Dodaj do ulubionych

peg perego - czy chicco?

12.08.05, 15:08
Witam,
Mam na oku dwa wózki: chicco C1 Trio i Peg Perego Plico P3.
Wózek ma być dla niemowlaka. Do Plico musiałabym dokupić gondolę, ale nie
chodzi mi o względy finansowe. Który z tych modeli polecicie, który jest
solidniejszy w wykonaniu, jak z serwisem, który posłuzy dłużej i się nie
rozleci, nie rozklekocze. Trochę złych rzeczy słyszałam o chicco stąd moje
pytanie.
czekam na odpowiedzi,
Marta
Obserwuj wątek
    • tsunami05 Re: peg perego - czy chicco? 12.08.05, 17:17
      ja też słyszałam dużo złego o chicco. I dużo dobrego o Peg Perego - ale wybór
      wózka jeszcze przede mną. Powtarzam opinię mojej przyjaciółki.
    • alojw Re: peg perego - czy chicco? 12.08.05, 17:42
      Jezeli nie chodzi o względy finansowe to może Loola BBC?
    • renata28 Re: peg perego - czy chicco? 12.08.05, 18:26
      Mamy Chicco C1. Jestem bardzo zadowolona z tego wózka. Co do serwisu to nie
      odpowiem, bo nie miałam potrzeby korzystania.
      Używamy go już ponad rok - teraz spacerówki. Mała ma w niej bardzo wygodnie.
      Co do krytyki, to niestety często pojawia się ona od osób, które tylko takie
      wózki oglądały, nigdy zaś nie użytkowały. Pewnie niektórzy dokonali by teraz
      innego wyboru, ale też nie wiadomo czy nowy zadowoliłby ich do końca.
      Ja w każdym razie po raz drugi kupiłabym również ten wózek. Podobnie zresztą
      jak wiele innych produktów Chicco.
    • alcantra Re: peg perego - czy chicco? 12.08.05, 20:34
      Mieliśmy ten sam problem jakieś dwa miesiące temu. Różnice są niewielkie, ale
      może istotne. P3 nie ma dzielonej budki, jak C1 ale można ją nasunąć tak daleko
      jak się chce, ma regulowaną wysokość rączek (C1 - nie, ale za to kąt nachylenia)
      i przede wszystkim jest tańszy. Wyposażenie zdaje się jest identyczne: folia
      p/deszczowa, śpiworek na nogi, w P3 dodatkowo jest trzymadełko/kubeczek na
      butelkę. C1 ma pałąk obciągnięty ceratką (podobno pęka, ale koleżanka, która ma
      C1 nic takiego nie stwierdziła), P3 ma z takiego giętkiego, miękkiego tworzywa,
      jakby gumoplastiku.

Za P3 zapłaciliśmy niecałe 1100 zł (wynegocjowaliśmy rabat), C1 widziałam w
      promocji za 1260.

Co do jakości: wspomniana koleżanka używa C1 od stycznia i nie narzeka, nic się
      nie zepsuło, może troszkę rączki "latają" (sprawdziłam, faktycznie w P3 są
      lepiej osadzone). Natomiast z opinii użytkowniczek wiem, że P3 to wózki trudne
      do zdarcia. My na razie użytkujemy od końca czerwca, ale jesteśmy bardzo
      zadowoleni. Bo jak na parasolkowaty wózek, to ma b. dobrą amortyzację. Pomijam
      lekkość i zwrotność.
    • coronella Re: peg perego - czy chicco? 12.08.05, 21:42

miałam obydwa, i duzo bardziej wole P3.
      C1 ma sportowy wyglad, ale w uzytkowaniu jest mniej komfortowe. Wkurzalo mnie to, ze wciaz wchodzilam na kola, ciezko sie podjezdza pod krawezniki i tapicerka siedzenia- dziecko bardzo sie poci.
      C1 mialam 4 miesiace, P3 tez ok tyle, i ten zostaje dla synka
    • qlerka sprzedam navettę 13.08.05, 21:39
      Hej kalioppe!
      Jeżeli zdecydujesz się już na zakup P3 to mam do sprzedania navettkę w kolorze
      Metallic. Jeżeli jesteś zainteresowana to pisz na maila.
      • o1la Re: sprzedam navettę 13.08.05, 21:57
        my mamy chicco i bardzo sobie chwalimy ten wozek. jak na razie- nie zauwazylam
        zadnych wad, wozek zostal kupiony w marcu,wiec juz troche jezdzi.
        • alfa36 Wiek dziecka a spacerówka P3 27.08.05, 16:19
          Jak duże musi być dziecko, żeby mogło zaczać jeździć w P3? Mój syn urodzi się wkrótce. Na początek mam dla niego głęboki wózek, dlatego nie zamierzam dokupować gondoli, natomiast chciałabym spacerówkę z mozliwością zamontowania fotelika samochodowego, a P3 posiada taką opcję.
          • jola1123 Re: Wiek dziecka a spacerówka P3 01.09.05, 18:51
            Około 6 m-cy, ale ja mam wersję Pramettę, którą można użytkować od urodzenia,
            gdyż rozkłada się na płasko tworząc małą gondolkę, można też montować do niego
            fotelik. Obecnie przymierzam sie do sprzedaży kompletu wózek z fotelikiem
            (używane 6 m-cy) za 1400 zł (nowy komplet kosztuje ok. 2100 zł)lub samego
            fotelika z bazą za 350 zł. Jestem z południowych okolic W-wy

pozdrawiam
            Jola
    • frytki3 Re: peg perego - czy chicco? 01.09.05, 12:30
      dziewczyny kupujcie tylko peg perego mam pliko p3 jestem bardzo zadowolona
      wogóle się nie psuje dziecku super się w nim jeździ, śpi wygodnie, super się
      składa, jest lekki i wszędzie się mieści.
      • moyka_77 Re: peg perego - czy chicco? 01.09.05, 12:40
        Ha! to samo moge napisać o Chicco C1 i dodam jeszcze coś: nie trzeszczy w nim
        plastik.
        Pozdrawiam
        • renata28 Re: peg perego - czy chicco? 01.09.05, 14:34
          Też polecam Chicco C1. Używamy ponad rok i jesteśmy bardzo zadowoleni.
          • frytki3 Re: peg perego - czy chicco? 01.09.05, 14:52
            a ja jednak polecam pliko p3 jest naprawde rewelacyjny i wcale nie trzeszczy
            żaden plastik, wogóle się nie psuje.
            • madix1 Re: peg perego - czy chicco? 01.09.05, 20:08
              A ja od 6 miesięcy użytkuję wózek chicco i jestem bardzo zadowolona:
              lekki,bezawaryjny,cichy,poręczny. Szczerze polecam smile
    • beasz28 Re: peg perego - czy chicco? 01.09.05, 20:50
      Cześć
      A my jeździmy P3. R_e_w_e_l_a_c_j_a. Pod każdym względem. Najpierw była
      gondolka, teraz spacerówka. Mała ma skończone 14 miesięcy, a wózek jest jak
      nowy, chociaż nie oszczędzaliśmy go ani troszkę (spacery po leśnych wertepach,
      zimą po śniegu). Nic nie piszczy, nie trzeszczy, prowadzi się go leciutko.
      Jasne że dla dziecka głęboki wózek lepszy jest na pompowanych kołach, ale też
      jest dużo cięższy, a ja miałam w perspektywie wnoszenie i znoszenie go kilka
      pięterek po schodach. Z czystym sumieniem - polecam.

Beata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka