kobierek1 11.08.05, 20:55 może macie i jestescie zadowolone jeszcze mam pytanko po jakim czasie włoski odrastają oczywiście bo słyszałam że ok 3 tyg ale wierzyć mi się nie chce ze tak długo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobierek1 Re: Polećcie jakiś dobry depilator 11.08.05, 21:10 jeszcze jedno pytanie czy po depilacji depilatorem włoski są słabsze może lepszy wosk?? uzywam maszynek do golenia ale juz mam dość bo na drugi dzień juz czuc odrosty ehhhhhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Polećcie jakiś dobry depilator 12.08.05, 23:12 Ja używam depilatora. Wcześniej woskowałam, ale efekt jest fajny tylko od razu po woskowaniu. Potem trzeba czekać aż włoski będą odpowiedniej długości do wosku, co mnie bardzo denerwowało. Sięgałam więc po maszynkę i tak się skończyła moja przygoda z woskiem Używam depilatora philips(różowy, modelu nie pamiętam, ale jeśli chcesz to sprawdzę i potem napiszę jaki). Jestem zadowolona. Wyrywa nawet b. krótkie włoski, nie jest specjalnie bolesny(im krótsze włoski tym mniej boli) i naprawdę depiluje precyzyjnie. Oczywiście opowieści o tym, że włoski odrastają dopiero po 3 tyg to pic na wodę Włoski rosną w różnym czasie(nie wszystkie jednakowo jak po goleniu), więc pojedyncze pojawiają się już po tygodniu. Najlepiej więc przeprowadzać depilację co tydzień lub półtora. Minusy takiej depilacji są dwa: -pierwszy to wrastające włoski: po depilatorze rzeczywiście włoski są słabsze, rzadsze, ale co za tym idzie "nie mają siły przebicia" i często wrastają. Aby temu zapobiec ja używam do mycia żelu pod prysznic z peelingiem i jest ok -drugi to(przynajmniej u mnie) skóra jak u oskubanej kury tuż po depilacji, czyli po wyrwanych włoskach zostają czerwone punkciki. Znikają oczywiście po kilku godzinach, ale ubranie bezpośrednio po depilacji spódniczki wykluczone I tyle minusów. Reszta to tylko plusy Odpowiedz Link Zgłoś