19maj 25.08.05, 11:03 co kupić 3 letniemu chłopczykowi na urodziny (jaką zabawkę) bo kompletnie nie jestem w temacie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: Zabawka dla 3 latka 25.08.05, 11:29 trudno powiedziec, kazde dziecko ma inne pasje mój - wprawdzie nie 3 latek jeszcze - ma fioła na punkcie ciastoliny lepi, odlepia, formuje, walkuje, wycina foremkami, przeciska przez praske, kręci "siumy" (slimaki) i "mzije" (węże) uwielbia to przy tym bezpieczne i twórcze Odpowiedz Link Zgłoś
mama.tadka Re: Zabawka dla 3 latka 25.08.05, 11:40 Zawsze przy takich pytaniach propouję klocki lego, są rewelacyjne i możesz znaleźć zestaw w każdym przedziale cenowym (zarówno za 20 zl, ajk i za dużo więcej). Jakość jest bez zarzutu, dla mnie rewelacja, jestem legomaniaczką Odpowiedz Link Zgłoś
mama.tadka Re: Zabawka dla 3 latka 25.08.05, 11:45 Mam trzylatka i u niego są ostatnio na topie rycerze Lego, jeden sztuk kosztuje 16 zl (starszy model) - o taki: www.allegro.pl/show_item.php?item=61539306 lub okolo 40 (nowszy model). Odpowiedz Link Zgłoś
palka_zapalka Re: Zabawka dla 3 latka 25.08.05, 17:40 Zabawki Fisher Price z serii Little People są rewelacyjne moja córka codziennie sie nimi bawi sa zestawy dla chłopców - myjnia samochodowa, kolejka, wóz strażacki, warsztat samochodowy itp. Nie są to tanie zabawki, ale sprawiają frajdę i można kompletować resztę www.bobomarket.pl/x_C_Sz2.html?P=27510009&PND=27510009&PZ0=&S7=MARKA&ESID7=27510056 popatrz tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: Zabawka dla 3 latka 25.08.05, 17:48 Moj 3 i pół latej już sie tymi ludzikami nie bawi.LEgo wygrywa Odpowiedz Link Zgłoś
palka_zapalka Re: Zabawka dla 3 latka 25.08.05, 18:02 Może ten chłopczyk nie ma jeszcze tyh zabawek,a sądzę, ze sprawią mu frajdę lego też Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Zabawka dla 3 latka 26.08.05, 01:36 Przede wszystkim proponuje wysondowac rodzicow (dzieci maja prawdziwe pasje i nie chodzi o konkretny model zabawki ale o "temat"). Lego i mnie sie wydaje dobre, ale np. moj 26 miesieczny synek od 4 miesiecy konsekwentnie uwielbia pociagi. Wiec zbieramy - rozne nadajace sie na ten wiek. Ten typ tak ma)) Jeszcze jedno - cokolwiek bedziesz kupowala kup zabawke firmowa albo solidna i prosta, nic tak nie zloscilo mnie i nie rozzalalo Macka (i to mnie zloscilo) jak prezenty typu niefirmowe zabawki za grosze z supermarketow a bardziej skomplikowane niz plastikowe zwierzatka, lopatki, grabki itp. Po prostu male dziecko sprawdza co z zabawka mozna zrobic a te groszowe najczesciej nie wytrzymuja. Pamietam zabawke (ladna kierownice z przyciskami) ktora dostal od przyjaciolki jak mial 11 miesiecy. Wzial w raczke zachwycony, walnal o podloge i... pekla (a siedzial na tej podlodze na dywanie i naprawde nie jest Waligora)) Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mama.tadka Re: Zabawka dla 3 latka 26.08.05, 07:44 Te ludziki są śliczne, ale dla trzyletniego chlopczyka mogą już być zbyt "dziecinne". Mój przechodzi fazę na potwory, bestie, rycerzy, roboty... Takie bardziej "męskie" (hm, hm) rzeczy. Im bardziej potworne, tym lepiej )) Odpowiedz Link Zgłoś