Dodaj do ulubionych

Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę?

25.05.05, 10:18
Przeszlismy wczoraj całe miasto (b.wojewódzkie) i wszystkie buty za małe crying((
Może któraś z Was kupowała buciki na tak mała stópkę? Lada chwila Igor
zacznie chodzic a tu kicha...
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 25.05.05, 10:30
      Wiekszość firm robi buciki od rozmiaru 19, choć zdarzają się i 18-tki. Aby
      właściwie dobrać rozmiar, bucik moze być większy 5-7-10 mm (wg. róznych
      teorii), bo stópka przy chodzeniu idzie do przodu. Tak więc moze jeszcze coś
      znajdziesz, najlepiej przymierzyć buciki i przez chwilkę niech maluch w nich
      pochodzi po sklepie.
      • mamaigora1 Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 25.05.05, 10:44
        18 i 19 - no własnie mierzylismy tego mnóstwo i wszystko o wiele za duże...
        • kanna Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 25.05.05, 10:51
          Stawiałas go na ziemi? Żeby dobrze dobrac but do chodzenia, dziecko powinno byc
          juz chodzące, i przejść sie trochę.

pozd. Ania
          • mamaigora1 Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 25.05.05, 11:01
            Wiesz co jak zakładałam tak jedna pare po drugiej to jak widziałam ten pusty
            przód (bo palce Igora kończyły sie daleko za blisko smile to juz nawet na ziemi go
            nie stawiałam...
            A chodzi na razie za dwie łapki

W sklepach po prostu nie widziałam rozmiarówki mniejszej niz 18 ( a i tego
            niewiele), Bartki rozmiarówke zaczynaja od 19 (ale to na 12,5 cm stopę tak plus
            minus), ta osiemnastki widziałam tylko Cocodrillo - żadna rewelacja, ale byłam
            juz zdesperowana i gotowa je kupic, ale okazało sie, że te 18 wypadaja tak samo
            jak 19 Bartka - normalnie tragedia...
    • chubus Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 25.05.05, 11:37
      Cześć!
      mam ten sam problem.I niestety rozwiązanie jest bardzo drogie!Jedyne buciki,
      które maja tak małą numerację to natutino czyli biciki za ok.300 PLN.My
      zaczynaliśmy od rozmiaru stópki ok. 10 cm- czyli naturino 17 a teraz już
      używamy 18. wszystkie inne są za duże.
      Pozdrawiam
      Asia
      • mamaigora1 Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 25.05.05, 12:00
        Byłam na ich stronie i jakoś nie widziałam numeracji - chyba źle patrzyłam...
        Znalazłam jeszcze tombut - ale te buciki to maja nieiwele wspolnego z estetyka
        (oczywiscie na moj gust) ale podobno zdrowotne i ceny od 40 do 100 PLN
        • chubus Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 25.05.05, 14:16
          Na stronie nie ma numeracji.Musisz szukać w sklepach.najczęściej mówią, że nie
          ma, ale w końcu znajdują.Z tego co wiem, na twojego synka dobra będzie 18.
          Asia
          • malwes Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 27.05.05, 11:59
            O ile się nie mylę to Gucio robi obuwie także w tak małych rozmiarach.
            Sprawdź na www.buciki.pl albo www.spdesign.biz - w W-wie najlepiej jechac do
            sklepu "Gucio" przy K.E.N. 90 - tam jest najwiekszy wybór.
            • ewelinaz25 Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 27.05.05, 12:54
              my również mieliśmy podobny problem, stópka była mała a do tego wysokie
              podbicie, zakup butów dla mojego synka to horror. W tej chwili mały ma już 21m-
              cy, ale jak zaczynał chodzić również zakup butów kończył się niepowodzeniem. W
              końcu kupiłam: najpierw nike na stópkę 9cm, buty idealne, przeznaczone do nauki
              chodzenia, to było coś w rodzaju skarpety, z gumową podeszwą, usztywnianą w
              pięcie, ale na tyle miękkie, że dziecko dawało sobie doskonale radę, w nich
              nauczył się poprawnie chodzić, także zajrzyj do sklepów nike, adidas czy
              reebok, być może, że coś trafisz. Buciki w cenie ok. 100 - 120zł. Później
              kupiłam świetne sandałki w AUCHan we Wrocławiu, w pasażu handlowym - sklep
              RIDER. W tej chwili ten sklep ma inną nazwę, ale buciki dla dzieci są tam nadal
              te same. To jest sklep z klapkami sportowymi, adidasami itp. Zobacz też tam
              (jeśli jesteś z Wrocławia lub okolic), bo nie było problemu z rozmiarówką
              dziecka. A sandałki super, na rzepy, wykonane z miękkiej gumy. Stopka się nie
              odparza, mój mały w zeszłym roku przechodził w nich całe lato. W tym roku
              zamierzam również mu je kupić. Idealne na plażę czy basen. Mały nie musiał
              chodzić boso po wodzie. Koszt tych bucików to zaledwie 40zł. A są estetycznie
              wykonane, wygodne dla malucha i bardzo praktyczne. Mogę przesłać ci zdjęcie
              tych bucików, jeżeli jesteś zainteresowana ich wyglądem. Napisz wtedy na priv

pozdr.
              • mamaigora1 Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 30.05.05, 08:37
                Oj te Nike brzmia fajnie, ale czy nadawałyby sie na lato...
                Ja najbliżej mam do Poznania i faktycznie zaczne chyba szukac w sklepach
                sportowych...

Musze koniecznie obejrzec te antylopę....
    • thrier Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 27.05.05, 14:22
      Moje dziecko chodziło w Guciach. Też zaczynałam od 18-tki smile Polecam.
    • chubus Gucie 27.05.05, 22:06
      Ok, ale gucie mają niestety większą numerację!Ja nawet dzwoniłam do producenta
      i 18 Gucia to jakieśb 11,5 cm!!I nie ma mozliwości mniejszych.Sama mam 18 gucia
      i niestety moja 14 miesięczna niunia się w nich topi.Pozdrawiam.
    • sniezkabiala Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 28.05.05, 22:51
      No to dołączam do "klubu małych stópek". Dzisiaj tez mierzylismy i zauważyłam ,
      że Antylopa ma małą rozmiarówkę. Ich 19 jest duuużo mniejsza niż Bartka.
      Niestety w okolicy były tylko "dziewczyńskie" modele sad
      • tulcia Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 29.05.05, 12:06
        Nie wiem jak to jest, ale znajoma ma 18 Bartka i jest to ok. 10,5 cm w srodku
        wiec bylyby dobre
    • galanina Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 30.05.05, 09:29
      www.tombut.com.pl
    • galanina Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 30.05.05, 09:35
      Kupowalam ostatnio w sklepie firmowym i przy mnie pani zamawiala okreslony
      rozmiar i model- istnieje wiec taka mozliwosc,gdyz produkuja na miejscu za
      sciana smile.Na stronce w zamowieniach nie ma 17 ale na linku lato sa.My kupilismy
      takie sandalki-mimo malych gabarytow Nikodema noga urosla na 18 smile.Sa super na
      pierwsze kroczki i taka temperature,jak teraz jest.
      • galanina Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 30.05.05, 09:36
        no i tylko 34 zl....
        • miniaxv Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 30.05.05, 21:51
          Moja córeczka ma 11,5 cm i kupiliśmy jej sandałki Bartka rozmiar 19. Bartek nie
          ma rozmiaru 18, pytałam w wielu sklepach! Natomiast przymierzałam Emilce 18 z
          Superfita i były takie akurat, więc może u Ciebie by się sprawdziły! A jeśli
          chodzi o Naturino, to widziałam rozmiar 17 i to sporo przeceniony w Poznaniu -
          ok.150zł!
          • mamaigora1 Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 31.05.05, 07:21
            A Naturino w Poznaniu to na 27 grudnia czy gdzies indziej?
    • miniaxv Re: Pomocy - jakie buciki na 10,5cm stopę? 31.05.05, 10:35
      Sklep z buciakmi Naturino jest na ul. Szkolnej - to taka uliczka od Starego
      Rynkusmile Podam Ci tel.852-75-33, najlepiej zadzwoń i popytaj o te 17,
      ewentualnie 18!!!! A ta firma Superfit też produkuje buciki od rozmiaru 17,
      tlyko nie wiem, czy wszystkie modele;-( Musiałabyś sprawdzić w necie, gdzie u
      Ciebie jest ich sklep, bo nie doczytałam skąd jesteś! W wątku o doświadczeniach
      z buciakmi jest link do strony dystrybutorasmile)))Życzę owocnych bucikowych
      łowów!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka