Dodaj do ulubionych

Jak wybrać rowerek dla 2,5 - 3 latka

31.03.06, 09:54
Kupiłam córeczce rowerek na allegro firmy magic taki nasz polski ma pedały
pod siodełkiem na łańcuch, regulowaną wysokosc siodełka, ale kierownicy już
nie, jest trzy kołowy. Mam wrażenie, że jest troszkę przy mały, po czym można
to stwierdzić? jak te nogi powinny się układać przy pedałowaniu? Jak powinna
sie mieć kierownica w stosunku do siodełka.
Może macie jakieś doświadczenia.
Dziecko jest roszke wyrośnięte, a na taki zwykły rowerek 4 kołowy chyba za
mało doświadczone.
Obserwuj wątek
    • dondon Re: Jak wybrać rowerek dla 2,5 - 3 latka 31.03.06, 10:30
      Hej
      Tez jestem na tym etapie.Widzialam takie male czterokolowe rowerki, naprawde
      malutkie.Nie wiem skad jestes ale ja widzialam je w Warzsawie przy Dzwigowej.
      Wedlug mnie bardzo wane jest aby rowerek mial pedaly po srodku nie na przednim
      kole.
      • staszka1974 Re: Jak wybrać rowerek dla 2,5 - 3 latka 31.03.06, 10:38
        Zasada prawidłowej pozycji na roweże to nogi leko tylko zgiete w kolanach przy
        najniższe pozycji pedała a plecki proste (niestety z uwagi na wymiary
        oferowanych rowerków pozycję taką widzi się raczej żadko).
      • monika_wroclaw Re: Jak wybrać rowerek dla 2,5 - 3 latka 31.03.06, 10:41
        Dla tegiego dziecka polecam rowerek na dwóch kółkach z kółkami bocznymi romet
        buli, Alek zaczął jeździć na takim jak miał 3 latka i wcale nie był wyrośnięty,
        miał 94cm...
        Rowerek ma regulowaną wysokość siedzonka i kierownicy.
        Alkowi służył przez 3 sezony, jak miał 4 lata to nauczył się jeździć bez kółek
        bocznych.
        W tamtym roku jeździła już na nim Maja, a rowerek nadal jest w super stanie,
        mimo że był przez Alka bardzo intensywnie użytkowany.
        Na pewno posłuży jeszcze Nince.
        Bardzo dobry też jest Giant animator 12, ale droższy od rometa o około 100zł.

Odradzam kupowania w hipermarketach tego typu rowerków "made in china", głównie
        ze względu na bezpieczeństwo, a także trwałość.
        Koleżanka w tym samym czasie co ja kupiła taki rowerek, w hipermarkecie,
        rowerek był z tych droższych, za około 180zł, jej syn przez pierwszy sezon
        wogóle sam nie mógł pedałować, bo nie miał siły, a jak wsiadał na rower Alka to
        radził sobie bez problemu, na tamtym po prostu dużo ciężej się kręciło, a poza
        tym rowerek po sezonie, kiedy jej syn już sobie radził z pedałowaniem wyglądał
        tragicznie, wszystko rozklekotane....
    • karanissa Re: Jak wybrać rowerek dla 2,5 - 3 latka 31.03.06, 10:50
      Ja tez mam synka w tym wieku i mam zamiar kupic mu tej wiosny rower. Kupujemy
      Gianta Animatora 12", mam nadzieje, ze posluzy przynajmniej przez dwa lata.

Jest duzo pozytywnych opinii na jego temat - poszukaj.
    • ania_i_synek Re: Jak wybrać rowerek dla 2,5 - 3 latka 31.03.06, 10:53
      my mamy taki:
      www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/104
      prezent urodzinowy na 2latka smile Kubus zasuwa po calym domu, szybko nauczyl sie
      skrecac na tekim bolidzie, noge ma prawie wyprostowana jak siedzi na siodelku w
      najnizszej pozycji i pedal jest tez na dole - bardzo polecam, super jakosc
      • madzialena11 Mamy Rometa z hipermarketa:))) 31.03.06, 12:30
        Kupiliśmy niedawno w hipermarkecie rowerek Arkus w promocji za 229 zł. Zapraszam
        na stronę internetową (była naklejona na ramęsmile www.arkus.pl
        • monika_wroclaw Re: Mamy Rometa z hipermarketa:))) 31.03.06, 12:34
          ja pisałam o tym aby nie kupować chińskich rowerków w hipermarkecie....wink

A romet nie ważne gdzie kupiony... bo to świetny rowerek jest, tak samo zresztą
          jak giant animator, Alek miał animatora 16", teraz musimy mu kupić już giant'a
          20"
          • monika_wroclaw Romet 31.03.06, 12:43
            My mamy dokładnie taki rowerek, tylko niebieski
            www.arkus.com.pl/en/55/55/art222.html
            • karol987 Re: Romet 31.03.06, 13:27
              Podpisuję się.Arkus to świetne rowery.Ja jeżdżę z Arkusa Deltą z ubiegłego roku
              i jestem zachwycona.Wypoczywam na tym rowerze.Dla młodego kupimy teraz pewnie
              ten rowerek o którym piszecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka