Dodaj do ulubionych

Czy w H&M jest dużo taniej niz u tego sprzedawcy?

24.08.06, 12:08
Do H&M mam daleko,a więc prosze o radę czy w tych aukcjach jest dużo drożej
niż w sklepie??A może macie też innych allegrowych sprzedawców ciuszków z
H&M
www.allegro.pl/item122238028_h_m_super_komplecik_cudo_roz_86_98_nowosc.
html
Obserwuj wątek
    • kamilla29 linki ponownie 24.08.06, 12:12
      Jeszcze raz linki
      www.allegro.pl/item122238028_h_m_super_komplecik_cudo_roz_86_98_nowosc.ht
      ml ,
      www.allegro.pl/item121448509_h_m_snoopy_urocza_do_kompl_r_86_92_nowosc.html
      • gosia_oliwia Re: linki ponownie 24.08.06, 12:29
        Te linki już się nieaktualne, ale tego co obserwuję na aukcjach na allegro to
        ceny są przeważnie identyczne z tymi w sklepach H&M. Raz tylko widziałam na
        allegro skarpetki w cenie podwójnej niż ta w sklepie. Więc różnicy cenowej
        raczej nie ma oprócz oczywiście kosztów wysyłki.
        Pozdrawiam.
      • mira31 Re: linki ponownie 24.08.06, 12:30
        www.allegro.pl/item121909398_h_m_urocza_dzinsowka_r_104_110_nowosc.html
        kupowałam w slepie, ale rozmiar 122 po 49,90
        www.allegro.pl/item122013650_h_m_kurteczka_ociepl_2_w_1_r_122_128_nowosc.html
        ta kurtka kosztuje 69,90 w sklepie
        www.allegro.pl/item122841430_h_m_super_kurteczka_r_98_104_nowosc_.html
        ta kurtka kosztuje 79,90
        niestety nie pamiętamcen tych rzeczy, które Ciebie interesuję, ale nie jest to
        jakiś rażący narzut cenowy.pzdr.
        • kamilla29 mira 31 24.08.06, 12:59
          www.allegro.pl/item122841430_h_m_super_kurteczka_r_98_104_nowosc_.html
          • mmala6 Re: mira 31 24.08.06, 13:44
            dla kogos, kto ma kawalek drogi do H&M to faktycznie narzut nie jest duzy, bo
            liczac koszt dojazdu pewnie wyszloby wiecej.Najbardziej mnie denerwuje, ze
            mieszkam kolo H&M a jak tam ide to nie ma polowy tego co na allegro....
          • molaj Re: mira 31 24.08.06, 21:52
            trochę wygląda na dziewczęcą, materiał pod spodem to raczej śliski widać to w
            kapturze, w podwiniętym rękawie i ciut na dole.
            • kaliaa spzredawca welonka 24.08.06, 22:05
              niektore rzeczy sa sporo drozsze np ta czapke kupowalam wczoraj za 14,90 a tu
              kosztuje 22,90 to spory narzut jak na taka tania rzecz
              www.allegro.pl/item121267072_h_m_czapeczka_kolekcja_2006_r_74_80_nowosc_.html
              ten komplecik w sklepie kosztuje 60 zl tu 72,90
              www.allegro.pl/item122841067_h_m_snoopy_uroczy_dresik_r_86_92_nowosc_.html
          • t.nina1 Re: mira 31 24.08.06, 23:03
            Ta kurteczka jest dziewczęca. Mamy taką, w rzeczywistości jest żywsza niż na
            zdjęciu. Ten element ozdobny przy suwaku posiada różowe wstawki.
            • kasiol81 Re: mira 31 25.08.06, 09:07
              Ostatnio byłam w środę w h&m, robiłam zakupy,pozniej porownałam z cenami na
              allegro i wyszło mi po około 16zł drożej na każdej rzeczy na allegro.
              • kinga3 Re: mira 31 26.08.06, 00:12
                a co kupowałaś? Porównywałaś tego właśnie sprzedawcę?
                Z góry dziękuję za odp.
                • miniaxv Re: mira 31 26.08.06, 06:39
                  Ta kurteczka jest w sklepie po 99,00zł!
                  www.allegro.pl/item122629147_h_m_super_kurteczka_r_86_92_nowosc_.html
                  • kasiol81 Re: mira 31 26.08.06, 09:58
                    Te bluzeczki w sklepie kupiłam za 29,90
                    www.allegro.pl/item123126475_h_m_disney_bluzeczka_do_kom_r_86_92_nowosc.html
                    www.allegro.pl/item123126475_h_m_disney_bluzeczka_do_kom_r_86_92_nowosc.html
                    a ten sweterek jest po 49,90
                    www.allegro.pl/item122843176_h_m_snoopy_uroczy_sweterek_r_80_86_nowosc_.html
                    • agab72 Re: mira 31 26.08.06, 11:00
                      Nie rozumiem czemu na Allegro jest drożej ? Czy ktoś wykupuje "nam" to co nas
                      najbardziej interesuje, a później próbuje to sprzedać ze swoim narzutem ? Jeśli
                      tak, to uważam, że to nie jest w porządku ... sad
                      A może źle rozumuję ?

Pozdrawiam.
                      Aga.
                      • alpepe Re: mira 31 26.08.06, 12:56
                        pewnie, że źle rozumujesz, po pierwsze, nikt cię nie zmusza, by kupować na
                        allegro, po drugie, ktoś sobie wynalazł taki sposób zarobku, jest to legalne.
                        Przecież nikt ci nie broni warować pod h&m i czekać na dostawy ubranek, a potem
                        je samej wykupywać smile.
      • olafinek Re: Pytanie do autorki postu 28.08.06, 19:05
        KJAK TO SIĘ STAŁO, Z LINKI W twoim pytaniu o aukcje "jakiegoś sprzedawcy"
        sa identyczne jak te w twojej sygnaturce????
        • kamilla29 Re: Pytanie do autorki postu 28.08.06, 22:57
          A takim cudem, że po prostu wlepiłam go za nisko i siegnął pod sygnaturkę.Jak
          juz z ciebie taki detektyw w spódnicy to sie pofatyguj i obejrzyj czyjes
          pozostałe posty(są bez linka) a dopiero chlapnij jakies podejrzenia o reklamę
          mądralo.
          • agab72 Re: Pytanie do autorki postu 29.08.06, 10:02
            Oczywiście zgadzam się, że każdy ma prawo do takiej formy zarobkowania, jednak
            nadal mi się to nie podoba. Złości mnie to, że nie mogę kupić czegoś dla
            dziecka bo wcześniej ktoś wymiótł to co mamy kupują najchętniej a później
            próbuje im to sprzedać ze swoim (choćby niewielkim =- ale bezpośrednio dla
            kupującego sporym) narzutem.
            Przepraszam, że o tym piszę, ale jestem chyba troszkę idealistką i nie podobają
            mi się takie praktyki sad(
            Oczywiście "nikt mnie nie zmusza" do kupowania H&M na Allegro i jeśli już BĘDĘ
            ZMUSZONA przez samą siebie coś kupić (bo coś wyjątkowo powali mnie na kolana a
            żadnym sklepie tego nie dostanę) - to kupię.

Pozdrawiam.
            Aga.
    • smartika2 Re: Czy w H&M jest dużo taniej niz u tego sprzeda 26.08.06, 12:54
      Sprzedaję ubranka HM na Allegro, robię to w ramach działalności gospodarczej. Wszystkie zakupy mam
      na fakturach. Od każdej transakcji muszę odprowadzić VAT, podatek dochodowy, prowizję Allegro.
      Opłacam ubezpieczenie .
      Przydałoby się też coś zarobić. Wkładam w to dużo pracy - sama robię zdjęcia, pakuję, jeżdzę na pocztę,
      nie zatrudniam księgowej, więc mam jeszcze papiery na głowie. Tym sposobem nie może być taniej niż w
      sklepie, ale żeby się też to opłacało trzeba przeprowadzić sporo transakcji.
      • monikn78 Re: Czy w H&M jest dużo taniej niz u tego sprzeda 26.08.06, 18:03
        jedna uwaga. w polsce nie ma czegoś takiego jak podwójne opodatkowanie, więc
        vat od tej transakcji możesz sobie odliczyć, chyba że kupujesz towar bez vatu.
        czy w takim razie wystawiasz każdemu paragon fiskalny?

nie kwestionuę tego, że masz prawo do tego aby sprzedawać ten towar drozej,
        jeśli są nabywcy to czemu nie.
    • smartika2 Re: Czy w H&M jest dużo taniej niz u tego sprzeda 26.08.06, 18:51
      Niestety, muszę odprowadzić różnicę między VAT-em zakupionym a sprzedanym.
      Jako firma prowadząca sprzedaż wyłącznie wysyłkową jestem zwolniona z posiadania kasy fiskalnej.
      • kinga3 Re: Czy w H&M jest dużo taniej niz u tego sprzeda 26.08.06, 19:18
        No tak, ale te narzuty są po prostu symboliczne, bo jak bluzka kosztuje 39,90,
        a w sklepie 29,90, to po odliczeniu kosztów wystawienia z miniaturką 0,65zł i
        prowizji od sprzedaży 1,59, to zostanie jej/jemu 7,76. Jeśli towar nie sprzeda
        sie za pierwszym razem, każde następne wystawienie to koszt kolejny. No i ile
        pracy trzeba włożyć w zrobienie zdjęć, opisów, trzeba zapakować ubranko,
        zanieść na Pocztę (kolejki). W tej cenie trzeba też na maile odpowiadać, no i
        samemu złowić ubranko, czyli w sklepie spędzić trochę czasu, wyszukać, czekać
        aż się pieniądze zainwestowane zwrócą. Myślę, że to wcale nie tak dużo.
        A z tego sweterka to ma 5,05, jak policzyłam, bo koszty wystawienia są większe,
        i prowizja również.
      • emamaa Re: Czy w H&M jest dużo taniej niz u tego sprzeda 27.08.06, 00:08
        A Ty jesteś welonka1, czy ktoś inny jeszcze sprzedaje aaa jest jeszcze mmrene.
        Chętnie zobaczę co masz ciekawego.
        • mamba.ex Re: Czy w H&M jest dużo taniej niz u tego sprzeda 27.08.06, 19:11
          Hej, emamo,zadałam sobie wcześniej troche trudu,ale miłego,lubię bawic sie w
          detektywasmile,poczytałam troszeczkę o czym to pisała wcześniej nasza dobra w
          rachunkach kinga3,pogrzebałam w allegrowskich handlarzach-
          H&Miarzach,sprawdzając komentarze i dość szybko trafiłam na kingusik...
          Kingo,pracujesz w poznańskim H&M,prawda?
          I rzeczywiście masz nieduze narzutysmile
          Dobrze znasz politykę firmy.
          Zasady rekrutacji, szkolenia pracowników.
          A może to tylko Twoje drugie hobby?
          • pade Re: Czy w H&M jest dużo taniej niz u tego sprzeda 27.08.06, 21:12
            pracownicy mają duże zniżki, prawda?
          • kinga3 Re: Czy w H&M jest dużo taniej niz u tego sprzeda 28.08.06, 01:32
            Nie, nie pracuję w H&M, choć chciałabym... podobno pracownicy mają stałą zniżkę
            30%. No, ale na pewno nie nieustającą. Wątpię, by moi przyszli/ niedoszli/
            wymarzeni pracodawcy z aprobatą patrzyli na nadużywanie pracowniczej zniżki.
            Polityki firmy nie znam zbyt dobrze, zasad rekrutacji oraz szkoleń pracowników
            również. Po prostu czasem czytam gazetę, słucham, co mówią inni oraz jestem
            stałym, wiernym klientem.
            • mamba.ex Re: Czy w H&M jest dużo taniej niz u tego sprzeda 28.08.06, 21:22

Kingo...i prowadzisz charytatywną,po kosztach własnych jadąc działalność
              wysyłkową???????????
              ha ha ha!!!!!
              i jak ostro jeżdzisz po swoich konkurentach:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=42213320&a=42214278
              bo Ty,tak bezinteresownie,bez żadnych okazji, zniżek czy promocji zgarniasz
              towar wprost z magazynu H&M i dawaj...na allegro,ku chwale Wielkopolski!
              • magdaomar Re: Czy w H&M jest dużo taniej niz u tego sprzeda 29.08.06, 13:12
                Kingo w ktorej HM pracujesz? w Browarze ? moze zalatwisz mi jakies tansze
                ciuszki?
    • barbaragoralska Re: Czy w H&M jest dużo taniej niz u tego sprzeda 29.08.06, 20:32
      Witam
      Ja kupowałam u welonki. Pewne rzeczy sie opłaci kupować inne niestety nie.
      Dotyczy to rozmiaru 80,86, gdzie body jest o 10 zł droższe niż w sklepie. Nie
      opłaci sie też kupowac czapek (przynajmniej w wiekszości. Wczesniej miała ceny
      normalnie sklepowe. Trzeba pytac i porównywać. Czasami nie opłaci sie dokładac
      na dojazd do sklepu H&M tylko zrobic zakupy w domu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka