Dodaj do ulubionych

Kolejka dla 2latka

21.08.06, 13:30
Witam
Potrzebuje rady odnosnie prezentu dla syna. Prezent ma byc forma przekupienia
tzn za ok 1,5 miesiaca urodze drugie dziecko. Chcielibysmy zeby maluch
przyniosl bratu jakis prezent i pomyslalam o kolejce. syn bedzie mial ok 2,4
lat.
chcialabym jakas naprawde super kolejke, moze elektryczna a moze na pilota?
Znacie cos?
Obserwuj wątek
    • anetina Re: Kolejka dla 2latka 21.08.06, 13:41
      stawiam tylko na elektryczną

nie wiem, jakiej firmy
      ale Mały ma bardzo dużo torów, do tego dworzec, drzewka itp.
      jest ciuchcia i 3 wagoniki
      ciuchcia wydaje dźwięki przy jeżdzeniu

jest dużo możliwości skłądania torów
    • miniaxv Re: Kolejka dla 2latka 21.08.06, 13:52
      Pomysł z tym "przekupstwem" jest bardzo dobrysmile Moja córeczka tydzień temu
      skończyła 2 latka i dostała taką kolejkę elektryczną:
      www.allegro.pl/item119154797_geo_trax_ogromna_kolejka_na_pilota_od_fisher_price.html

Miałam wątpliwości czy będzie umiała obsługiwać pilota, ale niepotrzebnie! Od
      razu załapał o co chodzi i wspaniale się nią bawi! Kolejka jest ładnie
      wykonana, solidna i daje dużo możliwości zabawysmile Życzę łatwego i szybkiego
      porodu, i żeby prezent od młodszego rodzeństwa spodobał się!
      • mama-smyka Re: Kolejka dla 2latka 21.08.06, 15:10
        Mój mały ma bzika na punkcie kolejek i pociągów, więc mamy w domu kilka
        serii. wink
        Myślę, że Geo Trax daje największe możliwości rozbudowy, jest świetnie
        wykonana, nie rozpada się przy byle szturchnięciu przez dziecko.
        Na początek może być ten zestaw, który jest zlinkowany w poście wyżej. To
        zabawka na wiele lat, nie będzie problemu, co kupić dziecku na urodziny czy
        święta - po prostu kolejny zestaw. wink

Ciekawa jest też kolejka Lego - również wiele zestawów do dokupienia i
        rozbudowy, bardzo realistyczne odgłosy (np. tankowanie smile), świetna jakość i
        mnóstwo radości dla dziecka, ale wypada ona nieco drożej.

Z worka tradycyjnych zabawek polecam kolejkę Brio lub coś a la Brio. wink Tzn.
        kolejkę z Ikei, Tesco czy którąś z tych:
        aukcja.onet.pl/show_user_auctions.php?uid=129200&gr_id=11763
        O ile sie orientuję one wszystkie do siebie pasują, tzn. można łączyć Brio,
        Ikeę itd. W Smyku też są takie kolejki, które pasują, chyba to nawet te z linka
        z Allegro.

Z jeszcze tańszych polecam też Wadera - wydatek niewielki, tory spore, więc
        dziecko z łatwością po nich jeździ pociągiem i nie żal gdy po nich depcze. smile
        Mamy ten zestaw miasteczko, czyli droga i tory, właśnie dziś schowałam Geo
        Traxa i kolejkę Tomy (a właśnie! może coś z serii z Thomasem? zajrzyj tutaj:
        www.ebaja.pl/index.php?manufacturers_id=25&sort=2a&filter_id=50
        świetna jest parowa, my kupiliśmy za 249zł, ale gratis dostaliśmy do niej
        znikopis, który kosztuje 80zł smile na Allegro widziałam je po 189zł, ta para
        (zimna, oczywiście) jest świetna!), bo Antoś stęsknił się za Waderem smile a nie
        mieszczą się nam wszystkie na dywanie. smile
        Cieszę się, że bawi się wszystkimi i niezmiennie go interesują, ale pomału
        świruję, gdy wchodzimy do sklepu a on dokładnie wie, gdzie jest regał i półka z
        tymi, których "jeszcze" wink nie ma i oczywiście tam biegnie i stuka paluszkiem
        po tej, którą chce. wink))
        Skąd on ma rozeznanie w TYLU SKLEPACH??? Nawet mnie się czasem myli, gdzie co w
        którym jest. Póki co jestm twarda i nie kupuję, choć ta drewniana mnie kusi, oj
        bardzo. wink))

Mnie się podoba coś "okołokolejkowego" (pasują do tego pociągi z tych
        drewnianych, które wymieniłam powyżej oraz samochodziki), o to:
        www.remi.home.pl/zabawki_838.php?PHPSESSID=4c1092b7d116b4982721297fe28b27f1
        Cudne, ale to już cena jak za 5 kolejek. wink)
    • 76kitka Re: Kolejka dla 2latka 21.08.06, 15:15
      polecam kolejkę lego. Rozważałam kupno kolejki geo trax, synek ma samochodzik na pilota, coprawda kolejka nie ucieka po całym domu tylko jeżdzi po szynach, ale nad samochodzikiem nie panuje, więc obawiałam się o to czy z kolejką da sobie radę. Ponadto do kolejki lego nie są dołączone dworce i inne akcesoria, które wspólnie budujemy z klocków lego. Bardzo wcześnie kupiłam synkowi parking, bo widział takie cudo u kolegi i teraz żałuję, bo malec nie wszędzie sięgnie, czasem zdarza Mu się na czymś stanąć lub usiąść. Bałam się, że taki sam los spotka otoczenie toru kolejki geo-trax. Kolejke lego uruchamia się jednym guziczkiem, w zależności od maszynisty, którego dxiecko użyje w zabawie, kolejka inaczej się zachowuje i inne wydaje odgłosy. Do kolejki dołączone są cegiełki, które układa się na szynach, a które powodują, że kolejka zatrzymuje się, buczy, czy zawraca. W opakowaniu była ulotka z informacjami czym można później zestaw uzupełnić (napewno był dworzec, ale reszty nie pamiętam). Mój mały woli budować z tatą dworce, mosty, drzewka. Taka zabawa rozwija wyobraźnię.
      • bea-ta Re: 76kitka 21.08.06, 15:46
        Ta masz na mysli?
        www.fajnezabawki.pl/x_C_I__P_3711471-3710001.html
        Nie ma tam opisu żadnegosad a widziałam ta akurat w Niemczech o stówke tańsza
        niz tu i sie zastanawiamsmile
        Czy to jeszcze coś innego?MOzesz ew. podrzucic link?
        Pozdrawiam, Beata
        • s.ivona Re: 76kitka 21.08.06, 17:28
          dzieki dziewczyny.
          no to biore pod uwage tego FP i lego (tez czekam na linka czy to ta ktora
          pokazala Beatasmile).
          • dadgam Re: 22.08.06, 09:50
            Karolek ma i bardzo lubi Wadera oraz ciuchcię Thomasa, chcemy mu dokupić tory z mniejszymi lokomotywami Thomas ( np poczta jest fajna) albo kupić kolejkę drewnianą z Tesco, bardzo ładna jest (ma kilka wagoników) , też jest maniakiem pociagów wink
        • 76kitka Re: 76kitka 22.08.06, 14:47
          Ta, którą my mamy jest z serii explore, kupiona była w Geancie. Kiedyś widziałam taką na allegro kosztowała 120 złotych. Teraz takiej na allegro nie widzę. Nie jest to w każdym razie taki rozbudowany zestaw.
          • 76kitka jednak znalazłam 22.08.06, 14:50
            www.allegro.pl/item121747832_kolejka_lego_intelligent_train_3335_nowa_wroclaw.html
            • mama-smyka Re: jednak znalazłam 22.08.06, 15:44
              A ja pisałam właśnie o tym rozbudowanym, za prawie 4 stówki.
    • bea-ta Re: Kolejka dla 2latka 23.08.06, 11:26
      Tu jest opis tej drugiej kolejki:
      lego.persoft.pl/product_info.php?products_id=835
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka