Dodaj do ulubionych

wózek firmy Deltim

02.08.05, 10:25
Bardzo proszę użytkowników wózka firmy Deltim (pełny + spacerówka w jednym) o
opinie na jego temat. Który model tej firmy proponujecie? Muszę zdecydować
się na jakiś wózek a chłopak stanowczo upiera się nad wyborem wózka tej firmy.
Obserwuj wątek
    • ewucha28 Re: wózek firmy Deltim 02.08.05, 11:09
      Ja mam Voyager-005 z nosidlem(ten nowszy model voyagera) jest ok.
      • bogdaa Re: wózek firmy Deltim 02.08.05, 15:48
        Uwaga na usterki techniczne Deltima Voyagera 005! Firma Deltim zamieściła takie
        ogłoszenie w piątkowej Gazecie Wyborczej (29 lipca) na drugiej stronie u dołu.
        Przepraszają i proszą posiadaczy tego typu wózka (podają konkretny nr serii) o
        zgłaszanie się do nich w celu usunięcia usterki, która może grozić nawet
        wypadnięciem dziecka z wózka.
    • aniasia Re: wózek firmy Deltim 02.08.05, 11:26
      Ja mam Deltim Voyager i stanowczo nie polecam!!!Ponieważ:
      - jest cholernie ciężki
      - trudno się nim skręca, trzeba balansować całym wózkiem
      - ciężko się składa i zajmuje bardzo dużo miejsca w bagażniku
      - ma niewygodny dostęp do kosza na zakupy
      i w ogóle jak dla mnie jest beznadziejny i żałuję, że go kupiliśmy.
      Jesyny jesgo plus to pompowane koła.
      Teraz wyjeżdżamy nad morze i usilnie szukamy lekkiego, łatwo składającego się
      wózka.
      • patee1 Re: wózek firmy Deltim - nie polecam 02.08.05, 23:39
        POdpisuje sie pod tym postem! Tez nie polecam!
        Ciezki, rozklekotany trudno skladajacy sie i wciaz skrecajacy gniot!
        PO kazdym spacerze trzeba wziac srubokret i go skrecic, bo inaczej moze sie
        rozsypac. Juz raz wymienialam sprezyny i zanosi sie na kolejna wymiane.
        Fakt, byl tani, ale tu akurat cena byla adekwartna do jakosci.
    • czerska Re: wózek firmy Deltim 02.08.05, 11:31

Witam,
      ja mam wózek Deltim, model Premier. Ogólnie jestem zadowolona, chociaż
      rzeczywiście jest ciężki, ale jego zalety to:
      duże koła,
      duża wygodna gondola
      szeroka spacerówka
      dobra amortyzacja
      przystępna cena
      duży wybór kolorów

Gdybym teraz miała kupować wózek wybrałabym tez Deltimu ale model Fokus - moim
      zdaniem jest bardziej dopracowany, mniejszy po złozenieu i ma fajniejszy -
      bardziej nowoczesny wygląd.

O tym, że wybrałam pierwotnie Premier'a zadecydowało to, że miał skrętne koła -
      przydatne ale nie niezbędne, nie sprawdza się w terenie i w zimie.
      Pozdrawiam
      Karolina mama Igusi
      • kmyczek Re: wózek firmy Deltim 02.08.05, 11:42
        my używamy fokusa, jestem zadowolona , dobrze sie prowadzi, latwo nim zjechac
        ze schodów gdyz ma amortyzatorysmile, ladnie wyglada.
        Jedyny mankament tego wózka jak dla mnie to waska spacerówka.
        • beciaw2 Re: wózek firmy Deltim 02.08.05, 12:16
          Ja mam Premiera i bardzo go sobie chwalę. Fakt nie muszę go dzwigać po schodach.
        • gkjustyna Re: wózek firmy Deltim 02.08.05, 12:25
          Posiadamy deltim fokus-polecam
          ładna kolorystyka, duża gondola z rególowanym oparciam dla początkujących
          polarek w środku szelki.Spacerówka też ok rególowane oparcie i podnóżek, rączka
          zabezpieczająca, siatka z tyłu wózka duży kosz na zakupy , amortyzowany(3
          zawieszenia) dobry w bójaniu pokrowiec na nóżki oddzielny do sportóki i gondoli
          (ten z gondoli pasuje również do fotelika)pokrowce przeciw deszczowe(również na
          fotelik) do fotelika adapter dzięki któremu można mocować na stelarz wózka
          (dobre na zakupy) fotelik posiada 5 punktowe pasy ze specjalną wkładką dla
          maluchów, torba podręczna jest dużą (mieści się w niej wszytskosmile), łatwo sie
          czyści,można wyprac cały pokrowiec ze sportówki czy gondoli w pralcy(odpinając
          zostaje goły stelarz)bude można tez wyjąc z drutów( to odkryłam niedanwno)
          dobrz sie nim jezdzi miekki naprawde polecam
          To były plusy a minus jedynie ze brak rączki przekładanej ale wózek posiada
          zmienne połozenie tyłem lub przodem do jazdy
          buda jest tez ocieplana polarkiem zimą ok ale latem troche mała prtzewiewne bo
          nie ma siatki odkrywanej ale w lecie mozna złozyc bude
          takze widac ze plusow jest znacznie wiecej dodam jescze ze spacerówka posiada
          rowniez takie oslonki na poziomie głowy takze dziecko sie nie obije podczas
          bujania (np wozki chicco maja wystajace sr€by i latwo o siniaki u takich
          malenst)macie pytania to pytajcie napisze jescze wiecej...
    • niusia1803 Re: wózek firmy Deltim 02.08.05, 13:31
      Zdecydowanie Deltim Fokus Elegant. Super się prowadzi, lekki jak na taki wózek
      z pompowanymi kołami, wytrzyma nasze drogi i chodniki i ma b. ładną stylistykę.
      Sama będę sprzedawać niedługo ten model w kolorze beżowo-bordowym wraz
      znosidełkiem-fotelikiem (0-13 kg).Polecam.
    • hanka13 Re: wózek firmy Deltim 02.08.05, 13:35
      Witaj,
      ja mam Voyager, i dotad bylam zadowolona, ale teraz- synek wazy ponad 8 kg- juz
      przestaje byc...
      - wozek jest ciezki, zle sie skreca, i to sa moje podstawowe zarzuty- obawiam
      sie jednak, ze dotycza one wszystkich wozkow typu uniwersalne po normalnej cenie
      (tzn ok. 600-700 zl) i bez skretnych kol
      - kiedy jest calkiem rozlozony i z nosidlem (dla noworodka) - jest zly dostep do
      kosza na zakupy, ale w nowym modelu tego problemu chyba juz nie ma
      plusy:
      - przekladana raczka z regulowana wysokoscia raczki
      - wozek jest szeroki - naprawde wygodny dla dziecka
      - ma cieple pokrowce na zime, a w lecie - wszedzie siatki wentylacyjne
      - duzy kosz na zakupy
      - pompowane kola
      - pokrowce i w ogole wszystko co z materialu mozna latwo zdjac i wyprac
      - w komplecie b. wygodne szelki do spacerowki
      - obszerna i wygodna torba

hanka
    • kamila_11 Re: wózek firmy Deltim 02.08.05, 15:28
      Dzięki dziewczyny. Chyba wybierzemy dla małej Deltim Focus.
      Pozdrawiam.
      • neron9 Do bogdaa 02.08.05, 17:12
        Ja mam wózek Voyager 005 czy możesz mi napisać który nr serii jest wadliwy
        ponieważ nie mam dostępu do Gazety Wyborczej a bardzo się boję, ze coś może się
        stać mojej córeczce. Dziękuję i pozdrawiam
        • miedzymorze Re: Do bogdaa 02.08.05, 22:42
          Firma DELTIM informuje użytkowników wózka Voyager 005 o numerach serii AA0001-5170 o wykrytej usterce jednego z elementów. Usterka może ujawnić się jedynie podczas przenoszenia wózka w pozycji jak na rysunku (tzn jedna osoba podnosi wózek za rączkę, druga z drugiej strony za oś), czego skutkiem może być wypięcie się zamka rączki powodujące w skrajnych przypadkach wysunięcie się dziecka z wózka [hm...to chyba że dziecko jest nieprzypięte szelkami ?] Zapewniamy, że użytkowanie wózka jest całkowicie bezpieczne, z wyłączeniem przenoszenia go w opisany sposób.
          W trosce o bezpieczeństwo państwa dzieci przeprowadzamy bezpłatną akcję wymiany wadliwych elementów wózka. Szczegółowe informacje (...) na stronie
          www.deltim.com.pl oraz pod bezpłatnym numerem infolinii
          0 800 700 321 lub 034 360 46 86

podaję za wyborczą,
          pozdr,
          mi
        • niusia1803 do neron9 03.08.05, 08:55
          Pełna informacja na stronie www.deltim.com.pl
    • claava Re: wózek firmy Deltim 03.08.05, 11:31
      jeśli się zdecydujesz na fokusa (u nas sprawdził się w 100%) mogę odsprzedać -
      kupiony nowy w sklepie, używany od świąt bożego narodzenia 2004 do 22 lipca 2005
      wózek nie był naprawiany, jest normalnie zużyty

chłopak ma rację, ten wózek ma system składania jak renomowane zagraniczne
      sprzęty a jest solidnej polskiej marki
    • agatkaros Re: wózek firmy Deltim 03.08.05, 13:27
      Ja mam deltim fokus i jestem bardzo zadowolona. Ma pompowane kółka, bardzo
      dobrą amortyzację, lekko się prowadzi.
    • madziag123 Re: wózek firmy Deltim 03.08.05, 13:30
      My mamy model FOKUS i sprawiał sie bez zarzutow do wczoraj. Jednak pękła jedna sprężyna. Mysle ze to nie problem, gdyz serwis juz wysłał do mnie 2 sprezyny. Mąz bedzie miał robote wink
    • agza_waw Re: wózek firmy Deltim 04.08.05, 20:50
      Ja mam Voyagera i az oczy szerzej otworzyłam jak przeczytałam, że jast ciężki i
      niewygodny.
      Ja korzystam z tego wózka od 4 miesięcy - jest rewelacyjny !!!
      Mieszkam pod lasem więc przetestowałam jego świetne koła i amortyzatory zarówno
      na drogach leśnych jak i miejskich. Bardzo dobrze się prowadzi, waży podobnie
      jak inne wózki tego typu, ale tej wagi w ogóle się nie odczuwa (jeżeli jest
      dobrze ustawiona rączka). W naszym przypadku równie ważnym elementem jest
      regulowana rączka (ja mam 166 cm wzrostu, a mój mąż 200cm) każde z nas może
      wygodnie prowadzić ten wózek.

Bardzo polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka