Dodaj do ulubionych

wózki HUCK'a

25.05.05, 17:42
Czy ktoś zna wózki firmy Huck. W necie znalazłam ofertę, wózek lekki, ładny i
niedrogi. I właśnie jakoś mi to się nie klei...
Czy któraś używała wózków tej firmy? Proszę o jakieś opinie.
anka
Obserwuj wątek
    • ankaiw Re: wózki HAUCK'a 25.05.05, 18:03
      chodzi o wózki hauck'a wink
    • miaga1 Re: wózki HUCK'a 26.05.05, 07:40
      Cześć Aniu,
      Ja też usiłowałam się dowiedzieć coś o tych wózeczkach. I wzięłam sie na
      sposób: wysłałam maile do osób, które je ostatnio kupiły na allegro. Dostałam
      dwie wręcz entuzjastyczne, pozytywne wypowiedzi (na temat trójkołowca). Ale
      zobacz sobie jeszcze parę dni wstecz, tam na forum zadawałam podobne pytanie
      gdzie znów jedna z koleżanek je odradza.
      Pa Aga
    • miaga1 Re: wózki HUCK'a 26.05.05, 08:17
      to jeszcze raz ja
      Na drugiej poczcie znalazłam również jedną bardzo pozytywną opinię. Inna osoba
      oceniła go na 4+. A i jeszcze jedno: parzyłam na taką niemiecką stronę, na
      której podawane są wyniki testów różnych przedmiotów: ten wózek dostał dst, ale
      inne 2, 3 razy droższe miały również podobną ocenę (np. ABC Design i jesze
      jakiś z wyższej półki, ale już nie pamiętam jaki)
      No to chyba tyle.
      Gdybyś ewentualnie może ty coś dowiedziała, to napisz do mnie na odres gazetowy
      lub GG2678718
      • ankaiw Re: wózki HUCK'a 26.05.05, 21:48
        Hej miaga.
        Ja wczoraj przewaliłam i forum i wszelkie strony w necie i właściewie nie
        znalazłam rzetelnych informacji. Sprzedający zachwalają, a użytkownicy nie są
        skorzy do zwierzeń smile)
        Ja osobiście zainteresowana jestem spacerówką Shoper (bo niby lekka i właściwie
        bardzo podobna do chicco pick-up,różni się właśnie wagąsmile) Zastanawiam się jak
        tapicerka,co to za materiał, bo na zdjęciu jakoś sie świeci. Niestety nie mam
        porównania, bo u mnie w mieście nie widziałam tych wózków sad
        pozdrawiam
        anka
        • zuziarozia Re: wózki HUCK'a 30.05.05, 21:42
          Ciekawa jestem jak sprawuje sie trójkołówka z Kubusiem Puchatkiem.
        • kasia_de Re: wózki HUCK'a 30.05.05, 21:55
          oglądałam dziś "na żywo" shoppera - ma go sąsiadka. Ona jest zadowolona, choć
          na zdjęciu wózek wygląda lepiej wink siedzisko jest szerokie, kosz pojemny i
          finkcjonalna tacka. Rozkłada się prawie na płasko i ma regulowany podnóżek,
          Wadą jest to że tapicerki na paląku nie można zdjąć do prania, a wiadomo, jak
          to wygląda jak dziecko je w wózku.
          Co do tapicerki - taka średnia, typowo wózkowa, trochę śliska, ale w sumie może
          być, choc welur to to nie jest wink
          To tyle, ja oglądałam wózek przez chwilę, a ona ma go kilka dni więc też nie
          sprawdziła wszystkiego.
          Dla mnie może być, chyba go kupię. W sumie nie ma wózków idealnych -
          szczególnie za tę cenę wink
          Kasia.
    • miaga1 Re: wózki HUCK'a 31.05.05, 08:47
      Cześć Dziewczyny,
      sprawdziłamsmile Siedzisko w shopperze jest z poliestru.
      Aga
      • ankaiw Re: wózki HUCK'a 31.05.05, 19:58
        No jeszcze, żeby któraś mogła powiedzieć czy on naprawdę jest taki lekki. Teraz
        mój starszak jeździ chicco pick-up, ale ten wózek waży 11 kg. Przeprowadzamy
        się wyżej, więc szukam czegoś lżejszego.
        • edycia274 Re: wózki HUCK'a 31.05.05, 23:13
          wlasnie dostalam taki wozek od taty z niemiec
          jest lekki wygodny
          ale kupujac sprawdz jak ma regulowane oparcie wczesniejszy ktory mialam mial
          bardzo fajna rergulacje ten co mam teraz ma sznurek ktory sie zaciaga niby
          model 2005 a nie pomysleli o tymz edziecko chce sobie prosto usiasc,, nie da
          sie........ale ogolnie sa to b dobre wozki
          • zuziarozia Re: wózki HUCK'a 31.05.05, 23:30
            Witaj.
            A możesz napisać z jakiego materiału jest poszycie wózka ( siedzisko) , bo
            obawiam się ze z poliestru. Jak zrozumiałam masz haucka z Kubusiem Puchatkiem.
            Prosze Cie napisz mi czy jest stabilny i czy dziecko może wywrócić taki wózek
            siedząc w nim- moja córcia jest bardzo ruchliwa i nawet wstaje w wózku.
            Pozdrawiam.
            • edycia274 Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 00:12
              wiesz przyznam szczerze ze nie wiem z jakiego materialu ale nie oblazi i dobrze
              sie wyciera szmatka,, moja jest bardzo ruchliwa wozek jest stabilny i szelki ma
              bardzo dobre... dla mnie wozek jest idealny nie kupowalam go osobiscie tylko
              dostalam,, wczesniej mialam inny model tej firmy tez 3 kolowy mial 6
              lat!!!!!!!!!!!!1i byl w idealnym stanie,,,sa to wozki bardzo dobre
              a to z emaja 3 kola wcale nie znaczy z e zle sie jezdzi. na wybojach idealnie i
              na rowni tez,, czaem problemem jest wysoki podjazd ale jest to wozek lekki i
              latwo nim mocnej podniesc i podjechac,,, gg 8751679
              • zuziarozia Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 08:33
                Bardzo Ci dziękuję
                Nie mam gg, bo użytkuję chwilowo komp męża
                Mam tylko jedno pytanie czy dziecko latem sie nie poci w tym wózku, czy
                materiał jest przewiewny? ( nie chcę poliestru).
                Pozdrawiam gorąco.
                Pomogłaś mi podjąć decyzje o zakupie tego wózka.
                • edycia274 Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 10:16
                  moja niki teraz w te upaly sie nie pocila jest przewiewny mam ulotke po
                  niemiecku i nie moge znalesc co to za material wiem ze jest dobry dla
                  alergikow,,latwo sie go pierze tez po zdjeciu..nie uzywam w nim hamulca na
                  przednie kolo bo w sumie po co, mialam wozek 4 kolowy graco z przednimi kolami
                  obracanymi szybko go sprzedalam, ten jest taki jak chcialam,, i sa trwale jak
                  wozek po 2 dzieci do mnie przyjechal i niki w nim jezdzila w koncu kolo 1 sie
                  rozeszlo ze starosci hahaha, i dobrze sie nim po schodach tez zjezdza
                  wyprobowlaam masz pytania pisz pozdrawiam
                  • zuziarozia Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 10:27
                    Dzięki.
                    Przekonałaś mnie w 100%. Moja cócia ma atopię i zależało mi na wózku w którym
                    nie będzie sie pociła, a wszystkie w sklepach maja poszycia z poliestru.
                    Bedę go kupowała na allegro, dlatego tak Cie wypytuję. Mam nadzieję, że
                    bedziemy zadowolone ( ja i moja córcia).
                    A tak mi sie przypomniało , wiem, że te wózki maja regulacje oparcia za pomoca
                    sznurków. Mozesz napisać jak to działa. Czy mozna bez problemu sutawic oparcie
                    z dzieckiem, np gdy uśnie.
                    • edycia274 Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 10:39
                      w jakim wieku jest dzidzia?
                      • edycia274 Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 10:45
                        ja mam oparcie na sznurek ,, jego sie sciaga,, do pozycji lezacej spoko,
                        ttylko do popzycji barzdo siedzacej jest problem ,,i jest taka pozycja jakby
                        troche mnie niz siedzaca nie wiem czy mnie rozumiesz nie umiem tego
                        rozpracowac,, juz napislaam do taty co z tym ,, ale to sie da jakos robic tylko
                        tzreba popatrzec,, moja tez jest alergikiem i ma sucha skore i wozek i material
                        ok
                        • zuziarozia Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 11:28
                          bardzo Ci dziękuję
                          córka ma roczek
                          • edycia274 Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 11:39
                            moja tez ma roczek ........
    • edycia274 Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 11:38
      aha i mysle tak z e jak bezdiesz kupowac wozek za pytaj o material chociaz
      powiem ci z ekumpela ma polyest i mala z atopia i kurcze wozek sie sprawdza i
      skora nie poci sie...........smile)))))))))))
      • zuziarozia Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 11:48
        Pytałam trzech sprzedawców na allegro o ten materiał i żaden mi nie udzielił
        odpowiedzi, po prostu nie wiedzą jaki to materiał, jeden napisał, że poliester.
        I bądź tu człowieku mądry?
        Mam starszy wózek evenflo z poszyciem bawełnianym. Piore w pralce i choć
        przeleżał trzy lata na strychu, spisuje się rewelacyjnie. Pewnie nie
        kupowałabym nowego, ale evenflo ma małe obrotowe kółka i ciężko sie nim jeździ
        po "wertepach".
        Pozdrawiam.
        • edycia274 Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 12:36
          z tylu na wozku na siedzeniu jest metka i jest z jakiego materialu,,wiec musza
          wiedziac ha pozdrawiam
          • ankaiw Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 14:29
            Jeśłi są tu dziewczyny z Wawy, to miałabym gorącą prośbę. Prawdopodobnie
            niebawem będę w stolicy, a jako, że w moim mieście nie ma tych wózków, czy
            mogłybyście podać mi namiary, gdzie je znajdę w Wa-wie? Chciałabym
            zobaczyć "naocznie" te wózki. Wynalazłam je w www.tanimarket.pl i są tam
            jeszcze zwykłe spacerówki z wmontowanym nosidełkiem. Ale to co innego na
            obrazku, a co innego na oczy. Zajrzałam też na stronę producenta. Dużo
            informacji, tylko weź i człowieku pojmij ten niemiecki.....
            • miaga1 Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 15:13
              Cześć,
              Co chcesz wiedzieć i na temat którego wózka, pretłumaczę Ci ewentulanie.
              (możesz napisać na adres gazetowy)
              Aga
          • zuziarozia Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 16:15
            Edycia, a możesz podać długośc leżanki tj. całość oparcie +siedzisko+podnózek,
            bo na jednej aukcji wyczytałam 100cm a na innej 83cm. O co tu chodzi?
            Pozdrawiam.
        • miaga1 Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 16:19
          Cześć!
          Właśnie znalazłam tą informację, której szukałyśmy: siedzisko jest z bawełny i
          poliestru, niestety nie wiem w jakim stosunku, ale to zawsze jest już coś. No i
          jak? kupujesz Kubusia?
          • kasia_de Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 16:36
            dziewczyny , a jak z wagą tych 3-kołowców i jak się je składa? czy są duże po
            złożeniu?
            K.
            • edycia274 Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 17:23
              zaraz zmierze i podam,, wiesz bo podnuzek ma pare mozliwosci rozlozenia
              zaraz,,, a moj material to 100% polyes ale powiem z e nikola sie nie pocila w
              wozku jest przwiewny,,jesli chodzi o zlozenie zajmuje malo miejsca a plusem
              jest z e jedna reka mozna odkrecic przednie kolo czy tylnie i jest jeszcze
              wiecej miejsca......ide mierzyc
              • edycia274 Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 17:26
                86 CM MA SIEDZACY Z PODNOZKIEM PROSTO ALE JAK SIE GO OPUSCI CALKIEM TO 90
                LEZACY 90 CM PODNOZEK MA DUZO REGULACJI PYTANKA? smile)))))))00
                • zuziarozia Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 19:25
                  edycia274 napisała:

> 86 CM MA SIEDZACY Z PODNOZKIEM PROSTO ALE JAK SIE GO OPUSCI CALKIEM TO 90
                  > LEZACY 90 CM PODNOZEK MA DUZO REGULACJI PYTANKA? smile)))))))00

Nie jest tak źle z tą długością.
                  Jeszcze raz dziękuję za wszystkie informacje.
                  Pozdrawiam gorąco i lecę do mojej marudzącej małej ( z zasmarkanym noskiem-
                  jest przeziębiona).
                  • madzidzia11 Re: wózki HUCK'a 02.06.05, 11:26
                    czesc dziewczyny-my mamy od miesiąca haucka z kubusiem puchatkiem.Prowadzi się
                    rewelacyjnie ale trochę brak skrętnego koła z przodu.Trzeba uważać na
                    krawężniku bo jak nierówno się zjedzie to traci stabilność.łatwo się składa i
                    jest lekki ale miejsca zajmuje w bagażniku sporo(mercedes 124).Materiał łatwo
                    czyścić.Ten sznurek z tyłu to trochę niewypał.Moja mała ma 8 miesięcy,jeszcze
                    nie jest na calą dlugość,siedzisko szerokie,bagażnik spory.Ja kupowałam na
                    allegro-jest tanio-niecałe 400 zł.wczesniej miałam chicco air 6 wd czy jakoś
                    tak i ten jest lepszy.Polecam
          • zuziarozia Re: wózki HUCK'a 01.06.05, 19:24
            miaga1 napisała:

> Cześć!
            > Właśnie znalazłam tą informację, której szukałyśmy: siedzisko jest z bawełny
            i
            > poliestru, niestety nie wiem w jakim stosunku, ale to zawsze jest już coś. No
            i
            >
            > jak? kupujesz Kubusia?

Witaj.
            Bardzo Ci dziękuję za informację.
            Już zdecydowałam się na ten wózeczek.
            Bardziej podoba mi sie novus 3, ale 300zł zostanie w kieszeni.
            W tym tygodniu kupuję (czekam tylko na kaskę), i już nie mogę się doczekać
            pierwszego spacerku nowym wózeczkiem.
            Pozdrawiam gorąco.
    • susy11 Re: wózki HUCK'a 02.06.05, 12:19
      A moim zdaniem te wózki Haucka z allegro to jakies badziewie ostatnie..
      Ja kupiłam za 389 zł - materiał polyester 100% - moze nie wyblaknie - ale juz
      sie pozaciagał w niektórycvh miejscach i dziecku w upały na pewno nie jest
      przyjemnie..
      nie kupujcie tego dziadostwa!!!!
      ja gdybym mogła cofnac czas na pewno by nie kupiła tego wóka!!!!
      a jak strasznie smierdział przez pierwsze 2tyg. - tego sie nie da opisac..
      ale moze za takie pieniadze tak musi byc??
      pozdrawiam
      moje gg 2717157
      • edycia274 Re: wózki HUCK'a 02.06.05, 12:25
        moze taki ci sie trafil ja tam jestem zadowolona i material jest ok i nie
        smierdzial wcale...a dziecko w upal nie mialo zle,,i tak jak pisalam wczesniej
        milaam wozek taki po 2 dzieci nie jedno przeszedl i byl w idealnym
        stanie....ale coz kazdy moze wyrazic swoja opinie pozdrawiam
        • susy11 Re: wózki HUCK'a 02.06.05, 13:05
          moze moj był wyprzedazy w jakims niemieckim supermarkeciesmile))))
          haha
          • zuziarozia Re: wózki HUCK'a 02.06.05, 13:13
            Susy , a który model kupiłaś? Z kubusiem czy roadster i u kogo
            • susy11 Re: wózki HUCK'a 02.06.05, 17:12
              kupiłam model Roadster 2005
              www.allegro.pl/show_item.php?item=50802128
              nad Kubusiem tez sie zastanawiałm - może w sumie ten Kubuś jest lepszy - chyba
              nie jest w 100% sztuczny..
              pozdrawiam i jakbys miała jakieś pytania to chętnie odpowiemsmile
              • edycia274 Re: wózki HUCK'a 02.06.05, 17:15
                noi ja mam taki sam wozek model 2005,,,, inny kolor tylko i jestem w pelni
                zadowlona,,,a ten z kubusiem duzo sie nie rozni
                • zuziarozia Re: wózki HUCK'a 02.06.05, 20:41
                  Mam nadzieję, ze z Kubusiem jest lepszy. Da znać jak kupię.
                  Pozdrawiam.
                  • zuziarozia Re: wózki HUCK'a 07.06.05, 12:41
                    Czekam na ten wózeczek i w tym tygodniu powinnam go mieć.

Mam tylko takie pytanie, może wiecie gdzie moge dokupić do niego okrycie na
                    nózki, a może będzie pasowało okrycie do wózków ABC-design. Na allegro
                    proponuja za 130zł - to troche za dużo, szukam czegoś tańszego.
                    • marscha Re: wózki HUCK'a 08.06.05, 15:00
                      ja kupiłam wózek z kubusiem i jest naprawde fajny , kupiłam go na allegro , na
                      żywo porównywałam do roadrunnera i musze powiedziec że kubuś jest zdecydownaie
                      bardziej masywniejszy , plastik jakby porządzniejszy koła ( opony zdecydowanie
                      grubsze) rama sprawia wrażenie także mocniejszej , hamulec ręczny też sie
                      troche różni,
                      pokrycie kubusia sprawia wrażenie impregnowanej bawełny ale skład zawiera
                      polyester , w jakim procencie mogę sprawdzić na metce
                      jestem ogólnie zadowolona prowadzi się rewelacyjnie , jedynie przy zjeździe z
                      krawężnika , gdy dziecko wychyli się na jedna strone są problemy z równowagą,
                      mój synek ma prawie dwa latka i dla takiego ciężkiego i dużego dziekca wózek
                      jest idealny ,
                      oparcia jeszcze nie rozkładałam ale myślę że jest z tym problem bo sznurek jest
                      trudno dostępny i jak raz chciałam zaprezentować to oryginalne rozwiąznaie
                      koleżance nie mogłam sobie poradzić
                      podobnie jest ze składaniem nie jest najłatwiejsze
                      ale wchodzi do niewielkiego bagażnika ( Yaris)
                      ogólnie dla dużo chodzących po polskich chodnikach, z ciężkimi pasażerami ,

• zuziarozia Re: wózki HUCK'a 15.06.05, 12:54
                        Dziś otrzymałam wózeczek.
                        Jeszcze nie mogę wiele o nim napisać ( zrobię to po testach), ale robi niezłe
                        wrażenie, choć znalazłoby sie w nim też pare wad . jednak za takie pieniadze
                        nie spodziewałam się wielkiej rewelacji.

Mam tylko pytanie. jak go złożyć .Ten system składania jest fatalny kompletnie
                        mi sie to nieudaje. Te "przesuwniki" są śliskie i nie moge ich ruszyć.

Pomóżcie mamy.
                        Pozdrawiam.
                        • zuziarozia Re: wózki HUCK'a 15.06.05, 17:37
                          Testowałam wózek na spacerze. Fajnie się prowadzi, choć jest dość ciężki.
                          Trzeba tylko uważać na ostrych zakrętach i użyć trochę siły. Dziecko jest
                          zachwycone, wszystko widzi bo wózek jest wysoki i ma regulowany pałąk.
                          Już rozpracowałam to składanie, nie jest żle.
                          Mężowi wózek się podoba. Mam nadzieję zę nie będzie z nim żadnych
                          niespodzianek.
                          Pozdrawiam.
                          • mateo8 Re: do zuziarozia 16.06.05, 09:37
                            Ja ciagle zastanawiam sie nad tym wózkiem i nad ABC Disign-Novus 3. Houck jest
                            dużo tańszy i z tych względów wolałabym go kupić.
                            Napisz mi, jak mozesz którego masz Houcka z kubusiem czy bez bo już sie
                            pogubiłam, czy ma skrętne koło czy nie, jaki jest materiał no i jak sie jeździ
                            po wertepach oraz podjezdza pod krawężniki. Acha i jak myślisz czy moja babcia
                            da sobie radę z tym wózkiem ona ma 80 lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka