Dodaj do ulubionych

ja nie jestem w stanie wybrac .....

17.03.06, 22:25
wozka spacerowkisadpo prostu jest taki wybor i czytam na tym forum wypowiedzi
mam i nie wiem , nie umiem sie zdecydowac i generalnie jestem bardzo
zdecydowana osoba, jakos fotelik lozeczko i inne nie sprawialy mi takiego
klopotu a wozka nie umiem wybrac i juz buuuuuuuuuu
Obserwuj wątek
    • ola31121982 Re: ja nie jestem w stanie wybrac ..... 17.03.06, 23:09
      hej!
      mam podobny problem-zastanawiam się między graco city sport a którymś z firmy
      baby dreams. z graco mam kojec jest super, z baby dreamsa krzesłko tez jestem
      bardzo zadowolona - ja szukam jakiegos taniego w miare bo mam w sumie juz 1
      dobry, ale eraz chcialam jakis leciutki, zeby latwo zapakowac do wozu i wziasc
      pod reke.poszperam jeszce , moze ktorys przykuje moja uwage.pozdrawiam i życzę
      trafnego wyboru,ola
    • olamatu Re: ja nie jestem w stanie wybrac ..... 17.03.06, 23:12
      Ja też nie. Muszę pojechać poprzymierzać dziecko. Zastanawiam się
      (po :oglądzie" internetowym) nad: Coneco traffic (ale mogłaby być lżejsza i
      chyba lepiej byłoby gdyby miała wyższe siedzisko), coneco polo (ale siedzisko
      jest płytkie (21 cm) przynajmniej według internetowych danych i BB Bunny (ale
      nierozkładane siedzisko). Moja mała ma 16 miesięcy, waży ok.12 kg i ma 82 cm.
      Chcę, żeby to był jej ostatni wózek, a starego się niedługo pozbywam. Ja chyba
      jeszcze poczekam, bo np. coneco ma wypuścić coś nowego. A mnie interesuje wózek
      do 300 zł.
    • agadzie1 Re: ja nie jestem w stanie wybrac ..... 17.03.06, 23:28
      mam to samo
      chciałabym, żeby to był ostatni wózek, lekki i duży i tani, ale takiego nie
      znalazłam
      jeśli chodzi o BD to bardzo fajny pod względem wielkości i amortyzacji był
      Sprint, ale waży 8 kg
      Graco ma b. dużo niepochlebnych opinii, podobnie jak Coneco
      więc pewnie zostanie mi Inglesina Max albo Chicco Ponee
      • gucci77 Re: ja nie jestem w stanie wybrac ..... 18.03.06, 13:25
        MASAKRA! Ja mam ten sam dylemat... za duży po prostu wybór, nie to co nasze mamy
        w PRL, stały w kolejce za meblami, które miały przyjść za pół roku i jeszcze do
        tego nie wiedziały jaki kolor dostaną... wink
        • magia Re: ja nie jestem w stanie wybrac ..... 18.03.06, 13:47
          Dziewczyny przeciez to jest proste. Narzucasz sobie max. kwote jaka jestes w
          stanie wydac i przynajmniej jedna ceche, ktora uwazasz za niezbedna i lecimy.
    • sdec Re: ja nie jestem w stanie wybrac ..... 18.03.06, 14:29
      Może ktoś doradzi również, jakie krzesełko do karmienia: nie mam ograniczenia
      finansowego (mąż już kupi cokolwiek!!! za każdą cenę!!!), aby nie drewanie i na
      4 kółkach.
      Wybieram między Prima Pappa Diner Peg Perego a Fisher Price Aquarium!
      Dla mnie oba się podobają i nie umiem wybrać.
      • magia Re: ja nie jestem w stanie wybrac ..... 18.03.06, 17:11
        sdec napisała:
        > Wybieram między Prima Pappa Diner Peg Perego a Fisher Price Aquarium!
        > Dla mnie oba się podobają i nie umiem wybrać.

Ja tam preferuje drewniany typu
        www.allegro.pl/item92756491_krzeselko_wielofunkcyjne_nowe_5_kolorow.html
        IMO bardziej funkcjonalne.
        No ale, skoro oba Ci sie podobaja, to wybierz ten, ktory bedzie w sklepie, albo
        tanszy smile Wybor sposrod 2 to juz zaden wybor smile
        • magda.m.m Re: ja nie jestem w stanie wybrac ..... 18.03.06, 17:50
          co do krzesełka do karmienia to nie widzę sensu wydawania kupę kasy np na Peg
          Perego jak za około 300 zł są ok. Ja mam Baby Ono i jest super, a dziewczyny
          chwalą też Baby Dreams. Lepiej tę kaskę przesunąć na wózek. Ja niestety też mam
          kłopot ze spacerówką. Już się ograniczyłam do:
          Inglesina max (ale trudno dostać tę włoską a polska jakoś mi nie leży)
          Jane Energy
          Maclaren Techno XT
          Maxi Cosi Birdy (mamy fotelik 0-13kg, więc można by wpinać przy drugim dziecku_
          Bebe Comfort Allegro Plus
          Nie wiem czy czegoś jeszcze nie dorzucę jak dłużej poszperam w necie.
          Może na żywo mi się rozjaśni.
          Pozdrowionka
          • bba75 do magdy m.m 20.03.06, 10:35
            Właśnie chcę kupić krzesełko Baby Ono. Napisz proszę ile ma pozycji oparcia i
            na ilu wysokościach można je ustawić, no i coś jeszcze o tym krzesełku. A co do
            spacerówki to ja myślę o PP Pliko P3. Jest naprawdę fajny.
            • magda.m.m Re: do magdy m.m 02.04.06, 09:18
              co do krzeselka, to ma 3 pozycje oparcia i 5 wysokości oparcia. Oczywiscie 2
              tacki, 5-punktowe szelki. Jest na kólkach z hamulcem na tylnie. Ma też torbę (u
              nas na chrupkismile))Wszystko co trzeba, bo w końcu ma służyc do jedzenia, więc
              relatywnie dziecko spędza tam nie wiele czasu.
              A co do spacerówki to rzeczywiście zdecydowałam się na Pliko.Jest super!!! Mimo
              ceny jestem nim zachwycona.
              Przepraszam, że tak póżno, ale rzadko tu zaglądam ostatnio.
              pozdrawiam
              Magda
              • bba75 Re: do magdy m.m 03.04.06, 14:24
                kupiłam to krzesełko, jest bardzo fajne, a w tym tygodniu chcę kupić pliko
    • jadis76 Re: ja nie jestem w stanie wybrac ..... 18.03.06, 18:20
      jeśli chodzi o krzeselko to Peg Perego Prima Pappa jest super
      polecam
    • agadzie1 w końcu wybrałam wózek! 18.03.06, 21:29
      kupiłam dziś Inglesinę Trip za 460zł
      jestem zadowolona z wózka i szczęśliwa, że nie muszę zastanawiać się dalej
      Inglesina Max - włoska jest w warszawie: świat dziecka (jupiter towarowa)
      wózki-foteliki (sklepy koło kina femina w al. solidarności)
      pozdrawiam i życzę udanych wyborów
      • gucci77 Re: w końcu wybrałam wózek! 18.03.06, 22:54
        Agadzie1, fajna ta Inglesina smile
        www.baby.vox.pl/main.php?s=details&cat_id=46&id=260
        • agadzie1 Re: w końcu wybrałam wózek! 19.03.06, 22:54
          na spacerze jeszcze nie byliśmy, ale wózek mnie zachwycił- lekki, zwinny,
          ładnie wykonany, amortyzowany, maojemu dużemu jak na swój wiek maleństwu
          wygodnie. dziś woziłam go po mieszkaniu i aż się chichrał- dla mnie jego radość
          jest najważniejszym wyznacznikiem
          dodam, że pierwszy raz zobaczyłam ten wózek w necie piątkowej nocy, w sobotę
          pojechałam obejrzeć go na żywo i kupiłam bez wahania, co u mnie raczej się nie
          zdarza. sprzedawcy w sklepie też byli nim zauroczeni, a dostali go właśnie w
          piątek.
          jedyny minus to kolorystyka, ja wybrałam czarny ze srebrnymi obszyciami, jest
          jeszcze czerwony-Ok, brudno niebieski i różowy
    • koma.edziecko Re: ja nie jestem w stanie wybrac ..... 19.03.06, 09:37
      A gdzie kupiłaś tą inglesinę i ile zpłaciłaś? Napisz też jaki wybrałaś kolorek
      bo mi się strasznie ten różowy podoba i jak się w niej podbija przednie
      kółka,czy jest taka trochę kopnięta do tyłu jak maclareny...
      Dzięki z góry za odpowiedź.
      • bewka7 Re: ja nie jestem w stanie wybrac ..... 19.03.06, 12:20
        Ja też bardzo długo zastanawiałam się nad wyborem parasolki i w końcu padło na
        Bebe Confort Viva. Mamy za soba już pierwszy spacerek i jesteśmy bardzo
        zadowoleni.
        Wybierała między BC Vivą a Inglesiną Trip, bo też mi się podobała. Mam nadzieję,
        że nie będę żałowała swojego wyboru.
        • ola31121982 co do krzesełka... 19.03.06, 12:41
          polecam baby dreams - bambi.jest naprawde super, używamy jakieś 3 miesiące i
          nie zamieniłabym na inny.zapłaciłam jakieś 290zł.oglądałam przy tym inne
          fischer price i chicco, które mało co się różnią z wyjątkiem ceny.nawet5
          babeczka w sklepie powiedzila że nie ma sensu przepłacać.pozdrawiam.

www.babydreams.com.pl/pl/index.htm
          wklejam link to sobie obejrz.

a nad spacerówką nadal się zastanawiamy..
        • monii_1 pytanie do bewka7 02.04.06, 07:52
          jaka jest wysokość oparcia w BB Viva ??
          • bewka7 Re: pytanie do bewka7 03.04.06, 17:59
            Wysokość oparcia w BC Viva wynosi 45cm.
      • agadzie1 Re: ja nie jestem w stanie wybrac ..... 19.03.06, 22:59
        nie doszłam do twojego postu, więc część odpowiedzi jest wyżej
        podbija się go zadziwiająco dobrze, w moim skromnym odczuciu lepiej nawet niż w
        In.Max, jest b.dobrze wyważony
        jeśli chodzi o różowy, to ja osobiście nie znoszę tego koloru, więc nie jestem
        obiektywna. róż wózka jest pastelowy, ale to nie taki typowo becikowy kolorek,
        tylko bardziej przygaszony. nie pamiętam koloru stelaża, do tego modelu, ale
        chyba jest czarny, więc całość może prezentować się dobrze
        zapłaciłam 460zł i kupiłam go w w-wie, al. solidarności po stronie feminy
        te wózki są także na ursynowie, ale tylko niebieskie
        • bea_7 Re:Do Agadzie1 20.03.06, 10:08
          Mam pytanie dotyczące tej Inglesiny, którą kupilaś. Czy nadaje się dla 9
          miesięcznego dziecka i czy rozkłada sie do pozycji leżącej?
          Myśle o kupnie inglesiny, na razie zastanawiam się nad Max, ale Twój wózek też
          jest bardzo fajnysmile
          Pozdr.
          • majkimama Do Bea 7 20.03.06, 17:32
            Wiesz co oglądałam dziś w sklepie te Inglesiny Trip, sama mam 10 mies córke i
            zastanawiam sie nad tym wozkiem. Minusem najwiekszym jest fakt, ze nie maja
            palaka crying
            • bea_7 Re: Do Bea 7 20.03.06, 23:00
              Ja chyba zdecyduje sie na Inglesine Max ze wzgledu na wyposażenie.
        • bezi do agadzie1 20.03.06, 10:28
          Gdzie na Ursynowie jest ta inglesina?
    • agadzie1 inglesina trip 20.03.06, 23:04
      załączam adres sklepu z ursynowa
      www.sklep-bambino.pl/kontakt.php
      sprzedawca polecał ten wózek również dla mniejszych maluchów (jego używanie
      dozwolone jest od 6 mies), jednak oparcie nie rozkłada się na płasko, tylko pod
      kątem 30 stopni- nam to nie przeszkadza, bo nasze maleństwo ma tak ustawione
      łóżeczko i w obecnym wózku też tak śpi, ale to kwestia nastawienia i
      przyzwyczajenia
      • mama2miskow Re: inglesina trip 20.03.06, 23:42
        Mam pytanie, a czy w tym sklepie na Ursynowie były może oryginalne Inglesiny
        Max ?? w innym kolorze niż szaro ceglasty - bo takie tylko zostały w sklepie w
        Al. Solidarności.
        Z góry dzięki za odpowiedź.
    • olamatu Wybrałam!!! 30.03.06, 22:37
      Kupiłam dzisiaj dla swojej córeczki coneco polo. Mam nadzieję, że wbrew
      prognozom jutro nie będzie padać i wypróbujemy go. Ufff jak dobrze, że już
      kupiłam.
      • malinka113 Re: Wybrałam!!! 01.04.06, 21:25
        Teraz ja nie mogę się zdecydować: waham się pomiędzy spacerówką esprit
        www.allegro.pl/item94774446_spacerowka_esprit_girl_hit_na_allegro_od_ss.html
        a chicco ct 0.4.
        www.allegro.pl/item94098885_wozek_chicco_ct_0_4_nowy_model_2006_wys_0zl_.
        html.
        Esprit podoba mi się bardziej, jest lżejszy i ma pałąk. Chicco natomiast nie ma
        pałąka, ale ma trochę większe kółka i okrycie na nóżki. No i jest trochę
        tańszy. Ale za to ma jakąś dziwną budkę... Który wybrać?

• sdec Re: Wybrałam!!! 01.04.06, 22:04
          Ja bym wybrała Chicco. Według mnie jest lepszy niż Hauck. Wizualnie bardziej mi
          się podoba.
        • sylwia051 Re: Wybrałam!!! 03.04.06, 13:40
          ja mam chicco ct 04 i jestem bardzo zadawolona (wcześniej jeżdziliśmy adborem,
          PP Venezia i graco ultima) stwierdzam, że ct04 jest najlepszy,
          pokonujewszystkie nierówności drogi jak czołg
          • malinka113 Re: Wybrałam!!! 04.04.06, 19:14
            Zatem chyba zdecyduję się na chicco... Dziękuję bardzo. A co z tym pałąkiem?
            czy jest potrzebny w sytuacji kiedy są pięciopunktowe pasy? Kiedy mój synek był
            mały to często się opierał na pałąku i wyglądał sobie, więc nie wiem jak
            zachowa się mała. Trochę się obawiam, że będzie chciała się wychylać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka