kotlandia 24.11.05, 01:39 Drogie mamy, czy może kiedykolwiek kupowałyście w tym miejscu? Znalazłam tam coś bardzo atrakcyjnego i nie wiem jak się do tego dobrać? Pomóżcie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leigh4 Re: amazon.com - zakupy 24.11.05, 09:50 Kupowalam i na amazon.com i na toysrus.com. Wybierasz rzecz, którą chcesz kupić, klikasz na "dołóż do koszyka", potem wchodzisz na "moje zamówienie" i gdy masz już wszystko co chciałaś kupić, klikasz na "dokończ zamówienie". Wtedy pojawia się okienko, gdzie wpisujesz dane adresata(tylko pamiętaj, że niestety niektórych rzeczy nie wysyłają poza teren usa-np.zabawek i wtedy możesz wysłąć tylko na adres w usa, np. znajomych czy rodzinki, która wyśle Ci to potem do Polski). Potemwpisujesz numer karty kredytowej, dane właściciela i termin ważności karty. Wtedy pojawia Ci się ostateczna kwota do zapłaty, czyli cena netto plus podatek(7%) plus koszty dostawy. Akceptujesz i zamówienie złożone.Jeśli nie akceptujesz, to klikasz na anuluj.Ceny dostawy niestety są na amazonie niezbyt niskie i niestety nie można ich wcześniej sprawdzićNo i ten podatek. Dlatego trzeba dobrze przekalkulować, czy naprawdę opłaca się tam kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
chubus Re: amazon.com - zakupy 24.11.05, 12:35 ja tez kupowałam i właśnie czekam na dostawę.Koszty przesyłki są rzeczywiście dosyć wysokie i np. z zabawkami trzeba kombinować-wysyłka przez polamer albo znajomych w stanach.i czasem gubią przesyłki asia Odpowiedz Link Zgłoś
kotlandia Re: amazon.com - zakupy 24.11.05, 22:59 dziękuję za informacje. Znalazłam koncertowe DVD w bardzo fajnej cenie teraz dużo taniej. Jakie mogą być koszty wysyłki do Polski, jakiego rzędu jest to kwota. Długo idzie taka przesyłka? a bezpiecznie jest płacić kartą ? Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: amazon.com - zakupy 24.11.05, 23:10 DVD dostarczają bez problemu do Polski, kosztu dostawy niestety nie pamiętam, bo kupowałam chyba dwa lata temu, ale wyświetli Ci się po złożeniu zamówienia. Płaciłam i płacę kartą-nie miałam do tej pory żadnych problemów.Przesyłka idzie ok 2 tygodni(lotnicza). Odpowiedz Link Zgłoś