Dodaj do ulubionych

Jane Energy- pałąk na rączki

04.05.06, 16:31
Witam, mam pytanie- czy można do Jane Energy dokupić pałąk na rączki? Ta spacerówka na forum ma wiele dobrych opini, ale u nas brak pałąka dyskwalifikuje wózek sad. Szukam spacerówki dla wysokiej 2-latki, chciałabym aby wystarczył do 3 roku, by się rozkładał na płasko, był wygodny no i nie zajmował dużo miejsca w samochodzie smile. Inne typy to BC allegro plus i Maclaren techno (tutaj chyba można dokupić pałąk standardowy).
Pozdrawiam,
Anet
Obserwuj wątek
    • anet1 Re: Jane Energy- pałąk na rączki 05.05.06, 14:35
      Naprawde nikt nie wie...?
      Pozdrawiam,
      Anet
      • madzialena11 Re: Jane Energy- pałąk na rączki 08.05.06, 10:11
        najlepiej zadzwoń lub napisz do sklepu, który ma w ofercie te wózki i zapytajsmile
        Ja się na ten wózek zdecydowałam, bo nie zależy nam na pałąku, a poza tym ze
        wszystkich które podajesz jest najwięksy (nóżki nie sięgają do oparcia na stopy
        przy złożonym podnóżku) dla 2,5 latkismile))
        • anet1 Re: Jane Energy- pałąk na rączki 08.05.06, 18:53
          Dzwoniłam i uzyskałam odpowiedz "raczej nie jest to możliwe" więc do końca nie mam pewności, ale pewnie nie uda się doczepić pałąka. Wielka szkoda... Na Maclarena trochę szkoda mi kasy, poza tym nie bardzo mam go możliwość obejrzeć. Teraz zaczełam się jeszcze zastanawiać nad inglesiną Trip, no i dalej pozostaje BC allegro plus. Może coś doradzicie?
          Pozdrawiam,
          Anet
    • monika_wroclaw Re: Jane Energy- pałąk na rączki 10.05.06, 20:57
      Jak się pytałam w sklepie to też mi powiedzieli, że nie można dopasować pałąka
      do Energy.
      Na allegro znalazłam takie miękkie barierki do wózków-parasolek
      www.allegro.pl/item102520896_bariera_do_wozka_.html
      i wydaje mi się, że powinny pasować, rozstaw rurek pasuje, 4-4,5cm wolnego
      miejsca bez nitów też jest, jedynie rurka w Enegry jest szersza o 2mm, ale
      wydaje mi się, że nie powinno to stanowić problemu, nawyżej zostanie troszkę
      większa przerwa na tym mocowaniu.
      Wszystkie Jane Energy mają czarne wstawki więc taki pałąk w czarnym kolorze
      będzie dobrze wyglądał.

pozdrawiam
      • madzialena11 Re: Jane Energy- pałąk na rączki 10.05.06, 21:04
        Też myślałam o takim pałąku, ale postanowiłam się wstrzymać do jutra, albo do
        piątku, zależy kiedy dostanę wózek. Mam identyczny pałąk ale od wózka Baby
        Dreams (rózni sie tylko tym, że ma napis, a ten z allegro nie). Sprawdzę to
        napiszę. Pozdrawiam
        • indra2 Do madzialena11- pałąk na rączki 17.05.06, 19:09
          Mam prośbę, czzy mogłabyś napisać coś na temat tego pałąka, czy pasuje?
          Chciałabym kupić ten wózek ale tylko pod warunkiem, że da się dopasować jakiś
          pałąk, bo dla mnie jest to istotna cecha.
          Z góry dzięki.
          Pozdrwiam
          aga
          • indra2 Re: Do madzialena11- pałąk na rączki 18.05.06, 23:30
            up
            • madzialena11 Re: Do madzialena11- pałąk na rączki 19.05.06, 08:51
              Niestety nie pasujesad Przykro mi...
              • indra2 Re: Do madzialena11- pałąk na rączki 19.05.06, 11:25
                Dziękuję za odpowiedź, chociaż trochę mnie ona załamała, bo już byłam
                zdecydowana na zakup tego wózka a teraz to nie wiem co mam zrobić sad(
                Pozdrawiam
                aga
                • monika_wroclaw do indra2 19.05.06, 11:29
                  A w jakim wieku jest Twoje dziecko?
                  Ja kupiłam Energy jak Ninka miałą 15 m-cy i mimo, że wcześniej miała wózki z
                  pałąkiem to zupełnie nie przeszkadzało jej, że w tym wózku go nie ma.
                  Wkładanie i wyjmowanie dziecka do wózka bez pałąka jest o wiele łatwiejsze.
                  Mojej córce jeszcze podobało się, że może sama z niego wysiąść jak jej odpięłam
                  pasy.
                  • madzialena11 Re: do indra2 19.05.06, 11:37
                    Zgadza się, że pałąk nie jest aż tak bardzo istotny. My w poprzednim wózku też
                    nie używaliśmy go. dziecko samo wtedy wchodzi i wychodzi z wózka...
                  • magia Re: do indra2 19.05.06, 12:15
                    Palak jest takze dla mojej wygody. Gdy wkladam Kaja do Pliko to palak z jednej
                    strony odpinam i nie ma problemu z wsadzeniem czy wyjeciem. Do tego skoro mam
                    palak to nie musze go przypinac pasami, dla syna palak sam w sobie jest
                    ograniczeniem. Wiec dla mnie palak to wygoda, niz ciagle przypinanie pasami w
                    woku be palaka.
                    Poza tym Kajtek sie trzyma tego palaka jadac.
                    • monika_wroclaw Re: do magia 19.05.06, 12:33
                      Ja Ninkę muszę przypiąć pasami czy jest pałąk czy nie, bo inaczej by się
                      wysynęła z wózka pod pałąkiem, używamy pasów trzypunktowych, bo Nina nie lubi
                      pięciopunktowych.
                      W Carera Nina też trzyma sobie rączki na pałąku, w Energy pałąka nie było i
                      wcale jej to nie przeszkadzało.
                  • indra2 Re: do indra2 19.05.06, 12:38
                    Mój synek ma teraz 14m-cy i jeszcze sam nie chodzi więc o samodzielnym
                    wsiadaniu i wysiadaniu z wózka na razie w ogóle nie ma mowywink)
                    Upieram się przy pałąku, bo synek do tej pory jeździ głównie w wózku w takiej
                    pozycji, że nie opiera się plecami o oparcie tylko właśnie rękami o pałąk i się
                    rozgląda na wszystkie strony. Dlatego obawiam się, że może nie chcieć jeździć w
                    jane energy bez pałąka. No o a po drugie jak już ktoś pisał też nie zapinałam
                    go pasami (nie lubi tego) tylko odpinałam pałąk z jednej strony, wkładałam go i
                    zapinałam.
                    Mam jeszcze pytanie dotyczące kolorów ze starej kolekcji, w sklepie jest 1 i
                    jest przeceniony o 20% więc wychodzi 110zł taniej, ale nie wiem czy się na
                    niego zdecydować, bo czytałam, że budka się wyciera od spodu. Wiecie coś na ten
                    temat?
                    Aga
                    • monika_wroclaw Re: do indra2 19.05.06, 12:50
                      Jeżeli to kolor fragments - taki brązowo-pomarańczowy to ja już kiedyś o nim
                      pisałam. Wózek kolorystycznie jest fajny, tapicerka na siedzisku jest
                      impregnowana, także nic nie powinno się z nim dziać, budka na zewnątrz też jest
                      ok, ale od spodu budka jest ciemnobrązowa i taka śliska, w złamaniach robi się
                      jaśniejsza, mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłam...

pozdrawiam
                      • indra2 Re: do indra2 19.05.06, 12:58
                        To nie fragments, nie wiem jak się nazywa ten kolor ale jest w odcieniach
                        niebiesko granatowych. Budka od wewntątrz właśnie też jest taka śliska, jakby
                        ceratowa w kolorze granatowym i właśnie już coś tam było widoczne, jakieś
                        przetarcia. To co było mi nie przeszkadza ale boję się, żeby się całkiem nie
                        wytarła do białości. A tapicerka sama w sobie była ok, fajny impregnowany
                        materiał. Oglądałam też 2 wózki w kolorach z nowej kolekcji, niebieski i
                        srebrny i różnią się one tapicerką, ta niebieska dla mnie ok a ta srebrna
                        okropna, taka jakby ortalionowa. Bałabym się, że się będzie pocił synek. Podoba
                        mi się czerwona ale niestety nie mieli na sklepie i nie wiem czy też nie jest
                        taka ortalionowa w dotyku.
                        Aga
                        • monika_wroclaw Re: do indra2 19.05.06, 15:33
                          Czerwony oglądałam w Niemczech jak kupowałam Carrerę i tapicerka w nim jest
                          bardzo fajna, wogóle bardzo mi się ten czerwony Energy spodobał smile na żywo
                          wygląda jeszcze fajniej niż w necie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka