Dodaj do ulubionych

pliko p3 czy loola?

15.01.06, 15:10
ostateczne pytanko,pliko czy loola,pliko lzejsze a loola atrakcyjniejsza
wizualnie,pomózcie bo sama w zyciu się nie zdecyduję
Obserwuj wątek
    • alojw Re: pliko p3 czy loola? 15.01.06, 18:34
      Nie mam żadnego bo mnie po prostu nie stać, ale tak sobie w sklepie pooglądałam
      i gdybym mogła to bym wybrała loole. Dla mnie jest po prostu ładniejsza i
      przede wszystkim mniej popularna. A jakościowo to chyba oba te wózki są ok.
      • pinik Re: pliko p3 czy loola? 15.01.06, 20:25
        Hej,

absolutnie p3!!! Mialam loole (i mam juz b. dlugo P3) i po jednym spacerze ja
        sprezdalam. Choc ten pomysl z przekladanym siedzonkiem mi sie baaaardzo
        podobal.
        Wozek jednak mnie strasznie rozczarowal, kiedy mialam wjechac z malym (12,5 kg)
        pod kraweznik. Poprostu koszmar!!! Kolka ledwo mozna podbic. Druga wpadka to
        koszyk na zakupy, nad ktorym jest krzyz od stelaza (nic sie nie da wlozyc).

Odrazu go dalej sprzedalam.
        • alexsc Re: pliko p3 czy loola? 15.01.06, 20:30
          lola jest trudna do prowadzenia albo ja nie umiemwink) fakt bardzo ładnie sie
          prezentujesmile ale to chyba wszystkie zalety
          • monii_1 Re: pliko p3 czy loola? 16.01.06, 12:26
            Podpisuję się pod wypowiedzią pinic (kiedyś pisałyśmy o LOOLi)absolutnie jeśli
            chodzi o zimę to odradzam , lepiej sprawdza się w lecie no i to podbijanie pod
            krawężnik fatalne oraz koszyk...wizualnie super, przekładanae siedzisko super i
            lekko się skręca,jest cichy, ale też sprzedałam po 3 miesiacach użytkowania
            (córka w zimie nie mieściła się w nim)na szczęście nie płaciłam za niego dużo
            bo byłam drugim właścicielem. Polecam jako drugi wózeczek smile)
            by.lilypie.com/j8wwp1.png
            b2.lilypie.com/D3kwp1?r=98ec6f
    • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 16.01.06, 14:23
      ok,przekonałyście mnie,na wiosnę sprzedajemy atlantico i kupujemy pliko,podoba
      mi się kolorek mintsmile
    • pinik Re: pliko p3 czy loola? 16.01.06, 14:52
      Dobra decyzja!!! smile
      • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 16.01.06, 15:39
        pinik a nie masz jakiegos pliko do sprzedania?
        • pinik Re: pliko p3 czy loola? 16.01.06, 15:51
          No mam! Ja zawsze jakiegos mam! smile

Jest na allegro (nawet wyjatkowo model completo, bo zwykle mam clasico czyli
          bez folii i oslonki).
    • asienkad2 Re: pliko p3 czy loola? 16.01.06, 16:37
      Od niedawna mam lolę i muszę przyznać, że jestem rozczarowana. Po pierwsze
      podjężdzanie pod krawężniki jest okropne, mały kosz i trudny do niego dostęp,
      mam wrazenie że, wózek jest rozklekotany - kolibie się, wąskie siedzisko. I
      brak regulacj podnózka jest też felerem. Powoli zastanawiam się czy jej nie
      sprzedam.
      • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 16.01.06, 17:10
        pinik ,hmmm tylko ten kolorek mi się nie podoba,niebieski ostatnio
        mailas,czerwony,albo taki morki,te były ekstra
        • pinik Re: pliko p3 czy loola? 16.01.06, 19:51
          Ale tamte sa juz sprzedane (to byly classico).

Teraz mam tylko tego.
    • gosia.mama.wojtusia czy jest sens z pokrowcem na nogi dla 2,5 latka 17.01.06, 10:29
      mam jeszcze jeden dylemat,w niemczech wózek classico kosztuje 720zł tylko ze
      jest dostepny tylko w kolorku black sable,zastanawiam się czu jest sens kupowac
      completo,mój synek za rok na zime ebdzie miał 2,5 roku ,czy ten spiworek na nogi
      jeszcze bedzie dobry?róznica w cenie dosc znaczna bo 400zł,bde wdzieczna za
      odpowiedz

pinik czy jest szansa u ciebie w niemczech na classico w innym kolorku?nowy wózek
      • mirka69 Re: czy jest sens z pokrowcem na nogi dla 2,5 lat 17.01.06, 11:46
        a widziałaś może nowość-Pliko lite? wydaje się,że dla tak dużego dziecka jak
        Twoje jest najlepszym rozwiązaniem- nie ma pokrowca i pałąka (rzeczy,które nie
        są niezbędne przy starszym dziecku) i przez to kosztuje dużo mniej niż P3
        • gosia.mama.wojtusia Re: czy jest sens z pokrowcem na nogi dla 2,5 lat 17.01.06, 11:49
          ja chce z pałąkiem,nie chcę takiej bardzo prostej parasolki
      • baha12 Re: czy jest sens z pokrowcem na nogi dla 2,5 lat 17.01.06, 15:28
        w/g mnie spokojnie możesz kupić wersję classico. my mamy pliko, nie używamy od
        3 miesięcy osłonki na nózki, dokupiliśmy dodatkowy śpiworek. ta osłonka na
        nóżki w zimie i tak się nie sprawdza.
        • pinik Re: czy jest sens z pokrowcem na nogi dla 2,5 lat 17.01.06, 19:04
          Hej,

ja tez uwazam, ze to oslonki to kompletna bzdura! Dziecku od dolu zimno ciagnie
          i po bokach tez przez szpary. Folie mozna dokupic uniwersalna, ktora okrywa
          takze budke, zeby nie mokla.

Ja absolutnie (jak i Niemcy) jestem za dobrym spiworkiem.

A tak wogole to dla starszego dziecka uwazam model Pliko Lite tez za super! To
          nie jest taka zupelnie prosta parasolka, bo ma spore kolka, duzy koszyk z
          dobrym dostepem, budke i porzadna amortyzacje.
          • likoz Re: czy jest sens z pokrowcem na nogi dla 2,5 lat 17.01.06, 19:20
            Hej,
            Czy mogłabyś wskazać mi gdzie można ten Plico Lite zobaczyć w necie, bo jakoś
            nie zauważyłam?
            • sasza71 Re: czy jest sens z pokrowcem na nogi dla 2,5 lat 17.01.06, 19:29
              np tu:
              cgi.ebay.de/Peg-Perego-Pliko-Lite-2006-Fb-Malibu-Neu_W0QQitemZ7381450579QQcategoryZ23618QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
              • mikita10 Re: czy jest sens z pokrowcem na nogi dla 2,5 lat 18.01.06, 08:28
                A doradźcie, czy czy pliko P3 starczy jako ostateczna spacerówka? Mam już taką
                porządną na dużych pompowanych kołach, ale potrzebuję taką lekką fajną
                spacerówkę. I chciałabym aby to był mój już ostateczny zakup wózkowy. Czytałam
                dużo postów na temat P3, ale jakoś mi umknęło czy jest odpowiedni dla starszego
                dziecka.
          • gosia.mama.wojtusia pinik 18.01.06, 09:30
            ja jednak wolę z pałąkiem z przodu chyba..a czy ta lite jest juz dostepna w
            Polsce bo niestety nie moge znaleźć,czy rozklada się do lezenia?

pinik czy pliko p3 sclassico w Niemczech mozna dostac w innym kolorku niż black
            sable?
            • pinik Re: pinik 18.01.06, 10:01
              Hej,

nie widzialam lite'a na zywo.

W Niemczech (w sklepach) classico sa dostepne w bardzo wielu kolorach. Rowniez
              w tych z najnowszej kolekcji. Ale zwykle nie ma wszystkich w jednym sklepie.
              Sa po dwa trzy kolory.
              • gosia.mama.wojtusia Re: pinik 18.01.06, 11:11
                a widziałaś gdzieś może w kolorze mint i w jakiej cenie,w toyrusie są po 160 uro
                • gosia.mama.wojtusia Re: pinik 18.01.06, 11:14
                  czy mogłabym Cie prosić o zakupienie takiego wózeczka dla mnie i wysyłkę do
                  Polski?oczywiście wcześniej wyslę przelew
              • gosia.mama.wojtusia Re: pinik 18.01.06, 11:20
                ewentualnie czy moglabyś mi dac jakies linki do tych sklepów albo nazwy,mam
                kolezanke w Berlinie,moze ja poproszę
    • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 18.01.06, 11:17
      ewentualnie kolor toffe tez mógłby być
    • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 18.01.06, 12:35
      znalazłam na ebayu za 167euro
      cgi.ebay.de/Peg-Perego-Pliko-P3-Classico-Buggy-Mint-NEU_W0QQitemZ7381638281QQcategoryZ15470QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting
      jak się zapytac po niemiecku ile kosztuje przesylka do Polski?

i doradźcie mi który kolor dla mojego synka ładniejszy?mint czy toffee?
      • mirka69 Re: pliko p3 czy loola? 18.01.06, 13:01
        to jest wersja classico-bez pokrowca i chyba bez folii.zastanów się ,czy
        rzeczywiście nie będziesz potrzebowała tych rzeczy-pokrowca już nie da sie
        dokupić wcale,a folia kupowana extra jest dosyć droga.Poza tym zapytaj,co z
        ewentualnymi reklamacjami,polski dystrybutor nie nie obejmuje bezpłatnymi
        naprawami gwarancyjnymi wózków sprowadzanych zza granicy (wiem,bo koleżanka
        przekonała się o tym na własnej skórze)
      • betty1234 Re: pliko p3 czy loola? 18.01.06, 13:10
        hej, jeżeli znasz angielski to możesz smiało zapytać po angielsku- wiem bo
        kiedyś z nimi pisałam
        a teraz co do pliko - to my mamy sea breeze completo. Szczerze powiem, że tej
        folii dopinanej nie używaliśmy ani razu. Mamy uniwersalną na cały wózek i tą
        używamy. Jeżeli chodzi o osłonkę na nogi to tak jak pisała Pinik - dziecko jest
        odkryte po bokach i tak trzeba włożyć kocyk (jesienią) a śpiworek zimą.
        Śpiworek i osłonka na raz to ciasnota.

Beata i mój mały szkrabik
        jestem już t@@@@ki duży
        • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 18.01.06, 13:14
          chcemy bez osłonki na nózki bo za rok mały ebdzie mial 2,5 roku i bedzie po
          prostu za mała,a folie sobie dokupię bez problemu,kosztuje 80zł max wiec cena i
          tak bardzo okazyjna
          • pinik Re: pliko p3 czy loola? 18.01.06, 19:32
            Czy wysylaja do Polski po niemiecku jest tak: "Verschicken Sie auch nach Polen?"

Nie widzialam w zadnym sklepie tego koloru (ten szary w kwiatki i rozowy
            widziaalam z tych nowych). ToysRus ma zwykle jeden lub dwa kolory do wyboru.

Ten sklep jest chyba ok, ktory znalazlas na ebayu (sama tam wlasnie kupilam
            kilka rzeczy).
    • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 19.01.06, 09:55
      dzięki za pomoc,jak tylko sprzedam atlantico kupie od tego goscia z ebaya
    • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 19.01.06, 23:53
      facet z ebaya za przesyłkę chce 25 euro

jak robicie przelewy za granice,ja kiedys próbowałam w wbk ale strasznie drogo
      wychodzi,do tej pory wysylalam kaske w kopercie ale teraz troszkę się boje,to
      spora kwota
      • betty1234 Re: pliko p3 czy loola? 20.01.06, 07:47
        Ja generalnie płacę za zakupy na ebayu Paypalem (widzę, że u niego też można),
        ale niestety generalnie są to zakupy w USA lub w Anglii a tam prawie wszyscy
        maja Paypala. Dwa razy zdarzyło mi się wysłac pieniądze poleconym priorytetem -
        doszły do Niemiec w ciągu trzech dni - na szczęscie smile.
        Możesz przez Western Union ale to też bardzo drogo.
        • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 20.01.06, 08:59
          westernem kosztuje ponas 100zł jak wygląda płatnosc tym paypayem??
          • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 20.01.06, 20:48
            prosze powiedzcie mi co to za platnosc tym paypayem czy jak mu tam
            • iwek33 Re: pliko p3 czy loola? 20.01.06, 22:15
              Gosiu, a nie za duże już jest to Twoje dzieciątko na Pliko? Z tego, co
              pamiętam ma prawie 2 latka.. ja już w tym czasie zmieniałam rozbudowaną
              parasolkę na całkiem lekką i prostą...( którą mogłam nosić na ramieniu) ...tak
              mi przyszło do głowy, bo to wydatek spory, wiele zachodu ze sprowadzeniem
              wózka, a dwulatki to często wolą juz dreptać, a mamy pchają lub ciągną puste
              wózki.
              Pozdrowionka
              • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 21.01.06, 08:43
                Misio ma 16 mies ale nie zapowiada się ,żeby szybko z wózka zrezygnował,jego
                starszy brat przestał korzystać całkiem z wózka w wieku 19 mies
            • betty1234 Re: pliko p3 czy loola? 21.01.06, 10:45
              tu jest strona gdzie jest napisane co i jak
              e-platnosci.23.pl/wirtualne_platnosci.htm
              ja generalnie mam ekarte z mbanku, ktora dalo sie zarejestrowac w paypalu,
              platnosci sa natychmiastowe a generalnie nie ma zadnych oplat dla placacych
              • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 21.01.06, 11:16
                ja tez mam karte z mbanku,chodzi o platniczą czy kredytową?jak ją rejestrowałaś
                w paypalu?
                • betty1234 Re: pliko p3 czy loola? 21.01.06, 11:21
                  maja specjalna ekarte do platnosci internetowych - zamawialam ja osobno
                  www.mbank.com.pl/oferta/karty/ekarta.html
                  • gosia.mama.wojtusia a maclaren techno? 24.01.06, 13:45
    • iwek33 Re: pliko p3 czy loola? 24.01.06, 15:48
      Miałam różne wózki, niestety nie miałam maclarena, ale oglądałam go w sklepie.
      Ja z tych dwóch, nad którymi się zastanawiasz ( Pliko i Loola) wybrałabym
      właśnie ten trzeci: Maclaren Techno.
      • pinik Re: pliko p3 czy loola? 24.01.06, 16:36
        Hej,

mialam wszystkie trzy. I zdecydowanie pliko p3!!!!

Tak jak kocham maclarena Questa (choc wyglad mi sie nie podoba), tak do techno
        robilam podejscie dwa razy. KOszmar!!! Wchodzi sie na kola strasznie! Pewnie,
        mozna sie nauczyc moze nie wchodzic, ale po co??? W p3 nie trzeba sie uczyc.

WAga nie wiele mniejsza (jesli o nia chodzi, to zamiasta techno kupilabym pliko
        lite).

Ja najpierw mialam jedno techno i sie do niego szybko zrazilam. Pozniej
        naczytalam sie na forum, ze takie swietne i postanowilam kupic je drugi raz. Po
        dwoch spacerach znow sprzedalam. Jak sie ma porownanie do innych to ten techno
        ma wady. Sczczegolnie ten bliski odstep do kol. O dziwo w mniejszym quescie ani
        volo wogole na nie nie wchodze.
    • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 06.02.06, 09:07
      NO I ZDECYDOWAŁAM SIĘ,ZAMAWIAM PLIKO A EBAYU,ZASTANAWIALAM SIĘ NAD KOLORKIEM
      MINT ALE KUPIE CHYBA TOFFEE,MNIEJ BRUZDĄCY,MAM INNE PYTANKO,WIDZIALAM FAJNĄ
      TORBĘ NA WÓZEK NA EBAYU(W ZDKECIACH)
      cgi.ebay.de/Peg-Perego-Pliko-P3-MT-2005-NEU-OVP_W0QQitemZ7387389597QQcategoryZ15470QQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting
      PINIK GDZIE TO MOZNA KUPIC I ILE KOSZTUJE W nIEMCZECH?
      • mikita10 Re: pliko p3 czy loola? 06.02.06, 10:48
        A widział ktoś na żywo Peg Perego Aria? Jego waga czyli podobno niecałe 5kg
        wydaje mi super. Szukam wózka typowo przewozowego i szkoda mi kasy na pliko.
        Nie wiem tylko, czy w Arii nie jest dużo mniejsze siedzisko niż w Pliko
        • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 06.02.06, 13:58
          aria to tak jak chicco ponyy prawda?widzialm go na zywo,wózek jak dla lalek
          • izex Re: pliko p3 czy loola? 06.02.06, 15:35
            ja zdecydowana jestem na pp venezie ,dlatego ze ma przekladana raczke czy to
            dobry pomysl ( dla niemowlaka)
            • gosia.mama.wojtusia wenezia 06.02.06, 16:05
              zdecydowanie nie polecam,sama bylam napalowna na ten wózek ale wszyscy
              uzytkownicy jakich znam ,a znam 6 skutecznie odradziły mi jego kupno,te małe
              kóleczka sa koszmarne,miałam okazję się o tym przekonać prowadzac taki wózek z 6
              miesieczniakiem,nie kupuj,zwlaszcza dla noworodka
          • iwek33 Re: pliko p3 czy loola? 06.02.06, 15:53
            Chyba nie, Aria to raczej tak jak Pliko, tylko bez pałąka
    • iwek33 Re: pliko p3 czy loola? 06.02.06, 15:56
      A nie, znalazłam Arię, faktycznie raczej jak pony. A jak się nazywa nowa
      parasolka Peg perego, która jest bardzo podobna do Pliko, tylko jest bez tych
      zabudowanych boków i pałąka? Gdzieś widziałam, ale teraz nie mogę znaleźć...
      • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 06.02.06, 16:06
        pliko lite
        • mikita10 Re: pliko p3 czy loola? 06.02.06, 17:17
          Peg perego bez pałąka to napewno lite.
          A jesteście pewne, że siedzisko w tej Arii jest tak małe jak w pony? Jedna
          mama, na forum "wózki dziecięce" pisała, że szerokość 35cm, a głębokość
          siedziska to 30cm. Nie wiem tylko jak z długością.
    • izex Re: pliko p3 czy loola? 06.02.06, 19:13
      to pliko ma wieksze kola niz venezia? to jaka mi polecisz spacerowke dla
      niemowlat tzn rozkladana na plasko ale musi miec przekladana raczke.
      • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 06.02.06, 19:55
        no niestety nie ma takich,ja bym osobiscei w taką spacerówke noworodka nie
        włozyla,bo jednak amortyzacja mimo ze jest dobra jak na spacerówke to
        nieporównywalna z wózkiem głebokim,jesli mialabym już wybierać to może to graco
        nowe,gdzie mozna obrócić maluszka przodem do mamy,duzo osób sobie chwali te
        wózki,choć ja do graco jakoś nie mam zaufania,ewentualnie peg perego atlantico z
        gondolką navettą
        • iwek33 Re: pliko p3 czy loola? 06.02.06, 20:15
          Zdecydowanie zgadzam się z Gosią.mamą.wojtusia: taka amortyzacja jak ma Venezia
          czy Pliko nie nadaje się dla noworodka. Na naszych nierównych drogach i
          chodnikach delikatny kręgosłup noworodka wymaga lepszej amortyzacji, większych
          kół. A dlaczego tak zależy Ci na tym, żeby wsadzać noworodka w spacerówkę na
          małych kółkach? Czy zależy Ci na niskiej wadze wózka, małych wymiarach? Może
          lepiej odkupić używaną tradycyjną gondolkę za niewielkie pieniądze na
          pierwszych kilka miesięcy, a potem porządną spacerówkę? Napisz, na czym
          najbardziej Ci zależy, wtedy ktoś na pewno pomoże Ci dobrać wózek.
          • izex Re: pliko p3 czy loola? 07.02.06, 10:46
            termin porodu mam na kwietnia czyli bedzie juz w miare cieplo i nie trzeba
            dziecka wozic juz w gondolach.mowicie o kregoslupie maluchow jak sie wlozy
            dziecko w becik to nie ma roznicy czy gleboki czy spacerowka. ja zna mamy ktore
            kupowaly same foteliki samochodowe i od urodzenia wozily w nich dzieci!
            teraz to ja juz sama nie wiem co zrobic. venezia tak przynajmniej pisza moze
            byc uzywana dla niemowlat.a tak z drugiej strony to za venezie zaplace 1000 zl
            a za sama gondole np do pliko p3 musze dac 800 zl.co ja mam zrobic
            • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 07.02.06, 11:13
              a nie myslalaś o uzywanej?ja przeciwna jestem nawet takiej nakladce na
              spacerówke ale jesli już chcesz koniecznie to lepiej gondolka na wózek niz w
              samej spacerówce.ja chyba bym kupila uzywaną,na allegro nawet ostatnio widzialam
              aukcja.onet.pl/show_item.php?item=84734542
              ja sama sprzedaję wlasnei atlantico na allegro w tym samym kolorze malinowo bezowym

aukcja.onet.pl/show_item.php?item=85488425
              jednak ja bym kupila chyba standardowy głeboki wózek na kilka miesiecy a potem
              jakąs porządną spacerówke,dziecku najwygodniej w takim wózku,nie ma się co
              oszukiwać,pewnie ze sa takie mamy c wozą dzieci w samych fotelikach ale nie ma
              się co do nich porownywac chyba
              • ela-e22 Re: pliko p3 czy loola? 07.02.06, 12:00
                Nie polecam spacerówki dla maleńkiego dziecka. Mi też się wydawało , że
                wystarczy( rodziłam w czerwcu) i kupiłam samą spacerówkę Bebecar M-City, po 3
                tygodniach dokupiłam gondolę, a po 3 miesiącach sprzedałm cały wózek. Miałam
                wrażenie ,że przy kolejnym podjeździe np. pod burtnik mały mi się z wózka
                wysunie. Napatrzyłam się na mamy wożące maleństwa w spacerówkach, u nas przede
                wszystkim w Graco , ale też w parasolkach i myślałam, że tak będzie dobrze.
                Słusznie Ci podpowiadają zakup choćby używanego wózka głębokiego , a dopiero
                później kupienie pożądnej spacerówki.Maluszek musi mieć wygodnie, przytulnie i
                bez wstrząsów żeby spacery były przyjemnością.
                • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 07.02.06, 12:06
                  dokladnie,moje atlantico niby też nawet dla noworodków przeznaczone,w zyciu bym
                  nie włozyla tam takiego malucha mimo ze wózek fantastyczny,do pliko
                  przymierzalismy się jak Misio mial 7 mies ale stwierdzilismy ze w atlantico
                  bdzieu wygodniej,pliko wydaje mi się sensowny najbarziej dla przynajmniej
                  rocznego dziecka,nie wczesniej,dlatego kupilam atlantico i dopiero teraz gdy
                  Misiek ma 1,5 roku chce pliko
                • iwek33 Re: pliko p3 czy loola? 07.02.06, 12:10
                  W 100% zgadzam się z wypowiedziami poprzedniczek, mam dwójkę dzieci i woziłam
                  je w normalnej tradycyjnej gondoli przez 8 miesięcy każdego ( i wcale nie
                  takiej na paskach, całkiem miękkiej tylko takiej z amortyzatorami, ale dużymi
                  kołami), choć jeden rodził się zimą, a drugi latem. Raz tylko (mając spacerówkę
                  po starszym synku) wybrałam się na spacerek z drugim synkiem właśnie ową
                  spacerówką gdy miał chyba 2 miesiące i dokładnie tak jak pisze poprzedniczka:
                  myślałam , ze mi synek wyleci na każdym podjeździe i krawężniku, nie mówiąc o
                  wstrząsach. Używaną gondolkę można kupić już za 100, 150 zl , a to wogóle nie
                  zniszczone wózeczki, bo dzieci jeżdża nimi kilka miesięcy. Moja gondola jest
                  jak nowa, choć wywoziłam dwójkę. Wszystko się ślicznie pierze i jest super. Jak
                  planujesz więcej dzieci, kup gondolkę, będziesz miała jak znalazł, a potem
                  zaszalej i kup świetną spacerówkę!
            • berenika-27 Re: pliko p3 czy loola? 07.02.06, 21:39
              Mnie też się tak wydawało, że jak urodzę w czerwcu to głęboki wózek mi nie
              potrzebny. I niestety woziłam synka PP venezią. KOSZMAR!!! Małe koła, zaro
              amortyzacji, dziecko podskakiwało na byle nierównościach. Po miesiącu kupiłam
              nowy wózek. Niestety też zły(graco). Moje dziecko mimo że ma 8 miesięcy to
              nadal przesypia całe spacery i gdybym miała gondolę to pewnie byśmy jej jeszcze
              długo używali. A jeśli chce się oszczędzać na wózku to lepiej kupić używany
              dobrej firmy.
              Pozdrawiam
    • gosia.mama.wojtusia jaki kolor 07.02.06, 12:09
      pliko w kolorze mint czy toffee?
      • iwek33 Re: jaki kolor 07.02.06, 12:12
        Gosiu: widzę, ze wahasz się co do koloru: ja wybrałabym tofee ( cieplejszy ten
        kolorek, mniej brudzacy i "smaczny".
        • gosia.mama.wojtusia Re: jaki kolor 07.02.06, 12:17
          mi się podobał mint bo taki oryginalny ale boje się ze ta budka zaraz czarna
          bedzie,i ten toffee tez jakis taki cieplejszy się wydaje,ja kocham
          brazy:"))))))))dzieki za rade
          • cortinka Re: jaki kolor 07.02.06, 21:52
            Oba ładne, ale też wybrałabym toffee - bardziej praktyczny smile
            • apsik10 Re: jaki kolor 07.02.06, 21:57
              Widzialam oba kolory, wybralabym toffee.
              • aaniagdynia Re: jaki kolor 07.02.06, 22:52
                a ten bluvela jak się prezentuje "na żywo"?
                • gosia.mama.wojtusia dzięki dziewczyny,kupie toffee 08.02.06, 08:16
                  • izex Re: kolor cherry cola 08.02.06, 10:59
                    czy kolor cherry cola (gondola na aukcji w onet) to ten sam kolor co w katalogu
                    rubino.bo jak mam kupic gondole cherry cola to spacerowke tez bym chciala w tym
                    kolorze a powiem szczerze ze tego koloru nie ma w nowym katalogu pp.z krorego
                    roku jest ta gondola?
                    • gosia.mama.wojtusia Re: kolor cherry cola 08.02.06, 11:43
                      rubino to inny kolor,cherry cola jest zeszłoroczny,już go nigdzie nie
                      kupisz,chociaz tym bym się nie przejmowała bo jak załozysz na wózek gondolkę to
                      i tak nie bedzie widac spodu wózka,że jest w innym kolorku
                      • ptyss Re: kolor cherry cola 08.02.06, 13:09
                        hej mamo wojtusia!
                        wczytalam sie w ww. watek i spytam, czy dla rocznego dzieciatka lepiej mi kupic
                        pp atlantico(licze na twoje i obserwuje jak cena rosnie...) czy moze tak jak ty
                        pp Plico? jestes biegla w obu typach podpowiedz cos.. moze zadzwonie pogadac o
                        obu? niezdecydowana mama "ptysia"
                        • gosia.mama.wojtusia Re: kolor cherry cola 08.02.06, 14:22
                          odpowiedzialam juz na ggsmile
                          • izex Re:pack p3 08.02.06, 14:56
                            a czym sie rozni pack p3 od pliko p3.i co muslicie czy ten byl by lepszy dla
                            niemowlaka niz venezia
                            • inches Re:pack p3 08.02.06, 19:49
                              Plico pack ma mini gondolkę,którą montuje się na spacerówce, dodatkowo w
                              komlecie jest fotelik Pimo Viaggo oraz torba. Rodzice sprezentowali taki wózek,
                              ale muszę przyznać, że ta mini gondolka jest mała. Kiedy dowiedziała się, że
                              mój synek urodzi się powyżej 4 kg, to długo w niej nie pojeździ.
                              Dokupiłam wiec polski wózek (Deltim Gugu Fox) z dużą gondolą.
                              Natomiast Pliko P3 ma gondolę Nevetta, którą również montuje się na spacerówce.
                              W komplecie nie ma fotelika i torby.
                              Przesyłam Ci linki to sama oceń.
                              familyshop.com.pl/TOWARY/PegPerego/Pliko_Pack.html
                              familyshop.com.pl/TOWARY/PegPerego/PlikoNavetta.html
    • gosia.mama.wojtusia który kolor raz jeszcze 10.02.06, 10:05
      ale ja maruda jestemsmile)))pomózcie jeszcze raz wybrac,zastanawiam się czy kupic
      toffee czy black sable?
      img151.imageshack.us/img151/4357/albeebaby1858613109533aa.gif
      img148.imageshack.us/img148/4792/plikotoffeelogo6fq.jpg
      • izex Re: który kolor raz jeszcze 10.02.06, 11:17
        mnie sie podoba black sable.dowiedz sie najpierw w sklepie czy tam gdzie chcesz
        kupic wozik czy sa takie kolory na stanie.ja dlugo myslalam nad wozikiem i gdy
        sie juz zdecydowalam na pp pack p3 w kolorze hip hop to sie okazalo ze ten
        kolor juz sie skonczyl bo to z zeszlego roku to zdecydowalam sie na rubino to
        sie okazalo ze ten kolor jeszcze nie jest importowany do polski i niewiadomo
        czy bedzie. i znowu jestem w kropce.
        • sasza71 Re: który kolor raz jeszcze 10.02.06, 13:00
          ja chce sciagnac z ebaya wlasnie ppp3 black sable
        • mirka69 Re: który kolor raz jeszcze 10.02.06, 13:05
          z tego co ja wiem to Pack P3 w kolorze hip hop jest jeszcze osiągalny.Pozostałe
          nowe kolory mają się pojawić w połowie marca
          • gosia.mama.wojtusia kiedy dokladnie nowe kolorki 10.02.06, 13:22
            oooo,nowe kolorki beda?
            w polowie marca mówisz?czy juz gdzieś mozna zobaczyc,kurcze gdyby jakies fajne
            byly to wstrzymalabym się jeszcze ze sprzedaza atlantusia i zaczekala na nową
            kolorystykę
            • mirka69 Re: kiedy dokladnie nowe kolorki 10.02.06, 15:03
              chcesz sprzedać atlantico dla Pack'a P3? Pack P3 to ten zestawik z małą
              gondolką i fotelikiem,pewnie masz już starsze dziecko skoro jeżdzisz
              atlantico.A kolorki będą jak w P3-bluvela,toffee,rubino i anice
              • izex Re: kiedy dokladnie nowe kolorki 10.02.06, 16:51
                no i jeszcze rose mint malibu pepita ambra.
                ja wlasnie wrocilam ze sklepu i kupilam pp at-4 anice drogi ale rarombiasty, i
                mysle ze te kola to lepiej sie sprawdza niz te male
                • mirka69 Re: kiedy dokladnie nowe kolorki 10.02.06, 17:01
                  tych kolorków na Packu nie ma (patrząc w katalogu).Ja też jestem zdecydowana na
                  AT4 w kolorze anice,ale z navettką.Trochę jeszcze poczekam,mam termin na połowę
                  lipca.Ponoć ten wózio idzie jak czołg,jest wielki (to mi sie podoba)i wszedzie
                  wjedzie.Podziel się proszę własną opinią po pierwszych spacerkach
                  • gosia.mama.wojtusia Re: kiedy dokladnie nowe kolorki 10.02.06, 20:15
                    Mirko,ja chcę kupić pliko p3 classico
    • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 11.02.06, 00:04
      dzięki za pomoc dziewczyny,własnie zamówilam pliko w kolorku toffee
    • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 16.02.06, 21:48
      no i przyszedl do mnie pliko
      suepr wozeczek ale tymbarzdiej utwierdzilam się ze nigdy w zyciu dla 6
      miesieczniaka,jezu jaki ten wózek jest malenki,w porównaniu do atlantusia to mikrus
      • aaniagdynia Re: pliko p3 czy loola? 16.02.06, 22:12
        A jaki masz kolorek i jak wygląda?
        • gosia.mama.wojtusia Re: pliko p3 czy loola? 16.02.06, 22:39
          toffee-ładny kolorek
          • gosia.mama.wojtusia pytanie o pliko 27.02.06, 14:59
            no i mam wózek ,jestem po spacerku i mam pytanko: czy u was też tak dygoczą te
            rączki na boki?jak szłam dziś po kostce to miałam wrazenie ze wózek zaraz się
            rozlecismile)))))))))))))chyba niepredko się przyzwyczaję,atlantico to był wypas w
            porównaniu do tego pliko
    • gosia.mama.wojtusia bardzo prosze napiszcie co z tymi raczkami pliko 28.02.06, 11:01
      • joana12 Re: bardzo prosze napiszcie co z tymi raczkami pl 28.02.06, 12:26
        Witaj! Nie mam co prawda Pliko z obecnej kolekcji, ale ten który uzywałam przez
        ostatnie 3 lata miał dokładnie ten sam problem z rączkami - ruszały się w
        mocowaniach. Mimo to wózek w/g mnie jest doskonały. Przetrwał podróże po plaży,
        lasach z wybojami, oraz po zaśnieżonych stokach. Jak dla mnie rewelacja.
        • iwek33 Re: bardzo prosze napiszcie co z tymi raczkami pl 28.02.06, 15:52
          Gosiu, jak masz czas to przejrzyj forum, z tego co pamiętam więcej mam pisało o
          klekoczacych rączkach, jedne mamy bardzo chwaliły Pliko (pomimo klekotania)
          inne zwracały właśnie na to uwagę i przeszkadzało im to "poluzowanie". Te wózki
          chyba tak już mają. ( Osobiście jak szukałam idealnej parasolki dla 9 mies.
          synka to oglądałam Pliko i Inglesinę i wybrałam tę drugą. Wygrały rewelacyjne,
          miękkie amortyzatory, u nas nic nie klekotało bo miałam Maxa -z jedną pełną
          rączką).
          • 385dan Re: bardzo prosze napiszcie co z tymi raczkami pl 21.03.06, 19:17
            Pytanie do gosi.mamy.wojtusia, czy kupilas wozek przez ebay a jesli tak to ile cie to w sumie kosztowało

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka