05.04.06, 10:29
co kupic maluchowi na chrzest? bobasek jest chłopcem i ja am byc chcrzestna
matka no i problem nie wiem co sie teraz daje
Obserwuj wątek
    • agular Re: pomożcie 05.04.06, 10:42
      mojego synka chrzesna kupila mu calą wyprawke do chrztu + piórnik z przyborami
      do szkolysmile + pieluchy+ kasa
      • czarodziejka32 Re: pomożcie 05.04.06, 10:48
        Piornik do szkoly, no cos Ty?
      • lola52 Re: pomożcie 05.04.06, 10:53
        mój Kubuś dostał od chrzestnego srebrną łyżeczkę z wygrawerowaną datą i godziną
        urodenia, bardzo fajna pamiątka, a od chrzestnej biblię dla dzieci
    • justyna_28 Re: pomożcie 05.04.06, 12:42
      Ja tez jestem za pamiątkami. Np. złoty łańcuszek z medalikiem lub krzyzykiem,
      można od razu poświęcić, albo jakis ładny album na zdjęcia.
    • agusiak122 Re: pomożcie 05.04.06, 12:50
      Mój syn dostał na chrzciny elektroniczną nianię, chociaż to bardziej prezent dla
      mnie, ale baaardzo się przydaje do dzisiaj, od dziadków srebrny obrazek Maryi z
      dzieciątkiem- poświęcony przed mszą, wisi nad łóżeczkiem.
    • saskiaplus1 Re: pomożcie 05.04.06, 12:59
      Biblia dla dzieci to dobry pomysł na prezent od chrzestnej. No i szybko się
      przyda - np. w ramach akcji "Cała Polska czyta dzieciom" smile
    • muuunia Re: pomożcie 05.04.06, 14:11
      Krzysiek dostał od chrzestnej swój ręcznie malowany inicjał na papierze
      czerpanym stylizowany na środniowieczy - przepiękna rzecz i oryginalna
      • kate_05 Re: pomożcie 05.04.06, 14:46
        Witaj, mój Maluch dostał od chrzestnej - krzesełko - takie składane, ze
        stoliczkiem, które od 7go miesiąca bardzo, bardzo nam służy, natomiast od
        chrzestnego - srebrną łyżeczkę z wygrawerowanym imieniem, datą i godziną
        urodzenia - świetna pamiatka, do tego parę bardzo ładnych ubranek... A może
        zapytasz po prostu rodziców, może chcieliby coś konkretnego? Ja w zeszłym roku
        byłam chrzestną, dla dzidziusia, którego rodzice zażyczyli sobie basen dla
        Malucha..taki do ogrodu...Wydawało mi się to niespecjalnym pomysłem, bo pełno
        takowych, niezbyt drogich w hipermarketach...Ale, jak się dobrze rozejrzałam,
        kupilam ogromny basen - złożony z basenu i zamku... smileKosztował niemało, ale
        co tam...Najważniejsze, że latem był już mocno wykorzystany ... smileDo tego
        dołożyłam album na zdjęcia... Napisałam o tym basenie, bo wydaje mi się , że
        nie ma reguły na prezent z okazji chrzcin ... smile
        Pozdrawiam!!!
        • azja811 Re: pomożcie 05.04.06, 14:53
          Od chrzestnego Maksymilian dostał krzesełko do karmienia,a od chrzestnej złoty
          lancuszek z krzyżykiem i obrazek święty ze srebra.Od reszty gosci
          pieniązki.Niedługo ja będę chrzestną a wtedy sie zapytam co by rodzice
          chcieli,a jak nie powiedzą to chyba też kupię jakąś "sakralną" pamiątkęsmile
    • slodziutka23101 Re: pomożcie 05.04.06, 18:00
      najlepiej pieniadze zawsze sie przydajasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka