tootoja 31.03.05, 16:26 Jakie macie mamy opinie na temat tych bucików zwłaszcza jeżeli chodzi o najmniejsze rozmiary do chodzenia? Widziałam je w CCC i są ładne i dosyć tanie w porównaniu z Bartkiem, którego mieliśmy w zimie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotafx Re: buciki GUFO 01.04.05, 10:02 Rzeczywiście są bardzo ładne i skusiłam się na nie. Mój synek dopiero uczy się chodzić i powinnam był wybrac lepszą markę. Ale te naprawdę mi się spodobały. W Bartku niestety nic mi się nie podobało jak byłam z małym po buciki. Narazie nie narzekam. Mamy je dopiero tydzień ale nie zauważyłam nic złego w tych bucikach poza tym że jest trochę zaniżona numeracja i 20 mają tylko 12,5cm. Kupiłam 20 i teraz trochę żałuję że nie 21 bo mały pewnie za miesiąc będzie je już miał za małe. Teraz ma 12cm a nie wiem jak szybko takiemu malcowi rośnie noga. Jak myślicie ile w nich pochodzi?? Ale za duże też chyba nie dobrze prawda. Kupiliśmy niki 21 i jeszcze są sporo za duże i się potyka. Odpowiedz Link Zgłoś
tootoja Re: buciki GUFO 01.04.05, 13:00 Podciągam, bo chcę ruszyć na zakupy w weekend i wciąż myślę nad tymi bucikami. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona-mama-majki Re: buciki GUFO 01.04.05, 16:25 Ja polecam buciki tej firmy. Kupiłam córce zimowe i sprawdzały się bardzo dobrze. Nóżka nigdy nie była zmarznięta, przemoczona, przepocona , dobrze trzymają kostkę i wytrzymują naprawde dużo. W sumie po całej zimie użytkowanie widać własciwie tylko na czubku. Fajne są też buciki Melanii- cenowo podobne do Gufo a u nas też się sprawdziły w zeszłym roku jesienią, kiedy mała dopiero zaczynała chodzić pozdrawiam i życzę udanych zakupów Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: buciki GUFO 01.04.05, 16:29 Oglądałam wszystkie modele wiosenne w sklepie, żadne nie miały usztywnionej piętki, nie kupię takich butów. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: buciki GUFO 01.04.05, 21:50 dla dziecka uczacego sie chodzic nie sa odpowiednie niestety. A poza tym jak jedne ogladalam i otworzyłam pudełko poczułam smród farby olejnej. to mnie odrzuciło. Odpowiedz Link Zgłoś
jolakl Re: buciki GUFO 03.06.05, 11:56 Ja zdecydowanie NIE polecam Gufo. Nosiła je przez krótki czas moja bratanica (3,5 roku) i okazały sie fatalne. Po pierwsze strasznie pociły jej sie nóżki, a mówie o bucikach adidasko-podobnych z tegorocznej kolekcji wiosennej, po drugie po kilkunastu dniach uzytkowania wyglądały jakby miały z 2 lata, poździeranie i zniszczone. Moim zdaniem tandeta. Równoczesnie nosi Melanie i te wyglądają i sprawuja się w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_mart Re: buciki GUFO 04.04.05, 12:15 Te buty nie są odpowiednie raczej dla dziecka uczącego sie chodzić. Za to dla starszego (mój ma 3 lata) świetne. Mielismy zimowe - wygodne, nie przeciekały, noga ciepła. Wiosenne chyba też kupimy tej marki. No i cenę mają przyjazną bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: buciki GUFO 04.04.05, 13:47 uważam ze dziecko które uczy się chodzic powinno miec przyzwoite buciki. moja ma 22mce i też kupiłam jej adidaski Gufo, świecace przy stawianiu kroków. jest nimi zachwycona. ciekawe czy nóżki tez? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaijulia Re: buciki GUFO 05.04.05, 14:23 Hej; Ja je goraco polecam; Julia uczła się chodzić w bucikach melanii (też z ccc) ale na snieg miała zimowe z gufo; są super, nóżki miła idealnie ciepłe nawet jak jeszcze jeździła w wózku bo nie umiała jeszcze chodzić; teraz kupiłam jej półbuty ala trampki biało-różowe ze skórki, świetne i baaaardzo dziewczęce, jak na razie nie narzekam; po dworze chodzi w gufo a domu zasuwa w melanii jednym słowem GORĄCO POLECAM )) i gufo i melanię Odpowiedz Link Zgłoś
tatko66 Re: buciki GUFO 03.06.05, 14:02 Witam, Mam jedną praktyczną uwagę odnośnie do problemu spoconych nóżek. Wybierajmy buty zrobione z prawdziwej skóry oraz zakładajmy butki odpowiednie do temperatury. Nasza Hanka (1,5 roku) korzysta już z 3 pary Gufo i jak narazie nie mamy się na co skarżyć. Butki mają wysokie podbicie, wyprofilowaną wkładkę i usztywniony zapiętek. Mają też wyprofilowane boki pod kostkami, tak że nie grożą nam żadne otarcia. Nie dajmy się zwariować myśleniem, że skoro coś jest drogie to na pewno jest najlepsze! Pozdrawiam wszyskie mamy i nielicznych forumowych ojców Aleksander Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: buciki GUFO 03.06.05, 09:17 A czy buciki gufo sa dostepne tylko w CCC? Odpowiedz Link Zgłoś
dadgam Re: buciki GUFO 22.06.05, 12:06 mały chodzi w sandałkach Gufo od miesiąca, są świetne, mają usztywnioną piętkę, miękką podeszwę, nie zniszczyły się ani trochę, zamierzam mu kupić następne takie nie widziałam ich poza cccc Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: buciki GUFO 22.06.05, 13:30 wczoraj byłam w CCC i wśród wielu modeli sandałków dla najmłodszych w tym akurat sklepie były dwa fasony z porządnie usztywnionym zapiętkiem, jedne z nich kupiłam. W tym centum handlowym obok CCC jest też sklep z drogimi bucikami i porównałam te kupione przeze mnie sandałki i te drogie, moim zdaniem sandałki Gufo były lepsze bo miały bardziej elastyczną podeszwę, mój mały w tych droższych bucikach chodził jak lalka. Ale prawdą jest , że niektóre modele tej marki albo nie mają usztywnionego zapiętka, albo jest to pseudo usztywnienie. Nie wiem czy akurat w tym CCC były wszystkie fasony, dlatego mówię, ja widziałam porządne dwa buty z sztywnym zapiętkiem, beżowo-brązowo-szare na rzep i granatowe ze sprzączkami. Mały wczoraj w nich dreptał nie ma otarć, wydaje mi się, że jest Mu w nich wygodnie. Kupiłam je nie ze względu na oszczędność tylko mi się akurat te podobały i wg mnie są dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: buciki GUFO 22.06.05, 13:46 76 kitka napisała: "Ale prawdą jest , że niektóre modele tej marki albo nie mają usztywnionego zapiętka, albojest to pseudo usztywnienie." Zgadzam się całkowicie. Większość z tych bucików ma nieodpowiednio usztywnioną piętę ( jak w tenisówkach lub tekstylnych bucikach), albo nie ma usztywnienia wcale Odpowiedz Link Zgłoś
domina19 Re: buciki GUFO 23.06.05, 09:31 ja kupiłam wczoraj, biało-garnatowe sandałki ze skory, z usztywiana pietka, bardzo ładne i tanie Odpowiedz Link Zgłoś