pzl8 13.01.06, 15:55 jakiej firmy,zaznaczę że mam stosunkowo duży biust Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rysia30 Re: jaki biustonosz do karmienia polecacie 13.01.06, 16:15 Polecam M&S. Drogie ale niezniszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
gloria2 Re: jaki biustonosz do karmienia polecacie 13.01.06, 16:29 A coś na mały biust? Ja niestety z tych płaskich i zastanawiam się czy nie zakupić sobie takiego stanika z bielizny bezszwowej, zakładanego jak koszulki sportowe? Czy któraś z Was praktykowała coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
rysia30 Re: jaki biustonosz do karmienia polecacie 13.01.06, 16:40 Stanik sportowy zaponany z przodu na haczyki, świetnie nadaje się do karmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pzl8 Re: do rysia30 13.01.06, 16:41 gdzie mogę zobaczyć te M&S,jaki jest jego koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
rysia30 Re: do rysia30 13.01.06, 16:48 Normalne ceny to jakieś 160 zł.Barzo często bywają przecaniany a wtedy można kupić już za 40 zł. W Warszawie są 3 sklepy Marksa&Spencera( GM, Arkadia, Targówek). Niestety nie ma polskich stron w internecie, możesz zobaczyć co jest dostępne w Anglii www.marksandspencer.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: jaki biustonosz do karmienia polecacie 13.01.06, 16:34 biustonosz AnnaCecilia - the best nie polecam do karmienia biustonoszy z fiszbinami(przynajmniej nie na początek-dostałam zapalenia piersi 2 razy dzięki fiszbinom) ten biustonosz bardzo solidnie podtrzymuje biust, a z drugiej strony nie ma fiszbin POLECAM str internetowa gdzie możesz obejrzeć: www.babymoose.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pzl8 do amwaw 13.01.06, 16:39 Czy możesz mi coś konkretniejszego powiedzieć na temat biustonosza Anna Cecilia,gdyż się nad nim poważnie zastanawiałam,jak się sprawuje w eksploatacji,czy jest wygodny,zgodny z deklarowaną tabelą rozmiarów,czy warty tej ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: do amwaw 13.01.06, 21:13 ja polecam Alles - mam dwa jeden całkiem bawełniany a drugi który uzywam teraz na fiżbinie. Są niedrogie i bardzo ok ( ok 50 pln) Super są podobno Anita z tym że nie udało mi sie ich nigdzie dostac, ( cena od 100 pln w zwyż) Odpowiedz Link Zgłoś
wielorybka naturana i triumph 13.01.06, 22:07 triumph cos koło 70 zł, elastyczny i bardzo wygodny naturana (48zł) bawełniana, wygodna, tylko wieczorem traci juz wygląd Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: do amwaw 14.01.06, 12:41 Zgodny z deklarowanymi rozmiarami mam jeszcze 2 staniki Anita maternity(www.anita.com)-bagatela po 180zł -2 zapalenia piersi dzięki biustonoszowi z fiszbinami -drugi bez fiszbin powoduje, że mogę grać piersiami w noge(kozłować) i tak z moich obserwacji jest z każdym bez fiszbin(nie trzymają biustu) oprócz Anny Cecilii- ta dobrze podtrzymuje piersi, nie odparza, ma sportowy wygląd, grube ramiączka- naprawde polecam, tym bardziej, że jeżeli przez karmienie dba się odpowiednim biustonoszem o wygląd piersi(żeby były dobrze podtrzymywane) po ciąży nie są takie..oklapnięte pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: do amwaw 14.01.06, 12:44 acha- jeszcze- w innych biustoniszach mleko powoduje, że materiał robi się twardy i ociera brodawki, co, szczególnie na początku karmienia,kiedy brodawki i tak są poranione jest bardzo bolesne- w annie cecilii nie twardnieje Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: do amwaw 14.01.06, 21:03 a wkładek laktacyjnych nie używasz? ja nie odnotowałam żadnego problemu ani z brodakami ani z piersiami. Co dowodzi że każdemu pasuje co innego Odpowiedz Link Zgłoś
karynk Triumpf 13.01.06, 22:21 Ja używam Triumpfa i jestem zadowolona. Elastyczne, miękkie, świetnie się odpinają, poradzić można sobie jedną ręką. Jedyny minus, że białe szybko żółkną, a czarnych nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Triumpf 13.01.06, 22:38 Uzywałam Triumpfa. Super się sprawdził, nigdzie nie uciskał, łatwo się odpinał i dobrze podtrzymywał biust. Odpowiedz Link Zgłoś
bonkreta Re: Triumpf 14.01.06, 22:04 Ja też polecam Triumpha. Natomiast zdecydowanie nie polecam polskiego Mizetu - po stosunkowo krótkim używaniu kompletnie się zdefasonował i nie podtrzymuje jak należy, a poza tym strasznie się rozciąga - po praniu zapinam ciasno, a po kilku godzinach mam wszędzie nadmiar materiału, do tego stopnia, że wkładki laktacyjne wypadają (jeśli są bez kleju). Odpowiedz Link Zgłoś
imiriam Re: jaki biustonosz do karmienia polecacie 14.01.06, 13:13 Alles z fiszbinami-ma bardzo estetyczny wygląd, ale polecam dopiero po ustabilizowaniu się laktacji. A na początek karmienia z tych, które używałam to zdecydowanie Triumph, choć tak jak ktoś pisał wyżej szybko szarzeją/żółkną. Także dużo dobrego słyszałam o biustonoszach Anity, ale nie zdecydowałam się na zakup ze wględu na cenę. A może któraś z Was kupiła jeden z biustonoszy sprzedawanych w Quellu? Jakiej są jakości? Odpowiedz Link Zgłoś
szczuka Re: jaki biustonosz do karmienia -Mothercare 14.01.06, 23:36 polecam bioustonosze Mothercare - wg mnie bawełna jest rewelacyjnej jakości (chodzi mi o takie, które sprzedawane są pojedyńczo - czarne lub białe - kosztuja około 95 zł) Pozdrawiam, Anna Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re: jaki biustonosz do karmienia polecacie 15.01.06, 17:32 Tylko nie kupujcie w H&M. Koszmar na maxa. Na początku byłam zadowolona, bo mięciutki, materiał milusi itp. Ale rozciągnął sie na maxa po tygodniu i do teraz go zszywam gdzie sie da. Tylko same problemy. natomiast Naturana jak najbardziej polecam. Odpowiedz Link Zgłoś