Dodaj do ulubionych

który wozek Emmaljunga???

07.03.05, 13:52
Dziewczyny, mam pytanie. Mozna teraz w promocji kupic wozek Emmaljunga Smart
(ok 1590PLN) gondola i spacerowka, albo wozek Emmaljunga Crossway (ok 1500
PLN) spacerowka i zamiast normalnej tradycyjnej gondoli jest usztywniana
wkladka "gondolowa" ukladana na rozlozonej spacerowce. Minusem jest to ze ta
wkaldka jest mniejsza od normalnej gondoli i nie wiadomo jak dlugo male
dziecko sie do niej zmiesci, plusem jest to ze spacerowka jest nizej osadzona
niz w wozku Smart. W maju bede po raz pierwszy mamusia i niestety nie znam
sie na potrzebach wozkowych. Dlatego prosze te z Was ktore uzywaly tych
wozkow o Wasza opinie na ich temat. Czy ta wkladka gondolowa wystarczy dla
niemowlaka? Do kiedy dziecko w ogole bedzie jezdzilo w gondoli?
Pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • adrianna_roman Re: który wozek Emmaljunga??? 07.03.05, 22:39
      My mamy Emmaljungę Classic z usztywnionym plastikowym wkładem dla noworodka.
      Niestety synek jest dużym dzieckiem i mając 3 miesiące miał w niej bardzo
      ciasno. Przesiedliśmy się więc do spacerówki. Niby wszyscy mówią, że dzidziuś
      może jeździć w spacerówce, ale ja miałam cały czas wrażenie, że synek krzywo w
      niej leży i ciągle się zsuwał. Okazało się jednak, że dziecku nic się nie stało
      a my zaoszczędziliśmy parę groszy. Znajomi mają córkę 11 miesięczną i ze
      względu na zimę dopiero dwa tygodnie temu przesiedli się z gondoli do
      spacerówki. Podobno dziecko używa gondolki ok. 6-7 miesięcy.
      • agni71 Re: który wozek Emmaljunga??? 07.03.05, 22:48
        Na Twoim miejscu zdecydowalabym sie na Crossway. Te modele Smart to już,
        podobno, nie ta "słynna szwedzka jakość". Minigondola (hard lift) jest długości
        normalnej gondoli (przynajmniej jesli chodzi o moj poprzedni wozek - Implast
        Roy), jest tylko nieco węższa, ze wzgledu na to, ze wkłada się ją w rozłożoną
        na płasko spacerówkę. Skoro rodzisz w maju, to dzidzius w gondoli bedzie
        jezdzil latem i jesienia - bez zimowego spiwora i kombinezonu powinien sie
        spokojnie zmiescic w minigodoli do ukonczenia 6 mies., a moze i dluzej. A
        pozniej, jesli uznasz, ze na spacerowke jest jeszcze za maly, mozesz zrobic to
        co ja do niedawna robilam (corka ma teraz 8 mies.) - tj wlozyc do spacerowki
        pod zimowy spiwor materac z minigondolki - on ci dodatkowo "wypoziomuje"
        spacerowke dla spiacego maluszka.

aga
        • andziaw2 Re: który wozek Emmaljunga??? 08.03.05, 09:54
          Dziekuje bardzo. Bede jeszcze myslec smile
          Ania
        • zuzanna29 Crossway jest super !!! 08.03.05, 15:00
          zgadzam sie z poprzedniczka ! Gorąco polecam Crossway'a !!!!!!- ja mam go od
          blisko 4 mcy - także kupiłam go w promocji. Ta mała gondolka wcale nie jest
          taka mała ! Jest wąska - to prawda, ale jest dłuższa od gondoli, która jest np.
          w wózku Driver 4X Implasta. Niżej osadzona spacerówka na dłużej posłuży.
          Dziecko jak podrośnie bez problemu będzie mogło samo do niej wsiąść.
          Moja Oli niedługo skończy 4 m. Urodziła się długa - 58 cm - teraz nosi ubranka
          na 68 i jeszcze ma duuzzo miejsca w długości. Jeżeli chodzi o szerokość -
          faktycznie gondolka mogłaby być trochę szersza ale - my w niej mieścimy dość
          gruby kombinezon i gruby, podwójnie złożony koc. Jeżeli Twoja dzidzia ma się
          urodzić w maju tym bardziej się zmieścicie bez żadnego problemu !!!
          Dodatkowo gondolka ma swoja mniejsza budkę i pokrowiec tak wiec jest idealna
          np. na jakiś wypad do znajomych (Niunia ma wtedy swoje miejsce na drzemkę).
          Dodatkowa budka sprawdza się również jak jest trochę silniejszy wiatr. Cały
          wózek jest z materiału Protex który chroni przed słońcem, deszczem,
          śniegiem/mrozem i wiatrem - ogromnym plusem jest to, że wszystkie elementy
          można zdjąć bez ZADNEGO kłopotu do prania. O tym wózku mogłabym pisać i
          pisać... aha - dla mnie było najważniejsze, ze jako w jednym z niewielu - można
          w nim bujać (!!!) dziecko !!!! ja mam ten granatowy z elementem niebieskiej
          drobniutkiej kratki. Aha - na budce są dwa odblaskowe szwy, które idealnie
          widać na ulicy. My w gondoli zamierzamy jeździć przynajmniej do końca kwietnia.
          Wózek super się prowadzi, ma trzystopniowa regulacje zawieszenia itd itp...
          Aniu, jeżeli będziesz chciała dowiedzieć się czegoś więcej na temat
          tego "mercedesa" pisz na priv.

Pozdrawiam,
          Zu-zanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka