Dodaj do ulubionych

Nowa wiosenno-letnia kolekcja Wójcika i inne

13.02.06, 16:04
Byłam dzisiaj w sklepie Wójcika i oprócz 3 nowych kolekcji widziałam takze
nowy katalog i na 100% Wójcik na mnie w tym sezonie nie zarobi. Sorry za
porównanie, ale projektanci musieli chyba zdrowo "przypalić", aby cos takiego
stworzyć. Same ubranka i nawet kolorystyka jakoś ujdą, ale nadmiar haftów,
aplikacji, falbanek, kwiatuszków, pierduszków itp przyprawia o wstrząs. Jakoś
najbardziej przypadła mi do gustu kolekcja Zachodnie Wybrzeże utrzymana w
tonacji denimowo-biało-czerwonej, natomiast Miss Tenis chociaż takze oszczędna
w kolorach, wydała mi się nijaka - zabrakło tam jakiegoś "pazurka". Ceny
obłędne, wiatróweczka podszyta wiatrem i jak najbardziej przemakająca 130 zł i
nawet czerowny kolor wiatrówki z zachodniego Wybrzeża mnie nie skusi, bo
wiatrówka musi spełniać swoją rolę - a te są tylko okryciem ozdobnym. Swoją
droga ciekawa jestem kto kupi białą wiatrówkę z Miss Tenis?
Dostałam dzisiaj takze pocztą nowy katalog MM Dadak i wrażania estetyczne mam
znacznie korzystniejsze - ozdoby są, ale dawkowane rozsądnie i z umiarem - z
ciekawości w najbliższych dniach mam ochotę zadzwonić i popytać się o ceny.
Firma MM Dadak mieści się tak jak Wójcik w Bielsku i mam wrażenie, że
wypożyczają sobie projektantów - tyle, że Wójcik zatrudnia znacznie lepszych
speców od reklamy smile
Obserwuj wątek
    • gonia0012 Re: Nowa wiosenno-letnia kolekcja Wójcika i inne 13.02.06, 17:16
      Moim zdaniem Wójcik ,to po trochu odgapione projekty
      ZIGZIG,QUADRIFOGLIO,HAC@HAC. Dodany do tego jeszcze akcent Wójcika typu
      kwiatuszek ,koroneczka,a jakość pozostawia wiele do życzenia.
      • iwek33 Re: Nowa wiosenno-letnia kolekcja Wójcika i inne 13.02.06, 18:25
        Nie widziałam najnowszej kolekcji, więc się na ten temat nie wypowiem, ale co
        do jakosci to jestem do tej pory bardzo zadowolona. Kupuję kolekcje dla
        chłopaków, a te kwiatuszków, koronek nie posiadają. Pia, a jak kolekcje dla
        chłopaków, jest na czym "oko zawiesić", czy też przegięli???
        • pia_ Re: Nowa wiosenno-letnia kolekcja Wójcika i inne 14.02.06, 12:13
          Na kolekcjach chłopięcych się nie skupiałam (brak czasu), ale wydają mi się ok -
          tu na szczęście nie mozna przesadzić z ozdobami - tylko, ze te ceny sad((
          Mam osobistą prośbę - jakbyś gdzieś widziała kurtke z poprzedniej kolekcji Port
          nr 5 w r. 104 (to kolekcja chłopięca), to daj mi znać - poluję na nią dla mojej
          córy.
    • alpepe Re: Nowa wiosenno-letnia kolekcja Wójcika i inne 13.02.06, 18:53
      mnie się podoba stylistyka Wójcika, choć akurat teraz mąż mi katalogu nie
      pryzniósł, a pracuje w drukarni, gdzie agencja daje to do druku. Nie przekonuje
      do końca jakość Wójcika. Moja córcia miała kurtkę wiosenno-letnio-jesienną
      Misiowy ogród, czy coś tam, z aplikacją na plecach. Aplikacja b. szybko zaczęła
      się strzępić i cały efekt szlag trafił. To samo było z bluzeczką od kompletu ze
      sukienką zimową snow flake. Sukienka z aksamitu różowa, jest, pomimo setek prań
      w superformie, szkoda, że nie mam jej komu podarować, bo jest taka piękna, ale
      bluzeczka z bawełny już po pierwszym praniu koszmarnie się rozciągnęła a po
      następnym zaczęła wyglądać jak szmata, a nikt mi nie wmówi, że nie potrafię
      wyprać bawełnianej bluzeczki. Czar Wójcika, jak dla mnie, prysł.
      • madzialena11 Re: Nowa wiosenno-letnia kolekcja Wójcika i inne 13.02.06, 20:50
        Ja też uważam że jakośc pozostawia wiele do zyczenia, chociaz z większości
        ciuszków Wójcika jestem zadowolona (sweterek, kombinezon zimowy, czapka i szalik
        - rewelacja) zaś co do bluzeczek od kompletu z princeskami - żałosne...
    • barbara71 Re: Nowa wiosenno-letnia kolekcja Wójcika i inne 13.02.06, 19:02
      pia
      gdzie na Dolnym Śląsku można kupić ubranka mmdadak?
      • pia_ Re: Nowa wiosenno-letnia kolekcja Wójcika i inne 14.02.06, 12:20
        Ponoć w Askocie - tak mi powiedzieli w zeszłym roku.
        Ale najlepiej napisz maila
        www.mmdadak.com/html/kontakt.html
        • ursgmo Re: a co w H&M ??? 14.02.06, 13:00
          A co jest ciekawego w h&m , ( rozmiary - chłopiec 104-110 , dziewczynka 134
          cm)? choć nie od dziś wiadomo że najładniejsze są u nich ciuszki te do 86 cm :-
          / może postarali się w tym roku dla starszaków ??
          • pia_ Re: a co w H&M ??? 14.02.06, 13:37
            Dla chłopaków nic mi się nie rzuciło fajnego w oczy. Dla dziewczynek kolorystyka
            wiodąca to malinowy, zielony (kiwi), brąz, brudny róż, turkus. Dużo spodni
            bojówek w róznych kolorach (takze khaki) i troche militarnych w kroju kurtek.
            Już pojawiły się letnie, lniane rybaczki smile a na wyprzedaży 50% rzucili troche
            bluzeczek na ramiączkach w kolorach kiwi i różowym ozdobionych na karczku
            kwiatuszkami z koralików (r.86,92,104).
    • ursgmo Re: Nowa wiosenno-letnia kolekcja Wójcika i inne 13.02.06, 21:13
      pia_ napisała:

> Byłam dzisiaj w sklepie Wójcika i oprócz 3 nowych kolekcji widziałam takze
      > nowy katalog i na 100% Wójcik na mnie w tym sezonie nie zarobi.

To dokładnie tak samo jak Mariquita na mnie uncertain , wydali wyjątkowo szkaradną
      kolekcję. Ciekawe jak będzie w innych sklepach.
      • agnieszka10012 Re: apropo wójcika 14.02.06, 10:15
        Miałam to wczesniej napisac co pia_ ale jakos nie miałam czasu. Kolekcje
        Wójcika widziałam już jakies 3 tyg. temu w Zabrzu .Dotąd byłam Wójcikiem
        zachwycona moja mała ma obecnie 6 miesiecy i z poprzedniej kolekcji kupiłam
        zabawna Zyrafe tzn. kombinezon, spiochy, kurteczke oraz czapke i szalik kupiłam
        tez sukienkie z kolekcji Fifi oraz sukienke z kolekcji Jak masz na imie.
        Zauroczona poszłam do sklepu po kurteczke wiosenna i sie rozczarowałam może na
        pierwszy rzut oka rzeczy super odjazdowe ale po głebszym przemysleniu wydaje mi
        sie ze oni niczego nowego nie wymyslili tylko kopiuja poprzednie pomysłu.
        Chciałam kupic czerwone ogrodniczki sztruksowe i do tego kurteczke ale cena
        piorunujaca. Wydaje mi sie ze Wójcik podwyższył swoje ceny w stosunku do
        kolekcji ubiegłorocznej .Teraz taka zwykła kurteczka wiosenna kosztowała chyba
        105 zł lub 130 zł nie pamietam a ja za cały kombinezon na zime dałam 124 zł.
        • alpepe Re: apropo wójcika 14.02.06, 10:28
          ceny za kurtki raczej takie są, ja dwa late temu dałam coś, ok 130 zł. za kurtkę
          misiowy ogród.
        • pia_ Re: apropo wójcika 14.02.06, 12:18
          Dla takich małych bobasów polecam z całego serca zakupy w H&M, Kapp Ahl i C&A -
          bo ich ciuszki z wiosennych kolekcji, które są juz w sklepach są przecudne.
          Wójcik niech się schowa!
          • annam-s Re: apropo wójcika 17.02.06, 15:17
            popieram H&M i bhs mają sliczne ciuszki dla maluchów!
      • pia_ Nowa MARQUITA 14.02.06, 12:40
        Generalnie takze nie jestem zachwycona, jednak jako miłośniczka stylu
        marynarskiego ciekawa jestem jak na żywo będzie się prezentowała kolekcja
        Nautilus (zwłaszcza te kurtki)
        www.urwis.com.pl/nowosci7.html
        Podobają mi się takze dresy, bluzy i kapelusiki oraz czapki z osłonką na kark z
        Zoo Planet
        www.urwis.com.pl/nowosci8.html
    • pia_ BESTA PLUS - polecam na przyszłość 14.02.06, 12:45
      Zetknęłam się z tą firmą w zeszłym roku, w lecie, w kołobrzeskim sklepie.
      Wrażenie było niesamowite - tak pięknych ubranek dawno nie widziałam - zwłaszcza
      kolekcja Marinero mnie urzekła. Ceny niestety były wysokie. Firma jest
      warszawska i mają nawet swój sklep w centrum outletu. Zachęcam do zobaczenia ich
      ubranek, bo warto.
      www.bestaplus.pl/
      • ana119 Re: BESTA PLUS - polecam na przyszłość 15.02.06, 12:29
        podczas wyprzedaży byłam w ich sklepie i też bardzo spodobały mi się ich ubranka
        • pia_ do ana119 15.02.06, 12:34
          A jak cenowo na wyprzedaży i czy to było w tym outlecie?
          • ana119 Re: do ana119 16.02.06, 09:51
            tak to był outlet. Mam synka więc nie patrzyłam na ubranka dziewczynkowesmile -
            bluzeczki po 12,9-18pln przecenione z ok. 30pln. kolekcja dla chłopaków jak dla
            mnie była ciekawa bo przeważnie te dziewczęce mają duży wybór i są ładne
            kolorystyczne a dla chłopaków tylko kilka sztuk czegoś burego...
    • pia_ Bennetton dla małych facetów - super :-) 14.02.06, 12:53
      Kolorki żywe, nadruki bardzo zabawne, fajne wiatrówki, kurteczki jeansowe z
      odpinana podpinka itp. Ceny od 42 zł za odjazdową, cienką bluzę.
      • agnieszka10012 Re: Do pia_ 14.02.06, 13:03
        witaj
        To tak moj spostrzeżenia dla mnie C&A to szmaty niestety byłam tam i moze jedna
        kurteczka dla maluszka mi sie podobała ale nie kupię nić z tej firmy bo według
        mnie ta jakośc nie jest adekwatna do ceny. Pracuje w branzy tekstylnej w dużej
        firmie i bardzo dobrze sie znam na materiałach i wykonczeniach i raczej C&A
        jest daleko z jakoscia. Natomiast jezeli chodzi o H&M to tutaj na Śląsku chyba
        prawie każde dziecko jest ubrane w H&M smile . Tych sklepów strasznie sie w
        ostatnim czasie namnożyło smile Chociaz jakośc nie jest najgorsza( mam troche
        bielizny niemowlecej i nie moge złego słowa na ten temat powiedziec).
        Natomiast jak dla mnie rewelacja Mothercare- mam mnostwo rzeczy z tej firmy.
        Bardzo dobre tez sa ciuszki z Confetti ale ceny zdecydowanie za wysokie .Next
        moja mama mi wysyła troche tanszy niż Mothercare a jakośc tez dobra.
        Ogladałam te linki z ubrankami Bestaplus-ale nie podoba mi sie ten styl
        marynarski jakiś taki smutny.
        Nie byłam jeszcze w Benettonie wiec sie przejde i zobacze co tam maja z
        kurteczek.
        • pia_ Re: Do pia_ 14.02.06, 13:28
          No cóż ja nie jestem z branży tekstylnej, ale juz od 2 lat kupuję mojej córce
          oraz sobie (dziecięce stoisko rozmiar 170/176) ubrania w C&A i oprócz jednej
          bluzeczki (kupując ją za 9,90 miałam świadomość, że bawełna jest do d...)
          wszystko spisywało się i spisuje rewelacyjnie. Oczywiście są rzeczy lepsze i
          gorsze gatunkowo (tak określam mięsistość i grubość tkaniny smile, ale też ceny w
          większości są niższe niż w innych sieciówkach, a wyprzedaże są częste. Dlatego
          choć nie do końca zachwyca mnie kolorystyka i wzornictwo, to zawsze coś
          wyskrobię fajnego. To, że wszyscy ubierają swoje dzieci w H&M mi absolutnie nie
          przeszkadza - nikt mi tam nie kaze kupować ciuchów od stóp po czubek nosa -
          wręcz przeciwnie kompilowanie ubranek różnych firm, utrzymanych w podobnej
          stylistyce to niezła frajda i konia z rzędem, kto dopatrzy się, że młoda ma
          sweter z H&M, kurtke Wójcika, a spódniczkę non name z hali w Auchan smile
          Mothercare u nas nie ma - pewnie robiłabym tam tez zakupy ale gł. na
          wyprzedażach, bo ubranka są ok - córka dostaje zawsze jakieś fatałaszki tej
          firmy od znajomych z Warszawy. Confetti, Baby Dior, Chanel dla dzieci mnie
          zachwycają ale ja jestem prosta kobieta smile
          A co do Besta Plus to niestety kolekcja Marinero nie została pokazana na
          zdjęciach - to była letnia kolekcja (len i bawełna w kolorach czerwieni, bieli,
          granatu i błekitu - maximum prostoty).
          • agnieszka10012 Re: Do pia_ 14.02.06, 13:55
            Rzeczy z H&M i z Wójcika sa charkaterystyczne mysle ze kazdy kto tam ubiera
            swoje dziecko jest w stanie rozpoznac sweterek czy kurteczke dla mnie nie
            stanowi to zadnego problemu. Gorzej miałabym z rozpoznaniem spodniczki z
            Auchan smile
            Ubranka z Confetti kupuje za smieszne pieniadze na wyprzedazach nie place za
            nich majatku.
            • katse Re: Do pia_ 14.02.06, 15:04
              Agnieszka
              chyba tylko ktos kto ma bardzo duzo czasu oglada i zapamietuje wszystkie wzory
              z H&M, C&A, Wojcika, i innych firm

Ja kupuje i C&A i H&M, i Zare, ale gust mam inny niz wiekszosc podworkowych mam
              i mimo ze ubieram w sieciowkach, to jednak mam inczej ubranego dzieciaka.
              Niektore ubranka rozpoznaje, inne nie, poza tym to naprawde bez roznicy.
              Dziecku ma byc wygodniesmile)

K
              • baleary Re: Do pia_ 14.02.06, 15:11
                katse napisała:

> Agnieszka
                > chyba tylko ktos kto ma bardzo duzo czasu oglada i zapamietuje wszystkie wzory
                > z H&M, C&A, Wojcika, i innych firm
                to forum jest przede wszsykim dla bardzo nudzacych sie mam. ciesze sie ze ktos
                to tez zauwazyl
    • honda1998 ZARA 14.02.06, 15:12
      ZARA - wypuściła śliczna kolekcję

pozdrawiam,
      • sonostanca Re: ZARA 14.02.06, 15:15
        Zara w Europie zach. uchodzi za straszne badziewie, a w Polsce wszyscy się
        zachwycają.
        • honda1998 Re: ZARA 15.02.06, 10:38
          Nie wiem czy badziewie ale to co proponuje na naszym rynku odbiega znacznie
          jakością i wyglądem od pozostałych marek (jeżeli chodzi o ubranka dla dzieci) -
          oczywiście na korzyść ZARY.

pozdrawiam,
          • katse Re: ZARA 15.02.06, 12:51
            ja nie chcialam nikogo obrazic

np. ja bardzo bardzo cenie sobie wpisy pia_, poprostu dla mnie to ekspert od
            butow, ubran i wyszukiwania okazji. Mysle, ze poprostu to lubi, a jej wielka
            zaleta jest to ze sie wiedza dzieli.
            Nie lubie jedynie bardzo wytykania, ze C&A to badziew, a w H&M to wszystkie
            dzieci wygladaja tak samo...

Zara jest moim zdaniem ciut za droga, w Niemczech wychodzi taniej, jakos
            Zary...czesto wedlug mnie, wychowanej przez eksperta od dzianin, bawelny i
            tkanin, w niektorych ubrankach wcale nie lepsza od niektorych z C&A.

A tak poza tym, ubieranie dzieciaka to taka wielka frajdasmile))
            • pia_ do katse 15.02.06, 13:08
              He, he, szkoda, ze mi za to "eksperctwo" nie płacą sad((
              ale co tam ....
              A co do Zary - mam mieszane uczucia, wzornictwo raczej udane i oryginalne, ale
              kilka ciuchów, które tam dla siebie kupiłam jakościowo okazały się porażką,
              dlatego jakoś trudno mi zaufać tej marce i kupić cos dla dziecka, chociaż mam
              znajomą, która ubiera tam swoja pociechę od stóp do głów i jest zadowolona. Ja
              kupiłam teraz na wyprzedaży czapeczkę zimową dla małej - po 2 razach na głowie
              rozpruł się cały szew. Niby to nic wielkiego - mozna zreperować, no i kosztowała
              15 zł, ale jakiś niesmak pozostał - nie można tych ciuszków robić solidniej?
              I jeszcze o C&A: pamiętasz te komplety na wyprzedaży w zeszłym roku z białymi
              albo błękitnymi spodenkami w kwiatuszki (to były 2 i 3 cz komplety)- ostrzegałaś
              mnie, ze Wam się szybko zniszczyły - otóż jest to najbardziej genialny ciuch tej
              firmy - spodenki cały czas wygladaja jak nowe - nawet te białe wink))
              • bomaki mm dadak Bielsko-Biała 16.02.06, 08:47
                Witam,
                jestem z Bielska-Białej i od ponad 5 lat kupuję córce ubranka tej firmy.
                Jakościowo nie odbiegaja od Wójcika(często lepsze), ceny porównywalne,
                natomiast kolorystyka i wzornictwo mm dadak bardziej przypadły mi do gustu niż
                Wójcika. 70% ciuszków mojej 7-latki to właśnie mm, ostatnio nawet zaczęłam
                kupowac tam synkowi(2 lata). Mają sklep w CH Sarni Stok, prócz tego pojedyncze
                rzeczy tej firmy można zakupic w Smyku. Niedawno otwarli też olbrzymi sklep
                przy swojej firmie na Komorowickiej, niestety daleko od centrum. Polecam
                • dzidecka Re: mm dadak Bielsko-Biała 19.02.06, 10:50
                  A ja się nie zgadzam. Ciuchy mmdadak są do bani. Ceny maja z kosmosu a wszystko
                  po pierwszym praniu traci kolor. Ubranka szybko się strzępia, przecierają.
                  Jednym słwoem kiepska jakość. Kilka moich znajomych koleżanek też to zauważyło.
                  Kolekcja Wójcika dla dziewczynke jest rewelacyjna. Szczególnie ta
                  różowo-zielona. Ale za wiosenną kurteczkę, żeby chcieć 130zł jest lekko chore.
                  • bomaki Re: mm dadak Bielsko-Biała 19.02.06, 17:32
                    Bzdura! Nie polecałabym mm dadak, gdybym tam nie kupowała, ale robię to od
                    wielu lat i jeszcze nigdy ubranko nie straciło koloru a po wielokrotnym praniu
                    wygląda nadal super. Jakość jest naprawdę ok, a ceny jak już wspomniałam są
                    porównywalne do Wójcika. Ubranka Wójcika także kupujemy ale osobiście wolę mm
                    dadak.
                    • dzidecka Re: mm dadak Bielsko-Biała 19.02.06, 20:34
                      Dlaczego twierdzisz, że bzdura?? Zmyśliłam sobie to? Przestałam u nich kupować
                      bo ciuszki poprostu robiły się zwykłymi szmatami. I nie tylko ja miałam ten
                      problem. Te ubranka w ogóle nie są warte swojej ceny.
                      • bomaki Re: mm dadak Bielsko-Biała 20.02.06, 08:30
                        Może po prostu miałaś pecha, ale słowo Ci daję, że mi nigdy nie trafił się
                        bubel, córka już powyrastała z ubranek a one wciąż jak nowe. Oczywiście nie
                        jest to tylko moje zdanie. Znajomi także są zachwyceni, a co do cen to owszem
                        wysokie niestety. Moje dzieci mają masę ciuszków, to fakt i może tak nie
                        niszczymy ale uwierz mi, że byle czego nie kupowałabym.
              • katse pia_ 16.02.06, 09:05
                te nasze tez nie sa najgorsze, zmechacily sie jedynie, ale nadal je uzywamysmile)
                Genaralnie teraz tez pokupowalam na wyprzedazach w C&A ubranka, naprawde w
                fajowych cenach.

K
                • katse Re: pia_ 16.02.06, 09:06
                  no i nasze byly z wczesniejszej niz Wasza kolekcji, wiec i bawelenka mogla byc
                  inna.

A co do Zary, podoba mi sie bardzo wzornictwo, ale jak juz napisalam - jakos
                  bawelny czesto nie idzie w parze z cena.

K
    • rysia30 Re: Nowa wiosenno-letnia kolekcja Wójcika i inne 16.02.06, 10:03
      Ja Wójcika omijam szerokim łukiem, już sama wystawa zniechęca mnie do wejścia
      do sklepu. Nie odpowiada mi wzornictwo tych ubrań .Jak mam dać 130 za kurteczke
      wiosenną u nich to wole dodać 50 zł i kupić w confetti.
      Co do jakości to bez przesady wszystkie firmy mają genialne jakościowo
      i "badziewne" ubrania, więc jeśli coś się nam podoba to nie ma znaczenia gdzie
      się kupi wszędzie jest takie samo ryzyko trafienia na bubel.
      • minkapinka Re: Nowa wiosenno-letnia kolekcja Wójcika i inne 16.02.06, 10:18
        Dla mnie tez wzornictwo Wojcika to tragedia, nie wiem jaka jakość, bo nigdy nic
        tam nie kupiłam. Juz nawet same nazwy kolekcji są dla mnie śmieszne.
        • iwek33 Re: Nowa wiosenno-letnia kolekcja Wójcika i inne 16.02.06, 14:37
          A mnie wzornictwo się nawet podoba, ale dla chłopców.( też nie wszystkie
          kolekcje, ale na szczęście jest wybór) Dla dziewczynek faktycznie
          czasem "przedobrzone". Z tym,że ja kupuję tylko kurtki zimowe lub kombinezony,
          a te są wg mnie dobrej jakości, nigdy nie miałam bawełnianych bluzeczek, więc
          nie wiem jak z jakoscią.
        • gabi54 Re: doNowa wiosenno-letnia kolekcja Wójcika i inne 17.02.06, 11:15
          minkapinka napisała:

> Dla mnie tez wzornictwo Wojcika to tragedia, nie wiem jaka jakość, bo nigdy
          nic
          > tam nie kupiłam. Juz nawet same nazwy kolekcji są dla mnie śmieszne.
        • gabi54 Re:do minkapinka 17.02.06, 11:17
          ogladałam Twoją galerie zdjęć i prosze napisz jakiej firmy jest czapeczka ze
          zdjęcia z12 ta z kwiatuszkami po bokach, bardzo mi się podoba, już ją widziałam
          parę razy na dzieciach ale nigdy w sklepie.
          • minkapinka Re:do minkapinka 17.02.06, 21:17
            czapki mamy takie dwie - pierwszy komplet kupiłam w Zarze, a ten na zdjęciu jest
            robioną na zamówienie kopią. Do tego drugiego mamy dwie pary rękawiczek, a do
            tego z Zary nie było.
            • gabi54 Re:do minkapinka 17.02.06, 22:27
              minkapinka napisała:

> czapki mamy takie dwie - pierwszy komplet kupiłam w Zarze, a ten na zdjęciu
              jest robioną na zamówienie kopią. Do tego drugiego mamy dwie pary rękawiczek, a
              do tego z Zary nie było.

Bardzo, ale to bardzo dziękuje za odpowiedź. Wiedziałam, jak cos jest śliczne
              to się okazuje, że to ZARA. Pewnie już nie kupię takiej, ale zrobienie kopii to
              świetny pomysł. A jak robiłaś na drutach czy szydełku? Jakbyś miała jakieś
              dokładniejsze zdjęcie samej czapki (bo na reszcie juz mi tak nie zależy),
              byłoby świetnie.
              • minkapinka Re:do minkapinka 17.02.06, 22:44
                ja nie jestem fanką Zary, wzornictwo ładne, ale jakośc tragedia. To jest jedyna
                rzecz, jaka kupiłam corce w tym sklepie. Mam zdjecia corki w tej czapce, bo
                przesyłałam kolezance. Jutro Ci przesle, bo mam na innym komputerze.
                Niestety mam dwie lewe ręce do robótek ręcznych, a jestem fanką recznie
                robionych czapek i sweterkow (zwłaszcza na szydełku!!!!) i niesety musze płacic
                za ich robienie. Juz mam kilka pan u których zamawiam takie rzeczy. Ta czapka
                robiona jest na drutach, a nauszniki kwiatkowe na szydełku.
                • gabi54 Re:do minkapinka 18.02.06, 10:01
                  To dziwne bo juz słyszałam taką opinię, ja jak do tej pory ani razu nie
                  sparzyłam sie na Zarze, są to najbardziej wytrzymałe ubranka mojej córki,
                  ostatnio duzo sprzedałam na allego i nikt nie chciał uwierzyć że były to bardzo
                  ekspoatowane rzeczy, bo wyglądały idealnie.
                  Ja również nic nie potrafię na drutach, zmuszę moją mamę, albo nie wiem co, bo
                  chyba druciarek albo szydełkarek już niestety nie ma - a może się mylę?????
                  Czekam z niecierpliwościa na zdjęcie, bardzo to ułatwi pracę mojej mamie,
                  bardzo Ci dziękuję i pozdrawiam Mój adres: gabi54@gazeta.pl lub gabrysia@wind.pl
    • pia_ Kurtki wiosenne w Quelle 17.02.06, 12:28
      www.quelle.pl/pl/extern/pl/extern/pl/extern/index.html?EMBERL_UID=:c0db01d50f6a39e844418c5634584a55&fsreloaded=1
      Z ta różową to coś im się pomyliło w opisie, bo zimowa to ona nie jest smile
      • mmu Re: Kurtki wiosenne w Quelle 18.02.06, 22:47
        Mówisz o tej różowej z konikiem? bardzo fajna, ciekawe, jak wygląda z przodu?
    • iwek33 Re: Byłam w Wójciku- OJEJ !!!! 18.02.06, 16:25
      Byłam dziś w zabrzańskim Wójciku zobaczyć wiosenno-letnie kolekcje. Ojej:
      takiej pstrokacizny w jednym miejscu dawno nie widziałam. Czy Wójcik zmienił
      projektantów??
      Nowe kolekcje dla dziewczynek są faktycznie mocno przesłodzone, przelukrowane,
      aż mdli.
      A tak szczegółowo: dla najmłodszych ( rozm.62-86) kolekcja biało-
      granatowa „Trzej Przyjaciele” w zasadzie ładna, ale jak dla mnie ciut za dużo
      tych naszytych zwierzątek, zamiast wielorybka, ośmiorniczki i kraba na jednej
      bluzeczce spokojnie wystarczyłoby jedno, wtedy ubranko byłoby bardziej
      eleganckie, nadawałoby się nawet na chrzest, czy roczek, a tak trochę za
      śmieszne. Małe kolekcje dla dziewczynek: „Biedronka” „Wycieczka do
      Dżungli” , „Zachodnie Wybrzeże”, „Mały niedźwiadek”- bardzo, bardzo upstrzone
      czym się tylko dało: mazidła, falbaneczki, kropeczki, krateczki, zwierzątka,
      naszywki, kwiatuszki, tasiemki, spokojnie starczyłoby na 16 kolekcji. Dla
      chłopców lepiej: „Historia Jednego Dnia” ( 74-98) w tonacji beżowo, kawowo,
      kremowej dość ładna, ale bardzo jasna. Kurteczka kremowa śliczna, ale np: mój 3
      latek miałby ją czystą ok 15 minut. „ Zabawny piesek” ( 92-116) w kolorach
      zieleń z bordowym dosć ciekawa, taka łobuzerska, nawet fajna.
      Bardzo ładna kolekcja dla chłopców wrozm.104-134 „Pierwszy Puchar” kolory:
      granat, beż, niebieski i pomarańcz, szczególnie praktyczna i ładna kurtka:
      granatowa z niebieskimi i pomarańczowymi dodatkami. ( Ceny tych kurtek
      powalające: 140 zł bez podpinki, podpinki oczywiście są, ale trzeba osobno
      kupić! ). I jeszcze dość fajna kolekcja dla chłopców „Klasyczne żeglowanie” w
      kolorach podobnych: niebieski, beż pomarańcz granat, ale w innych proporcjach:
      najwięcej niebieskiego i beżowego. Fajne kapelusiki, dresy z kapturami, śliczne
      kurtki w cenach podobnie powalających.
      Dla większych dziewczynek kolekcje w tonacji różowej: „Mała dolina”crying 92-
      116), „Przygody Alicji w Krainie Czarów”crying116-146) „Bajkowa Dziewczyna” ( 104-
      140) „Wschodząca Gwiazda” (122-146) i „Słodka i Wysportowana” ( 128-152) zbyt
      słodkie, zbyt ozdobione, osobiście nic mi się nie podobały. Jedynie dość
      delikatna jest Alicja w Krainie Czarów, drobne małe kwiatuszki , połączenie z
      gładkimi tkaninami, może być, ale niestety ginie wśród tych pozostałych. Dla
      starszych dziewczyn ( 110-140) „Rajski Ptak” –czerwień, pomarańcz, biel, ale w
      tym wszystkim kwiatki, rysunki ptaków, mazidła....za dużo naraz.
      Aha i jeszcze dla chłopców w rozm: 128-146 „Regaty”: ładna kolekcja w kolorach
      granat, beż czerwień. Spodnie, kurtka, czapki, swetry i bluzy.
      W Zabrzańskim Wójciku mnóstwo jeszcze ubranek z poprzednich kolekcji, (
      niestety nie było kurtki „ Port nr 5” , o którą pytała Pia, za to były śliczne
      sweterki dla dziewczynek, zapinane na zamek z przodu, z czerwonej dzianiny z
      granatowymi dodatkami: granatowy kaptur, z przodu dwie granatowe ósemki , na
      rękawkach dwa cienkie granatowe i jeden kremowy paseczek. Bardzo delikatne,
      ładne, za 65 zł. Wiele zimowych czapek w wyprzedaży i pojedyncze zimowe kurtki.
      Nie kupiłam nic. I w tym sezonie nie kupię. Choć podobała mi się granatowa
      kurtka dla starszego synka, to jednak prawie 200 zł za wiatrówkę z podpinką nie
      dam.
      • iwek33 Re: Byłam w Wójciku- OJEJ !!!! 18.02.06, 21:33
        Zapomniałam jeszcze o kolekcji Miss Tenis dla dziewczynek noszących ubranka w
        rozmiarze 92-116. Kolekcja biało-niebieska z czerwonymi dodatkami. Podobały mi
        się kurtki: parki z gumeczką w pasie i do kompletu bardzo oryginalnie uszyte
        czapki z numerkami na czole.
        • pia_ do iwek33 18.02.06, 23:08
          A jak Ci się podobały spodenki z Zachodniego Wybrzeża i wogóle ta kolekcja-
          tylko szczerze?
          • iwek33 Re: do iwek33 18.02.06, 23:32
            Pytasz o te dżinsy z falbankami na dole i kwiatuszkami na kolanku? Tak średnio.
            Za dużo o te falbanki. Podoba mi się sukienka na cienkich ramiączkach uszyta z
            trzech falbanek ( drobne kwiatuszki, krateczka i cos tam jeszcze) I ta czerwona
            kurteczka, choć na pierwzy rzut oka wydaje się przesłodzona, ale to chyba przez
            to połączenie z pozostałymi ubrankami : spodenkami i spódniczką, które też są z
            falbankami, krateczkami. Gdyby do tej kurtki ubrać normalne dżinsy, lub
            granatowe gładkie spodenki, czy spódniczkę to pewnie wyglądałaby dużo fajniej.
            Kurteczka jest bardzo dziewczęca. Ale gdybym miała córeczkę to wybrałabym
            raczej kolekcję Miss Tenis: kurteczki bardzo mi się podobały i te czapki bardzo
            oryginalne, ( Nie wiem, czy wiesz, o które mi chodzi: takie jakby smerfetki,
            ale z dżinsu, po bokach szerokie gumy i numerek na czole.) Ciekawe, czy będą
            wygodne w noszeniu.
            • iwek33 Re: do iwek33 18.02.06, 23:38
              Aha i z tej kolekcji Miss tenis były też granatowe kurteczki, nie tylko takie
              jasne ( białe, niebieskie)
              • pia_ Re: do iwek33 19.02.06, 10:51
                Kurtki odpadają bo wszystkie te wójcikowe są za cienkie, ja szukam czegoś z
                odpinaną bluzą czyli taka kurtka 2 w 1. W Quelle mają takie kurtki chłopięce po
                99 zł. Jak niczego innego nie znajdę to się skuszę. Ja ogądałam katalog w
                wielkim pośpiechu, niestety u nas nie ma jeszcze egzemplarzy dla klientów -
                może masz jakiś dostęp do do dużego katalogu - byłabym wdzięczna smile
                A spodenki jeszcze raz pooglądam, sukienka odpada-młoda nie cierpi sukienek,
                dlatego jedyny ratunek, aby wreszcie zaczęto brać ją za dziewczynkę widzę w
                falbaniastych spodniach (oczywiście ręszta dodatków byłaby juz niewójcikowa i
                jednobarwna).
    • iwek33 Re:do Pia 19.02.06, 00:06
      Pia, nie wiem, czy dobrze szukałam tej kurtki Port nr 5, czy to taka kurtka?
      www.allegro.pl/item86091320_sliczna_kurtka_na_wiosne_firmy_wojcik_roz_92.html
      • pia_ Re:do Pia 19.02.06, 11:03
        Nie to nie ta, Port nr 5 ma odpinaną podpinkę-bluzę dresową w kolorze
        błękitnym, kurtka jest z kapturem w kolorze ecri z niebieskimi stebnowaniami i
        czerwonymi gumkami przy ściągaczach. Na jednej z przednich kieszonek ma
        naszywkę czerwoną NUMBER 5. Ta cała seria była kremowo-błekitno-czerwona.
        Kurtka pomimo jasnego koloru nosi się rewelacyjnie i jest bardzo praktyczna i
        ładna-ma ją jedno z dzieci z zajęć angielskiego-więc wypytałam się dokładnie.
        Ja szukam rozmiaru 104.
        • iwek33 Re:do Pia 19.02.06, 13:00
          A!! Już pamiętam, ale takich kurtek też nie było. Ta czerwona kurtka
          z "Zachodniego wybrzeża" faktycznie przewiewna, raczej tylko taka na ozdobę, a
          nie o to chodzi przecież. Ja w tym roku też nie kupię chłopakom kurtek Wójcika,
          bo muszę kupić dwie, a cena osobno za kurtkę, osobno za bluzę-podpinkę mnie
          powaliła. Starszemu już kupiłam Mariquitę, nieprzemakalną i nieprzewiewną z
          odpinaną bluzą-podpinką za 100 zł. Naprawdę fajna jakość i wzór też mi się
          podoba,a cenowo dwa razy mniej niż Wójcik. Dla malego jeszcze szukam, szkoda,
          ze nie było takiej samej jak dla starszego. Udanych zakupów!!! ( Faktycznie,
          jak kupisz tylko te spodenki, to z inną kurtką też będą fajnie wyglądały )
          • pade do iwek33 19.02.06, 13:32
            A jaką kurtkę kupiłaś synkowi? Jaki wzór? Mogłabyś dać linka?
            Potrzebuję kurtki dla synka, a jak na razie do Mariquity mam zaufaniesmile
            • iwek33 Re: do iwek33 19.02.06, 16:28
              Kupiłam u tej właśnie sprzedającej ( bardzo polecam, kupiłam już trzeci raz i
              super obsługa) taką kurteczkę jak na zdjeciu trzecim, czyli brązową z beżem.
              Jakość bardzo dobra, jedynie rozmiar mocno zaniżony. Syn nosi ubranka w
              rozmiarze 122/128 , kupiłam tę kurtkę na 134 i wydawała mi się krótka, rękawy
              były ok. Sprzedająca bez problemu wymieniła mi na 140, i teraz kurtka jest wg
              mnie lepsza: dłuższa, ale rękawy ciut za długie. Rękaw podwijam, ale kurtka
              starczy na dłużej. Sama sprzedająca poleca kupić w większym rozmiarze, bo
              kurteczki wychodzą mniejsze.
              • iwek33 Re: do Pade c.d. 19.02.06, 16:28
                • iwek33 Re: do Pade c.d. 19.02.06, 16:29
                  Oj, znów za szybko
                  no i link:
                  www.allegro.pl/item86698411_k29_nowa_kurtka_z_bluza_mariquita_3_kolory_hit.html
                  • pade Re: do Pade c.d. 19.02.06, 16:40
                    Dzięki iwek, znam Panią Kasię i polecam, tez u niej kupowałamsmile))
          • pia_ Re:do iwek33 19.02.06, 18:14
            Dla młodszego synka zobacz tękurtkę w Quelle - niestety nie mogę wkleić linka,
            ale wejdź na ich stronę to jest art nr AN925694. Uważam że jest świetna, jak
            niczego nie znajdę, to chyba się na nią skuszę, choć model niestety typowo
            chłopięcy.
    • iwek33 Re: jeszcze do Pade 19.02.06, 16:39
      Zastanawiałam sie też nad tą:
      www.allegro.pl/item86609282_swietna_kurtka_mariquita_2_w_1_122_nowosc_.html
      Jest fajna cena, ale nie kupowałam nigdy u tej osoby.
      • pade Re: jeszcze do Pade 19.02.06, 17:17
        Sympatyczna, słowna, moja koleżanka u niej kupuje. Nistety obawiam się, ze ten
        kolor nie jest do końca taki, zresztą sama sprzedająca to potwierdziła.
        Mi się podobają granatowe i szare z nowej kolekcjismile
        A na jaki rozmiar szukasz kurtki?
        • agnieszka10012 Re: do iwek 20.02.06, 12:53
          Czesc
          Własnie przed chwila ogladałam te kurteczki z Mariquita i sa nawet fajne .Te
          linki do allegro tej kurteczki co ty chcesz kupic to stara kolekcja ?
          Bo na stronie Intermax ogladałam ale nie ma tej kolekcji Cats. Podobaja mi sie
          jeszcze te Flower ta kurteczka karminowa i żółta ale niewiem jak one w
          rzeczywistosci wygladaja. Widziałas je moze na "żywo" ?
          Byłam dzisiaj w sklepie ale nie maja już tej starej kolekcji.
          Nawiasem mówiac jak przegladałam nowa kolekcje to maja taka samą czapeczke jaka
          kupowałam mojej córci rok temu z H&M taka rózowa i lilowa z kwaituszkami.
          Powiedziałabym ze jest niemal identyczna .Mariquita ma ja w swojej najnowszej
          kolekcji chyba pod nazwa Summer time czy jakoś tak
          • iwek33 Re: do agnieszka 10012 20.02.06, 13:54
            Cześć! Chyba mnie pomyliłaś z inną dziewczyną, bo ja mam dwóch chłopaków i
            podałam linka do "męskich" kurteczek, o żółtych i karminowych nic nie wiemsmile
            • agnieszka10012 Re: do agnieszka 10012 20.02.06, 15:05
              Witaj
              Nie pomyliłam sie smile)))
              zapytałam sie Ciebie o te kurtki z MAriquity bo ja ich nigdzie nie widziałam a
              zauwazyłam ze ty kupiłas na allegro kurteczke z Mariquity ( coprawda inny
              model). Myslałam ze jestes zorientowana w tej marce i bedziesz mi umiała
              doradzic z tymi kurtkami. Na allegro te kurtki z zeszłorocznego sezonu sa dosyc
              tanie tylko niweiem czy to sie opłaca . I wlasnie tam sa te karminowe-rózowe i
              taki inne z kolekcji Cats takie bezowo - żólte. Nie wiesz czy one sa takie
              cienkie czy troche grubsze . I jak rozmiarowo wychodzi Mariquta sa rozmiary
              zawyżone czy zanizone?
              Bardzo dziekuje za odpowiedz
              Pozdrawiam
              Agnieszka
              • iwek33 Re: do agnieszka 10012 20.02.06, 17:09
                Nawet nie wiem, że są z zeszłego sezonu, po prostu podobała mi się dla syna i
                kupiłam. Rozmiary są mocno zaniżone, tak jak pisałam wyżej, syn nosi 122-128 a
                tę kurtkę musiałam kupić na 140. Ale jak jest w innych modelach naprawdę nie
                wiem, nie widziałam nigdzie "na żywo" tych kurtek, poza tym wciąż nie wiem, czy
                o tych samych mówimy, bo ta nasza to taka "dosyć tania" nie była, dla mnie 105
                zl za kurtkę to wcale nie tak tanio..Proponuję napisz do sprzedającej i ją
                zapytaj o dokładne wymiary i jakość materiału
                Pozdrawiam
              • pade Re: do agnieszka 10012 20.02.06, 19:24
                Jeśli mogę coś doradzićsmile
                Mój syn miał już kilka kurtek z Mariquity i moja opinia jest taka: kurtki na
                bawełnianej podszewce są super, 2 w 1 , hmm, polar fatalnej jakości, chyba, że
                teraz robią bluzy bawełniane, to lepiej. Poza tym jakość kurtek jest bardzo
                dobra, a w porównianiu z np. coccodrillo - idealna.
                • agnieszka10012 Re: do agnieszka 10012 20.02.06, 19:36
                  słuchajcie mnie chodzi o te tansze kurteczki które sa na allegro po 55 zł .
                  Szkoda ze nie wiecie jak jest z jakoscia tych kurteczek
                  Pozdrawiam
                  Agnieszka
                  • agnieszka10012 Re: do agnieszka 10012 20.02.06, 19:37
                    o naprzykład ta :
                    www.allegro.pl/item86787040__k29_nowa_cudna_wiosennna_kurteczka_mariquita_80.html
                    • pia_ Re: do agnieszka 10012 21.02.06, 10:54
                      Te kurtki sa bardzo fajne, ale nadają się wyłącznie na lato, są bardzo cienkie i
                      na 100% nie przeciwdeszczowe, a i wiaterek tez przez nie przeleci. Wierzchnia
                      warstwa to bawełna nieimpregnowana, a spód cieniutki trykocik.
                      • agnieszka10012 Re: Do pia_ 21.02.06, 11:10
                        Witaj
                        Bardzo dziekuje za odpowiedz.
                        Na allegro jest napisane ze składaja sie z nylonu więc łudziałm sie ze beda
                        nieprzemakalne a o tak mi chodziło.
                        Nic pozostaje mi nadal szukać.
                        A nie wiesz może czy te kurtki z nowej kolekcji chyba nautilius będzie
                        nieprzemakalna.
                        Chodzi mi o taka kurtkę która byłaby na deszcz i na wiatr nie musi być ciepła i
                        gruba może byc cienka.
                        Pozdrawiam
                        Agnieszka
                        • pia_ Re: Do pia_ 21.02.06, 11:25
                          Mi ten materiał na nylon nie wygladał smile.
                          Sama jestem zainteresowana kolekcją Nautilus - jak tylko będzie w sklepach to ją
                          pooglądam. A takie kurteczki o jaki Ci chodzi są w C@A za 69,90 - bardzo fajne
                          (dla dziewczyn beżowe i różowe oraz w kwiatuszki, dla chłopaków
                          granatowe-czerwone i niebiesko-błękitno-białe z rynsunkami z tyłu) Te chłopięce
                          wg mnie sa prześliczne i dziewczynka może je nosić spokojnie).
                          Zobacz jeszcze tę kurtkę różowa z quelle - tę z konikiem, opis im się pomyrdał,
                          bo to nie jest zimowa kurta tylko wiatrówka - ciekawa, choć ja nie lubię tego
                          koloru, no i cena ok.
                          • agnieszka10012 Re: Do pia_ 21.02.06, 13:19
                            Dzieki
                            To ja juz poczekam na ta Mariquite kolekcje Nautiliussmile.Na stronie Intermax-u
                            wyglada bardzo fajowo
                            C&A nie dla mnie a z Quelle koleżanka miała bardzo złe doswiadczenia smile
                            Pozdrawiam
                            Agnieszka
                            • pia_ Re: Do agnieszka 21.02.06, 13:34
                              niestety jako, że rozmiarówka Marquity jest zaniżona to chyba r. 104 będzie
                              mniejszy od tego, który potrzebujemy sad
                              Dlatego ja odpuszczam i szukam dalej.
    • mmu a któraś z Was skusiła się na taką? 21.02.06, 11:59
      zastanawiałam się jeszcze nad taką kurtką:
      kurteczka
    • mmu Wójcik- nie jest tak źle! 23.02.06, 14:46
      Byłam dziś na wiosennych zakupach i powiem Wam, że skusiłam się na parę rzeczy
      właśnie z Wójcika. Mi się np. ta kolekcja podoba bardziej niż poprzednie i oto,
      co zakupiłam:
      różową wiatróweczkę, bluzę wkładaną przez głowę i bluzeczkę bez rękawków z
      kolekcji Miss bear i jeszcze czerwone, sztruksowe ogrodniczki z jakiejś innej
      kolekcji...Oczywiście, nie założę tych wszystkich rzeczy na raz, bo to już
      byłaby gruba przesada, ale oddzielnie, z jakimiś spokojnymi kolorami,będą
      wyglądać bardzo fajnie. A kurteczka jest naprawdę śliczna, żałuję, że ta
      kolekcja jest tylko do 86 cm, bo wolałabym 92, ale oni mają na szczęście trochę
      zaniżoną numerację.
      Poza tym, mieszkam w Białymstoku i tu nie ma H&M, C&A, kapphal, cubus,
      mothercare...tu nie ma nic!są tylko niektóre kolekcje Wójcika, Coccodrillo i
      jakaś firma Dominika(?), ale ja nie znam. Ogólnie zapłakać się można. Jak się
      nie ma, co się lubi, to się lubi, co się masmile
      pozdr
      M.
      • agnieszka10012 Re: Wójcik- nie jest tak źle! 24.02.06, 09:03
        Mnie też bardzo sie podobaja rzeczy z Wójcika smile
        Ale wydaje mi sie ze w tym roku jest on za drogi .Gdybym tylko miala troche
        wiecej finansów to odrazu bym pobiegła i kupiła pare rzeczy.
        • mmu jeżeli chodzi o ceny Wójcika... 24.02.06, 17:50
          ...to wydaje mi się że w B-stoku jest taniej! Różowa kurteczka kosztowała 103
          zł, ogrodniczki 59,90 a bluza 37 zł.Cała biała i cała czerwona kurtka były w
          cenie 99 zł.(ciekawe, jaki desperat kupi tę białą, chyba tylko na prezent i to
          w pełni złośliwie, biel aż w oczy kolesmile) Więc ceny podobne chyba jak np. w
          H&M. Do tego jeszcze 3% upustu na kartę Społem...tak tak, u nas 90% sklepów to
          społem, to już chyba daje do myśłenia, ile lat jesteśmy do tyłu...jakieś 20,
          tak sądzęsmile
          niestety ogrodniczki muszę zwrócić bo projektant nie przewidział, że prawie 2
          letnie dziecię nosi jeszcze pieluszkismile
          pozdr
          M.
          • pia_ do mmu 24.02.06, 18:20
            Mam prośbę, da mi znać po ile będą u Was spodenki z falbankami i bluzeczka do
            nich z Zachodniego Wybrzeża r. 104, bo we Wrocławiu i Opolu strasznie drogie to
            będzie sad
            • mmu do pia 24.02.06, 19:03
              no to jednak u nas chyba taniej, co?smile
              a co to za kolekcja? letnia? na razie u mnie w sklepie Społem (ha,ha) są tylko
              kolekcje do 86 cm, czyli te, o których pisałam. Chciałam coś na 92, to pani
              próbowała mi wcisnąć starą kolekcję z zeszłego roku. Bo u nas to wisi cały
              czas, teraz jest jesienna, zimowa i te wiosenne, o której pisałam
              pozdr
              M.
      • pia_ Re: Wójcik- nie jest tak źle! 24.02.06, 09:58
        Nie potępiam wszystkich ciuszków w nowej kolekcji, jednak kiedyś można było
        ubrać dzieciaka od stóp do głów w ich ubranka i nie dostawało się oczopląsu,
        teraz panuje przerost formy nad treścią. Mam katalog Wójcika z ubiegłego roku i
        łezka mi się w oku kręci-było tego zdecydowanie mniej, ale bardziej mi się
        wszystko podobało-choć kupiłam tylko 1 sweterek he, he.
        Jeśli chodzi o brak sklepów, to doskonale rozumiem, moja sostra mieszka w
        Opolu - prawdziwej pustyni jeśli chodzi o sklepy - dobrze, że do Wrocławia
        niedaleko, no i ma w końcu mnie-swoją młodszą siostrzyczkę smile
        • agula12 Re: Do pia 24.02.06, 12:59
          Ja jestem z Opola , więc doskonale wiem o czym mówisz, tragedia jeśli chodzi o
          sklepy z odzieża dzieciecą , jestem zdana na Smyka, i na sklep Urwis , w którym
          są rzeczy właśnie Wójcika Coccodrillo czy D&D. Tragedia , buuuuuuuuuuu Aga
          • pia_ Re: Do agula12 24.02.06, 16:00
            Jak będziesz czegoś potrzebowała służę pomocą - członkowie naszej rodziny non
            stop kursują pomiędzy Wrocławiem, a Opolem, więc mogę coś kupić i podać.
    • agni71 Re: Nowa wiosenno-letnia kolekcja Wójcika i inne 25.02.06, 17:12
      Wybrałam się dzisiaj na własne oczy obejrzeć nową kolekcję. Nastawiona byłam
      na najgorsze, ale na szczęście nie jest tak żle smile podoba mi sie kolekcja
      Summertime, w kolorach seledynowym i różowym (mam jakoś w tym sezonie słabość
      do takich kolorków) i myślę, że mozna z niej coś wybrać, choć od stóp do głów
      bym tak córki nie ubrała. Ceny za wysokie, szczególnie kurtek. Z kolekcji
      Summertime chyba 130 zł, na zwykłej bawełn. podszewce. A za 129 zł widziałam
      świetne kurtki podwójne (z wypinaną bluzą, porządnej jakości), tylko, że
      niestety, nie było juz naszego rozmiaru w Arkadii. W Wójciku jeszcze widziałam
      dosyć dużo rzeczy przecenionych, zarówno zimowych, jak i wiosenno-letnich, sama
      się skusiłam na bluzeczkę Mimi za 26 zł (z 43). Były też fajne czapeczki i
      szaliki z kolekcji zima 2005/2006, nawet się zastanawiam, czy czegoś na
      przyszły rok nie kupić.

aga
    • pia_ uwagi końcowe :-) 08.03.06, 14:18
      Odszczekuję mówiąc brzydko to co napisałam, że Wójcik na mnie nie zarobi -
      zarobi i to sporo. Byłam dzisiaj oglądać kolekcję Zachodnie Wybrzeże i
      zakochałam się w kurteczce - jest zrobiona z porządnego materiału, któremu wiatr
      i deszcze nie jest straszny, jedyny mankament to brak odpinanego kaptura - ale
      nie można mieć wszystkiego. Spodenki z trzema falbankami są rewelacyjne,
      mięciutki, cienki jeans, na gumeczce w pasie, fajnie, ze można schować np dolną
      falbankę jeśli będą za długie. Sukienka falbaniasta była zbyt napuszona i
      troszke za sztywny miała materiał. Bluza rozpinana z kapturem - nic specjalnego,
      bluzka z dł. rękawem śliczna tylko strasznie niepraktyczna z tą śnieżną bielą,
      ale do spodni pasuje pięknie i nie powoduje oczopląsu. Teraz czeka mnie zwrot
      wszystkich kurtek, które juz kupiłam - dobrze, że jeszcze mogę i jutro jadę po
      Wójcika. Zważywszy na to, że będę tam kupować jeszcze spodnie i bluzeczkę dla
      chrześniaka, zgodzono się dać mi 5% rabat - niezbyt hojni sad
      • pade Re: uwagi końcowe :-) 08.03.06, 15:59
        Te spodenki z falbankami to długie czy 3/4? I ile kosztują?
        No i jeszcze ta biała bluzka mnie interesuje, jest cała biała? ma jakieś
        aplikacje? No i jaka cena?smile
        Jutro jedziesz? Na bielany czy gdzie indziej?
        • pia_ Re: uwagi końcowe :-) 08.03.06, 16:18
          Spodnie długie 78 zł, bluzka ma aplikacje - napis pachworkowy West Coast - taki
          jak z tyłu kurtki. Bluzka chyba 41 albo 43 zł.
          Jade jutro na Bielany, bo mam odłożoną kurtkę i spodenki, aby mi nikt nie
          wykupił smile. Nad bluzką się zastanawiam, a te spodenki 3/4 są takie sobie.
          • agni71 Re: do pia - ceny! 08.03.06, 19:01
            Przeglądałam właśnie Allegro i u sprzedającej Alaskanki pojawiły się ubranka z
            kolekcji Zachodnie Wybrzeże. O ile dobrze zapamiętałam, to spodnie z tej
            kolecji kosztują chyba 59 zł u niej (+ koszty przesyłki - nie wiem, jakie).
            Może warto się zainteresować?

aga
            • pia_ Re: do pia - ceny! 09.03.06, 13:21
              59 zł to kosztują spodnie r. 80, 98 jest za 70 zł + jeszcze wysyłka, ja
              zapłaciłam 74 zł dzisiaj w sklepie.
              • agni71 Re: do pia - ceny! 09.03.06, 19:04
                Faktycznie, póżniej się dopatrzyłam, że cena zależy od rozmiaru. A juz miałam
                nadzieję, że też coś taniej kupię dla swoich dziewczyn.

aga
      • agnieszka10012 Re: uwagi końcowe :-) 09.03.06, 10:37
        A propo tego rabatu
        Niewiem jak jest w innych sklepach ale tutaj u nas w zabrzu jest regulamin tego
        sklepu na ladzie przy kasie i tam pisze ze jak jednorazowo sie zakupi na kwote
        300 zł to dostaje sie karte rabataowa uprawniajaca do 10 % procent zniżki.
        Własnie sie nad tym zastanawiam bo niby 10 procent ot nie jest wiele ale
        zwazywszy ze zawsze coś tam kupie to dlaczego by nie oszczedzac 10 %
        • pia_ Re: uwagi końcowe :-) 09.03.06, 13:25
          Tak było kiedyś we Wrocławiu, kiedy mieli Wójcika w Tesco - miałam kartę
          rabatową na 10%. Teraz jest nowy sklep i wszystko co mogą dac to 5%. Oczywiście
          mogłabym się podobijać do właściciela, który jest z Gilowic k. Żywca jak połowa
          mojej rodziny smile, ale już mi się nie chciało. Babcia zasponsorowała spodenki,
          resztę bluzeczkę i kurtkę - mamusia smile))
          • iwek33 Re: uwagi końcowe :-) do agnieszka 10012 09.03.06, 13:34
            Ja właśnie mam tę kartę od zeszłego roku. Pytałam czy obowiązuje również w tym
            roku i tak, nadal obowiązuje obniżka 10%.
            • agnieszka10012 Re: uwagi końcowe :-) do iwek33 09.03.06, 14:48
              Hmmm...
              A ja własnie sie dowiedziałam ze potem trzeba robić zakupy raz na 3 miesiace na
              kwote 400 zł zeby ona byłła nadal aktualna.
              Czy ty tak robiłas zbierałaś paragony i przedstawiałas w sklepie?
              • agnieszka10012 Re: uwagi końcowe :-) do iwek33 09.03.06, 14:49
                Jeszcze mam jedno pytanie czy jak kupiłas na kwote 300 zł to odrazu odjeli ci
                rabat 10 % przy pierwszym zakupie?
                • iwek33 Re: uwagi końcowe :-) do iwek33 09.03.06, 16:29
                  Szczerze nie pamiętam, czy od razu mi odliczyli te 10 %, ale chyba nie,
                  ponieważ formularz zgłoszenia na kartę stałego klienta wysyłany jest do Bielska
                  i dopiero za jakieś dwa tygodnie otrzymujesz kartę. Absolutnie nie muszę
                  kupować ciuszków w kwocie 400 zł co trzy miesiące ( pierwsze słyszę o czymś
                  takim, a gdyby tak było nie zdecydowałabym się na kartę). W Wójciku byłam
                  jakieś trzy tygodnie temu pytając, czy karta jest nadal aktualna i
                  sprzedawczyni potwierdziła, że jest na stałe. Byłam w Wójciku w Zabrzu.
                  • agnieszka10012 Re: uwagi końcowe :-) do iwek33 10.03.06, 09:12
                    Witaj
                    Iwek dzwoniła do tego Zabrza i tak mi powiedzieli przez telefon.
                    Ze jest to program rabatowy ale tez zobowiązujacy mnie do zakupu .
                    Musze kupić za kwote 400 zł w ciagu 3 miesiecy.
                    tez mi sie to nie podoba sad
                    A propo to co ja chciałam kupić to mi już wykupili i chyba nie bedzie nowej
                    dostawy buuu
                    Nastepnym razem trzeba sie krócej zastanawaić.
                    • iwek33 Re: uwagi końcowe :-) do iwek33 10.03.06, 10:44
                      No może tak, ale musisz kupić jeden raz za te kwotę, a nie co trzy miesiące. Ja
                      w zeszłym roku musiałam kupić za kwotę 300 zł, a że akurat kupowałam
                      kombinezony zimowe dla dzieciaków to uzbierała się ta suma, i mam tę kartę. Ale
                      teraz nie mam żadnych warunków, mogę z niej korzystać bez względu na to ile i
                      kiedy robię zakupy. A w Wójciku niestety tak jest: jak coś wykupią, to już
                      drugich dostaw nie ma. I to jest głupie.
                      • agnieszka10012 Re: uwagi końcowe :-) do iwek33 10.03.06, 13:45
                        Dobra nie chce sie wymadrzac ale dobrze zrozumiałam co mi powiedziała Pani w
                        sklepie.
                        Zeby dostac kartę jednorazowy zakup na 300 zł.
                        Potem zeby karta była nadal aktualna nalezy zbierac paragony !!!!- to
                        powiedzieli mi 3 razy- i przedstawic po 3 miesiacach paragonów ma być na kwote
                        400 zł.
                        NAprawde pytałam sie 2 razy zreszta to nie wazne.
                        • iwek33 Re: uwagi końcowe :-) do iwek33 10.03.06, 14:56
                          To chyba same panie w sklepie są niedokładnie poinformowane, bo mnie mówiła co
                          innego. Może masz rację, musze w takim razie jeszcze dopytać.
    • mamaskarba Jest już katalog na stronie Wójcika... 09.03.06, 18:43
      wojcik.com.pl/index-kol-2006a.html
      Jak zwykle dla chłopców prawie nic nie masad Tylko jedna kolekcja mi się podoba:
      wojcik.com.pl/kol-2006a-06.html
      (jedyna pasująca rozmiarowo na mojego synka, pozostałe są pewnie powyżej
      rozmiaru 104)

--Mój skarb największy
      • pia_ Re: Jest już katalog na stronie Wójcika... 10.03.06, 12:27
        Jest jeszcze Funny Dog od rozm 92. Z tej kolekcji kupiłam mojemu chrześniakowi
        właśnie r. 92 koszulkę z pieskiem w aucie, spodnie zielono-bordowe i skarpetki
        pod kolor. Wszystko okazało się sporo za duze, cóż będzie na dłuzej.
        Nasza kuereczka 98 jest długa do kolan, ale wyglada to ładnie i pewnie młoda
        pochodzi w niej jeszcze przyszły sezon. Natomiast spodnie są na brzuchate,
        pupiate i biodrzaste dziecko - jeśli dzisiaj krawcowa czegoś nie wymyśli, to
        będę musiała zamienić spodenki na coś innego, bo zwrotów niestety nie ma sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka