Dodaj do ulubionych

fotelik cybex solution a cybex solution plus

16.10.06, 21:22
Szukałam różnic między tymi dwoma fotelikami i znalazłam tylko różnicę w tapicerce.
Powiedzce mi, czy naprawdę to jest taka zasadnicza różnica, że warto dopłacać 50 zł. (ceny z allegro)
Nie mam możliwości zobaczyc tych fotelików na żywo, więc proszę o odpowiedź, kto widział te obydwa foteliki.
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: fotelik cybex solution a cybex solution plus 16.10.06, 21:49
      Różnica jest nie tylko w rodzaju tapicerki ( Plus ma welurową) ale także
      w "wypełnieniu" pod tapicerką: Plus są bardziej miękkie, mają więcej
      tej "gąbki" pod tapicerką, tak opisała mi foteliki osoba, z którą rozmawiałam
      przez telefon i która dotykała obydwa foteliki. Ostatecznie wybrałam Plusa i
      jesteśmy bardzo zadowoleni, ta tapicerka welurowa jest świetna.
      • klubiale1 Re: fotelik cybex solution a cybex solution plus 17.10.06, 15:49
        Oglądałam oba foteliki na żywo. Macałam. I oba są jednakowo miękkie jak dla
        mnie. Różnica jest tylko w tapicerce. Wybrałam zwykłą tapicerkę, bo w
        poprzednim foteliku miałam welurową i strasznie szybko się zniszczyła -
        uklepała się i odgniotła w miejscu siedzenia, wszystkie kurze sie jej czepiały,
        a po paru wpadkach w trakcie podrózy ciężko ją było doprać. Natomiast zwykła
        tapicerka jest bardzo dobra gatunkowo. Świetnie się czysci (mój mały ma chorobę
        lokomocyjną i często są wpadki).
        pozdr
        • amj2 Re: fotelik cybex solution a cybex solution plus 17.10.06, 15:55
          A ja wybrałam s ze zwykłą tapicerką i jestem zadowolona.Dla mnie najważniejszy
          był kształt a nie materiał.Przy zwykłym i plusie po
          maksymalnym "wydłużeniu'robi sie taka dziura pomiedzy siedziskiem a ochroną na
          główkę ,a w s te ramiona jakos tak ją pomniejszają przynajmniej optycznie.
          • iwek33 Re: fotelik cybex solution a cybex solution plus 17.10.06, 16:13
            W foteliku Cybex Plus tapicerka welurowa łączona jest z inną tkaniną: w miejscu
            pod pupą i na linii łopatek jest inna mocna tkanina, ale niestety nie wiem jaki
            to gatunek. Sam welur to nie jest taki typowy welur z "małymi włoskami" do
            którego wszystko się czepia, bardziej przypomina irchę, czy zamsz. Cała
            tapicerka jest rewelacyjna, jeśli chodzi o utrzymanie jej w czystości.
            Najlepiej zobaczyć fotelik na żywo i wybrać z tapicerką, która bardziej Wam
            odpowiada.
            Cybex S nie miał jeszcze robionych testów zderzeniowych.
            • mama-smyka Re: fotelik cybex solution a cybex solution plus 17.10.06, 16:33
              No właśnie chciałam zapytać, jak wypada "zwykły" Solution w testach. smile
              • iwek33 Re: fotelik cybex solution a cybex solution plus 17.10.06, 16:50
                Z tego co wiem, testy miał robione do tej pory tylko Cybex Solution Plus.
    • pia_ Re: fotelik cybex solution a cybex solution plus 17.10.06, 19:45
      Ja czekam na zamówionego plusa z "welurową" tapicerką - w rzeczywistości to
      jakby ircha. Oglądałam tę zwykłą tapicerkę i bez obrazy - ale czegoś tak
      sztucznego i nieprzyjemnego w dotyku dawno nie dotykałam. Może ta tkanina ma
      jakieś swoje zalety (np lepsze czyszczenie pozostałości po chorobie
      lokomocyjnej), ja w każdym razie nie mogłam przemóc oduchu obrzydzenia za
      każdym razem jak dotykałam ten fotelik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka