Dodaj do ulubionych

chusta dla niemowlaka

04.05.06, 19:00
czy któraś z Was uzywa chusty do noszenia dziecka??? jak sie sprawdza, jakich
producentów polecacie, ile kosztuje, czy faktycznie warto???
proszę o Wasze opinie
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kajtanka Re: chusta dla niemowlaka 04.05.06, 20:15
      Ja kupiłam i zaraz sprzedałam.
      Kupiłam bebelu model lulu więc dobrej firmy ale moje dziecko nie chciało w niej
      być, może było za duże miało ok 2 miesięcy. Nie wiem. Ja nie umiałam jej
      używać, ale są mamy które bardzo sobie je chwalą. MOże warto pójśc do sklepu i
      poprostu wyprubować. Bebelulu kosztuje nowa od 149-159 w zalezności od modelu,
      więc spory wydatek.
      Pozdrawiam cieplutko smile))
    • ankw Re: chusta dla niemowlaka 04.05.06, 22:43
      www.husta.pl - ok 50 zł; warto, ale dziecko trochę sie musi przyzwyczaić, a
      Ty musiesz nauczyć się je wkładać do chusty; u mnie na początku dziecko wyło
      przy wkładaniu, bo robiłam to trochę niezgrabnie, ale wprawa przyszła z czasem
      • lisabette Re: chusta dla niemowlaka 05.05.06, 20:07
        ankw napisała:
        > Ty musiesz nauczyć się je wkładać do chusty; u mnie na początku dziecko wyło
        > przy wkładaniu, bo robiłam to trochę niezgrabnie, ale wprawa przyszła z czasem
        Dziecko wkłada się do chusty leżącej na równym podłożu (może to być przewijak,
        łóżko, stół) i z dzieckim zakłada się chustę, ale nie podnosi się jej, tylko
        przychyla się do chusty i jak założy się na ramię, dopiero unosi się dziecko.
        • ankw Re: chusta dla niemowlaka 05.05.06, 22:09
          do mojej była instrukcja z wkładaniem malucha przy włozonej już na ramię
          chuście; ma to trochę sensu, bo gdy już mały wyje niemożliwie z nudów na
          spacerze to na dworze tak go mogę zapakować do niej; ponoszę go ze 200 metrów -
          zmęczy się oglądaniem świata, wtedy z powrotem do wozu; mały waży onad 8 kg -
          nie dałabym rady go targać taki kawał trzymając na rękach i ciągnąc z sobą starszaka
    • lisabette Re: chusta dla niemowlaka 05.05.06, 20:04
      Właśnie nabyłam chustę Lulu, dziś po raz pierwszy nosiłam dziecko i było ok.,
      córcia spała smacznie. Myślę, że się przyzwyczaimy smile
      • nataliaostrowska Re: chusta dla niemowlaka 05.05.06, 21:22
        a mi ortopeda od bioderek powiedzial, ze absolutnie nie kupowac, bo moga
        wystapic problemy z biodrami. tez chcialam kupic, boja czesto plakala, ale w
        koncu mnie ten ortopeda przestraszyl
        • ankw Re: chusta dla niemowlaka 05.05.06, 22:10
          idziemy do ortopedy w przyszłym tygodniu - zapytam lekarza
          • mama_szymonka Re: chusta dla niemowlaka 06.05.06, 21:30
            Mi chusta rozwiazała problem karmienia na spacerkach. Jak synek potrzebuje sie
            przytulić do cycusia , to do chusty i po kłopocie.Nie potrzebujemy ławki ani
            intymnego miejsca .Potem się ulula i do wózka .Ja wybrałam Tikamak Red Castle [
            spodobał mi się materiał i zaokrąglone i wypchane bawełną brzegi -pomyślałam ,
            że przy pozycji siedzącej dziecka mogą stanowić miękką podpórkę pod główka i
            pod kolanami-ale to dopiero sprawdzimy za jakiś czas; no i pod klamrą
            poduszeczka -nie ugniata na ramieniu] ale myślę , że każda jest dobra.
      • iws Re: chusta dla niemowlaka 05.05.06, 21:22
        z ciekawości - po co nosić dziecko w chuście gdy śpi? nie wygodniej mu w
        łóżeczku?
        czy śpi na spacerze? a jesli na spacerze to jak długo możesz nosić w chuście
        dziecko bez zmęczenia? i ile dziecko waży?
        • lisabette Re: chusta dla niemowlaka 05.05.06, 22:38
          iws napisała:

> z ciekawości - po co nosić dziecko w chuście gdy śpi? nie wygodniej mu w
          > łóżeczku?
          Dziecko usnypia w chuście, a nosi się gdy jest rozdrażnione, ma kolkę lub tp.
          Poczytaj na www.bebelulu.pl
          • kozaczek25 Re: chusta dla niemowlaka 06.05.06, 10:07
            Ja mam chuste z Allegro (chusta.pl) i tez lezala u mnie w szafie dopoki nie
            sprbowalam innego sposobu noszenia. A wiec mala nie lezy w niej , tylko siedzi
            tak jak w nosidelku (sposoby noszenia sa podane w instrukcji na plytce) przodem
            do mnie. Tak jej sie to spodobalo ze biore chuste ze soba na spacerek. jak
            zaczyna sie drzec w wozku to hop do chusty i jest szczesliwa! Polecam! a mala
            ma juz prawie 4mce.
        • kakot Re: chusta dla niemowlaka 07.05.06, 10:23
          po co nosic gdy spi? ano po to, zeby spalo wlasnie... nie wiem, gdzie mojej corze wygodniej, wiem, ze w dzien uspiona i odlozona do lozeczka zaczyna straszny ryk. i tak jest postep, bo w nocy juz ladnie spi sama - ma 2 mies.
    • arsz Re: chusta dla niemowlaka 07.05.06, 10:01
      Mam lulu. Jest super. Mały wkładany był już jak miał z tydzień.
      Mi ortopeda powiedział, że chusta jest ok. Tylko strony trzeba zminiać.
      Ale wiem, że co lekarz to opinia.
    • czajkax2 chusta jeszcze raz 07.05.06, 10:17
      chusta jeszcze raz
      Autor: kikawro 07.05.06, 10:09 + odpowiedz

dzieki za wszystkie opinie, forum jest super!

czytając Wasze posty mam kolejną wątpliwość: czym rózni się chusta firmy np.
      bebelulu od chusty ze sklepu chusta.pl OPRóCZ CENY oczywiscie?
      Czy przekłada sie to w jakiś sposób na jakość i przede wszystkim
      bezpieczeństwo i wygodę dzidziusia?
      pozdrawiam
      • havena Re: chusta jeszcze raz 07.05.06, 10:47
        Moze jakoscia wykonania i uzytego materialu?
        Pewnie tym samym co dzinsy z bazaru i firmowesmile

Pozdrawiam,
        Havena
      • ankw Re: chusta jeszcze raz 07.05.06, 21:05
        chyba KANGALU najbardziej przypomina to nosidełko z chusta.pl
        • marli3 Re: chusta jeszcze raz 12.05.06, 20:44
          Chwalą się na stronie bebelulu, że będzie coś w TVN Style w najbliższą sobotę.
          Ciekawa jestem.
          • lisabette Re: chusta jeszcze raz 12.05.06, 21:07
            W czerwcowym Twoim STYLU jest artykuł o chustach Bebelulu, a własciwie o
            ludziach, którzy je "wymyślili" i założyli firmę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka