Dodaj do ulubionych

Czy Emmaljunga City Cross to dobry wybór?

05.02.06, 18:22
Juz jestem zmeczona wybieraniem spacerowki! Mutsy odpadl - siedzisko jest tak
waskie ze Misia w kurteczce, wypelnila je soba bez reszty (a Misia ma dopiero
6 miesiecy i wazy 7 kg! Potem byl na tapecie Emmaljunga Cerox - no ale nie
mozna zdjac siedziska ze stelaza, co przy tak ogromnym wozku jest jednak wada
(mam malutki samochodzik). No i na forum pisaly dziewczyny, ze jest zle
wywazonysad No wiec - teraz przerabiamy Emmaljunga City Cross (nastepca
Crossway'a) - prosze o opinie!
Obserwuj wątek
    • cortinka Re: Czy Emmaljunga City Cross to dobry wybór? 07.02.06, 22:07
      Mam Crosswaya i jestem bardzo zadowolona. Bardzo lekko się prowadzi, bez
      problemów podjeżdża na krawężniki (nawet gdy dziecko jest tyłem do kierunku
      jazdy), ma obszerne siedzisko, dobrze osłaniającą budkę. Kiedy świeci słonko
      albo wieje wiatr, wystarczy odwrócić wózek i ciągnąć za sobą - nie jest to
      uciążliwe. Jedyne do czego mogłabym się przyczepić, to dosyć niosko umieszczony
      kosz na zakupy (metalowe dno czasami haczy przy podjeżdżaniu na krawęzniki),
      ale z tego co wiem, to w City Crossie nie ma tego problemu, bo kosz jest
      materiałowy.
      Przerabiałam już trochę spacerowek i jest to najlepsza spacerówka, z dużymi
      kołami, jaką miałam (mój model ma piankowe koła co czyni go trochę lżejszym).
      Żałuję, że kupiłam ją dopiero kiedy moje dziecko miało ponad rok, bo teraz
      widzę, ze to było zdecydowanie za późno - teraz synek woli chodzić sam, więc
      kiedy skończy się zima pewnie sprzedam ten wózek. Ale dla pólroczniaka jak
      najbardziej może być.
      Mutsy nie polecam, jakoś nie przekonywało mnie rozwiązanie ze skrętna osią,
      fatalnie prowadziło mi się ten wózek.
      Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, to pisz smile
      • sylka75 Re: Czy Emmaljunga City Cross to dobry wybór? 10.02.06, 20:39
        Dziekuje! Juz zdecydowalismy - bedzie City Cross. Jeszcze tylko rozwazamy, czy
        nie zamowic do niego pompowanych kol, choc podobno powoduja ze wozek wazy o
        jakies 4 kg wiecej. A on przeciez i tak do lekkich nie nalezy! Zreszta - ja nie
        szukam lekkiej spacerowki, tylko spacerowki komfortowejwink I mieszkam na niskim
        parterze, mam do pokonania jeden schodeksmile) Tak wiec za jakis miesiac moja
        Ksiezniczka bedzie jezdzic City Cross'em w kolorze szampanskimsmile
        • piknik9 Re: Czy Emmaljunga City Cross to dobry wybór? 10.02.06, 20:52
          A gdzie kupujecie ten wózek i za ile. U mnie w mieście nie mają Emmaljungi i
          szukam gdzieś tanio w necie.
          • agnysek Re: Czy Emmaljunga City Cross to dobry wybór? 15.02.06, 15:39
            zajrzyj na www.tanimarket.pl - jest emmaljunga w ofercie
          • bajanka5 Re: Czy Emmaljunga City Cross to dobry wybór? 15.02.06, 21:21
            Zobacz tutaj www.emaluch.pl/x/index.php?cPath=21_38_45 Taniej nie
            znalazłam.
            Pozdrawiam
            • piknik9 Re: Czy Emmaljunga City Cross to dobry wybór? 15.02.06, 22:43
              Zobaczcie tutaj smile jeszcze niższa cena i bardzo przyjemna obsługa

www.bobowozki.pl/index.php?manufacturers_id=3
              Wózek dostaliśmy po dwóch dniach, jestem bardzo zadowolona i śmiało mogę
              polecić sklep Bobowózki (www.bobowozki.pl) - znją się na wózkach!
    • sylka75 Re: Czy Emmaljunga City Cross to dobry wybór? 12.02.06, 01:43
      Mnie bedzie kosztowal okolo 2 tys, razem z oslona na nozki. Kupie go w hurtowni
      Mama i Ja w Gdansku. Ale widzialam go w sklepie internetowym, chyba bobomarket
      to sie nazywalo - tam byl tanszy, cos kolo 1800 jak sie zrobi przedplate na
      konto.
      • dota1z Re: Czy Emmaljunga City Cross to dobry wybór? 24.02.06, 01:09
        Sylka napisz jak Ci sie sprawuje City Cross, bo ja się nad nim zastanawiam.
        Termin mam na pierwsze dni sierpnia czyli potrzebuję dużej gondoli, dużych kół
        (spaceruję z psem po lesie) i dobrze by było, żeby całość albo nie była zbyt
        ciężka albo dawała się łatwo rozmontwać, bo mieszkam na pierszym pięrze bez windy.
        Po zapoznaniu się z różnymi wózkami w te chwili najbardziej skłaniam się właśnie
        do Emmaljungi City Cross tyle że z normalną gondolą taką jak w Edge'u. Jeszcze
        co prawda nie wiem czy do siebie pasuje takie zestawinie, ale mam taką nadzieję.
        Oglądając w sklepie właśnie Edga, Smarta i City Cross było jednak czuć różnicę w
        cieżkości poszczególnych wózków i CC wydawał mi się sporo lżejszy - pewnie
        głównie z uwagi na aluminiowy stelaż i mimo że duże, to piankowe koła (jeszcze
        tylko wtedy nie wpadłam na pomysł zamiany gondoli).
        Takie są moje odczucia, ale może jest tu jeszcze ktoś kto zakupił już City
        Cross'a i wypowie się jak wózeczek spradza się w praktyce. Pewnie nie dużo osób
        go na razie ma bo z tego co wiem to tegoroczny model i ogólnie nie znalazłam
        opini na jego temat. Dlatego bardzo proszę użytkowniczki Emmaljungi City Cross o
        odzew.
        • sylka75 Re: Czy Emmaljunga City Cross to dobry wybór? 25.02.06, 23:05
          Juz mam w domu City Cross'a. Niestety, u nas pogoda wciaz nie najlepsza, wiec
          jeszcze nim nie jezdzimy, ale wyprobowac trzeba bylo, wiec raz na pol godzinki
          wyjechalam. Prowadzi sie wysmienicie! Wielkie kola, jakis taki przysadzisty
          jest ten wozek - sunelam jak czolgsmile To naprawde wielka spacerowka, nawet 3-
          latek w kombinezonie chyba do niej sie zmiesciwink Sklada sie ladnie, miesci sie
          bez problemu do malego auta (mam twingo). Nie wazy jednak malo - mysle, ze
          chyba ze 20 kg bedzie. Jedyna wada: standardowa oslona na nozki to zwykla
          szmatka, jak ja zobaczylam, od razu zamowilam exclusive. Wiem, ze do tego wozka
          mozna dokupic gondolke (i miekka i twarda), ale ona chyba nisko bedzie, nie
          wiem jak to sie sprawdza... Ja urodzilam tak jak ty masz w planach, na poczatku
          sierpnia, i do tej pory woze Misie w gondoli Emmaljunga (kupilismy uzywany
          stary model Coronado na allegro) - gondola twarda, wielka, do tej pory Misia ma
          luz (a innym dzieciom juz nogi wystajawink Na twoim miejscu kupilabym chyba
          porzadne duo, city cross to jednak spacerowka... A cala zime bedziesz swoje
          malenstwo wozic w gondoli, jakies 7 miesiecy, moze byc juz spore, wiec miekka,
          mala gondola sie nie sprawdzi! Misia ma teraz 6.5 mc, dluga jest na 70 cm, nie
          wiem czym bym ja wozila, gdybym kupila inny wozek!
          • pzl8 Re: do sylka 75 26.02.06, 09:53
            Napisz mi jaką szerokość ma siedzisko w City Crossie, bo ja mam starszy model
            spacerówki i wydaje mi się bardzo wąskie.Mam wrażenie,że wielkość wózka nie
            przekłada się na obszerność siedziska.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka