ana119 23.08.06, 11:08 prosze o podpowiedz jakie zabawki dla chłopczyka w tym wieku będą naprawdę trafione. wiem że to już było i szukałam w archiwum ale tam przeważnie linki do allegro nie ciągną... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusmichal Re: prezent dla 3 latka - chłopczyk 23.08.06, 11:17 polecam kolejkę elektryczną fisher-price geo trax na pilota - mój trzylatek i jego roczna siostra uwielbiają się tym bawić. Mamy już kilka miesięcy a nadal codziennie w użyciu codziennie też od 2 lat autko jeździk i wszelkie kolorowanki - ostatnio z filmu Disney'a "Auta" Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: prezent dla 3 latka - chłopczyk 23.08.06, 11:49 a w zależności ile chcesz wydać może motorek na akumulator??? Odpowiedz Link Zgłoś
ana119 Re: prezent dla 3 latka - chłopczyk 23.08.06, 12:32 malucha pokój jest już nieźle obstawiony (kolejka, jeździki itp.) więc może coś o mniejszych gabarytach Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: prezent dla 3 latka - chłopczyk 23.08.06, 13:41 Mój synek w weekend ma 3 urodziny i rozważałam zakup: -ciastoliny z zestawem do wyciskania -farby akwarelowe + książeczki do malowania i wyklejania, nożyczki i klej (w końcu dostał przed urodzinami i teraz się z tym nie rozstaje) - kasa sklepowa i waga (coś ostatnio sam się bawi w sklep a grający telefon używa jako kasę -magnetofon do nagrywania, by dziecko mogło nagrać jak mówi wierszyki,śpiewa piosenki itp (niestety nie zdążyłam uchodzić czegoś firmowego, a na no name szkoda pieniędzy) - kupiłam samolot little tikes - ma otwieraną kabinę i wygodny uchwyt do prowadzenia po podłodze. Jest to wprawdzie zabawka do 3 lat, ale ze względu na 10 msc siostrzyczkę staram się nie kupować zabawek, które mogłyby jej zaszkodzić. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dorotaifilip Re: prezent dla 3 latka - chłopczyk 23.08.06, 13:49 To zalezy co lubi. Mój lubi samochodziki żelaźniaki i kolejki. Może pomyśl o grach. Ostatnio trafiłam na wątek o grach Granna. Polecane (że fajne i ciekawe) to: "Gacek gdzie jesteś?" "Mój pierwszy Quiz" "Już czytam." "Sombrero czy melonik." "Mała wielka mysz." "Memo od a do ż." "Misie i rysie." Mi się jeszcze podobały "Misiowe puzelki." dorota Odpowiedz Link Zgłoś
dalliw Re: prezent dla 3 latka - chłopczyk 23.08.06, 22:57 Gry Granny uważam za bardzo fajne, ale odradzam "Misiowe puzelki". Są małe, cienkie i ciężko je poskładać. Odpowiedz Link Zgłoś
matkamichala Re: prezent dla 3 latka - chłopczyk 23.08.06, 19:27 cudowne traktorki i maszyny rolnicze SIKU- ale to dla hobbystów, mó akurat uwielbia Odpowiedz Link Zgłoś
o.krysia Re: prezent dla 3 latka - chłopczyk 24.08.06, 09:16 Polecam duży zestaw ciastoliny, mój wprawdzie dziś 4-letni syn dostał taki zestaw pod choinkę i cały czas coś lepi. Do malowania go jakoś nie ciągnie. Lubi bawic się jeszcze narzędiami np. wiertarka, kątówka tylko musi warczeć ! Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: prezent dla 3 latka - chłopczyk 24.08.06, 17:45 To fakt- narzędzia są super. Mój ma 3 wiertarki, kilka śrubokrętów i pił. A furorę robią okulary ochronne. Ostatnio jeździ w nich po ulicy na rowerze, oczywiście założone na włosy nie na nos, bo mógłby sobie popsuć wzrok. Odpowiedz Link Zgłoś
dadgam Re: prezent dla 3 latka - chłopczyk 25.08.06, 16:51 narzedzia, kolejki, ludziki z Little People, uczona słuchaweczka FP, puzzle Educa, ciastolina, Hot Wheelsy lub inne resoraki Odpowiedz Link Zgłoś
maczkama Re: prezent dla 3 latka - chłopczyk 25.08.06, 17:06 Dlaczego nikt nie napisał o duplo? U nas to zabawka życia, mówię z perspektywy czasu, bo starszy syn ma 12 lat. Teraz młodsze dziecko przejęło. Jaka inna zabawka zniosła by tak intensywną eksploatację? Tylko duplo najfajniejsze jak się ma ich dużo. Ciastolina terż jest fajna, choć nnie każdy chłopiec lubi rękodzieło, mój akurat nie lubił. Książeczki- to zawsze dobry prezent, tylko jakaś klasyka. Dobry tekst i dobre ilustracje. Pzdr. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
dadgam Re: prezent dla 3 latka - chłopczyk 01.11.06, 19:40 potwierdzam - lego uplo, mamy od niedawna i cała rodzina układa ))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: prezent dla 3 latka - chłopczyk 01.11.06, 20:26 Lego Duplo-zestaw w zalezności od upodobań małego ( albo samochody, albo farma, zoo, pomoc drogowa, maszyny Boba, ) Duplo jest o tyle rozwojowe, że w każdej chwili można coś przebudować i stworzyć coś nowego, mój 3 latek ostatnio uwielbia patrzeć na filmy na Dvd z kolekcji "Było sobie życie", przebudował wszystkie pojazdy Duplo tak, że zostawił same kabiny z chłopkami i to są wg leukocyty, które "walcą z bakteliami i wilusami" inne klocki to teraz "maklofagi" i "glanulocyty". A jeśli lubi bajkę Bracia Koala to polecam taki zestaw: www.allegro.pl/item138040151__bracia_koala_samolot_i_fisher_price_hit.html Odpowiedz Link Zgłoś
ella111 Re: prezent dla 3 latka - chłopczyk 01.11.06, 22:24 U nas tez duplo, filmy (ostatnio Sasiedzi) oraz wszelkie sprzety do rysowania. Geotrax zzeral tyle baterii ze na razie odlozylismy do szafy. Odpowiedz Link Zgłoś