monia19722 11.08.06, 22:58 Proszę o podpowiedż jakie firmy maja dobrą bieliznę dla maluszków? Chodzi mi o to, żeby body i pajacyki po kilku praniach wyglądały nadal dobrze, żeby były z mięciutkiej bawełenki, itp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzia19801 Re: Ciuszki dla noworodka-jakie firmy ?? 11.08.06, 23:09 Polecam ci ubranka H&M, GEORGE ale nic nie przebije moim zdaniem ubranek i bielizny firmy NEXT - ubranka nawet po kilkunastu praniach wciąż wyglądają jak nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna14 Re: Ciuszki dla noworodka-jakie firmy ?? 11.08.06, 23:11 My jesteśmy zadowoleni z cocodrillo. Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia zdecydowanie NIE 12.08.06, 03:44 Wedlug mnie to totalne badziewie sa ciuszki: z 5-10-15, z firmy vitaminis (czy jakos tak) sofia (z wyjatkiem takich grubo tkanych bodziaków, ktore sa super) Sprawdziły się: "marcinkowski" - rewelacyjne, nawet po wielu praniach z cubusa z kappAhl (moje ulubione) i o dziwo body z Auchana po 5 zł! Mimo że wielokrotnie już prane to trzymaja i fason i kolory Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: Ciuszki dla noworodka-jakie firmy ?? 12.08.06, 08:24 Pajacyki, body Mothercare - idealne, teraz są przeceny i warto się zaopatrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiol81 Re: Ciuszki dla noworodka-jakie firmy ?? 12.08.06, 10:42 Z bielizny polecam polską firmę Ewa,super kolorystyka,bawełna w porządku( z tych grubszych,nie jest cienka i przezroczysta) pranie nie zmienia ich wyglądu. Z innych ubranek to zdecydowanie H&M,Kappahl Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: Ciuszki dla noworodka-jakie firmy ?? 12.08.06, 10:46 Lafel - miekka bawelna, metki na zewn, zeby dziecka nie uwieraly Sofija - lubie chyba wszystkie rodzaje bawelny, zwlaszcza taka dziurkowana KappAhl - swietne wyjsciowe, grube body Coccodrillo - swietna jakosc, ladne wzory, nie traca fasonu i nie spieraja sie, zwlaszcza lubie te z domieszka elastyny Arcado - zywe kolory, fajne wzorki, dobrze przylegaja do ciala Koala - swietna frotkowa bielizna - miekka i latwa w praniu Nie znosze: Pinokio- workowaty material, koszmarnie rozciagaja sie po praniu Dany - gruba bawelna, ale bardzo traci fason, zwlaszcza pajace Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: Ciuszki dla noworodka-jakie firmy ?? 12.08.06, 11:46 Jeśli chodzi o polskie firmy to najbardziej zadowolona jestem z ubranek AGMES i Marcinkowski - super mięciutka bawełna i nic się nie dzieje z tym po praniu. Zadowolona też jestem z ciuszków Pączka - miękka bawełna, ładne wzornictwo, śmiesznie niskie ceny, np. kaftaniki 4 zł do tego śpiochy 6-7 zł. H&M są tez fajne, ale trzeba patrzyć -szyją to u chińczyków i zdażyło mi się,że stopki w śpioszkach były tak zeszyte,że dziecku nóżka nie weszła. Fajne ubranka ma Coccodrillo - ładne,żywe wzornicto i co do jakości się jeszcze nie zawiodłam. Dużo mam też ubranek PEPE Drewexu - są rewelacyjne, a już hitem z tej firmy są kaftaniki z przedłużanymi - odwijanymi rękawkami na rękawiczki dla maluszka. Natomiast nie polecam śpiochów-pajacyków PEPE - mają tak dużo zatrzasek,że ciężko to poodpinać i pozapinać - zwłaszcza w nocy jak człowiek zaspany i chce się dostać do pieluszki. Mam tez kilka rzeczy z Sofiji i dobrze,że tylko kilka - po paru praniach robi się lejba z tych ciuszków i tracą fason - nie polecam. Stronka do ubranek: Pepe: glinki.com/?l=bk6ue4 Cocodrillo: glinki.com/?l=3vtj03 Marcinkowski: www.marcinkowski.com.pl/galeria1.html Agmes: www.agmes.com.pl/oferta.html Pączka: www.pph-paczka.pl/oferta.html Odpowiedz Link Zgłoś
mfka Re: linki do ubranek 12.08.06, 11:50 drewex: glinki.com/?l=zyrmhu coccodrillo: glinki.com/?l=mvvhpz marcinkowski: www.marcinkowski.com.pl/galeria1.html agmes: www.agmes.com.pl/oferta.html pączka: www.pph-paczka.pl/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Ciuszki dla noworodka-jakie firmy ?? 12.08.06, 21:20 Pajacyki najlepsze jakie miałam, to z Mothercare - naprawdę bardzo dobra jakość i dobrze uszyte, nie za lużne, nie za ciasne. Jeszcze chyba są wyprzedaże - 3 pajace za 49zł. Body Mothercare też ma świetne, ale ja używałam tylko takich w 7-pakach, które zakładane są przez głowę i takich dla noworodka nie polecam. B. dobrze sprawdzają mi się już dla trzeciego dziecka body zapinane kopertowo firmy Sofija, takie z maleńkimi dziureczkami. I są ładne, w delikatnych pastelowych kolorach i z maleńkim hafcikiem w tym samym kolorze Bardzo dobrze znoszą pranie - jak pisałam, niektóre nosi już trzecie moje dziecko i nie zdefasonowały się. Gorzej ze śpiochami z tej samej bawełny, bo porozciągały się trochę przy zatrzaskach. Jeśli chodzi o śpiochy i pajace polskich firm, to dobre są Pinokio (ale już body z tej firmy nie lubię), i Lafel... Firmy Classic, Makoma może nie powalają na kolana jakością czy wzornictwem (za pstrokate jak dla mnie), ale ich pajace czy śpiochy z cienkiej bawełny dobrze sie sprawują latem. Bardzo dobrej jakości bawełnę ma firma Carter's - kiedyś widziałam ich ubranka w Smyku (mały wybór) i bywają też na Allegro. Oczywiście warto zaglądać do H&M, również po dodatki typu czapeczki, skarpetki... aga Odpowiedz Link Zgłoś
mamka22 Re: Ciuszki dla noworodka-jakie firmy ?? 12.08.06, 21:47 LAFEL - bardzo dobre gatunkowo, wspaniale dopasowane do malutkich cialek PINOKIO - też bardzo mi przypasowały Sofija - koszmar Halux - koszmar Amaro - koszmar Dany - może być H&M - sparzyłam sie na polskim hm, ale te z zagranicy sobie chwalę Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 A co sądzicie o Bellvit i Early Days ?? 14.08.06, 09:51 Na allegro jest duża oferta z Bellvita i Early Days. Czy ktos ma te ciuszki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: A co sądzicie o Bellvit i Early Days ?? 14.08.06, 21:22 Mam kilka pajacyków Bellvit...jakościowo sa różne. Miałam taki kóry był super i taki co sie strasznie rozciągnoł w szerz już po pierwszym czy drugim praniu Z Early Days mam 3 bodziaki - są super. Mimo że wolę takie zapinane przy szyji a nie z zakładkami to uważam ze te sa super. Są z takiego wyjatkowo miłego i dobrze rozciagającego się materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: Ciuszki dla noworodka-jakie firmy ?? 14.08.06, 23:12 Cubus i Mothercare Odpowiedz Link Zgłoś