18.04.06, 18:53
Witam. Jestem szczęśliwym ojcem 7-tygodniowej dziewczynki. Ostatnio z żoną odkryliśmy, że nasza
córeczka bardzo uspokaja się, gdy ją się buja w foteliku samochodowym. Leży sobie, ktoś musi ją
bujać i jest spokojna jak baranek. Czasem przymknie oczka, ale jak tylko zaprzestanie się bujania, a
on anie śpi, to od razu się krzywi, a czasem nawet zaczyna plakać. Doszliśmy do wniosku, że
idealnym dla nas rozwiązaniem bylaby huśtawka na baterie, bo 1. nie absorbuje specjalnie rąk, ktore
można np. zająć innymi obowiązkami, i 2. w foteliku samochodowym wydaje się, że na dłuższą metę
nie jest naszej dziewczynce za wygodnie.
Zainteresowałem się huśtawkami, przejrzałem ofertę sklepów i aukcji internetowych i mam już
pewne typy, ale chciałbym zapytać jakiegoś użytkownika takiej huśtawki o efekty jej działania (choć
zdaję sobie sprawę, że każde dziecko jest inne i inaczej reaguje).
Chciałbym również się dowiedzieć jaka jest wydajność baterii w takiej huśtawce, bo mam pewne
obawy czy 3 baterie R20 zdadzą egzamin.
Proszę wszystkich o jakiekolwiek spostrzeżenia w kwestii huśtawek.
Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aaaniula Re: huśtawka 22.10.13, 14:14
      Leżaczek do regularnego spania to bardzo słaby pomysł. Dziecko nie leży tam wyprostowane. Podobnie jak fotelik samochodowy, który zaleca się używać jak najkrócej- tylko na czas podróży.
      • matyldamoja Re: huśtawka 22.10.13, 14:53
        baterie alkaiczne wystarczały u mnie na ok. miesiąc z tym że dziecko naprawdę nie leżało tam godzinamismile zwykłe baterie nawet tygodnia nie ogarniały, jak chciałam włączyć dodatkowo dźwięki - syn uwielbiał szum morzasmile Są już na rynku huśtawki na akumulator i raczej tą bym wybrała.
    • momoneymoproblems Re: huśtawka 22.10.13, 15:16
      nie radziłabym kupować przez internet, tylko pójść z dzieckiem do sklepu, położyć, sprawdzić jak działa i czy dzieciątku pasuje. Czasami jest tak, że w foteliku jest super fajnie a w huśtawce się buntuje.
    • moniaak27 Re: huśtawka 22.10.13, 22:18
      Dziecko już 7letnie... Pewnie znaleźli już rozwiązanie
      • neffi79 Re: huśtawka 22.10.13, 22:20
        przecież to typowa odpowiedź reklamowa. do spamu z takimi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka