Dodaj do ulubionych

jaki termometr polecacie?

24.02.05, 16:39
jaki termometr polecacie? Czy ktoś używa TERMOMETR 1 SEKUNDOWY NA
PODCZERWIEŃ SZWAJCARSKIEJ FIRMY microlife do pomiaru na czole? A może lepszy
jest taki do mierzenia temperatury w uchu?
Obserwuj wątek
    • mamatysi1 Re: jaki termometr polecacie? 24.02.05, 18:11
      Nie kupuj tylko takiego smoczka z termometrem. Ja kupiłam i córka nigdy nie
      dała go sobie włożyć do buzi. Ponad 30 zł wyrzucone w błoto
    • izia30 Re: jaki termometr polecacie? 24.02.05, 20:20
      ja mam ten do ucha, mierzy bardzo szybko i sprawnie, a przy okazji można wykryć
      jeżeli jest coś z uchem (wtedy jest w nim inna temp niż w drugim), wygodny ale
      niestety dość drogi
      • paraga Re: jaki termometr polecacie? 24.02.05, 21:54
        Przyłączam się do głosu za termometrem do ucha Braun. Niezastąpiony!!!!!!!!
        (wypróbowałam chyba już wszystkie inne wcześniej na pierwszej córci, a ten
        termometr mój drugi bobas dostał od chrzestnej w prezencie na chrzciny
        smile))))))) Używamy go oczywiście wszyscy, zabieram go nawet w podróże.
        • ewunia19 Re: jaki termometr polecacie? 24.02.05, 21:59
          Moje dziecko (15 miesiecy) nie daje go sobie wsadzic do ucha mimo ze uwielbia
          jak mu patyczkami czyszcze uszka (oczywiscie bezpiecznymi). Zawsze to jest na
          sile. Ale to jest chyba najlepszy termometr.
    • megryan25 Re: jaki termometr polecacie? 24.02.05, 22:34
      My używamy takiego, który mierzy od skroni przez czoło do drugiej skroni i
      temp. jaką pokazuje jest wypadkową wszystkich zmierzonych ciągłym ruchem. Jest
      dokładny i nie trzeba wkładać dzieciątku do ucha. Kosztował w internecie jakieś
      150 zł. Jest firmy Beurer.
      polecam
      Asia
      • morsom Re: jaki termometr polecacie? 24.02.05, 22:47
        A mój pediatra polecił mi najzwyklejszy termometr, przy badaniu wkłada się do
        pupci,koniuszek termometra smaruje oliwka, maluszek nie zawsze jest zadowolony,
        ale podobno ten termometr jest godniejszy zaufania niz te elektroniczne.
    • amino1 Re: jaki termometr polecacie? 25.02.05, 00:21
      My mamy douszny najnowszy model brauna, ale chyba nie potrafię nim mierzyc bo
      czasami za każdym kolejnym pomiarem temperatura jest inna. Dzieje się tak
      pomimo czystych uszu i dciągania małżowiny do góry (tak jest podane w
      książce "Pierwszy rok życia dziecka"). Już nie wspomnę o różnicy temperatury
      między oboma uszami.
      Ale orientacyjnie dla sprawdzenia czy dziecko ma gorączke to może być. Gdy chcę
      dokładną temperaturę to mierzę w pupci termometrem elektronicznym.
    • aaga8 Re: jaki termometr polecacie? 25.02.05, 10:47
      jak mi zależy na dokładności pomiaru to tylko taki do wsadzenia do pupy choć
      wiem, ze nie jest to rozwiązanie optymalne, ale w końcu nie mierzy się temp
      codziennie smile
    • paulaula Re: jaki termometr polecacie? 25.02.05, 11:09
      A ja polecam termometr do ucha, jest najwygodniejszy i bardzo wiarygodny.
      Szybko złapiesz wprawę i pomiary będą bardzo powtarzalne. A czy drogi? Ja mam
      SOLAC, świetny, 135zł jeszcze na 6 rat, więc to chyba nie jest znowu tak dużo,
      a zakup w końcu na lata. Pomiar zupełnie bezstresowy, a moja 22 miesięczna
      córeczka pod paszkę zwyklego za nic nie dała sobie włożyć, o pupie już nie
      wspomnę.Pozdrawiam i polecam
      • emek5 Re: jaki termometr polecacie? 25.02.05, 15:49
        Bardzo Wam dziękuję za rady. Termometry do mierzenia temp. w uchu i na czole są
        dość drogie, więc chciałabym mieć pewność że są one dokładne i łatwe w użyciu.
        Słyszałam dużo kontrowersyjnych wypowiedzi o tych term. do badania w uchu,
        natomiast u mojej pediatry widziałam taki do mierzenia na czole, którym jeździ
        się od jednej skroni do drugiej. zastanawiałam się czy jest dokadny i czy
        trzeba odejmować jakieś stopnie żyby było porównywalnie do temperatury pod
        pachą? ja też teraz mierze w pupie maleństwu, ale strasznie tego nie lubi sad a
        ponieważ i tak biedny jest bo gorączkuje to chciałabym zaoszczędzić mu tych
        nieprzyjemności.
    • edytka73 Re: jaki termometr polecacie? 25.02.05, 21:43
      No to powiedzcie jeszcze ile kresek odejmujecie od temp. zmierzonej w uchu (u
      niemowlaka mierzy sie 3 razy i bierze pod uwagę najwyżśzą temp.).
      Kiedyś sprawdzałam na sobie i wyszła mi różnica całego jednego stopnia.
      W pupci wiem, że zminejsza się o 5 kresek, a w uchu?

czy te douszne termometry wymagają jakiejś standaryzacji? Czy po kupieniu
      tzreba je jakoś dostosowywac?

Mam tego brauna, mierzę nim, najczęściej po kilka razy i nie jestem do końca
      zadowolona. Szybko, ale niegdy nie jestem pewna, czy dobrze włożyłam końcówkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka