Dodaj do ulubionych

Rowerek 3-kołowy KETTLER-pytanie

16.02.06, 21:49
Szukam rowerka dla synka(aktualnie dwa latka i półtora miesiąca). Słyszałam
dużo dobrego o rowerkach firmy Kettler. Jednocześnie jestem zdecydowana na
zakup rowerka , który pedały ma na środku, nie w przednim kole. Obejrzałam
rowerki Kettlera i i jestem w kropce: wszystkie modele, jakie znalazlam miały
pedały w przednim kolesad Może wiecie, czy jest jakiś model rowerka tej firmy
z pedałami na środku?
Obserwuj wątek
    • maja285 Re: Rowerek 3-kołowy KETTLER-pytanie 16.02.06, 22:47
      www.allegro.pl/show_item.php?item=85255907
      my się chyba zdecydujemy na taki.....Kettler nie ma rowerków z pedalami na
      środku sad(
    • mam6lat Re: Rowerek 3-kołowy KETTLER-pytanie 17.02.06, 01:43
      moj starszy synek dostał po kuzynach taki rowerek z pedałami z przodu
      i było OK maly go b. lubił,
      teraz bedzie dla maluszka (4 użytkownik!)
      • leigh4 Re: Rowerek 3-kołowy KETTLER-pytanie 17.02.06, 09:22
        Dzięki dziewczynysmile Ale szkoda, ze nia ma modelu z pedałami pośrodku. My już
        mamy taki rowerek z pedałami w przednim kole i niestety u nas się nie sprawdzasad
        • natab123 Re: Rowerek 3-kołowy KETTLER-pytanie 17.02.06, 09:33
          Hi leigh4!

Oto linki do zakonczonych aukcji z rowerkiem Magic - bardzo polecanym tutaj na
          forum:

www.allegro.pl/show_item.php?item=85240532
          www.allegro.pl/show_item.php?item=78495862
          Pozdrawwiam

Nata
          • beata1974 Re: Rowerek 3-kołowy KETTLER-pytanie 17.02.06, 09:42
            Mój mały też ma tego kettlera i ja na razie to nie chce mu się pedałować -
            njlepiej jak się go pcha - stosuję go jako rozrywka gdy szliśmy na spacer - do
            nauki to chyba będe musiała go wymienić na 2 kołowy + 2 małe dadatkowe kółka
            inacze go nie nauczę a szkoda bo tamten się mi podoba i synkowi też ale nie
            chce kręcić?
            • leigh4 Re: Rowerek 3-kołowy KETTLER-pytanie 17.02.06, 10:00
              Beatko, ja miałam ten sam problem: ale widze, ze u nas wynika on włąśnie z tego
              umiejscowienia pedałów(przy przednim kole). Małemu cięzko jest końcami
              paluszków naciskać na pedały, więc woli być wożonysmile Ale gdy usiadł na rowerku
              koleżanki z pedałami w środku, problem zniknął. Dlatego szukam takiego, który
              będzie miał właśnie pedały na środku.
    • pia_ do leigh4 17.02.06, 10:32
      Aniu, znalazłam to i jeden z tych rowerków bardzo mi sie podoba dla mojej pannicy.
      www.smartoys.pl/?page=3&gallery=italtrike
      Bo z tych Bercheta na gumowych kołach jest tylko Tonik bike. Fajny jest Baby
      Bike Plus i ten Magic, który dziewczyny opisywały, ale one maja plastikowe koła,
      a to u nas wysiada.
      • pia_ Re: do leigh4 17.02.06, 10:37
        Ale ze mnie gapa, dopiero teraz zauwazyłam, ze tylko jeden z tych rowerków ma
        pedały pośrodku, a tak mi się podobał ten czerwony sad
        No i przypomniałam sobie, ze olaj z czerwonego kapturka miała miec te rowerki.
        • mira31 Re: do pia 17.02.06, 10:45
          witaj, z tego co pamiętam, to Twoja córeczka ma okoła 3 lat, dla takiej
          panienki polecam zdecydowanie normalny 12 calowy rowerek. polecam firmę giant.3
          kołowca dla 3 latki nie warto. pozdrawiam
          • pia_ Re: do pia 17.02.06, 10:55
            Ma 2,5 r. i jest bardzo mało sprawna fizycznie niestety, dlatego taki dorosły
            rowerek 4 kołowy odpada, zresztą mamy sasiadkę (ta z kolei jest fenomenalnie
            sprawna wink i w zeszłym roku, kiedy miała ponad 3 latka rodzice kupili jej tego
            4 kołowca - porażka. Dlatego musi być 3-kołowy, ale na gumowych kołach, bo u nas
            trawa, kostka granitowa i polne drogi.
            • mira31 Re: do pia 17.02.06, 11:09
              jak córka miała 2 lata kupiłam polskiego 3 kołowca turbo (taki sam jak magic),
              opony na kółkach są na 100% gumowe i ciche - był używany też w domu po
              panelach. rowerek ma łańcuch i pedały w normalnym miejscu ( nie w przednim
              kółku)- co moim zdaniem jest zaletą, bo rok później córka przesiadła się na 16
              calowego gianta i nie miała żadnych problemów z nauką jazdy na nowym rowerze.
              rowerek turbo (magic) ma rączkę do prowadzenia dla rodzica, którą można
              wyjmować, koszt rowerka to 130-150 zł. bardzo fajny był ten nasz rowerek, nawet
              myślałam, że posłuży nam jeszcze rok, ale moja córka jest z kolei
              strasznie "sportowa" i kupiłam jej większy. polecam magic ma napewno gumowe
              kółka.
              • pia_ Re: do mira31 17.02.06, 12:25
                Napisałam do producenta w sprawie kółek Magica i gdzie mogę zobaczyć na zywo ten
                rowerek. Zobaczę przymierzę i zadecyduję. Moze pojadę tez w weekend do
                Decathlona, tam są 4-kołowe rowerki i wsadzę na jakiś małą - zobaczymy.
                • leigh4 Re: do pia_ 17.02.06, 15:08
                  To daj znać jak wypadło przymierzaniesmile U nas przymiarki odpadają, bo mały jest
                  takim fanem rowerów, że w sklepie nie dałoby rady wyjść z nim bez kupienia
                  (pewnie wyjechałby nim, he, he...)Tylko on porywa się na takie duże, a wiem, że
                  na taki dla niego za wcześnie. Po pierwsze dlatego, że za ciężko się pedałuje(i
                  pewnie ledwo dosięgałby nóżekami pedałów), a po drugie są bardziej wywrotne od
                  trójkołowca-i jednocześnie bardzo ciężkie, więc w razie upadku mogłoby być
                  niewesołosad Jestem więc zdecydowana na trójkołowy, chociaż mam świadomość, że
                  to inwestycja tylko na ten rok-trudno, będzie dla następnegowinkPodoba mi się ten
                  Magic i berchet i ciekawa jestem, czy różnica w ich cenie ma jakieś przełożenie
                  na ich jakość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka