Dodaj do ulubionych

Wózki X_-ander

18.05.05, 13:12
WItam,
Szukam opinii użytkowniczek wózków X-lander, X1 lub X3, to są czterokołowce.
Jeżeli któraś z Was taki posiada bardzo proszę o wyrażenie swojego zdania.
W gąszczu wózków łatwo sie pogubić, nif=gdy nie myslałam, że bedzie to takie
trudne....pomóżcie smile
Obserwuj wątek
    • apolka Re: Wózki X_-ander 18.05.05, 13:40
      Widziałam te wózki w Deltimie, pierwsze, co rzuciło mi się w oczy to
      mikroskopijna siatka na zakupy. Ja wiem, że to nie jest podstawowy parametr do
      oceny wózka ale ja bym go w życiu z taką "pierdółką" nie kupiła; Na szczęście
      ten problem mam już z głowy, moje dziecko właśnie wyrasta z "dużego" wózka wink
    • shaktic Re: Wózki X_-ander 18.05.05, 13:40
      witam, mamy X1 od października, najpierw gondola, teraz spacerówka.Gondola
      trochę mała nam wystarczyła na 6 miesięcy, ale za to jaka ładna wink. Z wózeczka
      jesteśmy zadowoleni baaardzo. Trochę ciężki (podobnie jak wszystkie inne na
      dużych kołach) ale ja go nosić nie muszę bo mieszkam w domku, a do samochodu
      wkłada go mąż. Bardzo łatwo się go prowadzi, wręcz trzeba go pilnować żeby nie
      odjechał sam na spacerku. Bardzo dobra amortyzacja, pełen komfort dla maluszka.
      Nie ma możliwości przełożenia rączki tak aby maluszek mógł podczas jazdy
      spacerówką patrzeć na mamę, oraz brak możliwości rozłożenia oparcia na płasko
      (tylko do około 30 stopni), ale nam te funkcje akurat nie były potrzebne, więc
      się na niego zdecydowaliśmy. Folię przeciwdeszczową dokupować trzeba osobno ale
      jeszcze z niej nie miałam okazji korzystać, na spacer na wszelki wypadek ciężko
      ją zabrać bo złożona zajmuje dużo miejsca. Doradzam natomiast dokupienie
      pałąka, przydatny gdy maluch sam siadać zacznie. Ogólnie mówiąc my zadowoleni
      jesteśmy bardzo, maluszek też. W razie dodatkowych pytań chętnie na nie
      odpowiem.
      • apolka Re: Wózki X_-ander 18.05.05, 13:49
        ... a fakt, że spacerówka nie rozkłada się na płasko to już dyskwalifikacja. Ja
        mojej córce (13 mies.) w dalszym ciągu rozkładam wózek na płasko, gdy zasypia
        na spacerze. Jej zdrowie i wygoda są dla mnie najważniejsze wink
        • anna_ja Re: Wózki X_-ander 18.05.05, 14:01
          tez mi sie wydaje, ze to wazne, aby spacerówka rozkładała sie na płasko.....
          przy tym maly koszt na zakupy to tzw. pryszcz smile
          a X3? czy tez spacerowka nie rozklada soe na płasko?
          • shaktic Re: Wózki X_-ander 18.05.05, 14:17
            Z tego co wiem to żaden X lander na płasko się nie rozkłada. W X3 jest dużo
            większy kosz niż w X1.
        • anna_ja Re: Wózki X_-ander 18.05.05, 14:02
          Apolka, a jaki masz wózek? Godny polecenia?
          • apolka Re: Wózki X_-ander 18.05.05, 14:24
            Ja mam drvera 4xl (implast);
            Czy godny polecenia? Ja jestem zadowolona, chociaż znalazłoby się trochę uwag:
            np. reklamowaliśmy oś skrętną, ale po wymianie jest ok.
            Gondola zamontowana standardowo (przodem do prowadzącego) jest trochę
            podniesiona z przodu, takie mam wrażenie, ja niwelowałam tą (niewielką) różnicę
            ręcznikiem, którym wykładałam dno (miałam dwa na zmianę, czesto zmieniane, mała
            lezała sobie czasem w samym pampersie i body więc zależało mi na czymś
            bawełnianym i miękkim wink);
            Aortyzacja bardzo dobra, ale miałam wrażenie (przy gondoli), że lepsza od
            strony nóżek niż główki, teraz, jak jeździmy spacerówką, przodem
            do "świata" wink, to jest super;
            I to chyba wszystko wink, za to masa plusów: kołysać można właściwie we wszystkie
            strony, świetnie się prowadzi (raz włożyłam małą do wózka bez skrętnych kół -
            katastrofa, męczyłam się okropnie na najmniejszych zakrętach), spacerówka
            rozkłada się na płasko, pałąk, folia p.deszcz, moskitiera (nie mylić z tym
            kawałkiem siatki w budzie, który zwykle wskazywali mi sprzedawcy, gdy pytałam o
            moskitierę, chodzi o coś takiego jak folia, nakłada się na cały wózek), dość
            lekki jak na pompowane koła (ze spacerówką 12,5, z gondola ok. 1kg więcej),
            fakt, że rozkłada się na dwie części (gondola i stelaż) uratował moją
            niezależność wink w pierwszych mies. po porodzi, gdy mieszkaliśmy na 2 piętrze
            bez windy. Sama znosiłam wózek, w dwóch kawałkach wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka