anka2005 26.09.05, 09:58 Poradźcie jaki rowerek kupić dla 14 malucha. Czy taki na trzech kółkach, czy może już taki troszkę większy na dwóch kołach z doczepianymi bocznymi kółkami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwes Re: Jaki rowerek? 26.09.05, 12:26 Na trzech i najlepiej Magic firmy LacMagic (nie wiem czy dobrze napisałam). To polska firma z Częstochowy - mają świetne rowerki, ponieważ mimo iż trójkołowce - mają napęd na łańcuch i pedały pośrodku a nie na przednim kole - te drugie powodują problemy ortopedyczne. Na allegro znajdziesz producenta i sprzedawcę. Pozdrawiam, Gosia PS. Obawiam się, że mimo wszystko warto zaczekać z rowerkiem do 18-19 mcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Jaki rowerek? 26.09.05, 15:22 Hej, Jeżeli trójkołowy to tylko na łańcuch. Natomiast ja bym poczekała jeszcze trochę zarówno z zakupem jak i decyzją jaki rowerek. Moja córka miała rowerek trójkołowy i nigdy na nim nie jeździła. Teraz na drugie urodziny dostała rowerek na dwóch kółkach z dokręcanymi małymi kółkami , na dwonastocalowych kołach i dopiero na tym rowerku jeździ. Ale oczywiście masa dzieci jeździ też na trzykołowych rowerkach. Mój typ tak miał, że nie chciał i już. POzdrawiam, A. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Jaki rowerek? 26.09.05, 15:45 Trójkołowy Magic z napędem łańcuchowym, a nie z pedałkami w przednim kole. Magic jest bardzo solidny, stabilny i świetnie się sprawdza. Moi synowie uwielbiają ten rowerek, starszy jeździł na nim nawet jak miał 4 latka, choć miał już kupiony normalny dwókołowy z bocznymi kółeczkami, ale wolał Magica. No i tak jak poprzedniczki myślę, że rowerek jest dobry jak dzieciak skończy ok.18 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś