Dodaj do ulubionych

Drewniane klocki dla malucha

05.01.06, 19:58
No własnie, jakie byście poleciły? Wszystkie, które znalazłam w necie, są
skandalicznie małe. Czy są takie, których sześcian miałby min. 4 na 4 cm,
byłyby kolorowe i ogólnie ładne?
Obserwuj wątek
    • mikita10 Re: Drewniane klocki dla malucha 09.01.06, 14:13
      Ja kupiłam Brio i są super. Wielkościowo różne, najmniejsze są jednak mniejsze
      niż te które szukasz (sześciany, bok ok.3cm), ale nie ma szans aby połknął je
      roczniak. Są bardzo dobrze wykonane, równiutkie. Są w dwóch wersjach - także
      kolorowe, w podstawowych żywych barwach. Na początku szukałam tańszych klocków,
      ale cieszę się, że kupiłam te.
      • leigh4 Re: Drewniane klocki dla malucha 09.01.06, 15:40
        My mamy klsoki eichorn-kolorowe. Są jednak mniejsze niże te, których szukaszsad
        Ale prawde mówiąc odradzałabym Ci takie duże, drewniane klocki: będą bardzo
        ciężkie, więc niekontrolowany upadek na buzię lub główkę maluszka z
        niesprawnych łapek może zaboleć i to mocno...Może lepsze(a przede wszystkim
        bezpieczniejsze) dla maleństwa byłyby jednak klocki z plastiku lub miękkie,
        gumowe..
    • pia_ Re: Drewniane klocki dla malucha 09.01.06, 15:58
      www.heros-zabawki.pl/sklep,1085,9497448,79954399338841,01,,pl-pln,7128,0.html
      Zauważ, że duży klocek = duży ciężar, a to może być i niewygodne i niebezoieczne
      dla dziecka. Jeśli chcesz większych klocków, to musisz szukać wśród plastikowych.
    • jolakl Re: Drewniane klocki dla malucha 09.01.06, 16:10
      Ja kupiłam na allegro takie jak na tej aukcji:
      www.allegro.pl/show_item.php?item=80761229
      Podobają mi się, synkowi (20 mies.) również. Ostatnio odwiedził nas 14
      miesieczny kuzyn i rzucił się na wiadereczko i klocki z wielkim entuzjazmem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka