Dodaj do ulubionych

Tanie oryginalne perfumy- kupujecie?

06.07.06, 19:32
Co myślicie o kupowaniu oryginalnych perfum np na allegro, czy bazarach?
Podobno są identyczne jak np w Sephorze, a 2 razy tańsze

Czy pochodzą z legalnego źródła? Czy rzeczywiście są oryginalne?
Jak to sprawdzić?
Obserwuj wątek
    • maja_sara Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 06.07.06, 19:40
      Oryginalny kosztuje tyle co w renomowanej perfumerii, no moze ktos da 10-15%
      upustu jesli sam te perfumy dostal. Tania moze byc jedynie podróbka, a to juz
      lepiej zamiast takich zapachów uzywac zwykłego dezodorantu.
    • rita75 Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 06.07.06, 19:48
      Zalecalabym ostrozność w kupowaniu np. perfum na allegro- tzw. tanich. To w 80%
      podróbki, niestety. Tak wiec jezeli widzisz butlę- 100 ml- za ponizej 100 zl,
      ni licytuj- nie warto- malo realne, ze to bedzie cos innego niz podrabiany
      zapach.
      Jezeli juz, to bezpieczniej jest kupowac tak zwane testery- nie slyszalam, zeby
      je podrabiano- ale jest to dyskusyjne moralnie, poniewaz testery w wiekszosci
      przypadkow nie pochodza z legalnego zrodla.
      pozdr.smile
    • triss_merigold6 Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 06.07.06, 22:13
      Oryginalny nie może być 2 razy tańszy. 10-15% owszem ale nie tyle. Kradzione
      alno podrabiane.
      Nie kupuję perfum na Allegro tylko w Sepforze albo sklepach bezcłowych.
      • umasumak Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 06.07.06, 22:21
        www.perfumeria.pl

Duzy wybór, taniej nie w sephorze
        • umasumak Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 06.07.06, 22:22
          No i nie ma podrób
        • call-una Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 12.03.14, 10:42
          na truskawce
    • mimsoon oryginalne nie są tanie... 06.07.06, 22:32
    • dorianne.gray Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 07.07.06, 00:13
      Jak oryginalne, to nie tanie - i odwrotnie. Nie łudź się wink
    • palka_zapalka Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 07.07.06, 02:14
      Jeśli tanie to nie oryginalne. Na allegro wszystkie perfumy które są do 100 zł a
      w sklepach powyżej 250 to ewidentnie podróbka.
      Przywożą je z Turcji.
      Zdarzają sie przeceny w wielu krajach, ale nie az takie róznice w cenach.
      • karolcia111 Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 07.07.06, 07:52
        tylko na bezcłowce. Mam pewno że są oryginalne no i połowę tańsze. Moja siostra
        kiedys kupiła na allegro, bossa, na zewnątrz niczym nie roznił sie od oryginału
        ale niestety zapach nie ten.
        • lenka30a Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 07.07.06, 09:39
          Kupuję u znajomego, testery, po 180 zł, super i na pewno oryginalne.
          Na bazarach raczej nie znajdziesz oryginału i na Allegro tez trzeba uwazać
          • bartunia5 Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 08.07.06, 14:38
            jak chcesz kupić taniej to tylko testery. ja kupiłam niby orginał chanelle
            butelka opakowanie identyczne a zapachu po 3 godzinach już nie czuć. wyrzucone
            pieniądze w błoto. odradzam bo te na alegro to podróby z turcji. udane podróby
            tylko opakowania a zapach do kitu
            • duszka30 Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 09.07.06, 09:01
              A ja mam dostęp do tańszych oryginalnych, może nie są o połowę tańsze, ale
              tańsze!!!
              • magia Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 09.07.06, 09:29
                No i co z tego? Przyszlas sie pochwalic?
                W obecnych czasach nie jest problemem kupic tanio oryginalne perfumy, chocby na
                wspomnianych bezclowkach. I do tego zwlaszcza w okresie letnim, gdzie wszedzie
                promocje/wyprzedaze kroluja.
                • duszka30 Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 09.07.06, 17:49
                  Nie pochwalić tylko zareklamować. Zazdrościsz?????????
                  • magia Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 09.07.06, 17:53
                    Heh, a co reklamujesz - siebie, bo tak nieudolnej reklamy, z ktorej nic nie
                    wynika to jeszcze nie widzialam.
                    I nie mam czego zazdroscic majac dostep do bezclowki.
                    • duszka30 Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 09.07.06, 18:19
                      Generalnie nie rozumiem udziału w dyskusji jeśli się nie ma nic do
                      powiedzenia!!! Gratuluję dostępu do bezcłówki. I na tym zakończmy tę jałową
                      rozmowę!!!
              • juvian Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 08.01.14, 22:03
                duszka30

palnęłaś dosłownie jak "łysy grzywą o kant kuli" i jeszcze się bez sensu czepiasz. Masz dostęp - super, ciesz się i podskakuj, nie wiem po co się chwalisz, ale to chyba jakiś twój problem z leczeniem kompleksów.
    • t.nina1 Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 09.07.06, 09:31
      A ja kupuję perfumy głównie na allegro, u sprawdzonych sprzedawców. Wierzcie,
      że nie trafiłam na podróbkę i szczerze polecam tę formę zakupów. Za wielu
      sprzedawców ręczę w 100% i z miejsca mogę polecić.
      Nie wiem co jest rozumiane przez określenie TANIE. Owszem są tańsze, często
      nawet o niemal połowę, ale cudów za 49 zł nie otrzymacie.
      Na allegro roi się od podróbek, ale chyba nikt nie wierzy, że wszystkie zapachy
      są podrabiane, nie wszystkie są przecież popularne, a to nie byłoby opłacalne.
      Najbardziej należy uważać na perfumeryjne bestsellery.
      Zupełnie inna rzecz na bazarze, w życiu bym nie kupiła.
      Polecam również gazetowe forum o perfumach, ale ostrzegam, że wciąga i
      rujnuje smile
      Podrobione perfumy doświadczona osoba z wprawnym okiem i nosem rozpozna bez
      problemu, a już na pewno jeśli wcześniej miała dany zapach.

pozdrawiam, Nina
      • eddzik Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 07.01.14, 22:35
        nie na temat perfum ale bazaru
        kupuje kosmetyki
        przede wszystkim max factor, sa połowe tańsze.
        Po raz pierwszy oryginał kupiłam w rossmanie w akcji- 40% i wg mnie był gorszy.
        więcej miał tej rzadszej mazi na początku, kto uzywa mniej wiecej wie co mi chodzi
        reszta ok
        wg mnie to samo
        nie wiem czy kradzione czy z uk
        ale na bank oryginał
        co do perfum sie nie wypowiem, bo nie mam zajawki,uwielbiam beonce i kupuje w rossmanie, tego chyba nie podrabiaja big_grin
    • malowanka06 Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 07.01.14, 17:19
      Ja korzystając z mOkazji kupiłam w tym sklepie tester. Polecam bo szybka wysyłka a i pewność zakupu.
    • natalek79 Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 08.01.14, 10:09
      Uważam, że tanie nie są oryginalne. Korzystam z bezcłowych zakupów, zagranicznych wyjazdów czy też rodziny zagranicą, która dostaje "zlecenie" dokładnie na daną rzecz i świetnie gdy uda się zakupić w promocji. Mam swoje ulubione perfumy, doskonale wiem jak wygląda flakon, jak pachnie, jak zmienia się nuta i jak trzyma. Dla sprawdzenia "oryginalności" tańszych perfum ulubionych kazałam kupić mężowi w Libanie, miałam też zakupione przez kuzynkę w Turcji. Nie ma się co łudzić - po jednej dostałam wręcz wysypki, więc nie chcę myśleć co było w środku. Mąż sam dla siebie nabył ulubione Black Code Armaniego i przekonał się, że nie warto, więc teraz jak już coś chce kupić to napewno nie na Bliskim Wschodzie big_grin Czekam na jego wyjazd do Francji i USA mając nadzieję, że nie zamienią mu tych miejsc na Izrael, bo z zakupów nic wówczas nie wyjdzie. W kraju rzadko kupuję a jak już to Douglas lub Sephora i odżałuję wówczas te parę groszy więcej, ale wiem że płacę za dobre perfumy.
      • natalek79 Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 08.01.14, 10:34
        aaa i nie wiem czy coś się zmieniło w temacie oryginalności tanich perfum od 2006 roku, ale myślę, że lepiej nie jest big_grin
    • joana.mz Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 08.01.14, 10:47
      kupuję tańsze. Nie tanie, ale też nie tańsze tylko o 10-15%, różnice są zdecydowanie większe, raczej 30-45%.
    • karolina33331 Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 08.01.14, 19:09
      polecam:tagomago.pl
    • dixi Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 08.01.14, 22:33
      na allegro kupuję i sprzedaję używki zapachów niepopularnych - niszowych, niedostępnych w pl; właśnie dziś sprzedałam lekko używany flakon smile Kupuję od sprawdzonych sprzedawców albo od osób które jestem w stanie zidentyfikować po nicku czy po ofercie jako zakręcone perfumowo na równi ze mną albo bardziej big_grin
      natomiast do zakupu perfum z mainstreamu polecam sklepy internetowe, ale też trzeba szukać, bo to, co w jednym b. tanie, w innym porównywalne z naziemnym i odwrotnie. Np na szybko znalazłam taką Lolitęto i tu, a w superpharm widziałam ostatnio za 199 smile I wszystko oryginały.
      • lukasldz Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 11.03.14, 17:32
        Najtańsze perfumy na originalitems.pl/
        Pierwsze zakupy do 30 % taniej !
        Polecam i Pozdrawiam smile
    • saszanasza Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 11.03.14, 21:12
      W Sephorze już nie kupuję, zdzierstwo totalne. W merlinie te same perfumy kosztują ok. 40-50% taniej, i moim zdaniem kupuję oryginałysmile
      W Sephorze za to wąchamwink
      • mharrison Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 12.03.14, 09:40
        W poniższym linku macie listę sprawdzonych perfumerii sprzedających oryginalne kosmetyki.
        wizaz.pl/forum/showthread.php?p=40544607
        Do głowy by mi nie przyszło kupować (i aplikować na własną skórę) "produktów" mieszanych w tureckim/hinduskim/innym garażu niewiadomo z jakich składnikow, bez żadnej kontroli, przechowywanych i sprzedawanych na słońcu/mrozie itd.

Nie wspominając już nawet o takim "drobiazgu" jak fakt, że handel podróbkami jest nielegalny.
      • podkowa_szczescia saszanasza 12.03.14, 11:52
        A ktore kupujesz w merlinie?
        • saszanasza Re: saszanasza 12.03.14, 12:59
          Prada candysmile
          • podkowa_szczescia Re: saszanasza 12.03.14, 13:05
            Słodkie... W nieco innych gustuje.
            • saszanasza Re: saszanasza 12.03.14, 14:19
              Słodkie ale ni mdlące. Ostatnio miałam nieprzyjemność wypróbowania tych: merlin.pl/Lacoste-Love-of-Pink-Woman-Eau-de-Toilette/hb/product/219,962206.html
              o ile pierwsze nuty dość fajne (zapach gumy balonowej), tak końcówka straszna po prostu. Mdły okropnie. Oczywiście to nie jest też zapach "kobiecy". Prada przynajmniej nie jest duszący.
              Gdybym miała się zdefiniować to gustuję w zapachach kwiatowo- owocowych z nutą wanilii.
              • podkowa_szczescia Re: saszanasza 12.03.14, 16:43
                A Euphoria cos Ci mowi,albo drugie jeszcze Flash Jimmy Choo ? Szukam w dobrej cenie...
                • saszanasza Re: saszanasza 12.03.14, 17:48
                  euphoria w dobrej cenie jest w merlinie: za 50ml. płacisz 119,99 zł. w sephorze ta sama pojemność kosztuje 279 zł.
    • mai-ra3 Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 12.03.14, 09:52
      Kupuje w e-glamour, perfumeria.pl, czasem, ale już rzadziej merlin.

Te sklepy polecam, na 100 procent oryginalne perfumy, szybka dostawa, żadnych problemów.

Na bazarach nie kupuj, bo to podróbki. Na allegro - trzeba się znać, czasem kupuję, ale potrafię rozpoznać oryginał, a jeśli mam jakieś wątpliwości to sobie daruję.
      • saszanasza Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 12.03.14, 14:23
        Natomiast zapachem, moim zdaniem nietuzinkowym, seksownym, zmysłowym i kobiecym jest "enchanted forest", tylko ta cenasad
        A i jak na ironię, to nie jest mój typ zapachu.
        • lulubell Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 12.03.14, 16:32
          Ja kupiłam perfumy dla syna na perzent w Hebe...
          Sporo taniej niż w znanych perfumeriach,ale niestety nie jestem zadowolona,tzn syn również.Perfumy nie są w ogóle trwałe,zapach czuć krótką chwilkę.porażka
          Zapłaciłam za nie 180 zł chyba 50 ml.zapach dolce&gabbana sport.
          Nie polecam,już więcej tam nie kupię.
        • mai-ra3 Re: Tanie oryginalne perfumy- kupujecie? 12.03.14, 17:17
          Na szczęście ja jestem wielbicielką perfum Lolity Lempickiej, a te można kupić już za około 100 zł/ 100 lub 80 ml (zależy czy jabłuszko, czy Si czy jeszcze inna, są różne pojemności). Jeszcze lubię Jil Sander, ale też można w sieci kupić okazyjnie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka