Dodaj do ulubionych

Nosidelko - jakie polecacie?

03.08.06, 20:33
Chce kupic moim bablom nosidelka, najlepiej takie w ktorych mozna nosic
dziecko pionowo i w pozycji polezacej, na brzuchu i na plecach... Od
ogladania wszystkich propozycji dostalam zawrotow glowy.
Czy mamy ktore uzywaly nosidelek moga mi polecic jakies dobre?
Obserwuj wątek
    • mathiola Re: Nosidelko - jakie polecacie? 04.08.06, 20:19
      Gdzies sie moj watek zawieruwszyl wiec podnosze. Wasza opinia jest dla mnie
      dosc wazna - chcialam zamowic!!
    • mietowy_kot Re: Nosidelko - jakie polecacie? 04.08.06, 20:27
      Polecam nosidło francuskiej firmy red castle. Najtańsze nie jest, bo to koszt
      ok.260zł. Ale na prawde polecam! Maluszek na poczatku ma super chroniona główkę
      (kiedy jeszcze nie umie jej utrzymac), nosidło ma wkładkę, dla mniejszych
      dzieci, potem wyjmuje sie ją jak dziecko jest wieksze i wiecej waży. Mozna
      nosic dziecko przodem, tyłem i w pozycji pół leżącej. Jest mocne i bezpieczne -
      grube szelki, dobre kalmry. Korzystałam z niego bardzo czesto: w domku, spacer,
      zakupy. Mała często nawet zasypiala w nosidle. No i bardzo sie jej to noszenie
      podobałosmile
      Więcej o nosidłach na forum zakupy.
      • mathiola Re: Nosidelko - jakie polecacie? 04.08.06, 20:55
        ale to sportowe, z dodatkowym pasem na talie, czy to na jedno ramie? Bo gdzies
        czytalam opinie dziewczyny ze na jedno ramie jest do kitu, nie mozna udzwignac
        starszego dziecka.
        • mietowy_kot Re: Nosidelko - jakie polecacie? 04.08.06, 21:10
          red castle sport
          teraz nosze dziecko które wazy ok.8 kg
    • mysia125 Re: Nosidelko - jakie polecacie? 04.08.06, 20:57

hehe, ja jak zwykle polecam chuste wink taka wiazana, a nie kolkowa.
      Przed chwila pisalam w watku o chuscie ponizej, a do tego sobie zobacz na zdjecia:
      www.kasiamarcin.com/online/zblog.nsf/albums/KZAI-6RYL29
      w sumie nie powiesilam tylko zdjec z noszenia na plecach, ale nadrobie w weekend.
      Jesli cie temat interesuje, zapraszam na priva, naprawde przestudiowalam temat
      od a do z, bo mnie noszenie interesowalo.

--------------
      Kasia & Felix 23/01/2005
      Felix for beginners
      • deni10 Re: Nosidelko - jakie polecacie? 06.08.06, 22:49
        bardzo mi się podoba twoja chusta!!! kupiłaś ją czy sama uszyłaś, jak to się wiąże?
        • mysia125 deni10 08.08.06, 15:11
          kupilam, niestety uszyc sie nie da- to specjalny material, ma odpowiednie
          "utkanie", jest wytrzymaly i bez zadnych szkodliwych substancji. A dla mnie bylo
          to wazne ze wzgl na profilaktyke antyalergiczna.

I akurat to jest rzecz, ktora polecam wszytkim kolezankom, bo z calym
          przekonaniem chyba zadnego gadzetu dla dzieci nie uzywalam z taka radoscia. No,
          moze jeszcze wozek nam sie udal wink))

wiaze sie bardzo latwo, za pierwszym razem wyglada jak kosmos, ale jak zlapiesz,
          o co chodzi, to jest to 20 sekundsmile i wazne - dziecko w kazdej pozycji jest
          odpowiednio podpartem nie ma szans, zeby wypadlo! a i noszacemu jest lekko.

--------------
          Kasia & Felix 23/01/2005
          Felix for beginners
    • iska76 Re: Nosidelko - jakie polecacie? 06.08.06, 21:08
      A ja z całego serca polecam BABY BJorn CArier ACTIV
      • martulka79 Re: Nosidelko - jakie polecacie? 06.08.06, 21:16
        Baby Born to rewelacja!
        • majan2 Re: Nosidelko - jakie polecacie? 06.08.06, 21:18
          Baby born, tylko drogie
    • lisabette Re: Nosidelko - jakie polecacie? 06.08.06, 23:44
      A używa ktoś nosidła Womar ? Widzę, że się neźle sprzedaje i jest niedrogie.
      • kanga_roo Re: Nosidelko - jakie polecacie? 07.08.06, 00:39
        Chustę, taką jak mówi mysia. My w tej chwili nawet wózka nie mamy, bo dziecię
        nam z głębokiego wyrosło a na spacerówkę jakoś się nie możemy zdecydować.
        Pozdrawiam.
        • summer063 Re: Nosidelko - jakie polecacie? 07.08.06, 08:52
          Baby Bjorn Active!!
          • lisabette Re: Nosidelko - jakie polecacie? 07.08.06, 09:35
            Baby Bjorn czy Baby Born - bo różnie piszecie...
            Gdzie można obejrzeć ? Podrzućcie linka.
            • intuicja77 Re: Nosidelko - jakie polecacie? 07.08.06, 09:40
              a co myslicie o takim?
              www.allegro.pl/item117488618_nowe_nosidelko_active_infant_do_12kg_hit_z_usa_.html
              • lisabette Re: Nosidelko - jakie polecacie? 07.08.06, 10:04
                Tez oglądałam, ale tylko do 12 kg, a te z Womaru do 16 kg:
                aukcja.onet.pl/show_item.php?item=117829409
                Ciekawa jestem czy ktoś takie ma ?
                • olusias Re: Nosidelko - jakie polecacie? 07.08.06, 10:11
                  Ja mam nosidełko z Womaru - w porządku , solidnie wykonane. Mój szkrab już jest
                  za cięzki więc jak ktoś poszukuje to mogę odsprzedać
                  • lisabette Re: Nosidelko - jakie polecacie? 07.08.06, 10:14
                    To Twój 8 m-czny szkrab waży już 16 kg ??
                    • marli3 Re: Nosidelko - jakie polecacie? 07.08.06, 10:30
                      Ja mam chustę od początku i polecam, ponieważ daje tyle możliwości ułożenia
                      dziecka - z przodu, z tyłu, na boku, tyłem do mnie, że nie zamieniłabym na żadne
                      nosidło. Mój mały jest ciężki, ja mam chory kręgoslup, a w chuście mogę sobie go
                      dowolnie przekładać z ramienia na ramię. Fizjoterapueta powiedział mi, że
                      nosidełko nie jest dla mnie wskazane jak mam chore lędźwie, ponieważ nosidełko z
                      tak wielkim ciężarem obciąża mi osiowo kręgosłup. Nie mówiąc już o maluchu,
                      który do 6 miesiąca nie powinien nim być noszonony (mówili o tym w TVN Style
                      program Mamo, już jestem).
                      Red Castle? To największa porażka dla dziecka. Tak mi powiedział lekarz. Na
                      temat BabyBjorna się nie wypowiadam, bo nie miałam.

Jaj mam taką www.bebelulu.pl/?lang=pl&page=guide_hamalu.

• aamg Re: Nosidelko - jakie polecacie? 08.08.06, 13:58
        Ja mam WOMAR N8 - REWELACJA. Ula dotychczas przebywała w niej w pozycji
        leżącej, bokiem do mnie, ale już powoli zmieniamy pozycję na siedzącą i też
        jest świetnie. Polecam!
        • lisabette Do aamg 08.08.06, 14:04
          W jakim wieku jest Twoje dziecko ?
    • alicja654 Re: Nosidelko - jakie polecacie? 08.08.06, 13:48
      Ja polecem chustę bebelulu LULU Przeznaczona jest dla dziei do 12kg. Ma
      regulowana długośc I cena myślę także jest przystępna 159zł.
      www.gagu.pl/1,460,9170,chusty,BebeluluLulu.html
      • lisabette Re: Nosidelko - jakie polecacie? 08.08.06, 14:05
        Ja też mam Bebelulu, model Lulu i jak dla nas to klęska totalna sad
    • mysia125 mathiola... 08.08.06, 18:00
      Masz tych babli wiecej, jak wynika z tekstu?

wlasnie na stronie producenta przeczytalam, ze w takiej wiazanej dlugiej mozna
      na krotkie dystanse przenosic blizniaki wink))

a tu sa zdjecia mojego asa na spacerze i nie tylko:
      www.kasiamarcin.com

--------------
      Kasia & Felix 23/01/2005
      Felix for beginners
      • polanka71 Re: mathiola... 13.08.06, 14:40
        przyłączam się, bo i mi temat noszenia jest bardzo (oj bardzo) bliski. Przy
        pierwszym dziecku korzystałam z nosidełka Baby Bjorn i było rzeczywiście super.
        Ale pożyczyłam je znajomej, która je straciła i odkupiła mi wspomniane wyżej
        Active Infant na jedno ramię. Okazało się że ono równiez jest bardzo wygodne i
        dziecko nie przylega tak mocno do brzucha rodzica, więc nie jesteśmy tak
        upoceni jak w BB. Co prawda Mańka waży nieco ponad 6 kg, ale wygląda że posłuży
        nam wiernie. Jest co prawda do 12kg, ale paweł ważył tyle mając ponad rok, a
        nosidełko porzucił już wcześniej.
        mam też chystę z www.chusta.pl i mi jest z nią bardzo wygodnie, ale Mańce
        niestety mniej i szybko chce żeby ją wyjąć.
        Reasumując: nie wyobrażam sobie życia bez nosidła, ale wiele osób wcale go nie
        potrzebuje.
        a nosidło Kasi mnie fascynuje!!!! Kasiu Xzy mozesz napisac o nim coś więcej?!?!
        • agni71 Re: do kasi 13.08.06, 17:43
          Ja też się przyłączę do prośby, bo moja najmłodsza pociecha zapowiada się na
          chetną do noszenia i może taka chusta byłaby dla nas rozwiązaniem. Czy nosząc w
          niej małego niemowlaczka (do 6 mies.) można mieć ręce wolne i np. robić coś w
          pozycji pochylonej? Nie wypadnie maluch?

aga
          • mysia125 Re: do kasi 14.08.06, 15:52

sluchajcie, odp na wasze pytania mam na stronie,kolezanka z Wawy mnie kopnela w
            zadek i kazala napisac i ozdjeciowac wink

tu jest link:
            www.kasiamarcin.com/online/zblog.nsf/d6plinks/SDDD-6SGL26#comments
            chuste kupilismy w Niemczech, ma wszelkie mozliwe atesty, nie tylko na
            wytrzymalosc materialu, ale i na barwniki i w ogole sam material jako taki.
            Chodzi o wydzielanie szkodliwych substancji- dziecko jest w chuscie na tyle
            blisko, ze balabym sie paskudztwa z materialu nie wiadomo skad. A ze jest
            odpowiednio tkany , zeby byl wytrzymaly, to nie kupi sie takiego materialu w
            sklepie. Po przejrzeniu wszystkiego, co jest mozliwe na ten temat doszlismy do
            wniosku, ze 100 euro to ciut za duzo i znalezlismy wlasnie te nasza, w cenie
            bebelulu.

sluchajcie, jade w pt do Polski, wioze kilka na zamowienie,jeszcze zdaze
            dokupic, jesli ktos chce (do Polski jeszcze nie wysylaja, rozmawialam z
            producentem), wiec sobie wejdzcie na www.hoppediz.de --> najpierw shop, pozniej
            baby tragetücher, pozniej langes tuch i wybierajcie. Gdy w grudniu zamawialam
            kilka dla kolezanek, to opuscili cene, wiec teraz moze tez sie uda, tylko trzeba
            sie pospieszyc. Kto chetny, to do mnie na priva.
            --------------
            Kasia & Felix 23/01/2005
            O Felixie, jego rodzicach, noszeniu w chuscie i zabawach z niemowlakami:
            Felix for beginners
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka