Dodaj do ulubionych

Kolejka Tomy (Tomica world)

12.12.05, 08:46
Chcę ją kupić mojemu 3,5letniemu synowi. Chciałam kupić jakąś drewnianą, ale
on wypatrzył w reklamie tv kolejkę Tomy - spodobała mu się ta buźka. Mam
zamiar kupić nie tę reklamowaną z parą, tylko zwykły zestaw torów z pociągiem
Thomas, stacją i mostem. Link:
www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27521180-27510001.html
Bardzo proszę o opinie. Czy warto?
Obserwuj wątek
    • zuzia_i_werka Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 12.12.05, 09:45
      Witaj! Moja córka taką ma:_) Dostała jak miała ok 18mies i do tej pory ją lubi.
      Nasza wersja jest mniejsza,tory idą w kółko,ta wygląda na fajniejszą.
      Lokomotywa na jedną baterię,jeździ dość długo,dźwięki ma do przeżycia. Moja
      najchętniej puszcza ją za szafkismile Dzieciom,które do nas przychodza tez się
      zawsze podobała. Teraz niestety mamy przerwę bo urwała zaczep,na który mocuje
      się wagonik ale to nie wina zabawki tylko użytkownikasmile Ogólnie mogę polecić-
      fajna jest.
    • kiranna Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 12.12.05, 11:11
      warto. mamy ten zestaw, jest bardzo fajny, mostek jest jakby zwodzony, mozna
      dokupic sporo akcesoriow, laczy sie tez z innymi torami tej samej firmy.
      kupilam go rok temu w geant za 75 zl, ale juz ich niestety nie ma sad zobacz na
      allegro, jest troche taniej niz w bobomarkecie. fajny jest tez taki zestaw w
      wiaderku, chyba troche mniejszy, ale za to jest latwiej go przechowywac.
    • sweet.joan Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 12.12.05, 12:26
      Dziękuję.
      No i zamówiłam. Na razie zamówiłam w bobomarkecie, bo mam blisko i szybko.
      Wolałam nie zdawać się na łaskę poczty tuż przed świętami smile
      Mam nadzieję, że Młody będzie zadowolony.
    • ursgmo Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 12.12.05, 13:32
      Ja również polecam ! mój synek marzy o tej kolejce od jakiegś czasu odkąd bawił
      się nią u kolegi . Więc zbierałam elementy już od jakiegoś czasu ,niektóre z
      ciekawości otworzyłam , szczególnie podoba mi się ta część :
      www.czasnazakupy.pl/go/_info/?id=29571
      Teraz powinni jeszcze wprowadzić bajkę Thomas na dvd i byłby to szczyt
      szczęścia dla mojego małego . Ale jak znam życie -
      są zabawki , nie ma filmu
      jest film - nie ma zabawek sad.
      • kiranna Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 12.12.05, 13:47
        Sa filmy i ksiazeczki z Thomasem, ale chyba jeszcze niedostepne w Polsce. Mamy
        tez podkoszulke z ciuchcia, kupiona tego lata w Mothercare, ale znow... nie
        wiem czy byly w polskim oddziale, kolekcje czasem bardzo sie roznia.
        Widzialam za to fajne zabawki z tej serii do kapieli w smyku.
        • ursgmo Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 12.12.05, 16:30
          kiranna napisała:

> Sa filmy i ksiazeczki z Thomasem, ale chyba jeszcze niedostepne w Polsce.
          Fakt , nie są dostępne , ale nie ma wielkiego problemu z kupnem z np. amazon.
          Ale moje dziecko akurat nie lubi oglądać bajek jak ich nie rozumie. Miał w
          pewnym momencie obsesję na punkcie Elmo , kupiłam mu kilka dvd na amazon i
          niestety , nie chciał ich oglądać sad
          Mamy
          > tez podkoszulke z ciuchcia, kupiona tego lata w Mothercare, ale znow... nie
          > wiem czy byly w polskim oddziale, kolekcje czasem bardzo sie roznia.
          Były smile mamy .
          > Widzialam za to fajne zabawki z tej serii do kapieli w smyku.
          E mój już na to za stary smilewoli wszelakie farbki do kąpieli .
    • sweet.joan Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 13.12.05, 15:11
      Jeszcze jedno pytanie:
      Czy tą kolejką da się bawić bez baterii? Tzn. czy ona tylko tak jeździ, jak jest
      włączona, czy też można wyłączyć i pchać ręką?
      Sorki za głupie pytanie, ale powstało takie wink
      • ursgmo Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 13.12.05, 16:20
        Można popychac ręką .
        • sweet.joan Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 13.12.05, 16:39
          Dziękuję smile
    • sweet.joan Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 15.12.05, 12:27
      Buuu... No i nie moge dostac tej kolejki sad Czy ktoś ją gdzieś widział w
      Warszawie? Proszę dać znać!
      W Leclercu na Ursynowie nie ma. Bobomarket cały czas czeka na dostawę kolejek. A
      ja boję się czekać aż do świąt.
      Gdzie jej szukać?
      • kiranna Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 15.12.05, 14:38
        Wczoraj widzialam w Smyku w Best Mallu, kosztuje 109 zl.
      • sweet.joan Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 15.12.05, 15:03
        A może ktoś wie, czy w Geant są takie?
        • ursgmo Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 15.12.05, 15:23
          Właśnie wróciłam z Geanta ( Ursynowskiego). Była kolejka z parą , zestaw medium
          i ten mały w wiaderku.
          • sweet.joan Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 15.12.05, 15:23
            A po ile ten medium?
            • ursgmo Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 15.12.05, 15:34
              Wiesz co , nie jestem pewna , ale wydaje mi się że koło 100 zł.
              • sweet.joan Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 15.12.05, 15:36
                Dziękuję!
    • ursgmo Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 15.12.05, 16:01
      Acha jeśli chcesz kupic przez internet to polecam zakupy
      tu :www.czasnazakupy.pl/go/_info/?id=27574
      ja zamówiłam w piątek , w poniedziałek miałam w domu.
    • sweet.joan Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 15.12.05, 17:09
      Dzięki wszystkim za pomoc!
      Kupiłam. W Geant za 89zł. Nareszcie! Uff...
    • karija2 Carrefour 19.12.05, 12:20
      kolejka medium 69 zł, taki dodatkowy zestaw (tory, mosty) ok 67 zł i największy
      ok 260 zł, w Smyku zestaw medium kosztuje ok 109 zł
      • leigh4 pytanie do zorientowanych:) 19.12.05, 20:19
        Czy ta kolejka będzie dobrym prezentem dla trzylatka? Zastanawiam się nad
        zestawem, który będzie można rozbudowywać-czy ten zestaw średni można potem
        połączyć z tym parowym i ew dodatkowymi elementami, czy też parowy zawiera już
        ten średni? Jak to jest? Szukam prezentu dla trzyletniego kuzyna(niezbyt bliska
        rodzinka)-ten parowy jest za drogi, średni byłby ok, ale jak znam życie mały
        naciągnie rodziców i dziadków na kolejne elementy i pewnie ten z parą też, więc
        nie chciałbym, żeby ten ode mnie stał się bezużyteczny...
        • kiranna Re: pytanie do zorientowanych:) 19.12.05, 20:35
          wszystko mozna laczyc, wlasnie kupilam trzeci zestaw, tym razem w wiaderku,
          zeby bylo gdzie trzymac tory i tez dla 3 latka smile moj synek uwielbia te
          kolejke! u nas nastepnym zestawem beda pewnie tory polaczone z droga, ale to
          przy innej okazji wink
          • alexsc Re: pytanie do zorientowanych:) 19.12.05, 21:02
            a gdzie najtaniej ten kolejki Tomy? i który najlepszy zestaw na początek, nie
            patrzac na cenę tylko funkcjonalnośc??
            • ursgmo Re: pytanie do zorientowanych:) 19.12.05, 22:08
              Kupiłam synkowi ten zestaw z parą i dżwiękiem. To specjalna edycja na 60
              urodziny . Podobno po Nowym Roku mają zniknąć , więc będzie tylko to co jest (
              info od dystrybutora) . Wydaje mi się super na początek , no i ta para jak
              prawdziwa smile nie mogę się doczekac miny synka jak ją zobaczy .
              Fajny też wydaje mi się ten zestaw :
              www.czasnazakupy.pl/go/_info/?id=29536

• alexsc Ursgmo 19.12.05, 22:13
                Jak to potem ich nie będzie??? sad((( buuuuu
                przecież nie kupię teraz żeby czekać aż mały podrosniewink)
                ona tzn. ta kolejka parowa nadaje sie dla młodszego dziecka niż 3-latek???
                • ursgmo Re: Ursgmo 19.12.05, 22:19
                  Wiesz co ja szukałam torów , takich szarych ulicznych do ich zestawów , a
                  znalazłam w sklepie tylko zakręty , potrzebne mi były proste. Więc do nich
                  napisałam . Przy okazji pytałam dla koleżanki o tę kolejkę z parą ( ma małego
                  synka , trochę musiałoby leżeć ), w odpowiedzi napisali mi że to jest tylko
                  specjalna edycja i jak się skończy to nie będzie więcej . Takie wydanie
                  kolekcjonerskie. Trochę z ciekawości otworzyłam pudełko smile i muszę powiedzieć
                  że ładnie jest zrobiona .Dobrze napisali " metalizowana ". Ciekawe jakie
                  dźwięki wydaje.
                • ursgmo Re: alexsc ile ma Twój mały ? 19.12.05, 22:21

• alexsc 18 m-cy:-((( prawie 19.12.05, 22:27
                    i co będzie stratny!!! a ta para??? kurde ja taka chcę!!!wink) co robić???
                    wymysla inna??
                    • ursgmo Re: 18 m-cy:-((( prawie 19.12.05, 22:35
                      Co do pary to jeszcze nie wiem. Ale jeśli nie musisz koniecznie kupić przed
                      świętami to obiecuję donieść 25 jak ta para wygląda. Wydaje mi się że to będzie
                      coś w rodzaju tych żródełek - wodospadzików z wodą które sprzedają na bazarach.
                      Tam też się unosi taka para.

Pewnie i wymyślą coś nowego. Ale czy lepszego ?
                      Ja to zupełnie mam bzika. Znajomy wiezie mi z Londynu niemal kontener części do
                      tej kolejki smile. Mój mały to marzy o niej strasznie , nawet nie wie że jest coś
                      takiego z parą i będzie to kompletne zaskoczenie . Bawił się taką kolejką u
                      kolegi . tylko tą w mniej ciekawej wersji .
                      Nawet jeśli teraz kupisz ten zestaw i poleży to ta para to coś co wyróżnia tą
                      kolejkę od innych.
                      Może poczekaj do 25 , powiem Ci czy warto kupić "na zaś" .
                      • alexsc Re: 18 m-cy:-((( prawie 19.12.05, 22:44
                        wink)
                        oki czekam do 25 (i ani minuty dłużejwink)) Synek dostanie teraz tyle prezentów
                        że starczy na dłuższy czas, a to moge kupić po świętach ale nie wiem czy warto
                        inwestowaćsmile a Ty gdzie kupowałaś?
                        • ursgmo Re: 18 m-cy:-((( prawie 19.12.05, 22:51
                          Tą z para kupiłam w Smyku ( z kartą z mamo to ja) za jakieś 240 zł. Ale
                          wcześniej były w dwóch sklepach internetowych za niecałe 200 zł ( wtedy się
                          zastanawiałam). Myślę że po świętach będziesz miała korzystniejszą cenę , bo
                          pewnie znów spadną. Resztę kupiłam na www.czasnazakupy.pl , mają ceny
                          całkiem całkiem i wybierałam z amazon.
    • ursgmo Re: zgodnie z obietnicą - do alexsc 25.12.05, 09:44
      Kolejka to HIT u mnie. Para jest i jak najbardziej ją widać ( w dotyku
      jest ....... zimna ), do tego z komina wygląda czerwone światełko .Ciuchcia
      wydaje też bardzo realistyczne dźwięki - dźwięk zatrzymywanego pociągu czyli
      zgrzycik , takie uuuu typowe dla pociągów i takie puf jak się zatrzymuje na
      stacji . Naprawdę jestem bardzo zadowolona że wybrałam ten model . Z dodatków
      do ciuchci świetne są wszystkie ,ale mojemu małemu ( i mojemu mężowi smile)
      bardzo spodobał się helikopter rozładunkowy , który naprawdę lata !
      www.czasnazakupy.pl/go/_info/?id=29560
      fajne są też perony :
      www.czasnazakupy.pl/go/_info/?id=29571
      jakbyś chciała jakieś zdjęcia skrobnij na priva minimeduza@o2.pl
      • alexsc Re: zgodnie z obietnicą - do alexsc- DZIĘKI!!! 25.12.05, 12:32
        Bardzo dziękuję za te informacje! Pomyslę nad tą kolejką, jeśli ją kupię to i
        tak nie dam Aleksadnrowi wcześniej jak na 2 latka, bo widząc jego obecne
        podejscie do little people nie wiem czy nie za wcześnie. Owszem bawi sie
        samochodzikami i pociagiem ale jest jeszcze gapcią i wchodzi na to wszystko,
        siada na zabawkachsad

Dzięki raz jeszcze i życzę udanych i wesołych dalszych dni świątecznych i nie
        tylkowink)
    • sweet.joan Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 25.12.05, 13:38
      I ja się podzielę wrażeniami. Kupiliśmy zwykły (bez pary) zestaw medium. Młody
      jest wniebowzięty! Pociąg jeździ praktycznie non stop od wczoraj. Młody sam
      pobudował do tego różne tunele i mosty z klocków Lego smile No i czekamy na jakies
      najbliższe okazje, żeby dokupić więcej elementów. Jesteśmy bardzo zadowoleni smile
    • sweet.joan Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 27.12.05, 09:39
      Niech mi jeszcze ktoś powie, że w tych kolejkach można używać akumulatorków, bo
      zbankrutujemy na bateriach wink
      Dziękuję
      • ursgmo Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 27.12.05, 10:08
        Można , czwarty dzień na akumulatorze zasuwa . Też bym zbankrutowała smile)
        • sweet.joan Re: Kolejka Tomy (Tomica world) 27.12.05, 10:18
          Uff... Dzięki smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka