Dodaj do ulubionych

Kilka refleksji n/t NEXT:)

13.05.05, 15:31
Przyznam na wstępie ,że jestem uzależniona od ciuszków tej marki.Otrzymałam
właśnie kolejną partię ubranek i mam kilka refleksji:
-najfajniejsze i najbardziej korzystne cenowo są ubranka dla maluchów do ok.2
lat.Dla starszych też są niezłe ,ale już ceny nie tesmile
-ubranka w wielopakach(koszulki ,spodenki)są z bardzo fajnej bawełny,
nie "kręcą się" a cena baardzo przyzwoita
-koszulki droższe ,takie z aplikacjami to już mistrzostwo świata:bawełna
idealna ,a dopracowanie wyszywanek jest niesamowite
-polarki sa tak miękkie i miłe,że jak pierwszy raz ich dotknęłam to mnie
zatkało
I ostatnia refleksja:Next na allegro-niestety są to zazwyczaj "zabytki"
(sądząc z wszywek z datą produkji) może "bez plamek i dzurek", ale jednak
stare -czasami 5-6 letnie.Tylko Fikka ma nowe ciuszki-b.pozdrawiam przy
okazji.A co do cen na allegro to za używki chcą czasami tyle co za nowe w
sklepie.
No i jeszcze jedna refleksja-szkoda ,że nie ma Next w Polsce ,b.szkodasad((
A Wy co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • pomme Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 13.05.05, 16:00
      a powiedz gdzie można dostać te rewelacyjne ciuszki? mam brata w Anglii (
      przyszły chrzestny i tam akurat mogłabym sie zaopatrzyć
      • jowitak1 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 13.05.05, 16:24
        Next w Anglii jak najbardziej -cała siec sklepów.Brat napewno będzie wiedział.A
        w necie można obejrzec na www.next.co.uk -tylko dziś stronka nie chodzi.
        • pomme Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 13.05.05, 16:37
          wielkie dzieki złoże mu zamówieniesmile
          • leigh4 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 13.05.05, 16:50
            A może znacie jakiś sklep internetowy, w którym mo.żna kupić te ubranka? A w
            ogóle w jakich krajach są sklepy? Tylko w Anglii? Czy są te sklepy w Paryżu?
            Albo w Niemczech?
            • patatajowa Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 13.05.05, 17:05
              Najbliższy w Pradze, na ich stronie jest wyszukiwarka sklepów, pozdr.patatajowa
              • agata30 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 13.05.05, 17:23
                Ja tez uzalezniona smile))Narazie testuje te dla newbornow, bo Lenka mala,ale na
                pewno zostane stala klientka Kasi smile Na allegro tez kupowalam uzywane
                ciuszki,tez ladne, no ale co nowe to nowe. I faktycznie ceny sa bardzo
                korzystne, a biorac pod uwage jakosc, warto tez czasem zaplacic pare zlotych
                wiecej i niech dziecko ponosi troche ciuszek a nie po pierwszym praniu czy
                zalozeniu do wyrzucenia.
    • jowitak1 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 13.05.05, 17:29
      A swoją drogą to załamałam się jak weszłam w tą wyszukiwarkę sklepów.W Czechach
      są ,na Słowacji są ,a u nas???O co tu halo?
    • endrzi Re: Kilka refleksji n/t NEXT:)- do jowitak1 13.05.05, 17:39
      Witam
      Kiedys jak moja córcia była mała koleżanki mąż marynarz bardzo czesto kupując
      dla swojej córki (rówieśnicy mojej) ciuszki Next kupwał tez i dla nas. Niestety
      te dobre czasy sie skończyły. Też uwielbiam tą firmę. Niebawem bo już za 2
      tygodnie (o ile nie wcześniej) będę miała synka i chętnie odkupiłabym od Ciebie
      lub innej zwolenniczki tej marki ubranka dla mojejgo potomka. Może masz już
      ciuszki które są dla Twojego dziecka za małe.
      Pozdrawiam Endrzi
      • jowitak1 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:)- do jowitak1 13.05.05, 18:40
        Nowe ubranka mam od rozmiaru 6-9 miesięcy i w tych chodzi teraz mój syn.Jeżeli
        jesteś zainteresowana to zostaw mi namiary na jowitak@tkdami.net ,a odezwę się
        jak już "wyrośniemy"smile
    • b_marta26 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 13.05.05, 20:43
      Chciałam poruszc reflakcje dotyczącą metek z przed 5-6 lat, UBRANEK NEXT
      SPRZEDAWANYCH NA ALLEGRO.
      Dziewczyny bije na alarm - niedajcie sie oszukać (chodzi mi o sprzedaż ubranek
      na allegro z metka 5-6 letnimi)- to są wyrafinowani handlarze- którzy na
      większą skale chca zarobić na starych, spranych i cuchnących ubrankach dla
      dzieci. W rzeczywistośici są to ubranka kupowane w ciuchalnadach (ale tych
      lepszych lub na giełdach ze starociami typu używana zachodnia odzież). Cena
      ubranek to 5 góra 10 zł. za szt. Wiem bo sama jeżdzę po ubranka dla swojej Oli
      kupuje kupę za grosze.
      Oczywiście temat mójej odpowiedzi dot. tylko punt. używanych ubranek z allegro
      z metkami 5- 6 letnimi.
      • bgoralska Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 13.05.05, 21:03
        przyłączam się do refleksji i popieram
      • merkuryka Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 14.05.05, 19:30
        Miałam okazję sprzedawać używane ciuszki min. maRKI NEXT, dbając o swoją
        reputację i zasób kilkuset pozytywnych komentarzy na allegro nigdy nie
        śmiałabym wystawić czegoś co jest z podrzędnego ciuchlandu, sprane zuzyte i
        cuchnące.
        Moje ubranka pochodziły z takich krajów jak Austria i Niemcy, z bogatych dmów,
        takich, w których dzieciaczki mają tak pełną szafę przeróżnych ubranek, że
        średnio w jednym ubranku chodzą 2-5 razy. Tak więc ubranka ( zważywszy na ich
        wysoką jakość) po jednym lub kilu pranaich nadal wyglądają niemal jak nowe.
        Są czyściutkie zadbane i pachnące, i co najważniejsze nadal modne.
        Pozdrawiam
      • aniazm Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 17.05.05, 21:59
        ja kupuję te ubranka w ciucheksie pod domem - rzeczy są sprowadzane z Anglii.
        są dobrej jakości, nie zniszczone, bez plam, dziurek... mieszkam w w-wie.
    • szpulakasia Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 13.05.05, 22:29
      A skąd wiadomo z tych metek że to ubranka 5-6 letnie bo kupiłam na allegro
      kilka rzeczy i jestem zadowolona ale zaciekawiło mnie to 5-6 lat obejrzałam
      metki i nic z nich nie rozumiem.Kasia
      • jowitak1 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 14.05.05, 08:01
        Ubranka Next mają w bocznym szwie wszywkę z datą produkcji np.03/11
        tzn.listopad 2003 roku.
        • leigh4 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 14.05.05, 09:31
          A gdzie znaleźć adresy sklepów w Pradze i na Słowacji? Próbowałam coś wypatrzeć
          na stronie(next.co.uk), ale nic nie znalazlam...
          • 24.04m Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 14.05.05, 10:00
            dziewczyny chetnie odkupie uZywane ciuszki w/w firmy dla córeczki w dobrym
            stanie na dwa latka(92)jesli ktos ma nie uZywa piszcie prosze na
            emarzna@gazeta.pl pozdrawiam
          • jowitak1 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 14.05.05, 18:42
            order.next.co.uk/aboutnext/index.asp
            wchodzisz na store search i masz wszystkie sklepy
    • iwek33 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 14.05.05, 23:11
      Dziewczyny proszę o radę: mam fajną kurtkę polarową firmy Next dla dziecka,
      rzeczywiście polarek mięciutki, ale po każdym praniu jest cała "obkulkowana".
      Kurtka jest granatowa, a te "kuleczki"-zmechacenia jasne więc fatalnie wygląda.
      Już piorę samą kurtkę bez innych ciuszków i nic nie pomaga. Po praniu trzy
      godziny obierania kurtki z farfocli, szczotka do ubrań, żyletka, już nie wiem
      jak. Efekt taki, że prawie w niej nie chodzimy, bo mi się nie chce tak skubać i
      skubać. Może jest jakiś sposób?
      • agusia516 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 15.05.05, 11:01
        Najlepiej takie zmechacenia usuwa specjalna golarka do odzieży na baterie.10
        minut i po problemie.Mam taką. Kosztuje około 20 zł.Jestem zadowolona bo usuwa
        kulki ze wszystkich ubrań.
    • pade Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 15.05.05, 13:49
      Mam pytanie odnośnie stronki tej firmy. Klikam na obrazek i nic mi sie nie
      otwiera (np. nie mam rozmiarówki, nie moge zobaczyć ciuszka z bliska). Czy
      któras z Was tez tak ma?
      I jeszcze jedno, w którym mieście w Czechach, najbliżej granicy, jest sklep
      Next? Czy któraś z Was tam była? Jakie są ceny?
      pozdrawiam
      pade
      • mickie Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 15.05.05, 21:53
        Ja również uwielbiam ubranka tej firmy, zdecydowanie najbardziej ze wszystkich-
        nigdy się nie zawiodłam, są doskonałej jakości, a do tego prześliczne. Mam
        dwuletnią córkę i ciuszki w jej rozmiarze są już nieco droższe. Na allegro
        również kupuję ciuszki next używane i faktycznie czasem są dość stare np
        kupiłam ostatnio koszulkę z 2001 roku, dla mnie jednak nie ma to znaczenia czy
        jest to najnowsza kolekcja czy sprzed kilku lat. A że ciuch po kilku latach
        jest nadal w super stanie to świadczy tylko o jego jakośći. Ale owszem czasem
        ciuszki używane są jak dla mnie za drogie, ale jeśli kogoś stać to czemu ma nie
        kupić smile I jeszcze jedno, szkoda że fikka z allegro nie sprzedaje ciuszków w
        rozmiarze 98. My mamy kolegę w Anglii i czasem coś tam nam kupi, ale nie bardzo
        się do tego garnie.......wiadomo facet smile))
        pozdrawiam
        • agata30 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 16.05.05, 12:40
          Sprobuj sie z nia skonkaktowac a na pewno bedzie mogla zrealizowac zamowienie
          konkretnej rzeczy w konkretnym rozmiarze.
        • madzialena11 Do mickie 16.05.05, 15:16
          mickie napisał:

I jeszcze jedno, szkoda że fikka z allegro nie sprzedaje ciuszków w
          > rozmiarze 98.

Hej, ja napisałam do niej odnośnie większej rozmiarówki (92-98) i jak dostanę
          odpowiedź to dam znaćsmile))
          • kuczynska78 Re: Do mickie 16.05.05, 16:16
            hej!

zajrzyj na allegro, fikka właśnie zaczeła wystawiać rzeczy na rozmiar 92 smile
            aga
          • minkapinka Re: Do mickie 17.05.05, 09:33
            Witam
            Już odpowiadam, dlaczego nie sprowadzamy wiekszych rozmiarów smile))
            Jak juz ktoś wcześniej wspomniał ubrania od rozmiaru 92 sa droższe (nawet od 2
            funty) i nie chcemy ponosic ryzyka.
            Mozemy sprowadzic każda rzecz na indywidualne zamówienie, ceny sa wtedy
            korzystniejsze niż na allegro, ale czas oczekiwania dość długi.
            Od 15 lipca przyjmujemy zamówienia na ubrania z kolekcji jesienno-zimowej.
            Pozdrawiam
            • pia_ Re: Do minkapinka 17.05.05, 12:43
              A będzie wtedy w necie kolekcja jesienno-zimowa?
              • minkapinka Re: Do minkapinka 17.05.05, 13:00
                Tak, kolekcja powinna wejść w połowie lipca.
                • pia_ Re: Do minkapinka 17.05.05, 13:04
                  A jakie są koszty takiego indywidualnego zamówienia - jaka prowizja?
    • minkapinka Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 17.05.05, 13:08
      Wysłałam na adres gazetowy
      • madzialena11 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 17.05.05, 14:23
        ja też jestem zainteresowana, więc jeśli można to też poprosze o kosztywink
        • kuczynska78 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 17.05.05, 14:35
          hej!

Ja tez prosze o informacje, mam dwie córeczki więc chetnie bym zrobiła zakupy.
          najcześciej uzywam maila: akuczynska@hypode.net

pozdrawiam aga
        • minkapinka Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 17.05.05, 15:09
          wysłałam na adres gazetowy
          • ursgmo Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 17.05.05, 16:00
            Ja także poproszę minimeduza@02.pl
          • kakwi Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 17.05.05, 22:24
            ja tez poprosze
            kakwi
    • teresai33 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 17.05.05, 16:24
      Ja też jestem zainteresowana. Poproszę na adres gazetowy.
      Dzięki!
      • ula2_24 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 17.05.05, 18:00
        Również byłabym zainteresowana. Proszę o wiadomość na ula2_24@tlen.pl Z góry
        dziękuję i pozdrawiam.
    • maziam Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 17.05.05, 18:32
      też byłabym zainteresowana poproszę o info na adres gazetowy
      pozdr
      • mickie mogłabym i ja prosić o info:))) 17.05.05, 18:38
        jak prowizja i jaki czas oczekiwania???
        bardzo dziękuję
        • hratli Re: mogłabym i ja prosić o info:))) 17.05.05, 20:57
          i ja sie dopisze do listy big_grin
          hratli@poczta.fm
          • minkapinka Re: mogłabym i ja prosić o info:))) 18.05.05, 10:43
            wyslalam, w razie pytan, prosze o kontakt
    • alexsc Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 18.05.05, 16:11
      next jest super, na allegro faktycznie ktoś jeszcze mógły sie tym zająć bo
      niestety pani Fikka przegina z cenami! Kupuje na przecenie a tutaj narzut robi
      taki że powinna się wstydzić. Rozumiem, że chce zarobić ale bez przesady!!!!
      • pade Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 18.05.05, 16:58
        I tu się zgodzę. Faktycznie, ceny księżycowe!!! Tym bardziej, że każdy może
        sprawdzić na stronie Nexta ile co kosztuje. Mnie wyszło, że gdybym kupiła od
        niej trzy drobiazgi zapłaciłabym za to ok. 250zł. Gruuuba przesada.
        • lenkagrzes Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 18.05.05, 17:20
          Ja sie znowu potwtorze smile. Nie uwazam zeby 30% narzutu to jest za duzo.
          Przeciez dochodzi jeszcze koszt przesylki ze sklepu do domu, do Polski no i
          sama praca, czasem koszt przewlewu na ich konto.
          • alexsc Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 18.05.05, 18:36
            Nie wkurzaj mnie! Można doliczyć 30 % ale nie 100! Sprawdź ile co kosztuje w
            promocji a ile ona liczy (a może to Ty nie wiem)
            • ingolula Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 18.05.05, 20:37

Zupełnie nie rozumiem, po co ta agresja. Osobiście kupuję od Fiki, ponieważ to
              jedyny i szybki zakup ubranek tej firmy w Polsce. Nie przeszkadza mi to, że są
              z poprzedniej kolekcji. Są ładne z metkami i absolutnie rewelacyjnej jakości,
              niespotykanej wśród marek dostępnych u nas.
              Dopóki nie ma w naszym kraju sklepu firmowego, uważam, że warte są każdej ceny.
              Można się denerwować tylko wówczas, kiedy ktoś chce sprzedać stare, intensywnie
              używane ubranko za cenę nowego.

Pozdrawiam i życzę bezstresowych zakupów
              Mama Ingi

• lenkagrzes Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 18.05.05, 21:50
              Widze ze te rzeczy sa z biezacej kolekcji i jak licze to wychodzi mi troszke
              ponad 30% ,ale jest jeszcze koszt wystawienia i prowizja. Nie wiem gdzie Ty
              widzisz na stronie te promocje (?). Kupowalam u Kasi i mnie odpowiada ten
              narzut. Nie mam niestety nikogo w Anglii kto moglby mi przyslac ubranka, a
              firma nie wysyla do Polski, nie mam tez karty akceptowalnej przez sklep.
              • mickie Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 18.05.05, 23:23
                Nie sądzę żeby to był duży narzut, dla mnie jest ok. Biorąc pod uwagę to, że
                jest z tym sporo zachodu i troszkę czasu trzeba poświęcić. Ja czasem fatyguję
                mojego kolegę, który mieszka w Anglii i wiem, że to kosztuje - przesyłka z
                nexta, potem do mnie do Polski a i jemu też wypada coś odpalić za fatygę,
                zwłaszcza, że jest bardzo zabiegany. Jeszcze nie robiłam zakupów u fikki, bo
                nie było nigdy odpowiedniej rozmiarówki, ale na pewno skorzystam z możliwości
                indywidualnego zamówienia. Uważam, że cena ok 35-40zł za bluzeczki takiej
                jakości jest jak najbardziej OK!
                pzdr
                • kuczynska78 Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 19.05.05, 07:58
                  Witam!
                  Ja również uważam, że taka marża wcale nie jest wygórowana. Poza tym znam wiele
                  sklepów(znajomu ma hurtownie z odzieżą dziecięcą), gdzie sprzedawcy za byle
                  jakie ciuchy narzucają 50% marżę. Myśle, że jak tylko trzeba bedzie uzupełnic
                  garderobę starszej córce, to zrobię to własnie u fikki. Mam jeszcze 5-cio
                  miesiecznego malucha, tez dziewczynkę, więc mam pewność, że ubranka przetrwaja w
                  super stanie. Czego nie można niestety powiedzieć o wielu polskich produkcjach.

Pozdrawiam Aga
              • alexsc Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 19.05.05, 08:32
                jesli jesteś taka tępa, że nie wiesz jak sprawdzić promocję to Twój problem nie
                mój! Tylko mi nie wmawiaj że dolicza 30 %. I jeżeli lubisz komuś dopłacać to
                też nie moja sprawa. Trzeba obiektywnie patrzeć a nie wychwalać pod niebiosa
                Fikki tylko dlatego że raczy Tobie rzeczy sprzedawać. Wypowiedziałam się na jej
                temat i widzę że sprawdza się nasze przysłowie: uderz w stół a nozyce sie
                odezwą. Udanych zakupów życzęsmile)))
                • leigh4 do alexsc 19.05.05, 09:25
                  A jak sprawdzić promocje? Oglądałam tę stronę i przyznam, ze trochę mnie
                  zdziwiło to, że nie widzę żadnego napisu "sale" - właściwie już prawie we
                  wszystkich sklepach zaczęły się pierwsze promocje a tu nic?Z góry dziekuję i
                  pozdrawiam
                  • fesolka Re: do alexsc 19.05.05, 10:07
                    rzeczywiscie agresja jak za PRL - ktoś kupił rajstopy za 5 zł a sprzedał za 7 -
                    ale chryja ! )))
                    chyba wiadomo, ze nikt nie traktuje sprzedaży jako hobby - biznes to biznes -
                    jeżeli klientowi odpowiada jakość wzór i cena to płaci - jesli nie to
                    nie ...jak na razie nie widzę w Polsce ubranek o angielskiej jakości i takich
                    cenach. A wyprzedaży w next nie ma - tylko na koniec kolekcji trochę rzucą - -
                    te rzeczy które zwykle oglądałam na aukcjach u Fikki są z regularnej kolekcji.

• alexsc do fesolka:) 19.05.05, 10:59
                      zobacz sobie bluzę: strona 13, order.next.co.uk/page.asp?b=X35&p=566&o=1
                      śliczny polar, w przecenie za 3, 49 funta a u fikki ztylko za 49,99
                      I zauważ ze ona sprzedaje tylko rzeczy które kupiła w promocji. Dlaczego żeby
                      na Tobie i innych kochana dobrze zarobić. RÓB CO CHCESZ, Twój WYBÓR czy u niej
                      kupisz czy nie ale przejrzyjcie na oczy zamiast wielbić panią Fikke
                      CIAOOOsmile))
                      • minkapinka Re: do fesolka:) 19.05.05, 11:25
                        A sa jeszcze te polary w sprzedaży?
                        Chętnie kupie wink
                      • ingolula Nowy Next 19.05.05, 11:36
                        Pani musi być strasznie sfrustrowana. Proszę do tych 3,49 doliczyć przelot do
                        Londynu i ewentualnie bilet na metro to wyjdzie grubo ponad 50 zł. Więc, po co
                        te wyrzuty. Kupujemy tak, bo nie można inaczej. To chyba oczywiste!
                        • alexsc to kupujcie 19.05.05, 11:38
                          No i pięknie że kupujecie bo inaczej nie umiecie! Tylko pogratulowaćsmile)
                  • alexsc do leigh4 19.05.05, 10:57
                    proszę: wejdz na strone nexta i wrzuc do koszyka kilka rzeczy, że niby
                    kupujesz, wyswietli stonę i obok ceny. Nie wszystkie produkty są w promocyji
                    ale przewaznie te które kupuje Fikka. Dziweczyny nie chwalcie jej aż tak bo mi
                    głupio. A kupujcie sobie u niej w najlepsze. Moje dziecko też chodzi w
                    markowych cuichach a jakże ale ja umiem robić zakupy bez utrzymywania Fikkismile))
                    a denerwować możecie się tylko na siebie że jej tak bezgranicznie ufacie.
                    • fesolka Re: do zawistnej alexsc 19.05.05, 15:04
                      a po marchewkę też jeździsz na giełdę żeby nikogo "nie dorabiać" ?
                      o jakie zaufanie ma tu chodzić ? czy jest narzut kórego można się wstydzić?
                      wiadomo że sprowadzenie ubranek kosztuje; dochodzą też inne koszty - jak w
                      każdej działalności; czyjś czas też kosztuje...
                      chyba każdy widzi co kupuje i każdy wie ile moze za to zapłacić ! Twoja
                      retoryka jest jak za komuny !!! a zawiść godna pozałowania - trochę luzu
                      dziewczyno ...
                      skoro to wszytsko takie przesadzone, to zacznij sprowadzać z UK - będziemy
                      kupować od Ciebie...
                      • alexsc do fesolki 19.05.05, 20:29
                        żal mi Ciebie, ślepo dajesz sie oszukiwać Twój problem ale nie wmawiaj innym
                        jaka to ona jest biedna że tyle musi się napracować żeby zarobić, och
                        biedactwo! Zastanów sie ile Tobie w portfelu zostaje... Nie sprowadzam rzeczy
                        na handel właśnie dlatego,że musiałabym "wyjść na swoje" tak jak robi to Fikka.
                        I nie wiem dlaczego sie tak oburzasz ostatecznie wypoweidziałam na forum swoje
                        zdanie, wolność słowa a Ty masz masz rozum i wiesz u kogo kupować. Pozdrawiam
                        to całe chore Towarzystwo Wzajemnej Adoracji (macie z tego jakieś procenty?
                        może teraz dla odmiany też zacznę wychwalać????
    • alexsc Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 19.05.05, 11:45
      Witam
      Niestety nie ma, też nad tym bardzo ubolewam że zostały wykupione w celach
      handlowych. No cóż.
      • lenkagrzes Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 19.05.05, 15:05
        Ojejej, ale sie porobilo smile)))
        Alexsc, nie wiem po co wszczynasz takie dyskusje , potrzebujesz uswiadamiac na
        sile nas, biedne naiwne kobiety???????? I tepe, oj zapomnialabym, jakim
        epitetem mnie tu obrzucilas smile))
        Z tego co sie orientuje to te ubranka (polarek wink) na allegro fikka wystawia
        juz od lutego i ubranka byly wowczas z biezacej kolekcji. Niestety allegro nie
        jest miejscem do sprzedazy drogich ubranek dla dzieci. Zeby cos sprzedac trzeba
        wystawiac dana rzecz czasem kilkanascie razy , a to dotatkowe 10-15 zl, do
        tego prowizja . Ja i pewnie fikka rowniez traktuje to miejsce troche jak
        reklame i ze wzgledu na duza ogladalnosc stron allegro jako miejsce w ktorym
        mozna znalezc potencjalnego klienta, sama tak robie z dobrym skutkiem
        sprowadzajac ubranka z USA. Nikt nie bawi sie w taka "sprzedaz" dla czystej
        zabawy.
        • alexsc Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) - dolenkagrzes 19.05.05, 20:35
          Dyskusja jak dyskusja, zabrałam zdanie w tej sprawie. Jesli jesteś taka pewna
          zakupów u Fikki to kupuj nie moja strata. Wielu dziewczynom otworzyłam oczy na
          tą sprawę bo nie każda z nich ma czas i ochotę posprawdzać a jeśli Tobie się to
          nie podoba to już Twoje zmartwienie.
          • lenkagrzes Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) - dolenkagrzes 20.05.05, 09:38
            Nie chce mi sie juz gadac naten temat wink, ale sobie pogadam smile. Oczywiscie masz
            racje ze sa towary przecenione czasami, ale nie w porzadku jest ze oskarzasz
            dziewczyne nie znajac szczegolow. Biezaca kolekcja, te sprawy, nawet jak w
            danej chwili jest towar przeceniony, to nie znaczy ze fikka kupila to w tej
            chwili za ta nizsza cene. I co ma teraz zejsc z ceny 50% mimo ze kupila drozej,
            tylko dlatego ze w danej chwili polarki sa przecenione?? Mozesz juz nie
            odpowiadac wink, kazdy sobie zdecyduje co ma robic, jeszcze znow kogos obrazysz
            ciekwawym epitetem wink
            • alexsc Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) - dolenkagrzes 20.05.05, 10:32
              dzięki za pozwolenie ale akurat miałabym ochotę...
              Delikatna księżna z Ciebie jesli o byle co obrażasz się, współczuje.
              Ciekawe dlaczego tak zawzięcie jej bronisz? I nawet nie chcę znać odpowiedzi.
              • lenkagrzes Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) - dolenkagrzes 20.05.05, 12:42
                Ksiezna tym razemsmileJak wyrafinowanie wink zawszeto milej niz tepa wink. Pozdrawiam.
              • pia_ PACE, PACE i jeszcze raz PACE DZIEWCZYNY :-) 20.05.05, 12:44
                Forym jest miejscem, gdzie wymieniamy się informacjami i opiniami. Czasami w
                ferworze dyskusji, niektórych ponoszą nerwy i ... niepotrzebna awanturka
                gotowa. A z tego wątku wyniosłam wiedzę o tym gdzie, za ile i w jaki sposób
                mogę zamówić ubranka zdając się na kogoś innego jeśli chodzi o szczegóły
                techniczne takich zagranicznych transakcji (i za ten komfort trzeba zapłacić),
                jak również uświadomiono mi w jaki sposób sama mogę takie sprawy załatwić (i
                nie jest to takie znowu trudne) oszczędzając sporo pieniędzy. Nie wiem jeszcze
                który sposób wybiorę, ale najważniejsze jest to, że MAM WYBÓR! I po to właśnie
                jest forum smile, tylko moze troszkę więcej luzu Dziewczyny!
                • kolorko chyba PEACE ?? :)) 20.05.05, 13:10

• pia_ upsss, ale strzeliłam babola :-)))) 20.05.05, 13:21
                • lenkagrzes Re: PACE, PACE i jeszcze raz PACE DZIEWCZYNY :-) 20.05.05, 13:48
                  Masz racje Pia co do roli forum. Tylko po co od razu obrazac i oskarzac
                  ludzi,jak zrobila to A?? To bylo zupelnie niepotrzebne ,te epitety,: "naiwne
                  tepe baby", ksiezne itp. No coz jaka widac kultura przede wszystkim crying.
                  Mnie akurat stac na to, zeby doplacic te 30% za produkty Next, dac zarobic
                  komus innemu i miec ubranka dostarczone do domu, bez zbednych ceregieli.
                  Wybor , jak juz pisalam nalezy do kazdego z osobna.Ale nie mozna pisac ze ta i
                  tamta to zdzierca, oszukaniec i itp. Najbardziej nie lubie jak ktos nie znajac
                  caloksztaltu roztacza oskarzenia.....
                  • alexsc Re: PACE, PACE i jeszcze raz PACE DZIEWCZYNY :-) 20.05.05, 23:17
                    jest ok: handlara broni handlary i niech juz tak pozostanie...
                    dzięki Pia za włączenie się do dyskusjismile takiego podsumowania mi było trzeba,
                    pozdrawiam cieplutko alexsc
                    • lenkagrzes Re: PACE, PACE i jeszcze raz PACE DZIEWCZYNY :-) 21.05.05, 11:30
                      Az sie prosi o epitet ale dam sobie na wstrzymanie smile))
                      Nazywasz tak tez dyrektora H&M???smile))))))))))))))))))
    • edytkus Re: nie na temat ;) 20.05.05, 09:16

skrot n/t w tytule postu oznacza "no text" czyli brak tekstu w samym poscie a nie "na temat" smile)))
    • j_aga Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 20.05.05, 13:41
      Zajrzałam tu i jestem zaskoczona tą dyskusją. Skoro ktoś sprowadza te rzeczy i
      je sprzedaje, tzn że ktoś je kupuje. I nie wiem w czym problem. Zdaje mi się,
      że te rzeczy faktycznie są z zeszłorocznych kolekcji (mamy komplecik z wróżką
      tylko ze spódniczką i rajstopkami) kupiony na wyprzedaży. Ale czy to coś złego?
      W końcu te rzeczy są dość drogie, rzeczy z bierzących kolekcji po dodaniu marży
      były by strasznie drogie.
      Są to dobre jakościowo rzeczy i nie widzę powodu do czepiania się zarówno
      sprzedającej jak i kupujących od niej. W końcu dzięki niej dziewczyny mogą
      kupić fajne rzeczy, a ona może zarobić (taka jej praca.
      A na temat to też bardzo lubie te ciuszki i ciekawi mnie czy są jakieś szanse
      na ich sklepy w Polsce.
      • minkapinka Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 20.05.05, 14:59
        daje mi się,
        > że te rzeczy faktycznie są z zeszłorocznych kolekcji (mamy komplecik z wróżką
        > tylko ze spódniczką i rajstopkami) kupiony na wyprzedaży. Ale czy to coś
        złego?
        Wszystkie rzeczy są z BIEZACEJ KOLEKCJI - mozna to sprawdzic na stronie NEXT'a
        (chociaz i tak nie ma tam całej kolekcji)
        Komplety z wrózka sa w kazdej kolekcji juz od kilku lat- to taki ich flagowy
        model smile)
        • bgoralska Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 20.05.05, 16:26
          W ciucholandach ustawicznie widzę dla dzieci całkiem spory wybór next. Dziwny
          zbieg okoliczności.
          • minkapinka Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 20.05.05, 17:57
            Nie rozumiem, co to za zbieg okoliczności. Next to bardzo popularna firma, wiec
            rynek 'wtorny" tez musi byc duzy.
      • ircias Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 20.05.05, 19:41
        Ha Ha Ha!!! Ale się uśmiałam z tej dyskusji a szczególnie z tej "marchewki".
        Szkoda, że nie ma u nas tych sklepów. Ale i tak bym nie kupowała po normalnych
        bo mnie nie stać. Czekałabym na wyprzedaże tak jak czekam teraz na wypżedaż w
        H@M. W tamtym roku - chyba w sierpniu bardzo dużo kupiłam. I nie ważne dla mnie
        jest czy jest z zeszłej kolekcji!! Kupuję to co mi się podoba.
        Osobiście uważam,że każdy kupuje za tyle na ile go stać. Ostatnio widziałam w
        CH M1 w Markach w nowym sklepie body za 45 zł - dla mnie to koszmar ale dla
        innych może nie. \
        Pozdrawiam wszystkich
        • alexsc Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 20.05.05, 23:25
          hejsmile
          widzisz przypomniałas mi marchewkę, oto odpowiedź: nie jeżdzę na targowisko
          (czy dokąd to mnie wysyłano) bo nie muszę, mój ogrodnik dba o ogódek i mam tam
          wszystko czego potrzebuję i lubię.
          A jeśli chodzi o wyprzedaze to właśnie - dlaczego nie umożliwić kupienia czegoś
          z Nexta po promocyjnej cenie? Zarobek byłby mniejszy? cóż trudno
          Dobrze że świat nie kończy się na Nexcie.
          • minkapinka Re: Kilka refleksji n/t NEXT:) 20.05.05, 23:46
            Dobrze że świat nie kończy się na Nexcie.
            Czytając Twoje wypowiedzi, nie jestem o tym do końca przekonana ;P

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka