Dodaj do ulubionych

Polećcie jakiś dobry depilator

11.08.05, 20:55
może macie i jestescie zadowolone
jeszcze mam pytanko po jakim czasie włoski odrastają oczywiście bo słyszałam
że ok 3 tyg ale wierzyć mi się nie chce ze tak długo
Obserwuj wątek
    • kobierek1 Re: Polećcie jakiś dobry depilator 11.08.05, 21:10
      jeszcze jedno pytanie
      czy po depilacji depilatorem włoski są słabsze może lepszy wosk??
      uzywam maszynek do golenia ale juz mam dość bo na drugi dzień juz czuc odrosty
      ehhhhhhhhhh
      • leigh4 Re: Polećcie jakiś dobry depilator 12.08.05, 23:12
        Ja używam depilatora. Wcześniej woskowałam, ale efekt jest fajny tylko od razu
        po woskowaniu. Potem trzeba czekać aż włoski będą odpowiedniej długości do
        wosku, co mnie bardzo denerwowało. Sięgałam więc po maszynkę i tak się
        skończyła moja przygoda z woskiemsmile Używam depilatora philips(różowy, modelu
        nie pamiętam, ale jeśli chcesz to sprawdzę i potem napiszę jaki). Jestem
        zadowolona. Wyrywa nawet b. krótkie włoski, nie jest specjalnie bolesny(im
        krótsze włoski tym mniej boli) i naprawdę depiluje precyzyjnie. Oczywiście
        opowieści o tym, że włoski odrastają dopiero po 3 tyg to pic na wodęsmile Włoski
        rosną w różnym czasie(nie wszystkie jednakowo jak po goleniu), więc pojedyncze
        pojawiają się już po tygodniu. Najlepiej więc przeprowadzać depilację co
        tydzień lub półtora. Minusy takiej depilacji są dwa:
        -pierwszy to wrastające włoski: po depilatorze rzeczywiście włoski są słabsze,
        rzadsze, ale co za tym idzie "nie mają siły przebicia" i często wrastają. Aby
        temu zapobiec ja używam do mycia żelu pod prysznic z peelingiem i jest ok
        -drugi to(przynajmniej u mnie) skóra jak u oskubanej kury tuż po depilacji,
        czyli po wyrwanych włoskach zostają czerwone punkciki. Znikają oczywiście po
        kilku godzinach, ale ubranie bezpośrednio po depilacji spódniczki wykluczonesmile
        I tyle minusów. Reszta to tylko plusysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka