Dodaj do ulubionych

zakup wózka

23.01.06, 09:46
Hej dziewczyny!
Jestem ciekawa, kiedy kupujecie wszystkie rzeczy dla dzidzi tzn. wózek,
łóżeczko, ubranka itd. Słyszałam, że nie powinno się tego wszystkiego kupować
przed porodem. A jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • maretina Re: zakup wózka 23.01.06, 09:51
      betsi80 napisała:

> Hej dziewczyny!
      > Jestem ciekawa, kiedy kupujecie wszystkie rzeczy dla dzidzi tzn. wózek,
      > łóżeczko, ubranka itd. Słyszałam, że nie powinno się tego wszystkiego kupować
      > przed porodem. A jakie jest wasze zdanie na ten temat?
      > Pozdrawiam
      a mozesz powiedziec jak z noworodkiem to wszystko kupic?
      • niuniak1 Re: zakup wózka 23.01.06, 09:55
        a raczej w co tego noworadoak ubrac w czym przyniesc do domu i na czym polozy i
        jak pielegnowac
        oczywiscie zabobony sa rozne ale bez przegiec, potem bedziesz latala na zbity
        leb i kupiala wszystko na chybcika?? no nie sadze zeby to byl dobry pomysl.
        No chyba ze wsztstko ci jedno co kupisz i wyslesz po to meza, ale ja bym nie
        ryzykowala wink nie obrazajac zadengo meze przy tym wink
        • rasbery24 Re: zakup wózka 23.01.06, 12:14
          Czesc Dziewczyny!Jestem w 27 tyg.Do porodu mam jeszcze troche czasu bynajmniej
          nie odmowie sobie przyjemnosci kupowania wyprawki dla mojego maluszka. i mam
          gdzies teksty ze to nieszczescie przynosi.Fakt,ze rodzina i znajomi
          przynoszapo po porodzie mase prezentow, jednak az tak na nich liczyc nie
          powinysmy my.Zreszta lażenie po sklepach z dziecieca odzieża to sama
          slodycz ../pozdrawiam
      • cela1 Re: zakup wózka 05.02.06, 16:38
    • zolza78 Re: zakup wózka 23.01.06, 09:54
      a kiedy niby to wszystko kupić? po porodzie?
      daj spokój, zabobony jakieś.
    • joanna29 Re: zakup wózka 23.01.06, 09:59
      Mimo że termin mam na koniec kwietnia to ubranka mam już, dokupie tylko jak mi
      coś ładnego w oko wpadnie.
      Co do wózka własnie znalazłam w bardzo atrakcjnej cenie i nie wiem cz już nei
      kupie, po co mam później przepłacać.
      To samo zrobei z reszą rzeczy, jak znajde coś co mi się bardzo spodoba i w
      atrakcjnej cenie to kupije.
      Nie mam zamaru brać później tego co bedzie i drogo tylko dlatego ze brak mi
      czasu na wybór.
    • malinka255 Re: zakup wózka 23.01.06, 10:10
      powinno-nie powinno...każdy robi jak chce; ja miałam ubranka szybko kupione, a
      wózek 7 tyg. przed porodem.
      malinka
    • maga202 Re: zakup wózka 23.01.06, 10:29
      Ja jestem z tych co przed porodem mają wszystko zapiętę na oststni guzik. Przywiązuję ogromną wagę do tego jaką wyprawkę będzie miało moje dziecko. Ale są takie co przed porodem kupują tylko kosmetyki i parę ubranek do szpitala (np. siostra mojego męża) nie wiem jak ona to potem kupowała. Ja nigdy w życiu nie wysłałabym osób trzecich po takie zakupy, sama muszę wszystkiego dopilnowac.
      Takie zakupy to dla mnie ogromna przyjemnośc nie wyobrażam sobie abym miała jej sobie odmówi przez głupie zabobony.
      Pozdrawiam Magda
    • marksiatko Re: zakup wózka 23.01.06, 10:59
      ja miałam zamiar wszystko kupić w zeszłą sobotę ale w piątek okazało się, że
      następne 2,5 miesiąca będę musiała kategorycznie leżeć w łoźku (mam nadzieje,
      że 2,5 miesiąca, bo mam zagrożoną ciąże i mogę zacząć rodzić w sumie w każdej
      chwili). Tak więc... sama widzisz, że nie warto czekać na ostatni moment. Teraz
      mogę jedynie wybrać coś z katalogów a mój facet musi pojechać i sam wszystko
      kupić. Nie zdążyłam kupić nawet 1 pieluchy tetrowej, nie mam dosłownie
      nic!! ... no ale i tak czasem bywasad
      • kadewu1 Re: zakup wózka 23.01.06, 11:35
        Każdy robi, co chce. Pomyśl tylko, skąd wziąć taką kasę naraz - to przecież
        kilka tysięcy złotych. W co ubrać dziecko po urodzeniu? Szpitale najczęściej
        wymagają wyprawki.
        POzdrawiam,
        Ka
        • smutna_ja Re: zakup wózka 25.01.06, 23:24
          Kilka tysięcy złotych??? Bez przesady chyba...
          • kadewu1 Re: zakup wózka 28.01.06, 17:24
            Gdzie ta przesada? Jakoś wszystkie tu reklamujecie zagraniczne wózki - włoskie,
            francuskie cudeńka. Wybralam się do sklepu i żaden z nich nie kosztuje mniej
            niż 2000 PLN. Przesadzam? Czyżby?
            Osobiście kupiłam wszystko polskie, oprócz rzeczy, ktore dostałam od znajomych.
            Sumując te wydatki - dobijam do 1500 PLN.
            Ka
    • simonkapl Re: zakup wózka 23.01.06, 11:39
      My juz wozek mamy w domu, bo kupili nam go rodzice, kiedy przyjechalismy do
      nich na swieta. Lozeczko kupuje tesciowa, mysle ze juz niedlugo.Poza tym
      pokupilam sobie wiekszosc rzeczy w Polsce, keidy bylam na swieta, wiec
      wlasciwie wiekszosc rzeczy mam.Pozdrawiam
    • ahima Re: zakup wózka 23.01.06, 11:46
      Pomijając zabobony, w które nie wierzę... to ile przyjemności jest we wspólnych
      zakupach dla dzidziusia. WYberanie łóżeczka, pościeli, fotelika, wózka (nawet
      jak kupują nam go Rodzice) i wszystkiego po kolei daje tyle satysfakcji, że nie
      oddałabym tego nikomu!!!
      Miłych zakupów dla wszystkich, którzy już zaczęli smile
    • nikusia79 Re: zakup wózka 23.01.06, 11:49
      Zabobony wink
      To tak jakby nie kupować ubranek 62 cm, bo.....
      Ja mam termin na 2 kwietnia. Mamy prawie wszystko już kupione. Większość
      ubranek dostałam po siostrzeńcu, ale kupowanie chociaż kilku nowych sprawia mi
      ogromną przyjemność. Kupując wszystko powolutku już zaoszczędziliśmy sporo
      pieniędzy korzystając z różnych promocjismile
      Mamy wózek, fotelik z autobaza, łózeczko, posciel... jeszcze zostały do
      kupienia pieluszki jednorazowe, wanienka, kosmetyki, przewijak... Na początek
      marca chce juz mieć wszystkie ubranka, pościele itp wyprane, wyprasowane,
      gotowe. Firanki misiowe tez już kupiliśmy, ale zawiesimy w połowie marca. Już
      teraz szybko się męczę, a co dopiero biegać po sklepach pod koniec 9 tego
      miesiąca? A jesli maleństwo pospieszy sie i pojawi się u nas w marcu? Nie chce
      zostawiać tego wszystkiego na głowie rodziny. Wiadomo, zawsze mogłabym poprosić
      mamę, żeby wszystko uprała, wyprasowała, jak będe w szpitalu, bo wolałabym,
      żeby w tym czasie mąż był przy mnie/przy nas, a nie biegał po sklepach.
      • simonkapl Re: zakup wózka 23.01.06, 11:56
        Fakt, ze to jest ogromna przyjemnosc, takie zakupy dla dziecka.Ja sobie juz
        oporalam, poprasowalam, ulozylam, te, co sa na potem czekaja w
        kartonach.Brakuje mi koszuli do spzitala dla mnie i pieluszek.A propos, czy
        pieluszki od 4-8 kg bede za duze na poczatek?Pozdrawiam
        • owianka Re: zakup wózka 23.01.06, 12:03
          Tu na forum większość dziewczyn poleca na początek kupić opakowanie Pampers
          Newborn, to są chyba takie z wycięciem na pępek. Ja takie kupię.
          • simonkapl Re: zakup wózka 23.01.06, 12:04
            Dziekuje.
    • edyta699 Re: zakup wózka 23.01.06, 11:58
      Cześć dziewczyny. Możecie mi napisać w jakich cenach można kupić wózek??
      Kupujecie 2 w 1, czy osobno gondole i spacerówkę?.
      • mfka Re: zakup wózka 23.01.06, 12:02
        Cenowa rozpiętość wózka jest ogromna, począwszy od kilkuset złotych do niemal
        kilku tysięcy... Ja zdecydowalam się na wózek 3w1 za ok 3 tys. zł. To wszystko
        zależy od Twoich możliwości finansowych i tego, czego oczekujesz od wózka.
        • malinka285 Re: zakup wózka 06.02.06, 11:07
          jezeli można wiedziec na jaki wozek sie zdecydowalaś. my myslimy o Mutsy Urban
          rider kosztuje okolo 2500 zl. kupia go rodzice albo tesciowie.
      • simonkapl Re: zakup wózka 23.01.06, 12:03
        My wybralismy wozek 2w1,polskiej firmy wozkoland z Czestochowy, za niecale 700
        zl.Pozdrawiam
      • nikusia79 Re: zakup wózka 23.01.06, 12:05
        My kupiliśmy zestaw - stelaż na pompowanych kołach z gondolą, do tego jest
        spacerówka. Prawdopodobnie po roczku kupimy również lekka spacerówkę,
        może "parasolkę" A ceny są różne - od 500 zł za nowy wózek uniwersalny do 3000,
        a moze i wiecej.Wszystko zależy od firmy, wykonania, funkcji. Zawsze można też
        wybrać opcje wózek z komisu, który kupisz za nawet mniej niz połowe ceny
        nowegosmile
      • kropka1005 Re:do edyta 669 23.01.06, 13:18
        ja kupuje wózek max do 800zł widzaiłam na allegro fajne firmy tako
        www.allegro.pl/show_item.php?item=81254586 ten akurat kosztuje prawie
        900 ale ja jestem zdecydowana na tańszy identyczny moze tylko mam mniej najerów
        typu niechromowany podnózek.ale uważam ze naprawde jak na tą cene to są fajowe.
        a co do przesądów, u mnie w domu babcia i mama strasznie krzywo na mnie patrza
        bo rodze w m,aju a juz z allegoro łóżeczko kupiłamsmile
      • marabr Re: allegro 05.02.06, 19:42
        Witam! JA wózek zamówiłam na allegro.Spacerówka z okryciem.W sumie naprawdę fajny bo raczej nie wypada ostrzej.I chyba was zadziwię ale z wysyłką kosztuje 240 zl i wcale nie żałuję.Ciuszki też kupowałam na allegro z wyprzedajęcych się sklepów można wszystko kupić za groszę.I jeszcze jeśli chodzi o ciuszki to część kupiłam w szmateksach,część dostałąm.
        Pozdrowienia
    • deotyma11 link do forum "wózki dziecięce" 23.01.06, 13:10
      Znajdziecie tu dużo ciekawych opinii o różnych wózkach, zarówno od mam, które
      poszukują, jak i użytkują wózki:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
      Polecam też wątek gdzie wymienieni są producenci i dystrybutorzy wózków w
      Polsce (tych drogich i tych tańszych):
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=33860232&v=2&s=0
      Miłej lektury
    • scarletta84 Re: zakup wózka 25.01.06, 23:51
      betsi80, wyglada to tak:
      1. wiekszosc producentow lozeczek dzieciecych zaleca skrecic je i postawic w pokoju dziecinnym na
      miesiac przed porodem by drewno zdazylo sie "przewietrzyc". ja mam np lozko sosnowe lakierowane i
      po wyjeciu z pudelka mialo fakycznie ten specyficzny fabryczny zapach. nie jest on najprzyjemniejszy
      wiec lepiej go oszczedzic dziecku.
      2. majac malego ssaka juz po porodzie najzwyczajnie nie dasz rady wszystkiego kupic, bo i tak ledwie
      bedziesz wyrabiac sie z czasem przy nowych obowiazkach.
      3. wszystkie rzeczy jakie zakladasz dziecku musza zostac wczesniej wyprane i uprasowane celem
      dezynfekcji. to bardzo wazne i kazda polozna w szkole rodzenia to podkreslala.
      4. ze szpitala musisz dziecko w czyms przywiezc do domu. jesli masz samochod to musisz miec
      fotelik. wiec nie ma bata, konieczny zakup na miesiac przed porodem. zreszta miesiac to taki
      bezpieczny margines.
      5. ja za nic na swiecie nie obarczalabym swoimi obowiazkami osob trzecich - a do takich obowiazkow
      nalezy przeciez przygotowanie wszystkiego co niezbedne dla dziecka. zreszta i tak musisz zabrac do
      szpitala ubranka i kosmetyki dla dziecka bo wymaga tego szpital.
      6. zabobony to bzdura. dzis wiekszosc powiklan czy trudnosci mozna szybko wylapac jeszcze przed
      porodem u dobrego lekarza, wiec szczescie badz pech niewiele maja juz tu znaczenia... skoro wiesz ze
      dziecko rozwija sie prawidlowo to przepraszam dlaczego masz wszystko odkladac na pozniej????? nie
      kumam...

mi zostal miesiac do porodu. mam generalnie juz wszystko przygotowane. ubranka kupione, wyprane i
      uprasowane. lozeczko od 2 tygodni sie wietrzy. wozek odbieram w sobote, razem z niania
      elektroniczna, przewijakiem i jakimis drobiazgami. kosmetyki kupione i pochowane w odpowiednich
      szufladkach. pieluszki tetrowe/flanelowe zlozone w kosteczke. plecaczek z rzeczami niuni do szpitala
      wlasnie skonczylam upychac. to samo torba dla mnie. wanienka i komoda juz byly przymierzane w
      lazience - jak bedzie mi wygodniej zajmowac sie mala. dzieki temu wszystkiemu jestem spokojna i
      wyluzowana przed porodem. wiem ze wlozylam duzo staran by wszystko bylo zapiete na ostatni guzik i
      bym nikomu nie musiala zawracac glowy. jak po porodzie dostane prezenty dla malej to sie wcale nie
      obraze bo kupilam podstawowa ilosc wszystkiego, a nadmiar wcale nie zaszkodzi w przypadku dziecka,
      ktore sika, pluje badz ulewa i trzeba je przebierac 50 razy dziennie. jak ktos ma zyczenie sie meczyc i
      stresowac po porodzie z dzieckiem pod pacha - prosze bardzo. ja wole sie przygotowac i miec
      wszystko pod reka w domciu.
    • tasia83 Re: zakup wózka 28.01.06, 15:12
      Jestem w 33 tyg ciąży i też uważam że warto zrobić zakupy przed porodem. Po
      pierwsze to naprawdę przyjemna rzecz wybierać cie malutkie ciuszki i inne
      akcesoria a po drugie po porodzie to dziecko będzie najważniejsze i ani na
      chwile nie bedziecie mogły się z nim rozstać. Pozdrawiam. Kasia
    • laurka112 Re: zakup wózka 28.01.06, 15:46
      Przede mną 70 dni i jutro wyruszam po większość ciuszków, kosmetyków, itp. Też
      miałam wątpliwości, ale nie wytrzymam więcej, a poza tym nie będę się
      negatywnie nakręcać.Pod koniec tygodnia dokupię wózek i łóżeczko. Tak samo jak
      reszta mam (poniżej) uważam, że pózniej może być za pózno, albo nie będę w
      stanie się sprawnie i szybko poruszać, a raczej nie zlecę tego rodzinie,heh.
      Pozdro!!
    • mariejo Re: zakup wózka 28.01.06, 16:39
      Zakupy rozpoczelam od wozka 18tc + 4dni a potem cala reszta. Na poczatek dobre
      sa pampers albo fixies z wycieciem na pepek 3-6 kg
    • simonkapl Re: zakup wózka 28.01.06, 19:14
      Ja wszystko kupuje wczesniej: raz,ze wole byc zabezpieczona zawczasu ( taki mam
      charakter), po drugie lubie sama wybierac rzeczy, po trzecie nie lubie
      niemilych niespodzianek.Po porodzie i tak jest wiele rzeczy, o ktorych trzeba
      pamietac.
      Ale dzis bylam w supermarkecie, promocje na dziale niemowle.Widzialam pare z
      niemowlaczkiem w nosidelku, ktora wybierala wozek.Wsadzali malenstwo do wozkow,
      mierzyli, ogladali.Troche mnie to rozsmieszylo, ale czemu nie?smile)Pozdrawiam
    • simonkapl Re: zakup wózka 28.01.06, 19:16
      Jeszcze cos mi sie przypomnialo.W sklepie gdzie bralismy lozeczko i przewijak
      oraz posciel, kazdy artykul nalezy zamowic i czekac na niego kolo 2
      miesiecy.Warto wiec sie dowiedziec, jak cos bedziecie mieli na oku, czy trzeba
      czekac czy mozna kupic na miejscu.Zeby potem nie bylo problemu.
      • izex Re: zakup wózka 28.01.06, 19:40
        jak tylko sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to co miesiac po wyplacie cos
        kupowalam.jest to niesamowita przyjemnosc i w zabobony nie wierze.jak by mi
        przyszlo wytadc w jednym czasie tyle kasy to cienko bym piszczala a tak
        wszystko mam rozlozone.jestem w 30tc i brakuje mi kosmetykow i wozka.ale zaraz
        po wyplacie wyruszam.pierwsze dziecko urodzilam miesiac przed terminem i dobrze
        ze wtedy tez wszystko juz mialam.tego nigdy nie mozecie byc pewne czy aby
        maluszek sie nie pospieszy.pozdrawiam i milych zakupow.a jeszcze jedno polecam
        wozek peg-perego venezja i kupcie tylko spacerowke to wystarcz dla niemowlaka
        do tego becik i macie wozik za pol ceny.
    • patti84 Re: zakup wózka 28.01.06, 22:54
      ja dokupowalam wszystko w czasie ciazy. jak cos mi wpadlo w oko to kupowalam,
      lozeczko kupilam jakies 1,5 m-ca wczeniej, wozka dlugo szukalam, ale 3 tyg.
      przed terminem mialam, teraz wystarczy mi tylko czekac, ale mam juz
      wszystko(procz szczotki do wlosow) nawet pampersy juz kupilismy na jakis czas,
      zeby wszystkiego pozniej nie zalatwiac. nie chcemy sie sie niepotrzebnie pozniej
      stresowac bieganiem po sklepach. pozdrawiam i nie wierz w zabobony, nie ma sensu.
    • betka_1713 Re: zakup wózka 29.01.06, 12:06
      w pierwszej ciąży też dałam się przekonac żeby nic nie kupowac wcześniej jak
      wrócilam ze szpitala było łożeczko i ubranka ktore wcale mi się nie podo bały
      ciągle czegoś brakowało i mąż ganiał codziennie do sklepu.W drugiej ciąży już
      nie byłam taka głupia i sama przygotowałam wyprawkę i 4m-ce wcześniej kupiłam
      wózek.Teraz kompletuje trzecią wyprawkę razem z córeczkami właśnie zamowiłam
      wózek a termin mam na kwiecień.
    • marabr Re: zakup wózka 05.02.06, 19:44
      Na prawdę warto zajrzeć na allegro.
    • scarlett74 Re: zakup wózka 06.02.06, 19:05
      A kiedy dziewczyno chcesz to wszystko kupić?Wyślesz tatusia z listą do sklepu i
      niech się biedak męczy przy wyborze kaftaników?
    • bamboo Re: zakup wózka 07.02.06, 06:57
      hej brzuchatki,
      ja z tych, które dużo wcześniej zaczynają kupować... W ten sposób każdy zakup
      można dokładnie przemyśleć, no i mniejsze obciążenie dla kieszeni... smile
      pozdrowionka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka