Dodaj do ulubionych

pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla

31.01.06, 12:18
czy ktoras z emam moze uzywala pieluch lub chusteczek nawilzonych lub innych
kosmetykow firmy Cien z Lidla??? mi samej kosmetyki firmy cien sluza bardzo i
z tego co wiem to dobra marka, ale jak to wygla da z peiluchami itp? mam
termin na marzec i chcialabym powoli kupowac kosmetyki i zapas peiluch ale nie
wiem jakie(na pampersy raczej mnie nie stac)a wiem ze nie wolno wprowadzac
kilka marek bo to szkodzi skorce na pupie... moze jakas mama ktora miala ptaki
sam problem i jakos go rozwiazala by pomogla rada...
Obserwuj wątek
    • babsee Re: pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla 31.01.06, 12:21
      Bardzo polecam te pieluszki.Chusteczek nie uzywalam.Ja kupuje je juz od paru
      mieisecy do żłobka- w domu sa Huggiesy.Ostatnio moja siostra też zaczęła je
      kupowac zamiast Pampersów.I też zadowolona.Maja system super flex,nie są
      ceratowe( jak wiekszość tańszych pieluch).naprawde ok.
    • lodziasta Re: pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla 31.01.06, 12:29
      Uzywwalam i chusteczek i pieluch. Chusteczki sa super - wilgotne i miekkie, tylko nie sa zbyt dobrze pooddzielane. Pieluchy tej firmy sa tez fajne. Troszke mniej szerokie od rossmanowych. UWazaj tylko z rozmiarowka, bo jest ona zanizona. Zadeen z produktow tej firmy nie uczulil Mlodego.

Pozdrawiamsmile
      • hania_szala Re: pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla 31.01.06, 12:33
        dzieki...
        czyli wypadaja mniejsze niz jest napisane czy wieksze niz napisane???
        na poczatek kupie takie 3-... takie chyba sa najniejsze prawda?
        • magkan Re: pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla 31.01.06, 12:38
          nie rób duzego zapasu bo może sie okazać że dziecko będzie uczulone na te albo
          inne pieluchy.
          • hania_szala Re: pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla 31.01.06, 12:42
            a np ok 30 szt pieluch i dwie paczki chusteczek to duzy zapas? chyba nie... nie
            wiem, jestem przerazona najbardziej tymi rzeczami ktore trzeba kupic, chyba
            nawet bardziej niz porodem...
            • babsee Re: pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla 31.01.06, 13:00
              No nie.30 pieluch przy noworodku to Ci może pójści w 3 dni.To niewiele
              pieluch.Mowa tylko o tym,zebys ni kupowała np.2 Jumbo paczek Pampersa( w sumie
              160 pieluch) bo moze być uczulona.Ja sie tak skusilam i w 8 mies ciązy kupilam
              2 paczki New Born Pampersa bo byly w promocji- Jagusia sie uczulila na nie juz
              w 3 dobie życia...Dobrze ze siotra odkupila.
        • lodziasta Re: pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla 31.01.06, 13:13
          Sa nieco mniejsze niz wynikaloby to z opisu na opakowaniu. A pieluchy pakowane w mniejsze paczki sa ceratkowe. Te, ktrych uzywamy to sa tylko w 3 rozmiarach, najmniejsze w zielonym opakowaniu sa w rozmiarze 4-9 kg. Jezeli Twoje dziecko bedzie malutkie, to na poczatek moga byc nieco za duze.
          • hania_szala Re: pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla 31.01.06, 13:50
            widzialam takie opakowania po 12 czy 16 sztuk.. to sa ceratkowe? to mam kupowac
            jakies wieksze opakowaia bo pieluchy w nich sa lepsze? moge wyjsc na idiotke ale
            dla mnie to czarna magia jest narazie...kurcze to oni nie pakuja tych samych
            pieluch tylko w rozne opakowania-mniejsze i wieksze? maly ma ponad 2 kg juz a
            jestem 34 tc wiec chyba te od 4 kilo beda ok...
            • lodziasta Re: pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla 31.01.06, 14:10
              Jak pierwszy raz kupowałam w Lidlu pieluchy to wzięłam 1 dużą paczkę (56 sztuk, zielone opakowanie) i te były OK, podobne do pampersów, ale wzięłam też 2 mniejsze (po około 20 sztuk), nie pamiętam jak wyglądały, ale one były ceratkowe. Ceratkowe pieluchy też się przydają, ale dziecku nie jest w nich tak wygodnie, bo prawie nie przepuszczają powietrza.
              • hania_szala dzieki 31.01.06, 14:38
                dzieki za pomoc... dzisaj akurat ide do lidla to zobacze jak to wszystko wyglada...
                pozdrawiam.
                • ciapek7 polecam produkty lidla 31.01.06, 14:42
                  zarówno chusteczki cien jak i frotto, dobrze nawilżone, szkoda kasy na pampersy
    • j04nn4 Re: pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla 31.01.06, 14:41
      ja stosuje tylko te pieluszki rewelacja zero przecieków polecam
      • efka30 Re: a jaka jest cena tych pieluch?? 31.01.06, 19:33
        i ile sztuk w opakowaniu 4-9kg ? Używam Rossmana 4-9k sa niezłe, ale jak tak
        zachwalacie to może spróbuję? smile)
        • mycha231 Re: a jaka jest cena tych pieluch?? 31.01.06, 19:57
          Niestety moja córka jest uczulona na te pieluchy.Po pierwszym opakowaniu było
          ok ale przy drugim masakryczne odparzenia.Musieliśmy wrócić do pampersów
          (Hagisów też nie toleruje).Myśle że musisz poprostu sprubować jak twoje dziecko
          na nie zareaguje.
        • hania_szala ceny:... 01.02.06, 07:49
          bylam wczoraj w lidlu i jest tak(przynajmniej w moim)- biore pod uwage tylko
          pieluchy niemieckiej firmy CIEN bo wiem ze to dobra firma sa tam jeszcze jakis
          inne pieluchy ale one sa chyba ceratkowe, tak to wyglada:
          male opakowania po 16 sztuk po 6,99 zł (te male 4-...kg)
          duze opakowania 56 sztuk po 29,99 zł (4-...kg)
          Z tym ze to sa dwa rozne rodzaje pieluch i nie wiem ktore sa lepsze nie ktore
          dziewczyny mowia ze te male sa gorsze a niektore uzywaja wlasnie tych malych i
          zachwalaja wiec mysle ze trzeba samemu dojsc do tego metoda prob i bledow... ja
          wlasnie tak zrobie,kupie po iles tam sztuk z kazdego rodzaju i zobacze jak one
          wygladaja wogle czy sa ceratkowe czy jakie...
          pozdrawiam.
    • awojno Re: pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla 31.01.06, 20:18
      używam pieluszek z Lida pakowanych po 16 sztuk(4-9kg muszą mieć w rogu
      opakowania czerwony tójkąt,wtedy nie są ceratkowe)Wolę je od dużych paczek Cien
      bo są większe i bardziej chłonne,nie zostawiają mokrej pupy jak pampersy w tym
      rozmiarze.
      • mamakasienki1 Re: pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla 01.02.06, 08:53
        zgadzam się z awojno
        też używamy pieluszek cien z lidla i są super zawsze kupuę te małe paczki tylko
        tam są dwa rodzaje tych ałych ceratowe i bawełniane nie wiem jak to sprawdzić u
        nas przedział wagowy 8-18 kg w zielonym opakowaniu są jeszcze na taki sam
        przedział wagowy w pomarańczowym opakowaniu ale są ceratowe i beznadziejne.
        Mają taki czerwony trójkącik w lewym górnym rogu z napisem lepsza jakość. I w
        opisie pieluszek mają że są zapinane na rzepy, bo te ceratowe nie są na rzepy,
        a cena tych małych paczek taka sama.
        Używamy ich już od dawna i sprawdzają się świetnie. Mała ma uczulenie na
        pampersy i rossmanowe, a te cien są super. Świetnie sprawdzają nam się też dada
        z biedronki.
    • yonkaa Re: pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla 01.02.06, 09:16
      Ja też już od dawna używam pieluszek Cien i nigdy się nie zdarzyło żeby przeciekła, co często miało
      miejsce przy Pampersach. Jeśli chodzi o Pampersy to polecam jedynie najmniejszy rozmiar dla
      noworodków bo faktycznie dobrze chłoną kupkę.
    • malizka Re: pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla 01.02.06, 09:32
      też używamy pieluch Cien z Lidla (8-18 kg). Są bardzo fajne, niestety czasem
      też przeciekną.Tańsze od Pampersów, ale cenowo zbliżone do huggisów "super
      flex" na promocji (60 gr/sztuka w tym rozmiarze)
      • yonkaa Re: pieluchy i chusteczki CIEN z Lidla 01.02.06, 11:35
        W paczce jest 14 szt (rozmiar 8-18) i kosztuje 6,99 czyli 50 gr za sztukę, a ostatnio była promocja i
        wychodziło 36 gr / 1szt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka