pacynka27 19.11.05, 14:49 Ktoś juz kupił ten zestaw do baletu dla najmłodszych? Moja chrześnica ma fioła na punkcie baletu (po filmie Barbie i dziadek do orzechów). Jak oceniacie? Warto kupić dla prawie 5 letniej dziewczynki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joisana Też mnie to interesuje 24.11.05, 12:00 moja ma 4,5 i jęczy o ten zestaw od miesiąca. Warto? Odpowiedz Link Zgłoś
edytek1 Re: Też mnie to interesuje 24.11.05, 12:26 Kupiłam i jestem zawiedziona drążek ok, ale płyta tragiczne tłumaczenie kiepskie nie ma nawet dabingu dziewczynka z apratem mówi niewyrażnie i tańca tam jest niewiele całość 30 minut z czego 10 zajmuje wykład o zdrowym żywieniu. Córka dostanie od Mikołaj ten prezent i gdyby nie to, żę Mikołajem się nie dyskutuje to tej zabawki nigdy bym nie kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
mira31 Re: balet- bella balerina 24.11.05, 12:23 warto zapłacić 110zł (cene z carrefour) za parę plstikowych rurek, szmatkę na podłogę z krokami i płytę dvd? baletu nie nauczysz się gapiąc w tv, tak samo jak jazdy na łyżwach lub na rowerze. warto w tym wieku zpisać dziecko na tańce, a nie kupować zabawkę dzięki której kolejne godziny spędzi przed telewizorem. moim zdaniem ta zabawka niczemu nie służy, a wręcz jest idiotyczna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: balet- bella balerina 24.11.05, 12:49 Właściwie to sie z Tobą zgadzam ale... 4,5 -latka jest za mała na balet. Mama mojej chrześnicy szukała baletu albo nawet zwykłego tańca i wszędzie mówią że od min. 6 lat! Prędzej byłaby jakaś rytmika z elementami baletu ale w promieniu 40 km od naszego miasta nic takiego nie ma. W przedszklu też tańca nie ma tylko rytmika (swoja drogą bardzo ją dzieci lubią). Pozostaje tylko namiastka czyli bella balerina. Szkoda że ta namiastka jest taka kiepska... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mira31 Re: balet- bella balerina 24.11.05, 13:07 państwowa szkoła baletowa im. turczynowicza w warszawie prowadzi popołudniami studio taneczno-baletowe, gdzie przyjmowane są dzieci od 4 roku życia. zajęcia 2x tydz. po 60 min. jest tam duży wybór grup tanecznych m.im. początki baletu, córka tam chodzi i jest zachwycona.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: balet- bella balerina 24.11.05, 13:54 Dzieki za namiary, może ktoś skozysta, bo my niestety z Warszawy się wyprowadziliśmy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: balet- bella balerina 25.11.05, 09:11 Fantastycznie, ale w Bytomiu zlikwidowali ognisko baletowe przy szkole b. dla najmłodszej grupy, a do Warszawy wozić córki ze Śląska nie będę. Na rytmikę córka chodzi, na prywatne lekcje baletu mnie nie stać bo tutaj to koszt 600zł miesięcznie. A 4 letnia córcia ma obsesję, sama reklama działa na wyobraźnie, i jedyne czego oczekiwałam to rad mam które już nabyły tę zabawkę, a nie autorytatywnych opini na temat nauki baletu. Przez 6 lat uczyłam sie baletu klasycznego i wiem, na ten temat wystarczająco dużo, a w belli balerinie widziałam jedynie zabawkę, jak się okazło kiepsko wykonaną. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: balet- bella balerina 25.11.05, 12:47 Ja się ucieszyłam kiedy zobaczyłam reklamę baleriny. Dużo małych dziewczynek uwielbia balet więc (skoro nie mogą chodzić na prawdziwy) mogą mieć jakąś namiastkę. Teraz wkurzyłam sie bo okazuje sie że to tandeta za wcale nie małe pieniądze. Pomysł naprawdę fajny ale wstyd dla producenta że tak kiepsko zrealizowany. A wiecie co jest najgorsze. Że produkt sie na pewno świetnie sprzeda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: balet- bella balerina 25.11.05, 08:58 Ja kupiłam właśnie ten zestaw niejako wynagradzając mojej prawie 6-letniej córce to, że była zapisana na tańce od października i nic z tego nie wyszło, bo choroby, pobyt w szpitalu, a teraz siedzi w domu. Pewnie że wolałabym, żeby chodziła na fajne zajęcia, ale jak nie może? Odpowiedz Link Zgłoś