Dodaj do ulubionych

Fotelik KIDDY

27.08.05, 22:06
Czy slyszalyscie jakies opinie o fotelikach samochodowych KIddy? Planuje kupic dzieku taki fotelik, on jest od 9-36 kg tylko nie wiem czy to dobra decyzja, moze macie jakies zle lub dobre doawiadczenia.Prosze o opinie
Obserwuj wątek
    • renata28 Re: Fotelik KIDDY 28.08.05, 01:50
      Zastanawiałam się na tym tym fotelikiem. Jednak po długich debtach i jeszcze
      dłuższych poszukiwaniach artykułów na ten temat zdecydowaliśmy się na przedział
      wagowy 9-18 kg. Doszliśmy do wniosku, że to bezpieczniejsze. Nie byliśmy też
      pewni czy nasza córka zaakceptuje tego typu fotelik (poducha zamykająca).
      Także zakupiliśmy Romera King ts plus i jesteśmy bardzo zadowoleni. Następny za
      kilka lat.
    • galaxia Re: Fotelik KIDDY 30.08.05, 21:03
      Witaj,
      To forum "ugina się" wprost od postów o Kiddy.
      Mój synek jeździ w nim od roku. Fotelik jest bardzo wygodny i bezpieczny. Dostał
      4 gwiazdki w teście ADAC, dodatkowo posiada takie fajne zabezpieczenie dziecka w
      przedziale 9-18 kg - poducha (osłona). Dzięki niemu ciężar ciała rozkłada się
      na większą powierzchnię oraz lepiej chronione są kręgi szyjne.
      Pooglądaj:
      www.kiddy.de/eng/index_eng.html
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=36_40&products_id=2834
      www9.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=249
      Pozdrawiam
    • agni71 Re: Fotelik KIDDY 30.08.05, 21:27
      O foteliku Kiddy life Plus (zakladam, że ten cie interesuje) było na forum
      baardzo dużo. Wrzuć w wyszukiwarkę "Kiddy", a będziesz miała co poczytać smile

aga
      • lgosia1 Re: Fotelik KIDDY 30.08.05, 21:48
        mam i kiddy live plusa i romera kinga ts plusasmile))) I akurat w naszym przypadku
        jak na razie kiddy bardziej mi się podoba - szczególnie ta poducha, bo dziecko
        jest dodatkowo chronione przed...... jakimikolwiek rzeczami które mogą spaść na
        brzuszek - w ogóle na dziecko podczas wypadku. Wpadłam na to, jak dziś wiozłam
        i psa (30kg) i małego w foteliku romer. Pies niestety nie był przypięty pasami
        i zachciało mu się powyglądać przez drugie okienko - więc sobie przeskoczył nad
        małym odbijając się od jego nóżeksad((( w kiddy nie było takiej możliwości.
        W romerze podoba mi się, że fotelik do spania rozkładam jedną ręką bez
        kombinacji w 2 sek. W kiddy tych sekund trzeba więcej, a czasami i pasy trzeba
        poluzować, by go do spania rozłożyć.
        Małemu na razie bardziej pasuje kiddy. Może romera mamy jeszcze za krótkowink?
        • galaxia Re: Fotelik KIDDY 30.08.05, 23:19
          O witaj Igosia.
          Ty to jesteś ach klient idealny..... Każdemu dasz zarobić wink))

Ja też zastanawiam się nad drugim bo dzieciak rośnie i czasami jeździ w lewo ze
          mną a w prawo z kims innym wink)) więc co się ma targać z fotelikiem.

A jeszcze prośba - latał gdzieś wątek o pasach w lanosie - jak Ci go podrzucę do
          góry to odpowiesz?

Pozdr.
          Gala
          • lgosia1 Re: Fotelik KIDDY 30.08.05, 23:27
            odpowiem, jeśli to wątek nie tylko o pasach lanosa. Bo lanosa nie mamsmile
            • galaxia O pasach...... 30.08.05, 23:38
              O pasach...... a więc sorry - zdawało mi sie że właśie masz Lanosa. Sorry .
              • lgosia1 Re: O pasach...... 30.08.05, 23:42
                odpowiedziałam jako użytkownik citroena berlingosmile Tak czy siak moja miłość do
                kiddy jest w rozkwiciewink
                • galaxia Re: O pasach...... 30.08.05, 23:52
                  Dzięki w imieniu Doraty.

Pozdrówka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka