Dodaj do ulubionych

deltim fokus

02.05.06, 21:29
za jaka cenen udał owam sie kupic ten wózeksmile ile kosztuje fotelik do niego??
Obserwuj wątek
    • agagr Re: deltim fokus 02.05.06, 21:38
      Wózek kosztował 860 zł (lub niewiele więcej), fotelik około 150 zł. Nie polecam
      tego wózka, jest ciężki, mało zwrotny.
      • jutki-putki Re: deltim fokus 02.05.06, 22:26
        mam ten wózek i drugi raz napewno bym go nie kupiła.
        Skrzypiał na poczatku zanim sie wyrobił (około 1 miesiaca), jest sztywny, zle
        się prowadzi, spacerówka do bani wąska i zimą jak maluszek wyrasta z godnoli
        (około 6-7 miesiąca) w kombinezonie nie włozysz do spacerówki bo wąska (około
        35 cm). Fotelik ma najgorsze miejsce w testach bezpieczeństwa.W sumie za
        gondole, spacerówke i fotelik zapłacilismy 1000 zł rok temu.
        Jedynie z gondoli byłam bardzo zadowolona.
    • kuleczka28 Re: deltim fokus 03.05.06, 00:39
      A ja jestem zadowolona smile. Choć trudno powiedzieć, że udało mi się kupić za
      jakąś super niską cenę. Niby w hurtowni, ale zapłaciłam za wózek 910 zł, a
      fotelik grillo 220 zł było to pod koniec zeszłego roku. Na razie użytkuję
      fotelik i gondolkę, bo moja dzidzia kończy właśnie 4 miesiące. Wózeczek jest
      super na zimę, ma pompowane kółka, więc wszystkie zaspy można pokonać w
      przeciwieństwie do wózków z malutkimi kółkami. Gondola duża i wygodna. Wózek
      wcale nie jest ciężki wersja głęboka waży 14 kg a spacerowa 13. Znam cięższe
      wózki, właśnie fokus jest jednym z najlżejszych z dostępnych 3 funkcyjnych z
      gondolą, dlatego się na niego zdecydowałam, bo mieszkam na 3 pietrze i prawie
      najważniejsza była dla mnie waga wózka. Stelaż zostawiam na parterze przykuty
      likną do rowerów do kaloryfera smile a gondola z dzidzią wędruje do domu.
      Co do skrzypienia, to nie można wymagać, że kupi się wózek i do końca
      użytkowania eksploatuje bez odpowiedniego zabezpieczenia. Dziwne że u jutki-
      putki skrzypiał od początku. Mi zaczął skrzypieć po 4 miesiącach kiedy
      smarowanie w kołach się skończyło. Mąż popsikał WD-40 i wózeczek chodzi
      bezszelestnie. Wg mojej opinii wózek wcale nie jest sztywny, miękkie pompowane
      koła (od lipca 2006 można kupić z plastikowymi felgami i pompowaną oponką o
      niskim profilu) i amortyzatory sprawiają,właśnie ze prowadzi się lekko, ale jak
      widać nie dla wszystkich. Zwrotności też mu nie brakuje, wystarczy mocniej
      skierować wózek w którąś stronę i jedzie, może nie tak jak w tych ze skrętnymi
      kołami, ale coś za coś, jak to się mówi. W każdym razie serdecznie polecam smile i
      pozdrawiam.
      • blesa1 Re: deltim fokus 03.05.06, 01:09
        Ja z deltima fokusa jestem prawie bardzo zadowolona. Uważam że super radzi sobie
        z wybojami i wyłapywaniem nierówności. "Prawie" dlatego, że wózek ma rozwaloną
        budę. Po prostu chyba sprężyny w zębatkach skończyły swoją żywotność. Buda po
        prostu nie stoi szywno jak ją składam tylko nieco opada. Nie wiem czy to
        przypadłość Deltimów czy w ogóle tych nowoczesnych bud. Gondola jest dość duża,
        nie narzekam na pewno. Spacerówki jeszcze nie wypróbowywałam, bo moja Córcia ma
        dopiero 3 miesiące. Fotelik - córka w nim zasypia i chyba nie wygląda na
        nieszczęśliwą, co do testów bezpieczeństwa nie wiem którą pozycję zajmuje. Mnie
        osobiście boli krzyż jak widzę te biedne dzieci załadowane w jakikolwiek
        fotelik, ale skoro ktoś to wymyślił i oatestował, to chyba tym dzieciom krzywda
        się nie dzieje... Gdyby nie ta buda byłabym bardzo zadowolona smile
      • majan2 Re: deltim fokus 03.05.06, 10:22
        Ja bylam drugim uzytkownikiem tego wozka, nie jest zbyt zadowolona choc ma fajna
        gondole-duza i fajna opcja, ze latwo sie doczepia foteilk do kolek. Jakosc
        srednia. Za uzywany wozek+ fotleiki+torba zaplacilam rok temu 600 PLN
        • monika450 Re: deltim fokus 03.05.06, 11:48
          zauważcie dziewczyny że jak pszecie o gondoli w deltimie to wszystkie jesteście
          zadowolone ja też byłam bardzo - bo gondola jest naprawdę rewelacja. Ja również
          do czasu jak nie przesiadłam się na spacerówkę złego słowa na ten wózek nie
          powiedziałam (trochę skrzypiał i mało skrętny ale tpo sie dało przezyć) Także 6
          miesiecy korzystania fantastycznego. Schody zaczynają się niestety jak
          przesiadasz sie na spacerówke za którą niebagatela płacisz około 300 zł. bo nie
          mozna kupić samej gondoli fokusa. Nam złozyło się to akurat na zimę jak jutki-
          putki i beznadzieja niestety w kurteczce, kombinezonie dziecko nie mieściło
          się! Spacerówką wąska dłyuga no w skrócie beznadziejna.
          • tunia30 Re: deltim fokus 03.05.06, 13:46
            Obiema rękami podpisuję się pod wypowiedzią monika450. Trzeba się dobrze
            zastanowić nad kupnem tego wózka. Moim zdaniem za te pieniądze znajdziesz coś
            lepszego. Gondola owszem super - i to by było na tyle. My mamy naszego deltima
            już dwa lata - w tej chwili to istny grat. Parę razy wymienialiśmy sprężyny,
            parę razy przedziurawiły się nam koła. Na drugie dziecko będę musiała kupić nowy
            wózek, z pewnością nie deltim fokus.
            Pozdrawiam
            Tunia
            • war_kos Re: deltim fokus 06.05.06, 01:36
              a konkretniej to co lepszego? właśnie chcę kupić ten wózek więc jak znasz
              jakieś lepsze opcje to proszę o info
            • kaaaroo Re: deltim fokus 18.09.06, 11:29
              Używam Fokusa od 7 miesięcy.
              Ogólnie jestem zadowolona, ale nie w 100%, bardziej z wersji głebokiej niż ze
              spacerówki.

Plusy:
              - stosunkowo nieduże, zgrabne pompowane koła (pasuje pompka rowerowa), które
              łatwo zdjąć, szkoda że nie skrętne, ale łatwo pokonują wszelkie przeszkody,
              wózek sprawdza się zarówno w mieście jak i w terenie, doskonale radzi sobie na
              śniegu
              - 3 stopniowa amortyzacja na wszystkie koła - wózek wprawdzie nie buja się jak
              na paskach (ale po co przyzwyczajać dziecko do bujania wink ), jednak dobrze
              amortyzuje wstrząsy na nierównościach terenu, prowadzi się dość wygodnie
              - łatwe składanie stelaża, po złożeniu sam stoi
              - gondola obszerna, miękko wyściełana, z regulowanym oparciem, solidna, starcza
              na ok. pół roku, posiada dopinane paski do przenoszenia (dla mnie mało wygodne)
              - siedzisko spacerówki (montowanej przodem lub tyłem do kierunku jazdy) dobrze
              zabudowane, ma oparcie regulowane w 4 pozycjach od płaskiej do całkiem
              pionowej, podnóżek również regulowany w kilku pozycjach, jest bardzo obszerne
              (jak dla mnie zbyt obszerne dla niemowlaka, lepsze dla ponad rocznego dziecka)
              - osobne przykrycie gondoli i ochraniacz na nogi do spacerówki (regulowany na
              zatrzaski do wersji napłasko i ze spuszczonym podnóżkiem)
              - obicie wózka z solidnego, grubego, materiału, dobrze chroni przed wiatrem i
              chłodem, choć trochę jakby za luźne, mogłoby być bardziej dopasowane do stelaża
              (w siedzisku spacerówki)
              - obszerna budka z okienkiem z siateczki zakrywanym klapką
              - duży, wytrzymały kosz
              - pojemna, łatwo przypinana do stelaża torba na drobiazgi w standardzie
              - wygodny centralny nożny hamulec na tylne koła
              - jedne szelki przypinane do gondoli i do spacerówki
              - łatwo wyjmowana pokryta folią barierka w spacerówce
              - łatwe wpinanie fotelika samochodowego Deltim Grillo przodem lub tyłem do
              kierunku jazdy
              - obicie wózka można zdjąć do prania (z wyjątkiem obicia gondoli), ale tylko
              niektóre elementy nie posiadające usztywnień można prać w prace, materiał łatwo
              się czyści, nie płowieje.

Minusy:
              - początkowo wózek prowadzi się bezszelestnie, ale po pewnym czasie plastiki
              zaczynają trzeszczeć
              - wózek nie jest zwrotny
              - jest dość ciężki jak na wnoszenie po schodach w bloku
              - regulacja oparcia w gondoli średniej jakości, mało wygodna, choć 3 stopniowa
              - budka gorzej dopasowana do siedziska spacerówki, w której ciężej chodzi
              - obicie spacerówki sprawia wrażenie zbyt luźnego
              - dziecko słabo siedzące zsuwa się w spacerówce podróżując na półleżąco, brak
              dobrze przytrzymujących pasów (tradycyjne szelki i pas kroczny o długości
              regulowanej dwoma zatrzaskami)
              - mechanizm wpinania gondoli, siedziska i fotelika łatwy, ale gorszy w
              porównaniu z wózkami zachodnimi (wystające od spodu metalowe elementy).

Fotelik samochodowy Grillo bardzo obszerny, ma większe gabaryty od innych tego
              typu, moim zdaniem jest nieco gorzej wyprofilowany od fotelików innych firm,
              niestety dziecko poci się w kontakcie ze sztucznym materiałem, z jakiego
              wykonane jest obicie (ten sam materiał co w wózku) gdy dłużej w nim podróżuje,
              lub gdy jest ciepło.
      • agatkaros Re: deltim fokus 06.05.06, 19:38
        Zgadzam się w zupełności. Ja rónież jestem z tego wózka bardzo zadowolona. Co
        do szerokości spacerówki to jak dla mojego dziecka jest bardzo w porządku,
        wcale nie jest za waska, wozek prowadzi sie bardzo dobrze, bo ma duze kola i
        amortzzacje.
        • kajtanka Re: deltim fokus 07.05.06, 11:57
          Gondola super, ale spacerówka do kitu, połroczne dziecko w barach się nie
          mieści taka wąska. Oparcie ma kształt trapezu zwężającego się ku górze,
          baznadzieja, sprzedałam jeszcze wózek na gwarancji.
          Musiałam kupić spacerówkę. Szkoda kasy. Lepiej kupić samą gondolę a potem
          spacerówkę. Kolezanka ma Emmalungę zapłaciła co prawda więcej ale za to ma
          super spacerówkę i amortyzaja jesty 100 razy leprza.
          Ja stanowczo odradzam . Szkoda kasy,. Zadzwoniłam do producenta z pytaniem
          czemu te spacerówki sa takie wąskie to był nie miy i opryskliwy . Porażka.
          Pozdrawiam
    • wiolina31 Re: deltim fokus 03.05.06, 11:43
      Kupiłam Deltim Focus w hurtowni, ale przez internet - 850 zł z kosztami
      przesyłki. Córcia ma 3 miesiące, więc użytkujemy na razie tylko gondolę. Jestem
      zadowolona z wózka (dzidzia chyba też), choć jak to w życiu bywa - nie do końca.
      Plusy: duża,łatwo ściągana gondola, nie najcięższy (mieszkam na 4 piętrze bez
      windy i to też był dla mnie wyznacznik zakupu), wózek jest zgrabny, estetycznie
      wykonany, koła choć pompowane nie są duże, podnoszone plecki w gondoli,
      wywietrznik z tyłu budki, spora torba.
      Minusy: zacina się hamulec przy zwalnianiu go, czasami przy rozkładaniu do końca
      zacina się również buda, rzeczywiście trochę skrzypi - ale myślę, że temu
      wszystkiemu można zaradzić.
      Generalnie nie żałuje zakupu i polecam.
    • lenka_2 a moj wozek tonę waży 03.05.06, 11:47
      Mam szczerze dosc tego grata. Najlepsze jest to ze po porodzie sama go znosilam
      z 4 pietra...Okrutni są ci projektanci i moj mąż ktory nakupował sobie
      gadżetów, a ja sie musze z tym meczyc. Moj watek chyba jednako dbiega od
      waszego tematu. Ja mam firmy akjax czy jakos tak....
    • gosiik Re: deltim fokus 03.05.06, 12:55
      a ja jestem zadowolona - córka jeździ w nim od października i w zimie spisał
      się super, jeszcze nie siada, ale za moment kupujemy spacerówkę (deltim ma
      wąską), a deltima sprzedajemy
    • meszkasloneczko Re: deltim fokus 03.05.06, 13:00
      mi sie deltim fokus nie podoba ale jestem zadowolona z deltima voyagera wersja
      spacerowa dokupilam torbe i jest wersja z gondolą niunia ma juz 7 miesiecy i
      nadal sie miesci bo torba jest duza smile
    • nunu Re: deltim fokus 03.05.06, 23:35
      Placilam za wozek i fotelik jakies 1100zl. Gondola super (synek spal w niej
      przez 3m-ce, zamiast w lozeczku). Fotelika synek nie lubil, krzywil sie w nim i
      wiercil. Ostatnio jest juz OK, bo synek wiekszy i siedzacy, fotelika uzywamy na
      spacerach.
      Spacerowka waska, po rozlozeniu do lezenia krotka. Uzywamy jej od kilku dni i na
      lato nie jest najgorsza, ale w cieplym ubraniu dziecko sie nie zmiesci. Bardzo
      brakowalo mi przekladanej raczki. Mam juz zamowiony inny wozek.
      • hania84 Re: deltim fokus 08.05.06, 11:01
        oj to mnie nie pociesyzłyście, byłam napalona an ten wózek a tutaj wiecej opini
        negatywnych niz pozytywnychsad
    • nikolam Re: deltim fokus 09.05.06, 11:05
      Ja również przy wyborze wózka napaliłam się na deltima fokusa i w końcu
      oczywiście go kupiłam- gondolę , spacerówkę i fotelik(1100zł). Fotelik
      świetnie się sprawdził, łatwo go zamontować do stelarza i przede wszystkim jest
      szeroki.Obecnie korzystam ze spacerówki i myślę że lepiej ją wykorzystam niż
      gondolę.Spacerówka jest może i wąska ale nam nie przeszkadza bo moja niunia do
      dużych nie zależy.Wózek wizualnie podoba mi się bardzo ale co z tego jak
      dzidzia nie za bradzo lubi w nim jeździć woli bardziej na rączkachsmile
      • agatkaros Re: deltim fokus 19.09.06, 13:51
        No właśnie, wszystko zależy od tego, jakie jest dziecko. Mój synek jest drobny
        i spacerówka fokusa była dla nas w porządku i złego słowa nigdy nie powiem na
        ten wózek. Sprzedałam cały komplet z fotelikiem za 400 zł.
    • ania.silenter 800 zł + fotelik (ok. 200 zł) n/t 09.05.06, 11:13

• hania84 Re: 800 zł + fotelik (ok. 200 zł) n/t 11.05.06, 19:47
        to cobyscie poleciły w podobnej cenie a w miare fajny wózek
      • hania84 Re: 800 zł + fotelik (ok. 200 zł) n/t 11.05.06, 19:47
        to cobyscie poleciły w podobnej cenie a w miare fajny wózek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka