Dodaj do ulubionych

jumping fitness

01.12.16, 13:51
albo gdzieniegdzie jumping frog-korzystałyscie?
Kolezanka mnie namawia, ale jak zobaczylam, to wyglada dosc hardcorowo. Z kondycja u mnie nie najgorzej, ale mam problemy z kregosłupem, moze powinnam w takim przypadku odpuscic (choc spodobalo mi sie, nie powiem).
Moze ktoras z was chodzi i moze sie podzielic wlasnymi spostrzezeniami.
Obie jestesmy dobrze po 40, a z filmikow na YT spogladaja na mnie glownie baaardzo mlode twarze....bedziemy wygladac jak dziwolągi?!
Obserwuj wątek
    • bramstenga Re: jumping fitness 01.12.16, 14:06
      Odradzam. Fatalnie działa na kręgosłup oraz narządy dna miednicy.
    • lady-z-gaga Re: jumping fitness 01.12.16, 14:08
      Oprócz entuzjastycznych opinii są też informacje o szkodliwości tej formy fitnessu. Wiek sam w sobie nie jest żadną przeszkodą, jednak wiadomo, że mięśnie dna miednicy im starsze, tym słabsze. Tyle się mowi o kobiecych dolegliwościach w postaci nietrzymania moczu, po co zwiększać sobie zagrożenie, kiedy menopauza niedaleko? smile Kręgosłup również nie będzie Ci wdzięczny za tyle skakania smile fajnie to wygląda, na pewno daje mnostwo frajdy,ale to tylko kolejna moda - nie lepiej poszukać sobie bardziej uniwersalnych zajęć?
    • lady-z-gaga Re: jumping fitness 01.12.16, 14:11
      niedawno był wątek na ten temat i tam wstawiałam linka, skoro pytasz to powtórzę

martaokuniewska.pl/fitness-na-trampolinach-a-miesnie-dna-miednicy-u-kobiet/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka