Dodaj do ulubionych

SAMSONITE- warto???

12.06.05, 14:02
Hej!
Słuchajcie- proszę o argumenty (chętnie za..smile)) by przekonać Mężowskiego, że
warto raz zainwestować w porządny zestaw tj. walizkę (może dwie??)+
kuferek "pokładowy" i mieć na dłuuuugi czas porządne i niezawodne bagaże.
Takie to niby oczywiste, że solidna firma itp. itd. , ale kłopot w tym,że
znajomi, którzy takową walizę posiadają (i sobie chwalą smilepodróżują
jednakowoż zawsze własnym autem, no a my przynajmniej raz w roku latamy, więc
faktycznie sposób eksploatacji byłby z gruntu innywink
Pomózcie- mam dość wymieniania co 3-4 lata walizy "No name"- Samsonite się
tak nie niszczą nawet poniewierane przez bagażowych na lotnisku,
nieprawdaż ?!!
Grażyna, mama Asi(15.04.2000)
Obserwuj wątek
    • agulak1 Re: SAMSONITE- warto??? 12.06.05, 16:58
      Jeśli przynajmniej raz w roku latacie, to walizka z prawdziwego zdarzenia jest
      wam tym bardziej potrzebna. Bardziej nawet niż waszym znajomym. Jeli oni sa
      zadowoleni, to wy będziecie tym bardziej.
      To chodzi nie tylko o to, że one się nie niszczą i są dużo trwalsze. Chodzi też
      o ich pakowność i funkcjonalność. Tam jest naprawdę pomyślane z głową to wszystko.
      Ja mam kabinówkę Samsonite i szczerze mówiac jest ona bardziej pakowna niż
      wielka waliza firmy snowball. W samą klapę mogę zapakować dwutygodniową letnią
      garderobę moją i męża i docisnąć to specjalną klapką. A w tę wielką walizę
      pakuję i potem mi to wszystko lata, ja się wkurzam, jakoś malo intuicyjnie to
      wszystko rozwiazane.
      No co tu gadać, walizki samsonite są bezkonkurencyjne pod każdym względem, a
      oszczedzanie w tym temacie jest bez sensu, bo te oszczedności są pozorne.
      • aska2000 Re: SAMSONITE- warto??? 12.06.05, 19:09
        No właśnie o taką odpowiedź mi chodziło smile))
        Mnie nie trzeba było do tego przekonywać tylko mojego M. wink
        A ze znajomymi przykład podałam, gdyż wg mojego chłopa oni pakując się sami do
        własnego bagażnika oczywiście walizy sobie nie zniszczą, a że nie latają
        nigdzie, więc ich "sprzęt" nie przechodzi takich sprawdzianów jak nasz,
        rokrocznie wink
        Co innego, że ostatnia "no name" całkiem dzielnie zniosła 4 wakacyjne wyprawy,
        no ale marzy mi się coś bardziej jak to napisałaś funcjonalnego.
        Dzięki smile
    • greenland Re: SAMSONITE- warto??? 13.06.05, 08:37
      Samsonite to bardzo dobra firma. Ja mam styczność praktycznie codziennie z
      innymi produktami Samsonite (torby do aparatów) i mogę z czystym sumieniem
      powiedzieć - funkcjonalność i trwałość to zaleta tej firmy i warto zapłacić
      więcej bo i tak wyjdzie to mniej niz wymiana po roku torby "no name" i zakup
      kolejnej. smile
    • chubus Re: SAMSONITE- warto??? 13.06.05, 10:17
      Hej! Ja tez twierdzę, że warto.Mamy dwie plastikowe walizki i kuferek od 3 lat
      i są naprawdę rewelacyjne. W tym roku dokupilismy jeszcze 4 walizki, bo czeka
      nad długa podróż.Pozdrawiam.
    • aska2000 Re: SAMSONITE- warto??? 13.06.05, 16:18
      Dzięki za utwierdzenie mnie w słuszności tego zakupu, jesteście niezawodne, jak
      zwykle smile
      W weekend zrobię "objazd" sklepów i nabędę co trzeba smile)), bo wylatujemy na
      wakacje już za 10 dni.
      Pozdrówka
      Grażyna, mama Asi(15.04.2000)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka