Dodaj do ulubionych

DELTIM - mały podróżnik

01.08.06, 09:07
Czy ktoś miał fotelik Deltim Mały podróżnik? Co możecie powiedzieć na jego
temat. A może ktoś poleca fotelik 9-36 kg w podobnej cenie jak deltim, tzn.
ok.400zł.
Obserwuj wątek
    • ariadna14 Re: DELTIM - mały podróżnik 01.08.06, 15:32
      Moja siedemnastomiesięczna córeczka jeździ w takim. W ostatnim czasie
      spędziliśmy wiele godzin w samochodzie. Parę godzin Laura spała wtedy
      rozkładaliśmy fotelik do pozycji półleżącej, gdy się bawiła to siedziała.
      Wydaje mi się, że fotelik jest ok, chociaż czytałam też negatywne opinie na
      jego temat. U nas się sprawdza, mógłby tylko łatwiej się rozkładać, bo ja mam z
      tym problemy.
      • burka11 Re: DELTIM - mały podróżnik 02.08.06, 08:15
        Dziękuję bardzo, chyba go kupimy, bo mój mąż już się uparł na niego
        • kaka73 Re: DELTIM - mały podróżnik 02.08.06, 08:57
          Mamy fotelik od 5 lat - najpier jeździł w nim synek, teraz córeczka. Są różne
          opinie na jego temat - ale on chyba nie miał testów, więc to tylko dywagacje.
          ja jestem zadowolona - jest rozkładany - nam słuzy dobrze - wygląda jak nowy.
    • magia Re: DELTIM - mały podróżnik 02.08.06, 09:49
      Jesli nie musisz to go nie kupuj, bo nie sprawdzil sie podczas wypadku:
      tinylink.com/?vgURP230XW
      • burka11 Re: DELTIM - mały podróżnik 02.08.06, 10:01
        To jaki fotelik mozecie polecić, niestety nie stać mnie na maxi-cosi, myślałam
        też o Ramatti Venus, ale nic nie wiem na jego temat. Czytałam o nim na forum,
        ale opinie są podzielone i tak rozbieżne, że jestem cała zielona.
        • peresia Re: DELTIM - mały podróżnik 02.08.06, 10:13
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=44874771&a=45101712
          Trzeci akapit, ale dla magii to nie jest argument...
          • burka11 Re: DELTIM - mały podróżnik 02.08.06, 10:18
            Dziękuję bardzo, trudno jest mi się zdecycować, bo chciałabym mieć fotelik i
            tani i bezpieczny za razem. A moze ktoś coś wie na temat tego fotelika

www.allegro.pl/item118057377_nowe_foteliki_chicco_vector_0_18_kg_2006_wys0zl.html
    • burka11 Re: DELTIM - mały podróżnik 02.08.06, 10:37
      na jakiej stronie można zobaczyć filmy z testów zderzeniowych. Można je gdzieś
      znaleźć?
      • maxi_74 Re: DELTIM - mały podróżnik 02.08.06, 11:09
        chyba niewiele pomoge, ale mam 2 dzieci (2,4 lata) i oba wymienione foteliki,
        Deltim i Ramatti. Z punktu widzenia dzieci to nie ma zbytniej róznicy (nie
        kłócą się ktore w którym jedzie), czyli oba są równie wygodne.
        Z punktu widzenia łatwości użytkowania to zdecydowanie Ramatti, łatwo się
        rozkłada do pozycji leżącej (W Deltimie, jak dziecko uśnie ja nie jestem w
        stanie tego zrobić), łatwiej reguluje długośc pasów i dziecko może na niego
        usiąść samodzielnie (Deltim ze stelażem - sprawny 4 latek ma problem się
        samodzielnie usadowić w foteliku, po ściągnięciu stelaż nie ma takiego problemu)
        Z kolei podczas snu Deltim lepiej podczymuje główkę, dziecko siedzi wyżej i z
        tylnego siedzenia wygodniej obserwuje widok z przodu, poza tym jest bardziej
        stabilny i zdecydowanie solidniejszy.
        Wybór należy do rodzica. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka