Dodaj do ulubionych

wózek quinny

07.05.06, 21:57
Jestem na etapie poszukiwania wózka dla dzidzi. Czy któraś z was używała
wózka firmy quinny? Jeśli tak, to do którego miesiąca dzidzia jeździła w
gondoli? Czy wymiaray takie jak 77cm dłi 37cm szer., to normalne wymiary
wózka? bo mnie się wydaje, że taka gondola jest za mała i dzidzia w 7
miesiącu może się juz do niej nie zmieścić.Proszę o radę. A może polecacie
jakieś inne fajne wózki, będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • maretina Re: wózek quinny 07.05.06, 22:25
      znajdz mi "dzidzie", ktora majac 7 miesiecy dobrowolnie i bez ryku chce jezdzic
      w gondoli....chetnie poznam takowa "dzidzie".
      • agusmichal Re: wózek quinny 21.05.06, 14:49
        Gdyby nie moja mała gondola do quinny (strszy model i sporo większa od tej nowej - a jednak małasmile) to moje dzieci odydwoje chętnie by w gondoli na spacery jeżdziły! I tak cały spacer spały do 9 miesiąca na spacerachsmile A w sezonie zimowym kiedy właśnie po tyle miały to było by im przytulniej i wygodniej. Zakłada się jeszcze koc i na to pokrowiec przypinany i dziecko nie wypadnie. A tak musiałam wymienić na spacerówkę jak miały po ok 4 miesiącesad
        Raczej nie będę musiała już wózka kupować dla noworodka ale wybrałabym raczej wózek typowo gondolowy - z dużą gondolą na dużych kołach a po 9 miesiącach kupiła superfajną spacerówkęsmile
        Aga
        • magia Re: wózek quinny 21.05.06, 15:35
          W takim razie Twoje dizeci sa jakims wielkim wyjatkiem. Ja nie znam dziecka,
          ktore nawet pol roku jedziloby w gondoli. My sie do spacerowki przesiedlismy
          ostatecznie gdy maly skonczyl 5 miesiecy. Ostatecznie, bo tak naprawde od 3
          miesieca podwyzszalam mu zaglowek, bo plakal gdy nic nie widzial oprocz budki.
          • coronella Re: wózek quinny 21.05.06, 15:45
            no mój synek np, jeszcze w 10 m-cu zycia przesypiał całe spacery, i pewnie nie zrobiłoby mu różnicy, gzdyby jezdził w gondoli. Spacerówka i tak była zawsze na płasko.
            A ja miałam quinny- świetne wózki.
            • mama-smyka Re: wózek quinny 21.05.06, 16:15
              Mój mały również jeździł w gondoli do skończenia 9 miesięcy. smile
              Po prostu jeździłam z nim zawsze wtedy, gdy wypadła pora spania, więc gondola
              była wygodna (mieliśmy największą, jaką udało mi się znaleźć na rynku) a mały i
              tak był średnio zainteresowany tym, co jest poza wózkiem.
              Później uznałam, że będzie mu za ciepło i założyłam spacerówkę (kwiecień), ale
              nasza spacerówka po rozłozeniu na płasko wyglądała jak gondola (była świetnie
              zabudowana - Bebecar Style AT) i ani mąż, ani rodzice, ani żadna ze znajomych
              mam nie wiedzieli, że już ściągnęłam gondolę. smile
              I tak jeździł gdzieś do roczku, potem przesiadł się na spacerówkę, bo kupiliśmy
              Mutsy'ego już bez gondoli.
              I znam jeszcze dwójkę dzieci, które jeździły podobnie długo w gondoli. smile
              Każde dziecko jest inne, mój za to np. w ogóle nie lubi wózków i poza tym
              spaniem (i to też tylko od 5 do 15 miesiaca) nigdy nie lubił, nooo od wczoraj
              chyba polubił, bo w Buzzie już jechał 3 razy. big_grin
    • maklima Re: wózek quinny 21.05.06, 15:59
      moja córcia też nie zabardzo w wóżku chciała i tak naprawdę z gondoli
      zrezygnowaliśmy w 3-4 mies. a z wózka zabieranego na spacerki w 13-14
      tak że dopóki nie wiesz jakie ziółko się szykuje to może nie inwestwać lepiej;
      druga sprawa to pora roku na jesień i zimę lepiej gondola, moja mała urodziła
      się na wiosnę, wiec nie trzeba nam było ochrony aż takiej
      i tak postanowiła, że przy drugim maluchu jak będzie (jak będzie) na wiosnę to
      od razu zainstaluję spacerówkę na dużych kołach a gondolkę sobie odpuszczę, na
      początek włożę w wózek takie torba-nosidło
      • wik21 Re: wózek quinny 21.05.06, 16:45
        Witam.
        Mój syn ledwo się mieścił w gondoli Quinnego w 5 m-cu,a nie trzeba było już
        dokładac kombinezonu i śpiwora.W dodatku nie mógł spac na brzuchu,bo jest
        zwężana po bokach.Nie polecam.
    • inez05 Re: wózek quinny 22.05.06, 09:17
      Na temat tego jak długo dziecko jeździ w gondoli trudno dyskutować. Moja córcia
      jeździła w gondoli do skończenia 8 miesięcy. Do skończenia 4 miesięcy na
      plecach, a potem na brzuchu - było lato , lekko ubrana wyglądała sobie z
      gondoliki. Często "przodem do tyłu " - głowa od mojej strony. Nie lubiła
      siedzieć. Mnie osobiscie dziwią mamy sadzające 4 miesieczne maluchy w
      spacerówce, nie wiem czy to jest najzdrowsze dla kręgosłupa. Osobiście
      preferuję duze gondole.
    • mariejo Re: wózek quinny 22.05.06, 18:52
      7,5 mies w gondoli quinny a teraz w spacerowce. polecam te firme bo robi
      solidne wozki wygodne dla malucha i matki.Kolezanka miala bebe comfort i
      quinny powiedziala ze q. jest lepszy, jezdzila po lesie z 2 dzieci jedno w
      spacerowce drugie okrakiem na budzie i wozek sie trzymal to spowodowalo ze
      kupilam. po 11 mies jestem zadowolna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka