martynahpt 27.08.05, 22:06 Czy slyszalyscie jakies opinie o fotelikach samochodowych KIddy? Planuje kupic dzieku taki fotelik, on jest od 9-36 kg tylko nie wiem czy to dobra decyzja, moze macie jakies zle lub dobre doawiadczenia.Prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renata28 Re: Fotelik KIDDY 28.08.05, 01:50 Zastanawiałam się na tym tym fotelikiem. Jednak po długich debtach i jeszcze dłuższych poszukiwaniach artykułów na ten temat zdecydowaliśmy się na przedział wagowy 9-18 kg. Doszliśmy do wniosku, że to bezpieczniejsze. Nie byliśmy też pewni czy nasza córka zaakceptuje tego typu fotelik (poducha zamykająca). Także zakupiliśmy Romera King ts plus i jesteśmy bardzo zadowoleni. Następny za kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia Re: Fotelik KIDDY 30.08.05, 21:03 Witaj, To forum "ugina się" wprost od postów o Kiddy. Mój synek jeździ w nim od roku. Fotelik jest bardzo wygodny i bezpieczny. Dostał 4 gwiazdki w teście ADAC, dodatkowo posiada takie fajne zabezpieczenie dziecka w przedziale 9-18 kg - poducha (osłona). Dzięki niemu ciężar ciała rozkłada się na większą powierzchnię oraz lepiej chronione są kręgi szyjne. Pooglądaj: www.kiddy.de/eng/index_eng.html calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=36_40&products_id=2834 www9.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=249 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Fotelik KIDDY 30.08.05, 21:27 O foteliku Kiddy life Plus (zakladam, że ten cie interesuje) było na forum baardzo dużo. Wrzuć w wyszukiwarkę "Kiddy", a będziesz miała co poczytać aga Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Fotelik KIDDY 30.08.05, 21:48 mam i kiddy live plusa i romera kinga ts plusa))) I akurat w naszym przypadku jak na razie kiddy bardziej mi się podoba - szczególnie ta poducha, bo dziecko jest dodatkowo chronione przed...... jakimikolwiek rzeczami które mogą spaść na brzuszek - w ogóle na dziecko podczas wypadku. Wpadłam na to, jak dziś wiozłam i psa (30kg) i małego w foteliku romer. Pies niestety nie był przypięty pasami i zachciało mu się powyglądać przez drugie okienko - więc sobie przeskoczył nad małym odbijając się od jego nóżek((( w kiddy nie było takiej możliwości. W romerze podoba mi się, że fotelik do spania rozkładam jedną ręką bez kombinacji w 2 sek. W kiddy tych sekund trzeba więcej, a czasami i pasy trzeba poluzować, by go do spania rozłożyć. Małemu na razie bardziej pasuje kiddy. Może romera mamy jeszcze za krótko? Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia Re: Fotelik KIDDY 30.08.05, 23:19 O witaj Igosia. Ty to jesteś ach klient idealny..... Każdemu dasz zarobić )) Ja też zastanawiam się nad drugim bo dzieciak rośnie i czasami jeździ w lewo ze mną a w prawo z kims innym )) więc co się ma targać z fotelikiem. A jeszcze prośba - latał gdzieś wątek o pasach w lanosie - jak Ci go podrzucę do góry to odpowiesz? Pozdr. Gala Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Fotelik KIDDY 30.08.05, 23:27 odpowiem, jeśli to wątek nie tylko o pasach lanosa. Bo lanosa nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia O pasach...... 30.08.05, 23:38 O pasach...... a więc sorry - zdawało mi sie że właśie masz Lanosa. Sorry . Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: O pasach...... 30.08.05, 23:42 odpowiedziałam jako użytkownik citroena berlingo Tak czy siak moja miłość do kiddy jest w rozkwicie Odpowiedz Link Zgłoś