Dodaj do ulubionych

W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn?

09.06.05, 14:26
Albo sami się ubierają? I jaki preferują styl? W czym chodzą do pracy?
Czy marka tych ubrań idzie w parze z jakością?
Chciałabym odnowić garderobę mojego męża, dlatego czekam na Wasze opinie.
Obserwuj wątek
    • pade Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 09.06.05, 15:27
      A może Wasi mężowie i niemężowie sami robią zakupy ubraniowe?
      Jesli tak, to gdzie?
    • attena76 Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 09.06.05, 16:43
      Styl luźny. Najczęściej kupujemy w Reporter, Reservet (nie wiem czy dobrze
      napisałam - nie chce mi sie isc i sprawdzać), Springfield. kupujemy razem,
      rzeczy są warte swojej ceny.
      • karakalka Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 09.06.05, 17:31
        Do pracy-garnitur, a po pracy-pełny luz. Rezerved, Wrangler, Lee, Cottonfield,
        Diverse. Oczywiście najczęściej na przecenach, wtedy jest taniej. A jakość
        doskonała. Te rzeczy warte są swojej ceny. Nie są na jeden sezon, nie
        rozciągają się, nie kurczą. Polecam.
    • cruella Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 09.06.05, 18:51
      Mój mąż jest typem garniturowca. Garnitury kupujemy tam, gdzie mają rzeczy w
      jego rozmiarzesmile) (solidna klatka), ostatnio wypatrzyliśmy dobry sklepik, mogę
      zdjąć z wieszaka, kupić i wiem, że będzie leżał jak ulał. Koszule i krawaty
      również kupujemy wspólnie, najczęściej razem z garniturem kupujemy kilka
      kompletów.
      Zarówno buty, garnitur jak i dodatki wybiera mąż za moją delikatną sugestią
      typu: ten materiał dobrze się układa, tamten będzie się gniótł, na tych butach
      nie będzie widać zagnieceń.

Na codzień chodzi w ciuszkach Top Secret, Reserved, Diverse...oraz ciekawych
      bezmarkowych.
      Bielizna: od lat Cornette, kupuję już jasmile

Pytałaś o jakość ubrań. Nacięłam się na "markowe" garnitury i koszule,
      wyrzuciłam mnóstwo byle jakich ciuchów. Leżą dobrze tylko na tych, którzy mają
      idealnie równą figurę. Co nie znaczy, że każda jego rzecz jest z metką i to w
      wysokiej ceniesmile))) Poszłabym z torbami przy takiej ilości rzeczy, jaką
      kupujemy.

Ubrania wybieram raczej według zasady: dobry materiał, tradycyjny krój,
      stonowany kolor. Ale to prawda, z dziesięciu porządnych i dobrych jakościowo
      rzeczy, osiem będzie miało "metkę", choć zawsze staram się nie przesadzać z
      ceną (czyli koszula weekendowa za 300zł odpada). Mąż ubiera się lekko i
      klasycznie. Umiar we wszystkimsmile)

Co do cen:
      -garnitur 500-700zł
      -koszule do garnituru ok.50-60zł + krawat ok.30-40zł
      -buty garniturowe i weekendowe ok.300-400zł
      -koszule weekendowe do 100zł
      -spodnie ok.150zł

Ostatnio kupiłam mu Logo, magazyn na wzór babskiego Avanti. Nie jest to może
      wzorcowa pozycja dot. ubierania mężczyzn ale cóż...mało jest takich pozycji na
      naszym rynku.
      • amino100 Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 09.06.05, 19:10
        w lumpeksach
    • pade Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 09.06.05, 19:28
      I nigdy się nie nacięłyście na Reserved? Ja trzy razy, za kazdym razem na
      swetrze, porozciągały się, szwy się popruły, kolor puścił.
      Może są jeszcze inne, nie pioruńsko drogie marki, o których nie wiem?
      • karakalka Do pade 09.06.05, 19:58
        Na Rezerved się nigdy nie nacięłam całe szczęscie. Ale akurat swetrów tam nie
        kupowałam.Koszulki, spodnie, spodenki. A także mnóstwo rzeczy dla siebie i
        dziecka. Z jakości jestem zadowolona. Nacięłam się za to wielokrotnie na Big
        Starze. Koszulki rozciągają się po pierwszym praniu. Już tam nic nie kupię.
        • margarettka Re: Do pade 09.06.05, 20:24
          Moj i do pracy i po pracy styl luzny, czyli dzinsy/sztruksy, koszulka, sweter.
          Dzinsy to zwykle wrangler lub lee. Swetry i reszta sklepy typu reserved, carry,
          diverse. Co do reserved kupilismy tam mnostwo rzeczy i dla mnie i dla meza i na
          niczym sie nie nacielam. Moj maz ma ze 3 swetry i nic sie nie dzieje, a piore
          je w pralce smile
          Pade moze trafilas na wyjatkowo pechowy egzemplarz?
          • pade Re: Do pade 09.06.05, 20:28
            Ale aż na trzy? Ostatnio powiedziałam sobie: do trzech razy sztuka, ale mój mąż
            nie chce już nawet wchodzić do tego sklepu.
            A co sądzicie o h&m?
            • margarettka Re: Do pade 09.06.05, 20:37
              Kurcze, to zadziwiajace z tymi swetrami, jakis pech czy co? Moj maz wlasnie jak
              swetry to w reserved! Niesamowite...
              H&M ogolnie spoko, choc nie mam za duzego doswiadczenia, ale dosyc fajna i nie
              najdrozsza jest tam bielizna. Zaopatrzylam sie tam w dwa staniki i nosza sie
              niezle smile
            • cocollino1 Re: Do pade 10.06.05, 10:48
              ja sie nacielam na reserved wlasnie koszulka dla meza, chyba jakis wadliwy
              towar bo rozciagnela sie w szerz jak jasna cholera, ale swetry dzinsy ok.
      • kkatie Re: pade 10.06.05, 10:16
        ja sie nigdy nie nacielam. juz od dobrych kilku lat tam kupujemy, ja zwlaszcza
        swetry, zreszta wszystko (ostatnio super okularki big_grin) i nie mialam jak dotad
        zastrzezen.
        moze mialas pecha, ja zawsze 10 razy obejrze zanim cos kupie, rozciagam przy
        szwach czy sie nie pruje, ale to za kazdym razem jak kupuje smile
    • ivka2 Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 09.06.05, 21:24

• mwarszaw1 Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 09.06.05, 21:41
        A byłaś w sklepie "cubus", maja rewela koszule dla facetów. Ostatnio kupiłam
        tam mężowi super koszulę za 59zł i koszulkę 49zł, są super.
        • cruella Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 10.06.05, 09:10
          O jakich koszulach piszesz? Garniturowych czy weekendowych?
          • mwarszaw1 Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 10.06.05, 09:58
            weekendowych
    • pade Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 10.06.05, 09:12
      Przede wszystkim chciałabym kupić mężowi krótkie spodnie jeansowe, lekko za
      kolana i nie workowate. Tyle, że nigdzie nie widzę takich, jesli już to takie,
      że dwóch moich mężów by się tam zmieściło.
    • amb25 Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 10.06.05, 09:24
      mój mąz do pracy raczej formalnie, a po pracy luźno - im bardziej wytarte i
      powyciągane tym lepiej. Mąż nic nie kupuje - bo "niczego nie potrzebuje".
      Ale ze sklepami to problem - bo mąż ma 182 wzrostu, rozmiar koszuli 46-47 (w
      mniejszych nie mieści się kark czasem klatka), butów 47, a najlepiej 48, ze
      spodniami tez problem bo nogawki w udach za wąskie. Garnitur dobrze leżący
      kupić problem bo ma sylwetkę A itp. itd.
      Więc kupujemy bez względu na markę, bez względu na sklep, byle znaleźć rozmiar,
      jakość była dość dobra no i dobrze leżało. No i oczywiście żeby cena byla
      rozsądna - nie zapłacę za buty 700 czy 800 zł bo one i tak średnio wytrzymują 1
      góra dwa sezony.
      Fajnie że jest ten wątek bo przynajmniej się wyżalę - na kogo są szyte te
      wszystkie ubrania? Na chudziny rozmiar 42 i waga 60 kg? A jeśli są większe
      rozmiary to najczęściej szyte z myślą o panach z brzuszkami i w fasoanch sprzed
      stulecia. Dlaczego tak trudno jest kupić coś na wysportowanego dobrze
      zbudowanego meżczyznę bez brzucha? Czyżby w Polsce nie było takich mężczyzn?
      Jakoś w to nie wierzę.
      • demika Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 10.06.05, 09:30
        Mój mąz preferuje styl"luźny"(do pracy też może sobie na to pozwolić).Pracuje w
        firmie szyjącej ubrania więc problemu z zakupem nie ma.A chłop pokaźny:197cm
        wzrostu i 100kg wagismile)
        • pade Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 10.06.05, 09:56
          A co to za firma?
          Mój też lubi "luźno" się ubierać. Ale do pracy musi byc koniecznie polówka lub
          koszula, a dół, no, nie całkiem sportowy. I z tymi polówkami tez mam problem bo
          kołnierzyki po kilku praniach rozciągają się do nieprawdopodobnych rozmiarów. A
          jak ma coś fajnego, to z kolei białych plam po dezodorancie nie mogę usunąć.
    • weronikarb Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 10.06.05, 10:05
      Do pracy mam dobrze bo ma slużbowy mundur smile
      Po pracy spodnie tylko big star, a reszta na ogol kupiona albo w big starze
      albo na targu jak cos wpadnie mi w oko.
      Buty kupuje tez porzadne - czyli cena ok. 100 - 150 warte ceny jesli chodzi tak
      jak maz codziennie w nich
      Spodnie tez wytrzymuja na ogol 5 lat, ma teraz 3 sztuki non stop prane i
      noszone i teraz wlasnie sa do wymiane - wytarly sie nogawki u dolu i kieszenie
      w przodzie - reszta nadal dobra
      Obecnie jest promocja 49 zl - klasyczny kroj kosztuje - polecam
      • kkatie Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 10.06.05, 10:13
        styl "luzny"
        oboje najczesciej ubieramy sie w Reserved, czasami Kapphal (jak wyprzedaz wink),
        Top Secret, H&M, C&A. ale rzeczywiscie, prawie wszystko w Reserved smile
        • mwarszaw1 weronikarb gdzie jest ta promocja?? 10.06.05, 10:24
          i gdzie kupujesz te buty, bo mój mąż jeszcze sobie tańszych niż 200zł nie
          kupił. My wogóle buty kupujemy drogie, nawet dla dzieci.
          • weronikarb Re: weronikarb gdzie jest ta promocja?? 10.06.05, 10:41
            Firmy ulubionej dla meża niemam, ostatnio ja wybieralam bo maz wybieral sie rok
            czasu po nie. Kupilam za 70PLN, jednak rozmiar byl nie ten i fason mu sie nie
            podobal wybral za 110 PLN, acha to byla w tym sklepie promocja. Fajne lekko
            sciety czubek, takie poprzeszywane jakby (teraz w modzie), skora, spod nie
            gruby (nie sa zimowe) taki półmiekki. Moj zreszta tylko tradycyjne kroje i
            kolor czarny innych nie ubierze nawet do dzinsow.

Promocja ostatnio na telebimach widzialam w Kaliszu 49 PLN za Big Stary
            spodnie - kroj tradycyjny bez tych roznych teraz modnych przeszyc czy wytarc.
            • weronikarb Re: weronikarb gdzie jest ta promocja?? 10.06.05, 10:44
              acha no i nie lubi na siebie wydawac - buty najchetniej kupilby na bazarze za
              20 PLN - widzial identyczne jak ma na nogach obecnie wlasnie na bazarze tylko
              roznica w cenie byla kosztowaly 40PLN - wyzywal mnie jak niewiem co ze takie
              drogie kupil - ale mam nadzieje ze w tych drogich pochodzi dluzej, w ostatnich
              chodzil 4 lata. Teraz zobaczymy. Dlatego jemu to co najczesciej nosi kupuje
              firmowe, bo wiem ze to mu starczy na lata i dlatego koszt w sumie sie wraca. Bo
              jakbym kupila spodnie nie firmowe np. za 60 PLN z bajerami to mi roku nei
              wytrzymaja - bo w kroku sie przecieraja, widze po sobie smile
    • abbra Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 10.06.05, 10:29
      Mój mężczyzna lubi koszulki z Reserved i Cubusa . Typ - sportowy , luźny .
    • pade Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 10.06.05, 12:06
      Czyli jednak Reserved?
      Ojej, a jak się znowu natnę na jakies badziewie..Mąż mnie z domu wygonismile)
      A dłuższe krótkie jeansowe spodenki? Widziałyście w Reseved?
      Aha, ostatnio poczas wymiany kolejnego swetra na nowy musiałam coś dokupić, bo
      był tańszy od poprzedniego, no i stwierdziłam, że synkowi przydałby się t-
      shirt. A tam żadnego poniżej 40zł!!! Straszne te ceny, rzeczy dla dzieci są
      okropnie drogie, h&m jest zdecydowanie tańszy, ale letnia kolekcja dla
      chłopców - beznadziejna.
      • kkatie Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 10.06.05, 13:13
        jesli chodzi o dzieci to ostatnio mile zaskoczenie przezylam w Smyku. kolekcja
        dla dzieci super, a ceny przystepne. naprawde nie spodziewalam sie smile)
        co do Reserved, to ja jestem jak najbardziej za. poza tym ogladaj z kazdej
        strony jak kupisz, a jesli pewnosci nie masz, ze sie nie rozleci po pierwszym
        praniu to spytaj jakie sa warunki oddawania takiej odziezy po "pierwszym
        praniu", ja niestety nie wiem, bo nigdy mi sie nic takiego nie przytrafilo.
        pozdr
    • aneta.wis Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 10.06.05, 12:47
      "Cottonfield" - WARTE swojej ceny, na promocjach taniej smile
      "Tattum" - wygląd identyczny jak Cottonfield, jakość różna a ceny podobne sad(
      "Diverse" - fajne ciuszki, godne polecenia
      "Americanos", "Wrangler" - spodnie...długo wytrzymują smile
      "Reserved" - weekendowe koszule, są super smile / swetry porażka sad
      "Part Two" - gdzieś poznikały te sklepy sad
      "Gino Rossi", "Geox", "Ecco" - tu zawsze kupuję buty

Udanych zakupów smile
      • kkatie Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 10.06.05, 13:15
        a ja ostatnio kupilam buty sportowe u Rylki za 130zl, a w Diverse ogladalam
        bardzo podobne za 190zl. kupilam oczywiscie te tansze i jestem baaardzo
        zadowolona big_grin
        • leigh4 do pade-reserved 10.06.05, 16:19
          Ja mam b. negatywne doświadczenia. Kilka lat temu ubrania były naprawdę dobrej
          jakości, potem przez dwa lata nie kupowałam i w tym roku kupiłam kilka ubrań
          dla siebie. TRAGEDIA!!! Trzy pary spodni: bojówki(źle wszyta kieszeń - nie
          zauważyłam w sklepie, guziki odpadły po praniu prawie wszystkie-jeden został,
          kolana wypchane po 10 minutach, więc wyglądają jak wory, całość kolor straciła
          i rozciągnęła się), dżinsy(kolor ok, ale rozciągnęły się strasznie i w efekcie
          mam spodnie do pielenia ogródka, a cena 169zł), materiałowe w prążki
          (zdeformowały się po kilku założeniach, nawet jeszcze nie prane). Koszulki z
          krótkim rękawem: po kolorze właściwym zostało wspomnienie(prane ręcznie), top z
          koronką - koronka zbiegła sie po praniu i wygląda jakby zmarszczyła się przy
          dekolcie. Gwoli sprawiedliwości: sweterki mam z tego sklepu dwa i są super
          jakości, wyglądają idealnie.
          Obiecałam sobie, że już nigdy, przenigdy nie zrobię zakupów w tym sklepie, bo
          na bieganie z reklamacjami nie mam czasu.

Co do ubrań męża - kupuje raczej sam i raczej drogie ubrania, ale świetnej
          jakości. Garnitury szyje na miarę, ponieważ trudno znaleźć dobrze uszyty w
          sklepie na jego figurę, koszule w wólczance i franco feruzzi, weekendowe w
          cottonfield. Buty do garnituru ostatnio dwie pary w Anglii(ostatnio czyli trzy
          lata temusmile a wyglądają jak nowe), pozostałe w ecco. Spodnie weekendowe od lat
          te same: levisy 501(niestety, bo wygladają wstrętnie). Oprócz tego ubrania
          harley davidson(bluzy, koszulki, kurtki), ponieważ jeździ motocyklem. Swetry za
          to kupuję mu ja, ma ich kilka. Mój mąż ma raczej mało ubrań, rzadko udaje mi
          się go namówić na zakupy, ale te rzeczy które ma są nie do zdarcia.Dlatego
          przymykam oko na ceny.
          • basiaf1 Re: do pade-reserved 11.06.05, 19:11
            My kupujemy dla męża przeważnie w Cottonfield- najczęściej dżinsy, koszule,
            swetry. Swetry super jakości ale czasami drogie są w Scotch&Soda. Część rzeczy-
            koszule np. w Reserved. Buty- bardzo różnie, szukamy wymarzonego medelu , nie
            marki, ale to i tak zawsze od 150-250 zł. Polujemy na przeceny i w ten sposób
            najczęściej kupujemy. Jeździmy też do Factory w Warszawie (Ursus) gdzie jest
            taniej nawet o 70 % a rzeczy te same tyle, że z poprzedniej kolekcji- na to
            akurat uwagi nie zwracamy bo i mąż i ja wybieramy rzeczy klasyczne, nigdy z
            mody nie wychodzące. Nowości i supermodnych ciuchów unikamy, dzięki temu chodzę
            nadal w swetrach jackpota , które kupiłam 10 lat temu.... i ciągle są na czasi.
            No własnie i to jest ten powód dla którego kupuję ciuchy markowe- można je
            prać, rzucać , ciochraćsmile i po 10 latach wyglądają jakby były nowe (no prawiesmile
            Nie stać mnie na kupowanie tanich ciuchów z targu, które trzeba wyrzucić po
            dwóch praniach i na buty za 40 zł rozpadające po wdepnięciu w kałużę...
            Pozdr.
            • pade Re: do pade-reserved 11.06.05, 21:45
              O to właśnie chodzi! Mnie też nie stać na badziewie. Ale na Reserved strasznie
              się zawiodłam. Na pewno zajrzę do Cottonfield i może coś wypatrzę.
              Dzięki dziewczyny!
    • agni71 Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 11.06.05, 22:07
      Fajny wątek smile

Mój mąż na szczęście dla niego może teraz chodzić do pracy przeważnie w
      ubraniach w stylu sportowym/weekendowym. Spodnie ostatnio kupuje w Big Star
      (chętnie w sklepie outletowym w Fort Wola, od kiedy spodnie kt. wcześniej kupił
      w zwykłym sklepie za ok. 180 zł tam zobaczył za 109 zł), koszulki polo w
      Reserved (noszą sie dobrze). Tam też ostatnio kupował swetry i jest zadowolony,
      choć trochę się wyciągają u dołu i lekko się mechacą. Dżinsy najczęściej
      Wrangler, bo inne firmy nie mają takich długich (mąż ma 189cm). Buty różnie -
      ostatnio 2 czy 3 razy w sklepie z butami polskich firm w tesco przy
      Górczewskiej, cena ok. 150 zł.
      Garbnitury ostatnio kupował w sklepie Lorens& Wiktor w Klifie, jeden wiem, że
      był firmy Vistula, cena ok. 1200zł, bardzo porządny, elegancki, 3-cz.
      Sklepy do których zagląda to, oprócz Reserved, Cubus, Kappahl, Campus (w
      poszukiwaniu spodni 3/4 na wakacje). Ale nie jest generalnie przywiązany do
      marki. Jeśli szuka czegoś elegantszego, to woli wydać więcej i mieć ubranie na
      lata. Rzeczy na codzien kupuje raczej tańsze, bo i tak się szybko niszcząiej
      wymieniać.

aga
    • foxterier Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 11.06.05, 23:18
      do pracy garnitur - akurat lubie. zdecydowanie intermoda i system mix bo latwo
      dopasowac spodnie i marynarke ( sylwtaka A), a i material doskonaly i
      wykonczenie porzadne. w tej chwili mam w szafie 12 garniturow i do tej pory
      nacialem sie na tylko na vistuli.
      koszule - najlepsze wolczanki z serii bugelfrei i richman. w sklepach firmowych
      mozna je czasem kupic za 70 zl - wtedy kupuje kilka.
      wekendowo - zdecydowanie cottonfied i ostatnio cubus. bardzo fajna jest tez
      seria redwood w kaphall ale droga.

pozdrawiam
    • agusmichal Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 12.06.05, 14:56
      Mój mąż zawsze luźno i na sportowo (no prawiesmile)
      Dżinsy od lat Lee, Reserved, Levi's
      A polówki zdecydowanie najlepsze Adidas - ma ze dwa tuziny niektóre od lat i
      jak nówkismile ma też kilka nike -też o.k.
      Bluzy też adidas czasem reebok, podobnie buty.
      A do garnituru ostatnio Ryłko - super wygodnesmile
      Koszule weekendowe reserved- rewelacja: bawełniane i super wygodne.
      Aga
      • ursgmo Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 13.06.05, 09:35
        Jeśli jesteś z Warszawy lub okolic to polecam sklep - BRICE w JANKACH na
        terenie centrum handlowego Geant. Koszulki , koszulki polo, swetry i inne
        rzeczy mój mąż ma niektóre od paru lat , wyglądają super .Stylistyka raczej
        klasyczna , nam akurat odpowiada.
    • breeya Re: W jakich sklepach ubieracie swoich mężczyzn? 13.06.05, 10:32
      Kappahl (redwood). Springfield, Royal Collection (koszule, swetry), Levi's,
      Wrangler
      Ubiera sie raczej sportowo, czasami nawet za bardzo...
      Buty uznaje (niestety) tylko ecco

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka