barbara79 Re: niemowle-mądre książki-co polecicie??? 27.03.06, 19:34 ja mam "Pierwszy rok życia dziecka" wcześniej miałam "W oczekiwaniu na dziecko" z tej samej serii i bardzo mi przypadły do gustu, następna będzie "Drugi i trzeci rok życia dziecka" już niedługo bo mały skończył 9 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks32 Re: niemowle-mądre książki-co polecicie??? 27.03.06, 20:27 Oprócz wspomnianej "Pierwszy rok ..." fajna jest Tracy Hogg "Język niemowląt" - taka do poczytania ciekawa. Mam jeszcze Joanny Wilkońskiej "Pierwszy rok życia dziecka - poradnik dzień po dniu" - też fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_cz Re: niemowle-mądre książki-co polecicie??? 29.03.06, 09:35 To samo, co przedmówczynie. Pierwszy rok życia dziecka to moja biblia. Język niemowląt jest dobry szczególnie na problemy z płaczem "bez powodu" (żeby zrozumieć o co dziecko prosi), jedzeniem na okrągło i wpływem temperamentu dziecka na jego zachowanie Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Jezyk niemowlat do.... 29.03.06, 10:30 Nieznosze tej skiazki, sotosowanie sie do rad tej pani, ktora chyba wychowuje roboty wyywolywlo u mnie poczucie winy i stres, dlalam sobie spokoj i jest lepiej ze mna i co waznijesze z coreczka. Jest tam kilak rad wartych uwagi np. o masazu, ale generalnie ja uwazam ze to szkodliwa ksiazka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusik1 Re: Jezyk niemowlat do.... 29.03.06, 10:45 dziękuję za wszystkie posty )) Odpowiedz Link Zgłoś
iws Re: niemowle-mądre książki-co polecicie??? 29.03.06, 11:02 ja polecam "język niemowląt" Tracy Hogg oraz "rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10" wyd. zbiorowe. Obie czytałam z przyjemnością i wielokrotnie do nich wracam. "Pierwszy rok z życia dziecka" mnie rozczarował chociaż "W oczekiwaniu na dziecko" to był dla mnie hit. Odpowiedz Link Zgłoś