21.03.06, 18:23
Wiem, że już kilka wątków dotyczyło zabawek Leap Frog, ale nie mogę znaleźć
przez wyszukiwarkę wątku o tym gdzie można w Polsce kupić przez internet.
Chodzi mi o sklep internetowy, bo jakoś nie jestem przekonana do allegro.
Chciałabym kupić na roczek stolik edukacyjny. Zastanawiam się między Leap
Frog, a Fisher Price (ten z alfabeten i cyferkami), z tym że Fisher Price
jest chyba tylko na allegro. Może mi coś podpowiecie.
basia
Obserwuj wątek
    • kasiab20 Re: Leap Frog 21.03.06, 18:57
      Witam,
      Jestem wylacznym przedstawicielem LeapFroga na Polske. Na Allegro nie ma
      produktow LeapFroga. W tej chwili jst jeszcze jeden stolik a nastepne beda na
      przelomie maja i kwietnia. W przypadku zainteresowania, prosze o kontakt na
      kb@smartoys.pl.
      Ustalimy, w jaki sposob moze go Pani najwygodniej nabyc.
      Cena 290PLN.
      Pozdrawiam KB
      • kasia-j Re: Leap Frog 21.03.06, 20:05
        Hmm a te stoliki na allegro nie są firmy Leap Frog?

www.allegro.pl/item93580144_stolik_edukacyjny_usa_lepszego_nie_ma_15_rabat.html

www.allegro.pl/item91933563_fisher_price_stolik_edukacyjny_usa_leap_frog.html
        • alexsc Re: Leap Frog 21.03.06, 22:00
          ten stolik z drugiego linku jest leap frog, widać na zdjęciu, a pudło stoi na
          jakims innym i na tym niżej jest nazwa fisher price
          Kupuję u Pani Asi i jeszcze nie trafiłam na bubla.
    • basia741 Re: Leap Frog 21.03.06, 20:22
      dziękuję za odzew, stolik potrzebuję przed 20 maja, więc chyba mogę poczekać na
      te które mają przyjść na przełomie kwietnia i maja ?
      A co do tych na allegro to czegoś nie rozumiem. Wydawało mi się, że Leap Frog i
      Fisher Price to różne marki, ale może się mylę. Coś mi ta aukcja dziwnie
      wygląda.
      w każdym razie dziękuję i zastanowię się nad ofertą.
      basia
      • monika_wroclaw Re: Leap Frog 21.03.06, 20:47
        Te na allegro wyglądają identycznie jak te na stronie leap frog
        www.leapfrog.com/do/findproduct?ageGroupKey=infant&key=learntable
        ale na stronie fisher-price nie znalazłam tych stolików...
        • kasiab20 Re: Leap Frog 21.03.06, 21:25
          No cóż, tak te stoliki są firmy LeapFrog, ale sprowadzane ze Stanów nielegalnie.
          Nie mają CE testing, są w amerykańskiej wersji językowej, a ktoś oferując je
          chwilami wypisuje totalne bzdury, pomijając fakt, że nie odróznia firmy LeapFrog
          od FisherPrice, który jest marką firmy Mattel.
          • basia741 Re: Leap Frog 21.03.06, 21:53
            a te które Państwo oferujecie, w jakiej są wersji językowej? tylko w
            angielskiej czy jest szansa na polską wersję?
            • kasiab20 Re: Leap Frog 21.03.06, 21:55
              Dostępne są w języku angielskim brytyjskim
          • kasiab20 Re: Leap Frog 21.03.06, 22:10
            Zapomniałam dodać jeszcze jednej istotnej rzeczy - produkty LeapFrog sprzedawane
            na Allegro nie są objęte żadną gwarancją!
      • ursgmo Re: Leap Frog 21.03.06, 21:25
        basia741 napisała:

> dziękuję za odzew, stolik potrzebuję przed 20 maja, więc chyba mogę poczekać
        na
        >
        > te które mają przyjść na przełomie kwietnia i maja ?
        > A co do tych na allegro to czegoś nie rozumiem. Wydawało mi się, że Leap Frog
        i
        >
        > Fisher Price to różne marki, ale może się mylę. Coś mi ta aukcja dziwnie
        > wygląda.

To są różne marki . Ja bym to wytłumaczyła raczej niezbyt dobrą znajomością
        produktu , bo od tej sprzedającej kupuje zabawki - ma czasami cos naprawdę
        ciekawego w nienajgorszych cenach - choć opis nie zawsze dokładny .

> w każdym razie dziękuję i zastanowię się nad ofertą.
        > basia
        • monika26kr Re: Leap Frog 21.03.06, 22:19
          Opisy sa malo dokladne bo ta sprzedajaca niewiele trudu sobie zadaje aby takowy
          powstal. Po prostu kradnie opisy innym allegrowiczom. Ten wstep o firmie FP
          czytalam niedawno i wydal mi sie bardzo fajny i oryginalny. Kiedys Pani
          Asia "pozyczyla" sobie opis z aukcji mojego meza. Prosbe o nie kopiowanie bez
          zgody zignorowala.
          • kasiab20 Re: Leap Frog 21.03.06, 22:25
            No i właśnie dochodzimy do sedna sprawy - czyli atrakcyjności cen na Allegro,
            wynikającej z kradzieży czyjejś własności intelektulanej, często niepłacenia
            podatków, sprzedawania produktów bez atestów, barku instrukcji w języku polskim,
            braku gwarancji - niestety korzystając z tych "okazji" popieramy cały ten
            proceder i wszyscy żyją w przekonaniu, że wszystko jest w porządku...Oczywiście
            zdarzają się osoby uczciwe, ale to niestety raczej zdecydowana mniejszość!
            • aleksandra32 Re: Leap Frog 22.03.06, 08:41
              Czy można obejrzeć zabawki na stronie internetowej?
              • kasiab20 Re: Leap Frog 22.03.06, 11:01
                tak, www.smartoys.pl - bedzie zmieniona strona za ok 4 tygodnie, bedzie duzo
                wiecej informacji. W tej chwili polecam strone www.berek.pl, gdzie do niektorych
                produktow sa juz opinie pedagogow.
                Pozdrawiam
                KB
    • ursgmo Re: Leap Frog 22.03.06, 07:28
      Jak mam chęć na jakąś zachodnią zabawkę kupuję ją na e-bay . Ten stoliczek
      kupowałam dla koleżanki , kosztował 160 zł !! z przesyłką i przyleciał w ciągu
      14 dni .Do tego kupowałam żabę Baby Ted i w niczym nie można jej odróżnić od
      żaby kupionej wcześniej w Londynie . Ten sam angielski smile
      W ten sposób kupiłam mnóstwo zabawek płacąc za nie pół ceny allegro.
      A gwarancja ? zabawki dobrych firm raczej sie nie psują . Przez dziesięć lat
      kupowania zabawek moim dzieciom, to psuły się raczej rzeczy kupione na miejscu
      i tzw. "no name" , nigdy nie popsuł mi sie fisher , tomy czy leap frog.
      • pzl8 Re: Leap Frog 22.03.06, 11:03
        gdzie w internecie można nabyć w/w zabawki,czy wyłączny dystrybutor prowadzi
        sprzedaż internetową?
        • kasiab20 Re: Leap Frog 22.03.06, 11:10
          zakup na stronie wylacznego dystrybutora, czyli www.smartoys.pl bedzie mozliwa
          za ok 5 tygodni.
          W tej chwili sa to:
          www.berek.pl
          www.babyvip.pl
          www.remi.biz.net

• alexsc Do Ursgmo- Re: Leap Frog 22.03.06, 12:24
        hej, a kupowałas przez ebay niemiecki czy z Usa? Jakie były koszty wysyłki do
        Polski? pamiętasz moze?
        • ursgmo Do Ursgmo- Re: Leap Frog 22.03.06, 16:06
          alexsc napisała:

> hej, a kupowałas przez ebay niemiecki czy z Usa? Jakie były koszty wysyłki do
          > Polski? pamiętasz moze?
          Na e-bay usa. Sama zabawka kosztowała ok. 20 $ i jak dziś zerknęłam nadal mniej
          więcej tyle kosztuje , 30 $ to przesyłka . Z tym że trzeba szukać bardzo
          uczciwego sprzedawcy , bo jeden policzy tylko tyle ile poczta weźmie a drugi
          krzyknie za przesyłkę dwa razy tyle. Najlepiej wysłać maila z zapytaniem o cenę
          przesyłki do kilkunastu sprzedawców i wybrać tego który poda najuczciwszą cenę
          ( no i ma duzo pozytywnych komentarzy oczywiście).
      • monika26kr Re: Leap Frog 22.03.06, 12:58
        Zgadzam sie absolutnie. Te zabawki sie poprostu nie psuja wiec coz po
        gwarancji. Stolik za 290 zl to juz daleko idaca przesada. W Stanach mozna je
        kupic za 20$. Wkurza mnie to, ze ceny zabawek na Polske sa tak wygorowane
        jakbysmy niewiadomo ile zarabiali. Dla nas FP czy Leap Frog to juz prawie
        luksus, a na zachodzie standard.
        • kasiab20 Re: Leap Frog 22.03.06, 16:24
          no cóż chciałabym je sprzedawać taniej ale ja mam cany FOB China bardzo niewiele
          niższe od tych które są w USA, do tego transport, tłumaczenia instrukcji, wiele
          innych rzeczy...No i oczywiście podatek VAT 22%.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka