro a nie należe do zbyt postawnych kobiet. Czytałam
          tutaj opinie że niektóre mamy wchodzą na kółka, u mnie nic takiego nie ma
          miejsca, wózek pchają też inne osoby i jeszcze sie nie zdarzyło żeby ktoś miał
          ten problem. Jednym slowem jestem super zadowolona z zakupu i jeśli bym miała
          jeszcze raz podejmowac decyzje to wybrałabym C1 ( w zestawie zamiast torby jest
          plecaczek, ja w tej chwili nawet nie posiadam torebki smile)) Nie wiem jak Navetta
          ale gondolkę C1 można montowac w samochodzie i tak przewozic maluszka, ma
          równiez regulowane zewnętrznym pokretłem oparcie, ktore ładnie amortyzuje
          główkę dziecka na nierównościach.
          Życzę udanego wyboru.
          Pozdrawiam
          • coronella Re: Chicco C1 czy Peg-Perego Navetta Atlantico 09.01.05, 09:16
            Nie spadną na twoja głowe gromy, bo pegi są plastikowe. Tylko, ze plastik
            plastikowi nie równy!!
            Navetka ma wszystkie te rzeczy o których piszesz, mozna ja wozic w samochodzie
            i ma podnoszony zagłówek.
            A o wyższości chicco nad pliko najlepiej mogą wypowiedziec sie mamy, które
            miały oba te wózki. Mnie też C1 bardzo sie podoba, i juz byłam bardzo bliska
            kupna. I wtedy tez pewnie bym go chwaliła. Ale nie kupiłam, bo uznałam, że jest
            za wąski.

Ja natomiast wyłamałam się z opinii jeśli chodzi o parasolki- zdecydowanie
            bardziej polecam ABC Design Tempo Light niż P3, i tez do końca nie wiem
            dlaczego. Po prostu bardziej mi sie podoba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka